Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Alankomaiden Antillit (Alankomaat)

Luksusmatka – Aruba ja Curacao

Aruba (Alankomaat) | Curacao (Alankomaat)  
Aruba | Curacao

Alankomaiden Antilleihin lukeutuvat Aruban ja Curaçaon saaret tarjoavat kaksi upeaa, mutta myös erilaista saarikokemusta.

Aruban pitkät, valkeat ja puhtaat hiekkarannat ovat maailmanlaajuisesti vertaansa vailla. Elämä saarella on hyvin rentoa ja lomatunnelmaan pääsee nopeasti kiinni.

Curaçaon rantapoukamat ovat myös upeita, mutta saaren ehdoton valtti on sympaattinen Willemstadin kaupunki joka on yksi kuudesta UNESCOn maailman perintökohteesta Karibialla. Kaupungissa voi viettää päiviä kävellen sen pikkukujilla ja ihastellen värikkäitä taloja ja rakennuksia. Pundan alue tarjoaa lukemattoman määrän viihtyisiä kahviloita ja ravintoloita. Kaupungista löytyy myös useita taidenäyttelyitä ja museoita kulttuurinnälkäiselle. Molemmilla saarilla on mahdollista harrastaa myös useita eri aktiviteetteja muun muassa joogaa, pyöräilyä, melontaa, snorklausta, sukellusta, leijasurffausta, syvänmerenkalastusta ja golfia.

Saaret sijaitsevat hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella ja ovat siksi ympärivuotinen matkakohde. Lämpötila on +30 asteen tietämillä ympäri vuoden.

Kalleimpien hintojen korkeasesonki on joulukuun puolesta välistä huhtikuun loppuun. Toukokuun alusta hinnat putoavat huomattavasti ja tasokastakin majoitusta saa edullisesti.

Esitetty matkapaketti on esimerkki; kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
alkaen 4 290 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – Aruba
Päivät 2–4 | Aruba 4 yötä
Päivä 5 | Lento Aruba – Curacao
Päivät 6–8 | Curacao 4 yötä
Päivä 9–10 | Curacao – Helsinki

Lennot
Helsinki – Amsterdam 07.05–08.40
Amsterdam – Aruba 12.25–16.30
Aruba – Curaçao 12.10–12.50
Curaçao – Amsterdam 17.50–12.50
Amsterdam – Helsinki 09.40–13.05
Kaukolennot KLM
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot turistiluokassa
- Sisäiset lennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Sisäisten lentojen mahdolliset lentokenttäverot/maastapoistumismaksut
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – Aruba
Bucuti&Tara Aruba | A
Saapuminen Aruballe. Kuljetus hotellille, joka sijaitsee saaren upeimmalla, valkealla ja leveällä Eagle Beachilla.

Päivät 2-4 | Aruba
Bucuti&Tara Aruba | A
Omatoimista rantalomailua. Hotellilta on mahdollista varata erilaisia aktiviteetteja ja retkiä.

Päivä 5 | Lento Aruba – Curaçao
Baoase Resort | A
Lyhyt 25 minuutin lento Arubalta Curaçaolle. Kuljetus upeaan rantahotelliin jonka design on saanut vaikutteita Balilta. Hotelli sopii erityisesti pariskunnille.

Päivät 6-8 | Curaçao
Baoase Resort | A
Omatoimista lomailua.

Päivät 9-10 | Lennot Curaçao – Helsinki | A
Kuljetus lentokentälle.

Ateriat:
A = aamiainen x 8

 

Kohde-esittelyt

 

Aruba (Alankomaat)

Pinta-ala
180 km²

Asukasluku
106 000

Pääkaupunki
Oranjestad

Kieli
hollanti, papiamento

Uskonto
roomalaiskatolilaisia 75,3%, protestantteja 4,9%, uskonnottomia 6%, muita 13,8%

Hallitusmuoto
itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Aruban valkeat ja puhtaat hiekkarannat kuuluvat ehdottomasti maailman upeimpien joukkoon. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti uimiseen, snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Saarella on tiettävästi asunut ihmisiä jo 4000 vuotta sitten ja nykytiedon mukaan Arawak – intiaanit ovat heistä tunnetuimmat. Vuonna 1499 saapuneet espanjalaiset eivät kauaa viihtyneet pienellä ja karulla saarella, mutta vuonna 1636 saapuneet hollantilaiset ottivat saaren haltuunsa. ABC – saarista (Aruba, Bonaire, Curacao) kaikista pienin Aruba on nykyään näistä hollannin entisistä siirtomaasaarista kaikkein suosituin matkailukohde. Saaren infrastruktuuri on kehittynyt ja saarelta löytyy hyvät lääkäripalvelut, paljon tasokkaita hotelleita ja ravintoloita. Saaren asukkaista yli 90% työskentelee turismin parissa, puhuen neljää kieltä (englantia, hollantia, espanjaa ja papiamentoa.) Aruba on yksi turvallisimmista matkakohteista ja sopii siksi loistavasti myös perheille. Aruba sijaitsee hurrikaanivyöhykkeen ulkopuolella ja on siksi ympärivuotinen rantalomakohde.

