• RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bhutan, Intia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bhutan, Intia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bhutan, Intia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bhutan, Intia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Bhutan, Intia
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intia

Luksusmatka – Bhutan

Bhutan | Intia  
Thimpu | Punakha | Paro | Delhi

Matka on huikea yhdistelmä Bhutanin kuningaskunnan mystistä tunnelmaa ja sen ainutlaatuisen koskematonta luontoa. Matkan aluksi lennät satumaiseen Bhutaniin, jossa mielenkiintoisen kulttuurin lisäksi saat ihastella sykähdyttäviä Himalajan vuoristomaisemia. Upea Bhutan on yksi maailman eristyneimpiä valtioita. Siellä tutustut kolmeen tärkeimpään kaupunkiin Thimpuun, Punakhaan sekä Paroon.

Majoitut matkalla 5-tähden Amankora-ketjun ekolodgeissa, jotka ovat rakennettu käyttäen monia eri luonnonmateriaaleja.

Matkan lopulla pysähdys vielä valtavaan Delhiin. Delhi on Intian hallinnollinen, noin 7 miljoonan asukkaan pääkaupunki. Delhi jaetaan fyysisesti uuteen ja vanhaan Delhiin. Uudesta Delhistä löydät ostoskeskuksia, elokuvateattereita ja moderneja hotelleja. Vanhassa Delhissä ihmiset elävät edelleen erittäin yksinkertaisissa oloissa.

Matkan kesto
11 päivää, 9 yötä perillä
Matkan hinta
Alkaen 6 990 €, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Kari Heimonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Delhiin 1
Päivät 2–4 | Thimphu 3 yötä 2
Päivät 5–6 | Punakha 2 yötä 2
Päivä 7–9 | Paro 3 yötä 2
Päivä 10 | Delhi 1 yö 1
Päivä 11 | Lennot Helsinkiin

Matkan erityispiirteet

• Majoitus matkalla 5-tähden Amankora-ekolodgeissa.

Lennot
Helsinki – Delhi 20.10–05.25
Delhi – Paro 10.15–13.40
Paro – Delhi 08.00–10.55
Delhi – Helsinki 10.30–15.20
Kaukolennot Finnair ja Aasian sisäiset Druk Air
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Lennot kohdemaiden välillä
- Ohjelman mukaiset 5* majoitukset ja ateriat
- Bhutanissa kaikki ateriat ja talon omat juomat (myös viini ja olut)
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- 1 x 60 min. hieronta
- Bhutanin viisumi
- Paikallisten oppaiden palvelut ohjelman mukaisesti.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Intian viisumi (kts. Huomioitavaa)
- Tarvittavat vakuutukset
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki - Delhi - Paro - Thimpu 
Amankora Thimpu Lodge 5* | I
Aamupäivälennolla jatkat edelleen Paroon, yli itäisen Himalajan. Paro tunnetaan hohtavan valkoisesta linnoituksesta ja vihertävistä riisipelloista. Laakso on erinomaista viljelymaata ja ihmiset ovat keskimäärin vauraampia kuin muualla Bhutanissa. Laakso tuottaa valkoisen ja punaisen riisin lisäksi omenoita, mansikoita ja parsaa. Tapaatte oppaanne lentokentälle, josta on kuljetus hotellillenne Thimpuun. Matkustusaika n. 1,5 tuntia. Saapuessa lodgelle nautitte iltapäiväsnacksit ja pääset rentoutumaan lodgen upeissa puitteissa, nauttien huikeista nähtävyyksistä. 

Päivä 3 | Thimpu
Amankora Thimpu Lodge 5* | AI
Tänään tutustut nähtävyyksiin Thimpussa; Thimphun kuuluisa stupa, kansalliskirjasto ja perinteisten taiteiden museo. Palaat takaisin lodgelle iltapäiväksi nautiskelemaan. 

Päivä 4 | Thimpu
Amankora Thimpu Lodge 5* | AI
Aamiaisen jälkeen lähdet kohti laakson pohjoisosaa jossa näet Bhutanin hallinnollisia rakennuksia. Pieni kävely Cheri Goemban luostariin virkistää. Iltapäivällä vapaata aikaa. Thimphu on myös hyvä paikka vaikkapa tuliaisten ostoon.

Päivä 5 | Punakha 
Amankora Punakha Lodge 5* | AI
Ajomatka Punakhan laaksoon Wangdiphodrangin kaupunkiin alkaa Dochu La -harjanteen ylityksellä. Kirkkaalla säällä harjanteelta aukeavat upeat maisemat Bhutanin puoleiselle Himalajalle. Tutustut Wangdiphodrangin ja Punakhan ikivanhoihin linnoituksiin sekä niiden myyttisiin tarinoihin.

