• RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bali, Indonesia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bali, Indonesia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bali, Indonesia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bali, Indonesia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bali, Indonesia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bali, Indonesia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bali, Indonesia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bali, Indonesia
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Bali (Indonesia)

Luksusmatka – Bali

Indonesia  
Bali | Seminyak | Ubud | Amed | Uluwatu

Luksusmatka uskomattoman kauniissa Seminyakin rantamaisemissa. Balin saarelta löytyy alkuperäistä ja rikasta kulttuuria, monipuolisia aktiviteettimahdollisuuksia ja luontopolkuja. Ubudissa voi nauttia viidakkoa, vehreyttä, hoitoja ja hierontoja sekä hyvää ruokaa. Mahdollisuus tehdä pikku trekkejä viidakkoon. Amed taas on pieni kalastajakylä Balin itärannikolla, josta käsin voi tehdä sukelluksia Itä-Balin kauniisiin vesiin. Amed on säilyttänyt omaleimaisuutensa ja on loistava kohde kaikille jotka kaipaavat rauhallista lomakohdetta.

Häämatkalaisille Bali tarjoaa edullista luksusta ainutkertaiselle unelmamatkalle.

Matkan kesto
13 päivää, perillä 12 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 290 €, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Helsinki – Denpasar, Bali
Päivät 3–4 | Seminyak 3 yötä
Päivät 5–7 | Ubud 3 yötä
Päivät 8–10 | Amed 4 yötä
Päivä 11 | Uluwatu 2 yötä
Päivät 12–13 | Denpasar – Helsinki

Lennot
Helsinki - Singapore 23.55-16.40
Singapore - Denpasar 18.20-20.50
Denpasar - Singapore 19.15-22.00
Singapore - Helsinki 23.35-06.35
Kaukolennot Finnair
Hintaan sisältyy
• Kaukolennot turistiluokassa veroineen
• Matkatavarat
• Majoitukset ilmoitetuin aterioin
• Kaikki kuljetukset
• Paikallisoppaiden palvelut englanninkielisin palveluin.
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 35 €/hlö
• Indonesian viisumi
• Matkavakuutus
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Mahdolliset maastapoistumismaksut ja viisumi (Kts. Huomioitavaa)
• Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Indonesia

Pinta-ala
1 919 440 km²

Asukasluku
267 026 366 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Jakarta

Uskonto
Islam 86 %, protestantteja 6 %
Balilla pääuskontona hindulaisuus

Kieli
Bahasa indonesia (virallinen kieli), englanti, hollanti

Valuutta
Rupia (IDR) 

Päätuotteet
Öljy, kaasu, tekstiilit, elintarvikkeet

Hallitusmuoto
Tasavalta

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostos-mahdollisuudet, kiehtovat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Maassa vallitsee trooppinen ja kostea ilmasto. Maassa on yleisesti kaksi vuodenaikaa: kuiva kausi toukokuusta syyskuuhun ja sadekausi lokakuusta huhtikuuhun. Balilla sadekausi ulottuu joulukuun lopulta helmikuun loppuun. Maassa on yleisesti ottaen lämmintä vuoden ympäri. Lämpötilat ovat vuorilla rannikoita alhaisempia ja voivat muuttua jopa kylmiksi.

Indonesia muodostuu tuhansien saarien saaristosta, joita kutsutaan myös kelluviksi smaragdisaariksi. Saaret ovat houkutelleet jo vuosisatoja ihmisiä puoleensa. Kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat, eurooppalaiset kolonialistit lähetystyöntekijät, seikkailijat, kaivosyhtiöt sekä matkaajat ovat kaikki ihastuneet maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu luonnonvaroilla on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan ja maa on varmasti useankin vierailun arvoinen. Tunnetuin tuhansista saarista lienee upea Bali - Jumalten saareksi usein kutsuttu - jonka valkoiset rannat, palmut ja temppelit lumoavat matkaajan. Balin läheisyydessä sijaitsee rauhallinen ja upea Lombokin saari.

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostosmahdollisuudet, kiehtoavat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu upealla luonnolla ja kauniilla rannoilla, on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan. Matkaajan onkin helppo ihastua maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Indonesia on varmasti useankin vierailun arvoinen.

Bali

Bali on erittäin suosittu lomakohde, eikä syyttä. Vehreä luonto on henkeäsalpaavan kaunis porrastettuine riisipeltoineen , tulivuoret nousevat pilvien läpi, metsät ovat reheviä ja trooppisia rantoja syleilee Intian Valtameren lämmin vesi. Saari on upea kohde luonnonystäville, rennosta rantaelämästä nauttiville sekä surffaajille ja sukeltajille. Balilaiset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia ja saarella elää vahvana alkuperäinen kulttuuri ja perinteet. Saari on hyvin pitkälle onnistunut säilyttämään oman hindu-uskontoon perustuvan kulttuurinsa, vaikka Indonesian saarilla valtauskontona on islam.

