• RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Eksoottinen Intia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Eksoottinen Intia
 • RÄÄTÄLÖITY LUKSUSMATKA
  Eksoottinen Intia
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intia

Luksusmatka – Eksoottinen Intia

Intia  
Delhi | Agra | Ranthambore | Jaipur | Udaipur

Tulinen curry, mausteiden tuoksut, värikkäät sarit, maharajojen linnoitukset sekä upeat temppelit ja palatsit. Aivan uskomaton määrä historiaa. Maailman toiseksi väkirikkain maa tarjoaa lukemattomia tapoja, tuoksuja, makuja ja upeita kokemuksia. Kontrastit ovat suuret. Ihmeellistä Intiaa ei voi ymmärtää, se täytyy itse nähdä, kokea, tuntea, haistaa ja maistaa.

Liikumme maateitse ja lentäen. Majoitumme tyylikkäästi maan parhaimmissa Oberoi-ketjun hotelleissa. Tämän tyylikkäämmin et voi Intiassa asua.

Ennen matkaa voit ottaa helposti lisäpäiviä vaikkapa Mumbaihin ja matkan jälkeen joko Sri Lankan kohteisiin tai jollekin Malediivien hienoista paratiisiatolleista.

Matkan kesto
11 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 4 590 €, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Kari Heimonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1–2 | Lennot Delhiin 1 yö
Päivä 3 | Agra 1 yö
Päivät 4–5 | Ranthambore 2 yötä
Päivät 6–7 | Jaipur 2 yötä
Päivät 8–9 | Udaipur 2 yötä
Päivä 10 | Delhi 1 yö
Päivä 11 | Delhi – Helsinki

Lennot
Helsinki - Delhi 20.15-05.25
Udaipur - Delhi
Delhi - Helsinki 10.30-15.20
Kaukolennot Finnair
Mahdollista lentää myös muilla lentoyhtiöillä. Kysy lisää toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset 5* majoitukset ja aamiaisilla paitsi Ranthamboressa täysihoidolla.
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tarvittavat viisumit ja vakuutukset (kts. huomioitavaa)
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki – Delhi
The Oberoi New Delhi 5*

Saapuminen Delhiin aikaisin aamulla. Lentokentältä kuljetus hotellille jossa nautit aamupalasta upean hotellisi ravintolassa. Kaupunkierros tutustuttaa sinut vanhankaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Iltapäivästä aikaa rentoutua ja nauttia hotellin palveluista.

Päivä 3 | Agra
The Oberoi Amarvilas Agra 5* | A

Aamiaisen jälkeen tapaat kuljettajasi joka vie sinut n. 5 tunnin ajomatkan päähän Agraan. Agra toimi Intian hallinnollisena keskuksena Mugal hallitsijoiden aika-kautena vuosina 1556–1658. Kaupunki oli kukoistuskautenaan maan johtava taiteen, kulttuurin, tieteiden ja kaupan keskus. Agran ja ehkä koko Intian tunnetuin rakennus on Taj Mahalin hautamausoleumi, jonka Shah Jahan rakennutti vaimonsa muistolle. Rakennus valmistui vuonna 1653, ja sitä rakensi 20 000 työntekijää. Nykyrahassa Taj Mahalin rakennuskustannukset olivat noin 60 miljoonaa dollaria.

Päivä 4 | Ranthamboren kansallispuisto
The Oberoi Vanya Vilas Ranthambore 5* | TH

Ajomatka Ranthamboren kansallispuistoon kestää n. 7 tuntia Agrasta. Matkalla pysähdys Fatehpur Sikrissä joka oli ennen Intian poliittinen pääkaupunki. Iltapäivällä saavut kansallispuistoon jossa vapaata aikaa nauttia hotellin hulppeista puitteista.

Päivä 5 | Ranthamboren kansallispuisto
The Oberoi Vanya Vilas Ranthambore 5* | TH

Aikaisin aamulla viidakkosafarille jonka päätarkoituksena on bongata Bengalin tiikeri. Kansallispuistossa tiikereiden lisäksi asuu antilooppeja, gaselleja, lintuja, huulikarhuja tai jopa leopardeja. Palatessasi hotellille, nautit aamiaista jonka jälkeen sinulla on vapaata aikaa ennen iltapäivän safariajoa.

Päivä 6 | Jaipur
The Oberoi Raj Vilas 5* | A

Vielä viimeinen mahdollisuus bongata tiikeri aamun safariajolla ennen aamiaista. Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Jaipuria. Jaipurissa jälleen majoitus Oberoi-ketjun hotelliin.

