• SUURI KAUKASUKSEN KIERTOMATKA
  Azerbaidzhan, Georgia ja Armenia
 • SUURI KAUKASUKSEN KIERTOMATKA
  Azerbaidzhan, Georgia ja Armenia
 • SUURI KAUKASUKSEN KIERTOMATKA
  Azerbaidzhan, Georgia ja Armenia
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Georgia

Herkullinen Georgia

Georgia  
Kazbegi | Tbilisi | Kakheti | Telavi

Historialliset kohteet, jylhät Kaukasuksen maisemat, perinteet, ruoka ja viini, eri aikakausien kerrostumat ja moderni aika kulkevat täällä rinnakkain.  Mustanmeren ja Kaspianmeren välissä sijaitseva vuoristo herättää henkiin myös muinaisen silkkitien. 

Tervetuloa Georgiaan!

Matkan kesto
12 päivää, perillä 11 yötä
Matkan hinta
Alkaen 1 740 €/hlö 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Jari Jäppinen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – Tbilisi
Päivät 2–3 | Tbilisi 2 yötä
Päivä 4 | Kazbegi 1 yö
Päivä 5 | Telavi 1 yö
Päivät 6-7 | Tbilisi 2 yötä
Päivä 8 | Tbilisi - Helsinki

Valitse mieleisesi majoitustaso:

Alkaen 1 740 €/hlö 2hh:ssa | 3*-majoituksessa
Alkaen 1 980 €/hlö 2hh:ssa | 4*-majoituksessa

Matkan erityispiirteet

• Historiallinen ja kulttuuririkas Tbilisi
• Kaukasuksen jylhä vuoristo
• Upeita viini- ja ruokaelämyksiä
• Paikallisten vieraanvaraisuus.

Lennot
Esimerkkiaikataulu:
Helsinki – Istanbul 18.10 – 22.40
Istanbul – Tbilisi 00.25 – 04.45
Tbilisi - Istanbul 06.20 – 08.05
Istanbul – Helsinki 09.05 – 11.40
Kysythän toimistoltamme muita lentoyhtiöitä -ja aikatauluja!
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Paikallisten oppaiden palvelut retkillä.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tarvittavat viisumit ja vakuutukset
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1 - 2 | Helsinki - Tbilisi 
Lähtö illalla Helsingistä, lento saapuu aamulla Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin. Lentokentällä vastaanotto ja kuljetus hotellille. 

Päivä 2 | Tbilisi | A
Aamupäivä vapaata. Iltapäivällä tutustuminen Georgian pääkaupunkiin Tbilisin kaupunkikierroksen merkeissä. Tbilisi sijaitsee historiallisella Kartlin alueella Mtkvari-joen varrella. Kaupunkikierros suuntaa vanhaan kaupunkiin, jossa pääset ihailemaan perinteistä tbilisiläistä arkkitehtuuria puuparvekkeineen ja kapeine kujineen. Hyvät kävelykengät ovat siis tarpeen. Kierros suuntaa myös ylhäällä kukkulalla sijaitsevalle Narikala-linnoitukselle, josta näkyy kaikkialle kaupunkiin. 

Päivä 3 | Tbilisi | A
Aamiaisen jälkeen päiväretki Mtskhetaan, joka on Georgian uskonnollinen keskus ja UNESCO:n maailmanperintökohde. Päivän yksi kohokohta on vierailu Jvari –luostarissa, joka on rakennettu muinaisen pakanallisen temppelin paikalle. Täältä aukeavat hienot näkymät Mtkvari ja Aragvi- joelle  sekä  alas kaupunkiin. Mtskhetassa pääset vierailemaan vaikuttavassa Svetitskhovelin katedraalissa.

Päivä 4 | Kazbegi | A
Hyvin levätyn yön jälkeen suunnataan kohti Kazbegin kylään, joka sijaitsee 165 km Tbilisistä pohjoiseen. Matkalla vieraillaan Ananurin historiallisessa linnoituksessa ja ihastellaan Georgian upeita vuoristomaisemia. Kazbegi sijaitsee Kaukasuksen korkeimman vuoren juurella, joka kohoaa jopa 5000 metrin korkeuteen. Päiväretki suuntaa yhteen Georgian suosituimmista nähtävyyksistä ja koko maan symboliksi nousseeseen Gergeti Trinity Churchiin, eli Pyhän Kolminaisuuden kirkkoon. Kirkko nousee 2170 metrin korkeuteen ja tarjoaa mykistävät vuoristonäkymät alas Stepandsmindan kylään ja ylös Kazbegin vuorelle.