Päivä 6 | Punakha 
Amankora Punakha Lodge 5* | AI
Kauniilla Punakhalla on Bhutanin historiassa merkittävä sija: Punakhan luostarilinnoitus on merkkinä Bhutanin yhtenäisyydestä ja alue kokonaisuudessaan kuvastaa maan kulttuurin sydäntä. Päiväsi alkaa pienellä kävelyllä lodgelta riisi-, chili- ja kaalipeltojen vieressä. Matkalla näet Punakhan ikivanhoja linnoituksia sekä kuulet niiden myyttisiä tarinoita. Piknik-lounas nautitaan Punak Chussa ennen vierailua Lobesan kylässä. Illalliselle takaisin Punakhaan. 

Päivät 7 | Paro
Amankora Paro Lodge 5* | AI
Aamiaisen jälkeen siirtyminen takaisin Paroon, jossa vietät seuraavat kolme yötä. Tie laskettelee alas seuraten joentörmiä ja taas nousee ylös seuraavaan laaksoon. Lodge sijaitsee mäntymaisemissa laakson pohjoisosassa. Halutessasi sinulla on aikaa tutustua Paron kaupunkiin iltapäivällä tai vain rentoutua upeissa vuoristomaisemissa nuotion äärellä.    

Päivä 8 | Paro
Amankora Paro Lodge 5* | AI
Päivä alkaa tutustumisella Paron historialliseen arkkitehtuuriin ja maalauksiin. Lounaan jälkeen voivat halukkaat syventää uskonnon ja kulttuurin tietämystään erinäisissä luostareissa. Vaelluksesta kiinnostuneet voivat lähteä parin tunnin vaellukselle joka lähtee lodgelta. 

Päivä 8 | Paro
Amankora Paro Lodge 5* | AI
Päiväretki "Tiikerin pesään" eli pyhään Taktshang buddhalaisluostariin joka on rakennettu kallionkielekkeelle 900 metriä maanpinnan yläpuolelle. Temppelikokonaisuus on maan pyhimpia paikkoja ja suosittu pyhiinvaelluskohde. Lounasta voi nauttia läheisessä kahvilassa, josta avautuu huikaisevat näkymät luostarille. Paluumatkalla on mahdollisuus tutustua Bhutanin keskiaikaisen maaseudun elämää esittelevään kartanomuseoon. 

Päivä 10 | Delhi
JW Marriott New Delhi Aircity 5* | A
Aamulla kuljetus Paron lentokentälle, josta lento Intian Delhiin. Delhissä opastettu kaupunkikierros ennen kuljetusta lentokenttähotellillenne. Vapaata aikaa rentoutua ja kerrata upeaa kulttuurimatkaa Bhutanissa. 

Päivä 11 | Delhi – Helsinki | A
Shuttlekuljetus hotellilta Delhin lentokentälle, josta suora Finnairin lento takaisin Suomen Helsinkiiin.


Ateriat:
A = aamiainen x 2
I = illallinen x 1
AI = all inclusive x 7

 

Kohde-esittelyt

 

Bhutan
Pinta-ala
47 000 km²

Asukasluku
782 318

Pääkaupunki
Thimpu

Uskonto
vajrayana-buddhalaisuus (75%), hindulaisuus

Kieli
dzonkha (virallinen), nhotia, nepali

Päätuotteet
puutuotteet, hedelmät, riisi, maissi, maitotuotteet, kananmunat

Hallitusmuoto
kuningaskunta

Bhutan on pieni kuningaskunta sijaiten Himalajan vuoristossa, itseään huomattavasti suurempien Intian ja Kiinan välissä. Paikallinen nimi maalle on "Druk Yul", joka tarkoittaa lohikäärmeiden maata. Maa oli pitkään suljettuna ulkomaalaisilta matkaajilta, mutta vähitellen avannut rajojansa 1970-luvun puolesta välistä lähtien. Aiemmasta sulkeutuneisuudesta johtuen maa on onnistunut säilyttämään oman identiteettinsä länsimaiden vaikutteilta.

Punakha

Kauniilla Punakhalla on Bhutanin historiassa merkittävä sija: Punakhan luostarilinnoitus on merkkinä Bhutanin yhtenäisyydestä ja alue kokonaisuudessaan kuvastaa maan kulttuurin sydäntä. 1637 rakennetun linnoituksen lisäksi kiehtovia ovat myös esimerkiksi Khamsum Yuleyn temppelin sisäseinien symboliset maalaukset.

Paro

Paro tunnetaan hohtavan valkoisesta linnoituksesta ja vihertävistä riisipelloista. Laakso on erinomaista viljelymaata ja ihmiset ovat keskimäärin vauraampia kuin muualla Bhutanissa. Laakso tuottaa valkoisen ja punaisen riisin lisäksi omenoita, mansikoita ja parsaa. Kaupungin ja yksi Bhutanin tärkeimpiä nähtävyyksiä on Paro Dzong.

