Matkakohteena Ras Al Khaimah (Arabiemiraatit)

Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat

 

Ras Al Khaimah (Arabiemiraatit) pähkinänkuoressa

Ras Al Khaimah on Arabiemiraattien liiton seitsemästä emiraatista pohjoisin, ja matka Dubaista taittuu Ras Al Khaimahiin jopa alle tunnissa. Kohteessa maisemaa värittävät niin vuoristoiset seudut, punertava hiekka-aavikko kuin vehreät, hyvin hoidetut nurmialueetkin. Ras Al Khaimahissa on monia historiallisia nähtävyyksiä, joihin lukeutuvat esimerkiksi kukkulan laella sijaitseva Dhayah´n linnoitus sekä historialtaan kiistellyt, Saaban kuningattaren palatsiksikin nimetyt rauniot. Valkeat rannat sekä kirkas vesi houkuttelevat matkailijoita rentoutumaan.

>> HUOM. Tutustu Ras Al Khaimahin matkapaketteihin Arabiemiraattien sivullamme

Arabiemiraattien liitto
Emiraatteja ovat: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah sekä Fujairah.

Pinta-ala
83 600 km² (sisältäen noin 200 saarta, 77 700 km² ilman saaria)
Abu Dhabin emiirikunta on 67 350 km² ja Dubain 3 900 km².
97 prosenttia maan pinta-alasta on autiomaata.

Asukasluku
Arviot väkiluvusta vaihtelevat eri lähteiden mukaan: noin 5 – 9 miljoonaa.

Pääkaupunki
Abu Dhabi

Väestö
Alle 20 prosenttia Arabiemiraattien liiton väestöstä on maan kansalaisia, ja muut ovat ulkomaisia työntekijöitä, joiden tarkka määrä ei ole tiedossa.

Kieli
Virallinen kieli on arabia, ja englanti on yleisesti käytössä erityisesti liike-elämässä.

Uskonto
Virallinen uskonto on islam, ja suuri osa tunnustaa sunni-islamilaisuutta. Maassa asuvat ulkomaalaiset ovat pääosin hinduja, buddhalaisia ja kristittyjä.

Hallitusmuoto
Seitsemän emiirikunnan liittovaltio, jossa presidenttinä toimii suurimman emiirikunnan Abu Dhabin hallitsija ja pääministerinä Dubain hallitsija, joka on samalla varapresidentti.
Emiraatteja ovat: Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain, Ras Al Khaimah sekä Fujairah.


Ras Al Khaimah (Arabiemiraatit), yleistä

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Viisumit
Maahantulon yhteydessä hankittava viisumi on saatavana enintään 90 päivän oleskeluun. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta ja passissa ei saa olla Israelin leimaa. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Maastapoistumismaksu
Maasta poistuttaessa maksetaan maastapoistumismaksu, joka on noin 8 eur/hlö. Hinnat ja käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta.

Valuutta
Dirhami (AED), joka jakautuu 10 filsiin

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Turvallisuus
Arabiemiraatit on turvallinen maa. Yleinen varovaisuus ja maalaisjärjen käyttö on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa.

Aikaero
+2 tunti Suomen ajasta.

Sähkövirta
Sähkövirta: 220 – 240 V, 50 Hz

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijoille ja ravintolahenkilökunnalle voi jättää 5-10 % tippiä loppulaskusta, ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Laukunkantajille hotelleissa suositellaan annettavaksi noin 1 USD / laukku. Myös oppaille on kohteliasta antaa tippiä, esimerkiksi 5 – 10 USD/päivä.

Ilmasto
Maan ilmasto on lämmin ympäri vuoden. Talvikuukausina marraskuusta maaliskuuhun päivälämpötilat vaihtelevat tavallisesti 25 – 30 asteen välillä ja kesäkuukausina huhtikuusta syyskuuhun 30 – 45 asteen välillä. Rannikkoalueilla ilmankosteus voi kesäkaudella olla lähempänä 100 prosenttia.

Matkustussesongit
Lokakuusta toukokuuhun on paras aika matkustaa. Silloin ilma ei ole tukahduttavan kuuma ja lämpötila pysyy 22–32 asteen välillä. Kesä-syyskuussa lämpötilat saattavat nousta jopa 48 asteeseen ja kosteusprosentti on 90 prosentin tietämissä. Oleskelu auringossa on silloin lähes mahdotonta.

Ruoka ja juoma
Vesijohtoveden juomista ei suositella. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Hygienian taso on yleisesti hyvä. Matkailijoille maassa myydään alkoholia ainoastaan hotelleissa sekä muutamassa alkoholikaupassa. Hotellien baareissa alkoholijuomat ovat kalliita, alkoholikaupoissa on laaja valikoima ja hinnat ovat huomattavasti Suomen hintoja edullisemmat.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Mitä on elämysmatkailu
Vierailemme ajoittain "off the beaten track" -paikoissa, jotka ovat alueita, joille turismi-infrastruktuuria ei ole vielä rakennettu. Näillä alueilla liikumme, asumme ja syömme kuten paikalliset ihmiset. Tämä on paras ja antoisin tapa tehdä tuttavuutta paikallisten kanssa ja nähdä heidän elämää ja kulttuuria. Aikataulumme ja reittimme saattavat muuttua johtuen jokivesien korkeuksista tai muista luontoon, ympäristöön tai yhteiskuntaan liittyvistä syistä.