Seminyak

Seminyakin-alue sijaitsee Balin eteläosassa noin kahden kilometrin päässä Kutasta. Seminyak on tyylikäs pienten putiikkien alue, jossa monet paikalliset ja ulkomaalaiset suunnittelijat ja tuotemyyjät pitävät myös tukkukauppojaan. Seminyakin alueella on lukuisia ravintoloita sekä tasokkaita yökerhoja. Vilkkaan ja kaupustelijoiden kansoittaman Kutan vastapainona Seminyak on rauhallisempi lomanviettokohde. Legian-ranta Seminyakin lähettyvillä on usein päiväsaikaan rauhallinen, kun taas auringonlaskun aikaan rannoille saapuu ihmisiä työpäivän päätteeksi uimaan ja pelailemaan rantapelejä.

Ubud

Ubudin taiteilijakaupunki sijaitsee Denpasarista pohjoiseen. Viihtyisä, pieni kaupunki sijaitsee saaren sisämaassa, kauniiden vehreiden riisiterassimaiden keskellä. Kaupunki on maan kulttuurikeskus ja tunnettu taidokkaista sekä perinteikkäistä käsitöistään. Ubudin alueelta löytyy kauniiden maisemien lisäksi useita temppeleitä sekä Monkey Forest, jonka tuttavalliset apinat ovat nähtävyys sinällään. Ubudiin pääsee vuokraamalla auton tai skootterin, pikkubussilla tai ostamalla valmiin retken.

HOTELLIT

Komaneka at Bisma (5)

Tämä eksoottinenhotelli sijaitsee trooppisen sademetsän keskellä, kuitenkin vain lyhyen kävelymatkan päässä Ubudin pääkadulta. Hotellissa on uima-allas ja vehreä puutarha. Hotellin lähiseudut tarjoavat upeat puitteet lenkkeilyyn. Huoneissa on tilavat parvekkeet ja kauniisti sisustetut olohuoneet. Hotellissa on mm. pesulapalvelu, ravintola, allasbaari, tuliaiskauppa, spa-osasto, kuntoiluhuone ja paljon muita palveluja. 

Amed

Amedin alue ja Itä-Bali on ehkäpä kaikkein luonnonkauneinta aluetta koko Balilla. Täältä löytyy upeita nähtävyyksiä ja paljon aktiviteetteja niistä kiinnostuneille, unohtamatta upeita lahdenpoukamia ja koralliriuttoja jotka ovat leimaa-antavia erityisesti Amedin alueelle.

Läheisen Tulambenin kylän edustalla on Balin kuuluisin sukelluskohde U.S.A.T. Liberty -hylky. Muista Amedin alueen sukelluskohteista mainittakoon muun muassa The Wall, joka on heti rannasta alkava korallien peittämä seinä.

Mt. Agung -tulivuori on Balin korkein huippu (3 142 m), joka majesteettisesti on näkyvissä koko Itä-Balin alueella. Ympäröivillä alueilla on lukematon joukko balilaisia kalastajakyliä, lomaresortteja, ravintoloita, sukelluskeskuksia jne. Lähettyviltä löytyvät myös kuuluisat Bali Aga -kylä, Tirtagangga -vesipalatsi ja koko Balin emotemppeli Besakih.

HOTELLIT

The Griya Villas and Spa (4)

Upeissa maisemissa sijaitseva The Griya Villas and Spa on ympäristöystävällinen lomakohde, joka mm. kerää sadeveden puutarhan kasteluun, käyttää aurinkoenergiaa veden lämmitykseen ja pyrkii tuottamaan mahdollisimman vähän hiilidioksidipäästöjä.

Kaikissa huviloissa on ympärivuorokautinen ruokapalvelu, kuntosali, mahdollisuus kylpylähoitoihin, uima-allas, joista on näkymä viereiselle Lombokin saarelle sekä langaton internetyhteys. Hotellilla on kaksi omaa ravintolaa, cocktailterassi ja yökerho sekä pieni kauppa.

Uluwatu

Uluwatun alue sijaitsee Balin eteläkärjessä Bukitin niemimaalla. Alueen maisemaa hallitsevat merestä nousevat upeat, korkeat rantakalliot. Aallokkoiset rannat tarjoavat upeat olosuhteet surffaamiseen ja Uluwatu onkin yksi Balin suosituimmista alueista surffareiden keskuudessa. Toki alueelta löytyy rantoja myös rauhallisempien rantapäivien viettoon.

Suosituin nähtävyys on Pura Luhur Uluwatun temppeli joka sijaitsee dramaattisella paikalla meren rannalla, korkeiden ja jyrkkien kallioiden reunalla. Suosituin aika vierailla temppelillä on auringonlaskun aika, silloin temppelillä pääsee ihailemaan myös upeaa Kecak tanssiesitystä.