Päivä 7 | Jaipur
The Oberoi Raj Vilas 5* | A

Jaipurissa on paljon mielenkiintoista nähtävää. Näet mm. Tuulten palatsin ja Amberin linnoituksen, jota ympäröi massiivinen muuri.

Päivä 8 | Udaipur
The Oberoi Udai Vilas 5* | A

Koko päivän ajomatka (n. 7 h) Udaipuriin.

Päivä 9 | Udaipur
The Oberoi Udai Vilas 5* | A

Aamupäivän Udaipurin kaupunkikierros. Iltapäivällä nautit veneretkestä Picholan järvellä, josta on upeat näkymät kaupunkiin. Pysähdys Jag Mandir saarella.

Päivä 10 | Delhi
The Oberoi New Delhi 5* | A

Aamiaisen jälkeen lento takaisin Delhiin jossa iltapäivä vapaata aikaa tehdä viime hetken ostokset tai vain nauttia kaupungin vilinästä tai hotellin uima-altaasta.

Päivä 11 | Delhi – Helsinki
Kuljetus lentokentälle ennen lentoa Helsinkiin.

Ateriakoodit:
A = aamiainen x 6
TH = täysihoito x 2

 

Kohde-esittelyt

 

Intia
Pinta-ala
3 287 590 km²

Asukasluku
1 326 093 247

Pääkaupunki
New Delhi

Uskonto
hindu 81%, islam, 13%, kristinusko 2%, sikhi 2%, muut 2%

Kieli
hindi, englanti ja 18 muuta virallista kieltä sekä satoja murteita

Valuutta
Intian rupia (INR)

Päätuotteet
tekstiilit, kemikaalit, teräs, riisi, vehnä, puuvilla, tee, juutti, lampaat

Hallitusmuoto
parlamentaarinen demokratia

Intia on varsinainen kontrastien valtakunta. Sitä on vaikea tai lähes mahdotonta määritellä muutamalla sanalla tai edes yhdellä kirjalla. Maasta löytyy valtava määrä kulttuurihistoriallisesti ja uskonnollisesti merkittäviä paikkoja. Vuosituhansien aikana Intiaa ovat hallinneet useat eri maharadjat kuningaskunnistaan.

Intia on asukasluvultaan tällä hetkellä maailman toiseksi suurin maa, asukkaita on jo yli miljardi. Se on väestönkasvultaan maailman nopeimmin kasvavia maita. Pääkielinä toimivat englanti ja hindi. Maan useat eri kieliryhmät kommunikoivat näillä sujuvimmin keskenään. Suuri osa väestöstä elää alkeellisissa olosuhteissa ja köyhyydessä eurooppalaisten mittapuussa mitattuna.

Delhi

Delhi on Intian hallinnollinen, noin 7 miljoonan asukkaan pääkaupunki. Delhi jaetaan fyysisesti uuteen ja vanhaan Delhiin. Uudesta Delhistä löydät ostoskeskuksia, elokuvateattereita ja moderneja hotelleja. Vanhassa Delhissä ihmiset elävät edelleen erittäin yksinkertaisissa oloissa. Delhi sai alkunsa Agrassa muinoin hallinneen Maharadjan muutettua valtakuntansa keskuksen hieman pohjoiseen. Tästä elävänä muisto-merkkinä ovat edelleen vanhaa kaupunkia reunustavat punaiset muurit.

HOTELLIT

The Oberoi New Delhi (5)

Moderni  New Delhin hotelli The Oberoi sijaitsee n. 10 minuutin kävelymatkan päässä keskustasta. Tässä luksushotellissa on 2 uima-allasta, kauneushoitola, 5 ravintolaa joissa jokaisessa voi nauttia eri maiden keittiöiden herkuista. Hotellin WIFI on ilmainen ensimmäiset 30 minuuttia. Huoneet ovat hyvin varusteltu ja niissä on ilmastointi. 

Agra

Agra toimi Intian hallinnollisena keskuksena Mugal hallitsijoiden aika-kautena vuosina 1556–1658. Kaupunki oli kukoistuskautenaan maan johtava taiteen, kulttuurin, tieteiden ja kaupan keskus. Agran ja ehkä koko Intian tunnetuin rakennus on Taj Mahalin hautamausoleumi, jonka Shah Jahan rakennutti vaimonsa muistolle. Rakennus valmistui vuonna 1653, ja sitä rakensi 20 000 työntekijää. Nykyrahassa Taj Mahalin rakennuskustannukset olivat noin 60 miljoonaa dollaria.