Päivä 5 | Telavi | A
Matka jatkuu Kakhetin alueelle, jonka laaksot on tunnettuja sen maukkaista viineistään. Vierailu perinteikkäällä georgialaisella viinitilalla Chailurin kylässä, jossa tutustaan georgialaisen viinin saloihin. Viinitilaan tutustumisen jälkeen suunnataan tunnelmalliseen Sighnagin kaupunkiin. Kaupungin mukulakivikadut, vanhat rakennukset ja merelliset näköalat hurmaavat vierailijansa. Alueen yksi päänähtävyyksistä on Sighnagin kaupunginmuuri, josta avautuvat vaikuttavat maisemat alas laaksoon ja kauas Kaukasukselle. Päivän aikana vieraillaan Tsinandalin museossa, joka on yksi Georgian tärkeimpiä kulttuurikohteita.

Päivä 6 | Tbilisi | A
Kaupunkikierros Telavissa, joka on Kakhetin alueen keskus, kaupunki on täynnä historiallisia kohteita,  museoita ja paikallista arkkitehtuuria. Kierros Khareban viinikellarissa, joka koostuu 7,7km kiveen kaiverretuista tunneleista ja jossa lämpötila on aina sopiva viinien säilömiseen. Päiväretki Nekresin vanhaan luostariin ja Gremin historiallisiin kohteisiin. 

Päivä 7 | Tbilisi | A
Vapaata aikaa kierrellä ja tutustua Tbilisin kaupunkiin.

Päivä 8 | Tbilisi - Helsinki | A
Aamiainen hotellilla ja paluu Helsinkiin.

 

Kohde-esittelyt

 

Georgia

Pinta- ala
69 700km²

Asukasluku
3 989 167 (arvio 6/2020)

Pääkaupunki
Tbilisi

Uskonto
Väestöstä 83,9% on ortodoksikristittyjä, 9,9% muslimeja. Pienempiä vähemmistöjä ovat georgianjuutalaiset, armenialaiskristityt 3,9% sekä katoliset 0,8%.

Kieli
Georgia

Päätuotteet
Maatalous 13 %, palvelut 57 %, teollisuus 30 %

Kieli
Georgian

Valuutta

Lari

Hallitusmuoto
Tasavalta

Georgia sijaitsee Aasian ja Euroopan rajalla Kaukasuksen vuorijonon eteläpuolella. Maa oli osa Neuvostoliittoa aina vuoteen 1991 asti, jonka jälkeen maa itsenäistyi. Georgian topografia on erittäin vaihteleva ja maan pinta-alasta 85 % on vuoristoista aluetta. Maan vuoristoisuus onkin luonut kulttuuri- ja kielieroja eristämällä alueita toisistaan. Luonnonvaroihin kuuluvat lukuisat mineraalit ja maan tuhannet joet ovat tärkeä vesivoiman lähde.


Kazbegi

Kazbegi, nykyiseltä nimeltään Stepantsminda, on vajaan parin tuhannen asukkaan kylä Koillis-Georgiassa lähellä Venäjän rajaa. Se sijaitsee aivan Kaukasuksen seitsemäksi korkeimman vuoren, Kazbekin, kupeessa.

HOTELLIT

Rooms Hotel Kazbegi (4*)

Georgiassa Rooms Hotel on ensimmäinen laatuaan - vuoristohotelli, joka yhdistää mukavan ajanvieton lempeän takkatulen ääressä ylelliseen majoittumiseen: elegantin yksinkertaiset huoneet henkeäsalpaavalla näköalalla, kansainvälisillä televisiokanavilla sekä langattomalla internetyhteydellä. Läheisyyden ja rentoutumisen tuntu luo tunnelman, jossa iloisuus tarttuu helposti ihmisestä toiseen ja tuo heidät yhteen. Maailmankuulua georgialaista ruokaa on tarjolla joka ilta buffetpöydässä. Myös ravintolan a la carte-menu ja viinilista ovat maistamisen arvoisia. 156 huoneen lisäksi hotellista löytyy konferenssikeskus, 2 ravintolaa, loungebar, kirjasto, kasino, matkalaukkuhuone ja sisäuima-allas sekä pankkiautomaatti ja pesula.

Tbilisi

Tbilisi on Georgian pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se sijaitsee historiallisella Kartlin alueella Mtkvari-joen varrella maan itäosassa. Vanha Tbilisi sijaitsee kaupungin sydämessä, ja siihen kuuluu useita historiallisia kaupunginosia. Alueella on perinteistä tbilisiläistä arkkitehtuuria puuparvekkeineen ja kapeine kujineen. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Nariqalan linnoitus, useat kirkot, Mtatsmindan pantheon, Rustaveli-katu ja Vapaudenkirkko.