Intia
Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 326 093 247

Pääkaupunki
New Delhi

Uskonto
hindu 81%, islam, 13%, kristinusko 2%, sikhi 2%, muut 2%

Kieli
hindi, englanti ja 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Delhi

Delhi on Intian hallinnollinen, noin 7 miljoonan asukkaan pääkaupunki. Delhi jaetaan fyysisesti uuteen ja vanhaan Delhiin. Uudesta Delhistä löydät ostoskeskuksia, elokuvateattereita ja moderneja hotelleja. Vanhassa Delhissä ihmiset elävät edelleen erittäin yksinkertaisissa oloissa. Delhi sai alkunsa Agrassa muinoin hallinneen Maharadjan muutettua valtakuntansa keskuksen hieman pohjoiseen. Tästä elävänä muisto-merkkinä ovat edelleen vanhaa kaupunkia reunustavat punaiset muurit.

Bhutaniin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Aventura anoo Bhutaniin matkaan osallistuville ryhmäviisumin, joka sisältyy matkan hintaan.


Turvallisuus

Bhutan on suhteellisen turvallinen maa matkustaa, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.laakarikeskus.com


Sähkö ja pistorasia-standardit

Nepalissa, Intiassa ja Bhutanissa on 220 V.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Bhutanissa suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.


Ruoka ja Juoma

Riisi kuuluu Bhutanin perusraaka- aineisiin ja tämän lisäksi myös maissi. Vuorilla ruokavalio pitää sisällään enemmän proteiinia, erityisesti siipikarjaa, lammasta ja jakkia. Kylmänä kautena syödään chilillä maustettuja riisi- ja maissikeittoja, joissa voi olla lisänä lihaa. Maidon vähäisyydestä huolimatta maitotuotteet etenkin jakin- ja lehmänmaidosta tehty juusto sekä voi ovat paljon käytettyjä. Juomista yleisempiä ovat olut ja tee (po cha). Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Bhutan on yksi Himalajan alueen kosteimmista alueista, suurin osa sateista tulee kesä-syyskuussa. Etelä-Bhutan voidaan luokitella trooppiseksi alueeksi, kun taas osa pohjoisista vuorista on ikijään peittämää. Lumi sulaa välittömästi pois alle 2 400 metristä. Lumiraja kulkee Maaliskuussa noin 3500-4000 metrissä.


Pankkiasiat

Bhutanin valuutta on ngultrum (BTN), 1 € = n. 57 BTN. Voit vaihtaa käteistä rahaa ja matkashekkejä hotelleissa. Maassa ei ole pankkiautomaatteja. Intian rupiat kelpaavat maksuvaluuttana Bhutanissa. Intian rupioita saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen
+3 h 30 min

Tavat ja kulttuuri
Bhutan haastaa matkaajan monin tavoin. Miten kunnioittaa paikallisia tapoja ja uskomuksia sekä samalla minimoida oma vaikutus kulttuuriin ja ympäristöön.
Muutama tärkeä asia olisi hyvä pitää mielessä Bhutanissa:

-Fyysinen kosketus sukupuolten välillä julkisesti on harvinaista.
-Tervehdittäessä ei kätellä, vaan tervehtiminen suoritetaan asettamalla omat kämmenet vastakkain ja kumartamalla.
-Sormella osoittaminen ei kuulu paikallisiin hyviin tapoihin, ei edes suunnan näyttäminen.
-Käytä oikeaa, tai mieluummin kumpaakin kättä ottaessasi vastaan jotain ojennettua.
-Älä osoita jaloilla ihmisiä tai uskonnollisia esineitä.
-Kuvaaminen sisällä luostareissa on lähes poikkeuksetta kielletty.
-Paikallisia lapsia ei tule rohkaista kerjäämään antamalla heille makeisia, rahaa, kyniä tai muita lahjoja.
-Luostareiden pääsymaksut menevät paikallisviranomaisten hyväksi. Jos tahdot tehdä lahjoituksia, tee se jättämällä raha alttarille tai keräyslippaaseen.
-Älä osta tuotteita, joiden valmistukseen on käytetty uhanalaisia lajeja.
-Kysy aina lupa, jos haluat ottaa valokuvia paikallisista.
-Älä kanna mukanasi poliittisesti arkaa materiaalia, äläkä aseta paikallisia tukalaan tilanteeseen jakamalla sellaista materiaalia.
-Tupakkatuotteet ovat maahan saavuttaessa tullattavia ja tupakointi on Bhutanissa kiellettyä.
-Vältä politiikasta puhumista paikallisten oppaiden kanssa. Voit saattaa heidät hankaluuksiin tekemällä niin.
-Pukeudu ja käyttäydy arvokkaasti vierailtaessa luostareissa. Peitä käsivarret ja sääret
-Buddhalaiset luostarit ja patsaat kierretään aina kellonsuuntaisesti

Intiaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomalaiset tarvitsevat etukäteen haettavan sähköisen viisumin Intiaan. Tarkistathan ohjeistuksen sähköisen viisumin hakemiseen. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinta voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen. Huom! Osalla matkoistamme yövymme lentokenttähotellissa transfer-alueella. Tätä varten ei Intian viisumi ole tarpeellinen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Keltakuumerokotustodistus vaaditaan, mikäli maahan saavutaan keltakuumeen esiintymisalueelta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Intiassa Jännite on 220 V ja käytössä on C-, M- ja D-pistokkeet, suomalaisiin sähkölaitteisiin saattaa tarvita adapterin.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Kohdemaissamme suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.


Ruoka ja Juoma

Intiassa on useita ruokakulttuureja pitkän historian sekä useiden uskontojen vuoksi. Intialaiselle ruoalle on tyypillistä alueelliset erot, runsas mausteiden käyttö sekä uskontojen asettamat rajoitukset. Kulttuurillisia vaikutteita Intia on saanut mm. moguleilta, arabeilta, iranilaisilta sekä kiinalaisilta. Uskontojen puolesta eniten on vaikuttanut Islam ja hindulaisuus. Hindulaisuus kieltää naudanlihan syönnin ja Islam kieltää muslimeilta sianlihan syönnin. Kasvisruokavalio on hyvin suosittua etenkin hindulaisten keskuudessa. Intialaisessa ateriassa yhdistyvät kuusi perusmakua hapan, makea, kirpeä, suolainen, karvas ja jumoava. Tärkeimpiä käytettyjä mausteita ovat sinapinsiemenet, chilipaprikat, kurkuma, roomankumina, sarviapila, inkivääri, korianteri sekä hajupihka. Jälkiruoissa käytetään kardemummaa, kanelia, muskottipähkinää sekä sahramia.

Aterioihin käytetään usein jogurttia, sipulia, valkosipulia, kermaa, kookosrasvaa, gheetä, seesami; oliivi ja sinappiöljyä. Raaka-aineista paljon käytettyjä ovat palkokasvit kuten kikherneet, linssit, kidneypaput, mustasilmäpavut sekä mungopavut. Intian arvostetuin riisilajike on basmati. Intialaisia perinteikkäitä leipiä on useita esimerkiksi veteen leivottu vehnäleipä chapati tai roti tai uunissa paistettu naan- leipä. Ateriat nautitaan usein metallilautaselta tai kulhoista sekä banaaninlehdeltä. Erilaiset curryt ovat perinteistä intialaista ruokaa tai mm. samosa joka on uppopaistettu ja taikinaan kääritty liharuoka. Jälkiruokiin käytetään usein maitoa mm. erilaisten vanukkaiden muodossa. Hedelmätarjonta on myös laaja. Juomista Pohjois- Intiassa suositaan teetä ja Etelä- Intiassa kahvia, kookosmaitoa sekä jogurttijuoma Lassia.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Intiassa vallitsee pääosin trooppinen ilmasto, mutta Himalajalla on lauhkea vuoristoilmasto. Monsuunien vuoksi suurin osa vuotuisesta sademäärästä saadaan kesäkuun ja syyskuun välisellä sadekaudella.


Pankkiasiat

Intian valuutta on Intian rupia (INR), 1 € = n. 70 INR. Käteistä rahaa voi vaihtaa pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen
+3 h 30 min.

Matkustussesongit
Trooppinen monsuuni-ilmasto vallitsee Intiassa. Sääolot vaihtelevat todella paljon vuodenajasta ja paikasta riippuen. Intian talvi on tammi-helmikuussa ja kuuma kesäkausi maalis-toukokuussa. Paras matkustusaika riippuu paljon kohteesta. Suurimmassa osassa maata hyvä aika matkustaa on marras-helmikuussa, kun ilma on miellyttävän lämmin ja kuiva.

 • Bhutan-luksus/14-Punakha-Dzong-Bridge_1400x600
 • Bhutan-luksus/AmanKoraEntranceToLiving_1400x600_Paro
 • Bhutan-luksus/BHUTAN-3
 • Bhutan-luksus/BHUTAN-5
 • Bhutan-luksus/BHUTAN-8
 • Bhutan-luksus/BHUTAN
 • Bhutan-luksus/BZ_P37
 • Bhutan-luksus/Bhutan-Mountain-Pines-2
 • Bhutan-luksus/Paro-Bonfire-1
 • Bhutan-luksus/Paro-Exterior-3_1400x600
 • Bhutan-luksus/Punakha-Farmhouse_1400x600
 • Bhutan-luksus/Punakha-Lounge-2_1400x600