Matkakohteena Venezuela

Räätälöimme tähänkin kohteeseen Sinulle hyvän matkan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamne.


Venezuela pähkinänkuoressa

Venezuela sijaitsee Karibian meren rannalla. Rajanaapurit ovat Brasilia, Guyana ja Kolumbia. Aluksi Venezuela kuului Suur-Kolumbiaan yhdessä nykyisten Kolumbian, Panaman ja Ecuadorin kanssa vuoteen 1830 asti, kunnes Venezuela erosi liitosta ja muuttui itsenäiseksi valtioksi.

Venezuelan väestö koostuu intiaaneista, espanjalaisten siirtolaisten ja afrikkalaisten orjien jälkeläisistä, sekä 1900-luvulla maahan muuttaneista eurooppalaisista (Saksa,- Italia,-ja portugalilaiset).

Venezuelan entinen presidentti Hugo Chávez toteutti maassa laajoja sosiaalisia uudistuksia, joiden myötä esimerkiksi lapsikuolleisuus, äärimmäinen köyhyys ja lukutaidottomuus ovat olleet laskussa. Toisaalta myös rikollisuus on ollut kasvussa vuodesta 1999 ja maata on syytetty heikosta taloudenpidosta, kuten myös polarisaation lisääntymisestä.


http://www.flagpictures.org/downloads/print/venezuela1-thumb.gif

Pinta-ala: 916 445 km²

Pääkaupunki: Caracas

Valtiomuoto: Liittotasavalta

Valuutta: Bolivar

Virallinen kieli: espanja

Väkiluku: 31 689 176 (7/2018)

Aikaero Suomeen: talvella -6h ja kesällä -7h

Pääuskonto: roomalaiskatolisuus


Venezuela, yleistä

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Venezuelaan.

Viisumihinnat ja -käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Rokotukset
Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Tarkistathan myös hyvissä ajoin ennen matkan alkua matkakohteesi keltakuumerokotusvaatimukset esimerkiksi täältä. Kansainvälinen keltakuumerokotustodistus on pakollinen joihinkin maihin matkustettaessa. Huomioithan myös, että osassa maita vaaditaan rokotustodistus, mikäli saavut maasta, jossa katsotaan esiintyvän keltakuumetta. Tämä on tärkeä huomioida erityisesti matkoilla, jotka kattavat useita valtioita. 

Ilmasto
Maassa vallitsee trooppinen ilmasto. Yleensä on kuumaa ja kosteaa, mutta korkeammalla saattaa olla viileämpää. Keskilämpötila vaihtelee 28–32 asteen välillä joulukuusta toukokuuhun. Sadekausi on kesäkuusta lokakuuhun.

Matkustussesongit
Venezuelaan voi matkustaa ympäri vuoden, riippuen siitä mitä haluaa nähdä tai tehdä. Kuiva kausi kestää marraskuusta huhtikuuhun ja se on yksi miellyttävimmistä matkustusajankohdista jos haluaa harrastaa ulkoilma-aktiviteetteja. Vesiputoukset voi nähdä upeimmillaan sadekauden aikaan toukokuusta marraskuuhun.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.