Aruba

HOTELLIT

Bucuti & Tara Beach Resort (5)

Bucuti Resort sijaitsee upealla valkohiekkaisella Eagle Beach rannalla. Hotelli on aikuiseen makuun suunniteltu ja sopii erinomaisesti pariskunnille tai häämatkailijoille. Hotellissa voit nauttia omasta rauhasta ja sen ympäristö on hyvin romanttinen. Bucuti Resort sijaitsee lähellä tärkeimpiä nähtävyyksiä mm. luonnonkaunista Alto Vista-temppeliä ja hiekkadyynejä. Saaren kahvilat, ravintolat ja ostosalue sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä hotellilta. Hotellin palveluihin kuuluu mm. hotellin näyttämät ilmaiset elokuvat rannalla, urheilukeskus, rantaravintola, rantabaari & lounge, tuliaiskauppa ja itsepalvelupesula.

Curacao (Alankomaat)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/Flag_of_Cura%C3%A7ao.svg/800px-Flag_of_Cura%C3%A7ao.svg.png

Pinta-ala
444 km²

Asukasluku
151 345

Pääkaupunki
Willemstad

Kieli
hollanti, papiamento

Uskonto
roomalaiskatolilaisia 72,8 %, helluntailaisia 6,6 %, protestantteja 3,2 %, muita 11,4 %, uskonnottomia 6 %

Hallitusmuoto
itsehallinnollinen, osa Alankomaiden kuningaskuntaa

Saari sijaitsee Karibialla ja kuuluu Alankomaihin. Curaçao on tunnelmaltaan rento, nuorekas,elämäniloinen sekä turvallinen. Saaren kirkkaat vedet soveltuvat erinomaisesti snorklaamiseen ja sukeltamiseen. Curaçao on kiva yhdistelmä rantaa, snorklausta/sukellusta sekä kaupunkielämää - Willemstad on saariryhmän viehättävin kaupunki.

Curaçaolta löytyy pienehköjä poukamia rauhallista rantalomaa kaipaaville. Nähtävää tarjoavat Haton tippukiviluolat sekä maanalaiset vesiputoukset. Curaçao on myös taitelijoiden suosiossa ja Willemstadista löytyy useita taidegallerioita vaihtuvine näyttelyineen.

Curacao

HOTELLIT

Baoase (5)

Hotelli sijaitsee saaren eteläpuolella, pääkaupunki Willemstadin ja kuuluisan Curacaon meriakvaarion lähellä. Hotellin palveluihin kuuluu mm. oma ranta, uima-allas, poreallas, kuntosali, spa-palvelut, ravintola ja hotelli järjestää myös jooga-tunteja. Baoasen korkeatasoisessa hotellissa on saatavilla huoneiden lisäksi sviittejä ja yksityisiä villoja. Hotelli sopii hyvin kaikenikäisille matkailijoille, lapsille on myös järjestettyä lastenhoitoa tarjolla. Hotelli järjestää myös pyynnöstä mm. romanttisia yksityisiä illallisia meren rannalla. Baoasen hovimestarit ovat käytettävissä ympäri vuorokauden. 

Alankomaiden Antilleille matkustavan hyvä tietää

Curacaolle matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 päivän matkoilla. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.


Turvallisuus

ABC-saaret ovat suhteellisen turvallinen matkakohde. Yöllä yksin kulkemista tulee kuitenkin välttää ja yleinen varovaisuus on koko matkan aikana suotavaa. Kaikkien maiden ajankohtaiset turvallisuusvaroitukset löytyvät ulkoministeriön internet-sivuilta


Terveys

Rokotukset
A-hepatiitti- ja lavantautirokotetta suositellaan. Keltakuumerokotustodistus tarvitaan, mikäli maahan saavutaan keltakuumeen riskialueilta. Tarkista myös että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Tarkistathan rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta. Lisätietoja saat Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen matkailijan terveysoppaasta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.


Sähkö ja pistorasia-standardit

127 volttia, 50 Hz


Ruoka ja Juoma

Hanaveden juominen ei ole suositeltavaa. Hedelmät ja vihannekset tulee huuhdella hyvin. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä ja uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Lämmin ja aurinkoinen ympäri vuoden. Sadekausi ajoittuu loka-helmikuulle. Sateen määrä on vähäistä ja sadetta esiintyy yleensä yöaikaan.


Pankkiasiat

Valuutta ABC-saarilla on Alankomaiden Antillien guldeni (ANG), josta käytetään myös nimeä florin. USA:n dollarit käyvät maksuvälineenä yleisesti. Luottokorteilla voi maksaa hotelleissa ja paremmissa ravintoloissa.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Vilkkain matkailusesonki on joulukuun puolestavälistä huhtikuun puoleenväliin. Hinnat ovat korkeimmillaan joulu-tammikuun vaihteessa. Touko-marraskuu on hiljaisempaa matkustusaikaa.

Puhelut
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus omalta puhelinoperaattoriltasi. Suuntanumerot: Aruba +297, Bonaire +599, Curacao +599.

 • aruba-curacao-luksus/Baoase
 • aruba-curacao-luksus/Baoase2
 • aruba-curacao-luksus/Baoase3
 • aruba-curacao-luksus/Baoase4
 • aruba-curacao-luksus/Bucuti
 • aruba-curacao-luksus/Bucuti2
 • aruba-curacao-luksus/Bucuti3
 • aruba-curacao-luksus/Bucuti4