HOTELLIT

Rooms Hotel Tbilisi (4+*)

Tbilisin Rooms kaupunkihotelli tarjoaa tyylikkään majoituksen aivan Tbilisin sykkeessä. Rakennus on vanha kustantamo, joka sijaitsee valloittavalla Veran asuinalueella ja vain 5 minuutin kävelymatkan päässä lähimmästä metroasemasta. Hotellin 125 tyylikästä huonetta ja sviittiä on sisustettu kunnioittamaan rakennuksen historiallista arkkitehtuuria modernisti ja trendikkäästi. Hotelli ylettyy viiteen kerrokseen, jonka ylimmän kerroksen ylellisten huoneiden ja sviittien näköala avautuu Tbilisin kattojen ylle. Hotellin tilavat huoneet on ilmastoitu ja varustettu laadukkaalla äänentoistojärjestelmällä, minibaarilla sekä tv:llä. Hotellin ravintolasta avautuu näkymät hotellin yksityiseen puutarhaan, jossa voi nautiskella perinteisistä georgialaisista resepteistä inspiroituneita annoksia ja päästä kulinaristiselle matkalle georgialaiseen ruokaan. Hotelista löytyy myös Garden Bar, sekä vieraille ilmainen kuntosali.

Hotel Museum (4-*)

Tämä Tbilisin sydämessä sijaitsevan boutique hotellin tyyli kunnioittaa rakennuksen historiaa ja arkkitehtuuria. Hotelli on vain lyhyen kävelymatkan päässä vanhasta kaupungista ja kaupungin muista päänähtävyyksistä. Hotellin viiniravintolassa tarjoillaan georgialaisia perinneruokia ja kattoterassin rooftop bar tarjoilee upeat kaupunkinäkymät Tbilisin ylle. Huoneet on ilmastoituja ja niissä on taulutelevisio, minibaari sekä langaton internet.

Kakheti

Kakheti on itäisen Georgian alue, joka on tunnettu erityisesti sen maukkaista viineistään. Kakhetilla on Georgian johtavan viinituotantoalueen lisäksi rikas historia. Alueelta löytyy Davit Garejan kiveen hakattu luostari, historiallisia kirkkoja ja linnoja, joista osa on raunioituneita ja osa kunnostettuja. Kakhetin alueelta löytyy viinin ja historian lisäksi paljon upeita näköalapaikkoja ja toinen toistaan kauniimpia maisemia.

HOTELLIT

Radisson Collection Tsinandali (4*)

Georgian viinialueen sydämessä sijaitseva hotelli tarjoaa henkeäsalpaavien vuoristomaisemien lisäksi täydellisen sijainnin Kakhetin alueen lukuisiin viinitiloihin ja rikkaaseen historiaan tutustumiseen. Hotellin ilmapiiri on saanut inspiraation alueen henkeäsalpaavista näkymistä Kaukasuksen vuorille. Hotellin tunnelmasta välittyy autenttisuus ja paikallinen georgialainen tyyli. Hotellissa on viisi eri ravintolavaihtoehtoa, jotka tarjoilevat georgialaisia herkkuja ja viininmaistelua, jossa pääset tutustumaan georgialaisen viinin saloihin. Rentouttava kylpylä ja kattoterassilla sijaitseva infinity pool tarjoaa kauniit näkymät Kaukasukselle. Hotellista löytyy myös kokous ja kongressitiloja eri tilaisuuksien järjestämiseen. Hotellissa on ilmainen WiFi, allasbaari, sauna, urheilukeskus, buffetaamiainen, à la carte ravintola ja kirjasto. Jokaisessa huoneessa on kahvikone, ilmastointi, satelliittikanavat, hiustenkuivain ja ilmaiset kylpytuotteet.

Park Hotel Tsinandali (4*)
Tsinandalissa keskeisellä paikalla sijaitseva Park Hotel tarjoaa tyylikkään loft-henkisen majoituksen. Hotellin visuaaliseen ilmeen on luonut georgialainen Tamara Valishvili, jonka yksilöllisesti suunnitellut värikkäät huoneet valloittavat persoonallisuudellaan. Hotellin palveluihin kuuluu buffetaamiainen ja langaton nettiyhteys. Hotellin tiloista löytyy myös paikallista ruokaa tarjoileva ravintola, baari ja puutarha, joka ympäröi koko hotellin aluetta. Ikkunoista avautuu upeat georgialaiset vuoristomaisemat.

Telavi

Telavi on kaupunki Georgian itäosassa. Se sijaitsee 550–800 metrin korkeudella merenpinnasta Alazanin laaksossa ja sinne johtaa rautatie Tbilisistä. Kaupungin nimi tulee georgian kielen sanasta tela, joka tarkoittaa jalavaa.