HOTELLIT

Anantara Uluwatu (5)

Hotelli sijaitsee Intian Valtameren rannalla, lähellä on mm. kuuluisa Hindu-temppeli, Pura Luhur Uluwatu. Hotellin huoneet eroavat toisistaan erilaisilla näköaloilla ja niissä kaikissa on arkkitehtuurissa käytetty Balin luonnollista kauneutta. Huoneissa on myös parvekkeet ja suuret ikkunat. Hotellin palveluihin kuuluu mm. spa-osasto, uima-allas, ravintoloita, lounge, mahdollisuus surffaukseen ja järjestettyjä yoga-tunteja. 

Huomioitavaa

Indonesia - huomioitavaa

Viisumit
Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Indonesiaan. Alle 30 vuorokauden oleskelua varten viisumin saa saavuttaessa. Viisumi maksaa IDR 500 000 (noin 35 e) ja tämän voi maksaa käteisellä tai luottokortilla (Ei Amexilla). Halutessaan viisumin voi hakea myös etukäteen osoitteesta:
https://molina.imigrasi.go.id/

Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotuksia. Balilla harvemmin esiintyy lavantautia, Japanin aivotulehdusta tai malariaa, mutta Indonesian matkakohteesta riippuen on nämä rokotukset ja lääkitys syytä harkita riskiarvion perusteella. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Indonesian valuutta on rupia (IDR). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Aikaero
+5, UTC +8.

Sähkö
120/230 V, 50 Hz

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

Ilmasto
Indonesia sijaitsee päiväntasaajalla ja maassa vallitsee trooppinen ilmasto.  Vuodessa on toisistaan erottuvat kuivakausi ja monsuunin aiheuttama sadekausi. Sadekausi on lokakuusta maaliskuuhun ja kuivempi kausi huhtikuusta syyskuuhun. Ilman kosteus on jatkuvasti kohtuullisen korkea 70-90%. Lämpötilat vaihtelevat vuoden aikana melko vähän, rannikkotasangoilla on noin 28° C, sisämaassa sekä vuoristossa 26° C.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma

Indonesian keittiö vaihtelee alueen, vuodenajan ja yhteiskuntaluokan mukaan. Ruokakulttuuri on saanut vaikutteita kiinalaisesta, länsimaisesta, intialaisesta sekä Lähi-idän keittiöistä. Indonesialaisessa keittiössä kuvastuu tyypillinen aasialainen keittiö, jossa valmistusmenetelmiä ovat uppopaistaminen, höyryttäminen, wokkaus sekä grillaus. Paljon käytetään erilaisia maustetahnoja (bumbu), joissa on raaka- aineina mm. shalotti- ja valkosipulia, chiliä, kurkumaa, inkivääriä, galangalia, tamarindia, sitruunaruohoa sekä katkaraputahnaa. Tahnaa paistetaan öljyssä muutamia minuutteja, jonka jälkeen lisätään liha sekä lopuksi kookosmaito tai kanaliemi. Banaanin lehtiä käytetään myös ruoan haudutukseen sekä tarjoilussa. Riisi on monesti pääraaka- aine, jota tarjoillaan erilaisten mausteisten liha- ja kasvisruokien kanssa. Myös nuudelit ovat käytettyjä. Ruoan yhteydessä voidaan tarjoilla ”krupuje” jotka ovat rapeita katkarapulastuja. Perinteisiä ruokalajeja ovat nasi goreng eli paistettu riisi, josta yhdistyy paistettu riisi, kasvikset sekä paistettu kananmuna. Gado- gado on indonesialainen salaatti, jossa on keitettyjä tai höyrytettyjä kasviksia yhdistettynä tofuun, tempeihin tai kananmuniin. Tärkein salaatin osa on pähkinäkastike, joka yhdistää kaikki maut. Molukeilla ja Sulawesissa syödään saagoa ja Länsi-Timorilla maissia enemmän kuin riisiä. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Hyvä tietää
Pyydämme matkalle osallistujia kunnioittamaan maan tapoja ja ihmisiä sekä myös pukeutumaan sen mukaisesti. Varsinkin naisten olisi hyvä välttää liian kireitä ja pintaa paljastavia vaatteita kaupungeissa liikuttaessa. (Balilla vaatetus on pääosin vapaampaa, joskin peittävämpi vaatetus on temppeleillä vierailtaessa tarpeen.)

 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Bali-1l4OZzMZ_IU-unsplash
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Bali-HNGwuJs5QEI-unsplash
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Bali-QjdKoOKl4PM-unsplash
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Bali-bali-u4HAgZoKwJ0-unsplash
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Bali-bckfwd-uwr73zZv90M-unsplash
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Bali-dr-KD8jKVdCFoQ-unsplash
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Bali-otS5DQxUNi4-unsplash
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Bali-qQ0XaYjBqyM-unsplash
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Hi_ASB_43357208_Penthouse_balcony
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Hi_ASB_67840801_ASB_MoonLite_Wine_Cellar_01_G_H_A
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Hi_AULU_65403922_Sunset_BBQ
 • Valtiot/Bali_Indonesia/2020/Luksus/Hi_AULU_99306395_AnantaraUluwatu_Sunset_02