HOTELLIT

The Oberoi Amarvilas (5)

Hotelli sijaitsee upealla paikalla, vain 600 metriä Taj Mahal- mausoleumilta. Huoneista on näkymät suoraan Taj Mahalille ja jokainen on sisustettu kauniiseen Intialaiseen tyyliin. Hotellin ravintolavalikoima on laaja, siellä on 3 erilaista ravintolaa sekä baari. Mahdollisuus illallistaa katsellen horisonttiin kaunista rakkauden muistomerkkiä Taj Mahalia auringon laskiessa. The Oberoi Amarvilassa on suuri ulkouima-allas ja spa-osasto, jonka palveluihin kuuluu erilaiset terapia-hoidot.

Ranthambore

Ranthamboren kansallispuiston maisemia hallitsevat matalat vuoristot, järvet, jokilaaksot, vesistöt sekä monipuolinen villieläinkanta. Kaupunki on bengalintiikerin erityissuojelualuetta; alueen eläimistöön kuuluvat tiikereiden lisäksi muun muassa leopardi, huulikarhu ja juovahyeena.

HOTELLIT

The Oberoi Vanya Vilas (5)

Hotelli sijaitsee luonnon keskellä, noin 10 minuutin ajomatkan päässä Ranthamboren- kansallispuistosta. Kansallispuisto on kuuluisa bengalin tiikereistä, joita voi bongata hyvällä tuurilla (parhaat mahdollisuudet keväällä). The Oberoi Vanya Vilasin ympäristössä on kaunista kasvillisuutta sekä eksoottisia lintulajeja. Hotellin palveluihin kuuluu mm. uima-allas, spa, tasokas ravintola ja baari.

Jaipur

Jaipurin kutsumanimi vaaleanpunainen kaupunki, juontaa juurensa Walesin prinssin vierailusta alueella vuonna 1905. Kaupungin asukkaat halusivat koristella kaupunkinsa vierailun kunniaksi maalaamalla sen rakennukset vaaleanpunaisiksi. Väri symboloi Rajputin kulttuurissa vieraanvaraisuutta. Maharadja Sawai Jai Singh rakennutti Jaipurin kaupungin 1700-luvulla muinaiseen hindulaiseen tyyliin nojaten. Kauppojen ja kojujen reunustamat pitkät suorat kadut jakavat kaupungin yhdeksään suorakaiteenmuotoiseen osaan. Kokonaisuutta ympäröi seitsenovinen muuri, joka rakennettiin suojaksi hyökkäyksiltä ja viidakossa lymyäviltä petoeläimiltä.

Jaipurissa matkailija kohtaa komeita muistomerkkejä, sykähdyttävän upeita palatseja ja kauniita puistoja sekä ihmisiä kuhisevia kauppakujia. Maharajojen loisteliaista palatseista on tehty hotelleja, joiden vieraat saavat hetken maistaa kuninkaallisten elämänmenoa.

HOTELLIT

The Oberoi Rajvilas (5)

Hotellia ympäröivät mielettömät puutarhat, jossa asustaa eksoottisia lintulajeja mm. Brahmanpöllöjä ja erilaisia kyyhkylajeja. Hotellissa on kolme erilaista ravintola-vaihtoehtoa, spa ja uima-allas. Huoneet ovat tilavia, niissä on suuret ikkunat ja ne ovat sisustukseltaan tyylikkäitä. Rakennus on todella näyttävä ja massiivinen, sekä hotellin puutarha- ja piha-alueella on upeita norsu patsaita, jotka luovat näyttävyyttä hotellille.

Udaipur

Udaipur on historiallinen kaupunki Rajasthanissa, joka tunnetaan maailmalla Idän Venetsiana.

HOTELLIT

The Oberoi Udai Vilas (5)

Hotelli sijaitsee Pichola- järven rannalla, 200 vuotta vanhoilla paikallisilla metsästysmailla. The Oberoi Udai Vilasin pihalla ja ympäristössä voi nähdä peuroja ja villisikoja, sekä hotellilta on upean kauniit näkymät suoraan järvelle ja vehreään puutarhaan. Hotellirakennus on todella näyttävän näköinen. Hotellin palveluihin kuuluu mm. 3 ravintolaa, 2 uima-allasta sekä kauneushoitola. Huoneet ovat tilavia ja moderneja.

Intiaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomalaiset tarvitsevat etukäteen haettavan sähköisen viisumin Intiaan. Tarkistathan ohjeistuksen sähköisen viisumin hakemiseen. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Viisumikäytännöt ja -hinta voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen. Huom! Osalla matkoistamme yövymme lentokenttähotellissa transfer-alueella. Tätä varten ei Intian viisumi ole tarpeellinen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Keltakuumerokotustodistus vaaditaan, mikäli maahan saavutaan keltakuumeen esiintymisalueelta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Intiassa Jännite on 220 V ja käytössä on C-, M- ja D-pistokkeet, suomalaisiin sähkölaitteisiin saattaa tarvita adapterin.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Kohdemaissamme suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.


Ruoka ja Juoma

Intiassa on useita ruokakulttuureja pitkän historian sekä useiden uskontojen vuoksi. Intialaiselle ruoalle on tyypillistä alueelliset erot, runsas mausteiden käyttö sekä uskontojen asettamat rajoitukset. Kulttuurillisia vaikutteita Intia on saanut mm. moguleilta, arabeilta, iranilaisilta sekä kiinalaisilta. Uskontojen puolesta eniten on vaikuttanut Islam ja hindulaisuus. Hindulaisuus kieltää naudanlihan syönnin ja Islam kieltää muslimeilta sianlihan syönnin. Kasvisruokavalio on hyvin suosittua etenkin hindulaisten keskuudessa. Intialaisessa ateriassa yhdistyvät kuusi perusmakua hapan, makea, kirpeä, suolainen, karvas ja jumoava. Tärkeimpiä käytettyjä mausteita ovat sinapinsiemenet, chilipaprikat, kurkuma, roomankumina, sarviapila, inkivääri, korianteri sekä hajupihka. Jälkiruoissa käytetään kardemummaa, kanelia, muskottipähkinää sekä sahramia.

Aterioihin käytetään usein jogurttia, sipulia, valkosipulia, kermaa, kookosrasvaa, gheetä, seesami; oliivi ja sinappiöljyä. Raaka-aineista paljon käytettyjä ovat palkokasvit kuten kikherneet, linssit, kidneypaput, mustasilmäpavut sekä mungopavut. Intian arvostetuin riisilajike on basmati. Intialaisia perinteikkäitä leipiä on useita esimerkiksi veteen leivottu vehnäleipä chapati tai roti tai uunissa paistettu naan- leipä. Ateriat nautitaan usein metallilautaselta tai kulhoista sekä banaaninlehdeltä. Erilaiset curryt ovat perinteistä intialaista ruokaa tai mm. samosa joka on uppopaistettu ja taikinaan kääritty liharuoka. Jälkiruokiin käytetään usein maitoa mm. erilaisten vanukkaiden muodossa. Hedelmätarjonta on myös laaja. Juomista Pohjois- Intiassa suositaan teetä ja Etelä- Intiassa kahvia, kookosmaitoa sekä jogurttijuoma Lassia.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Intiassa vallitsee pääosin trooppinen ilmasto, mutta Himalajalla on lauhkea vuoristoilmasto. Monsuunien vuoksi suurin osa vuotuisesta sademäärästä saadaan kesäkuun ja syyskuun välisellä sadekaudella.


Pankkiasiat

Intian valuutta on Intian rupia (INR), 1 € = n. 70 INR. Käteistä rahaa voi vaihtaa pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen
+3 h 30 min.

Matkustussesongit
Trooppinen monsuuni-ilmasto vallitsee Intiassa. Sääolot vaihtelevat todella paljon vuodenajasta ja paikasta riippuen. Intian talvi on tammi-helmikuussa ja kuuma kesäkausi maalis-toukokuussa. Paras matkustusaika riippuu paljon kohteesta. Suurimmassa osassa maata hyvä aika matkustaa on marras-helmikuussa, kun ilma on miellyttävän lämmin ja kuiva.

 • eksootiinen-intia/12
 • eksootiinen-intia/13
 • eksootiinen-intia/22
 • eksootiinen-intia/26
 • eksootiinen-intia/33
 • eksootiinen-intia/41
 • eksootiinen-intia/Oberoi-Agra
 • eksootiinen-intia/Oberoi-Jaipur
 • eksootiinen-intia/Oberoi-Ranthambore
 • eksootiinen-intia/Oberoi-Udaivilas
 • eksootiinen-intia/Ranthambore
 • eksootiinen-intia/Udaipur
 
 
 
Haluatko lisäpäiviä?

Negombon rantapäivät

Kerala ja/tai Goa (Intia)

Malediivien rantapäivät