Telavissa on ollut asutusta jo pronssikaudella. Ensimmäiset maininnat georgialaisissa lähteissä ovat 1000-luvulta. 1100-luvulla kaupunki oli yksi maan tärkeimmistä, mutta mongolihyökkäysten jälkeen se taantui. 1600-luvun puolivälissä Kakhetin kuningas Artshil II siirsi pääkaupunkinsa Telaviin. Kaupungista tuli alueen oppineisuuden keskus. Telaviin perustettiin uskonnollisfilosofinen koulu vuonna 1758. Nykyiset kaupunkioikeutensa se sai vuonna 1801, kun Kartli-Kakhetin kuningaskunta liitettiin Venäjän keisarikuntaan.

Nykyisin Telavin kaupunki on merkittävä kulttuurin, teollisuuden, liikenteen ja maatalouden (viininviljely) keskus. Kaupungissa on teatteri ja vuonna 1927 perustettu historiallis-etnografinen museo entisessä kuninkaallisessa palatsissa. Dzveli galavanin linnoitus on rakennettu 900–1000-luvuilla ja kaupungissa on basilika 500–600-luvuilta.

Huomioitavaa

Georgia - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse Georgiaan viisumia.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai osoitteesta www.rokote.fi

Valuutta
Georgian rahayksikkö on lari (GEL), joka jakautuu tetreihin. 1 € = n. 2 GEL. Valuutanvaihto onnistuu perillä kohteessa.

Aikaero Suomeen
Georgian aikaero Suomeen on talvella +2 tuntia ja kesällä +1 tunti.

Sähkö
Georgian sähkövirta on 220 V (50Hz). Suomalaisiin laitteisiiin ei tarvita adapteria.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus omalta operaattoriltasi. Georgian suuntanumero on +995.

Ilmasto
Kaukasuksen vuoristo on tunnettu erittäin vaihtelevasta ilmastostaan. Talvisin ilma on kirkas, kuiva ja tuulinen. Korkealla lämpötila saattaa laskea aina 20 pakkasasteeseen jopa päiväsaikaan. Kesäisin esiintyy paljon ukkosmyrsyjä sekä sateita. Talven keskilämpötila on 5°C ja kesän 22°C. Vuotuinen lämpötilan keskiarvo on 12,7 °C.

Turvallisuus

Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Matkustussesongit
Paras aika vaeltaa Georgiassa on toukokuun alusta syyskuun loppuun. Talvikuukausina vuorilla on hyvät mahdollisuudet hiihtovaellukseen. Ilmasto vaihtelee Mustanmeren rannikon subtrooppisesta ilmastosta itäosien mannermaiseen ilmastoon.

Ruoka ja juoma
Georgialla on rikas ruokakulttuuri. Georgialaiseen keittiöön ovat vaikuttaneet useiden lähialueiden kansojen ruokaperinteet. Länsi-Georgiassa turkkilainen vaikutus on näkyvämpi, maan itäosassa taas iranilainen. Itäosassa valmistetaan gomi-maissipuuroa jota käytetään leivän sijasta liha- ja kasvisruokien lisänä. Idässä valmistetaan enemmän naudan- ja lampaanlihaa, kun taas lännessä lihaa syödään vähemmän ja siipikarjan käyttö on suositumpaa. Erilaisia kastikkeita, keittoja, leipiä ja juustoja on myös runsaasti. Pähkinät ja mausteet ovat paljon käytettyjä. Kasviksista käytetyimpiä ovat munakoisot, pavut, kaali, punajuuret ja tomaatit. Olennainen Georgilainen ruokajuoma on viini. Georgia on tuhansia vuosia vanha viinialue, jota on kutsuttu myös viinin syntypaikaksi. Viiniä tuotetaan useilla eri alueilla, joista tärkein on Kakheti maan itäosassa – yleisiä rypälelajikkeita ovat valkoinen Rkatsiteli ja punainen Saperavi. Perinteinen väkevä alkoholijuoma on tšatša. Georgia on myös kuuluisa Bordžomi-lähdevedestään. Hanaveden juominen ei ole suositeltavaa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Armenia_ja_Georgia/Georgia_Armenia_1
 • Armenia_ja_Georgia/Georgia_Armenia_2
 • Armenia_ja_Georgia/Georgia_Armenia_3
 • Armenia_ja_Georgia/Georgia_Armenia_4
 • Armenia_ja_Georgia/Georgia_Armenia_5
 • Armenia_ja_Georgia/Georgia_Armenia_6
 • Armenia_ja_Georgia/Haghpat-Armenia
 • Armenia_ja_Georgia/Mtskheta-Georgia
 • Armenia_ja_Georgia/Mtskheta-Georgia2
 • Armenia_ja_Georgia_wilhelmiina/Ararat-kevll
 • Armenia_ja_Georgia_wilhelmiina/araraat-ja-unikot
 • Armenia_ja_Georgia_wilhelmiina/denis-arslanbekov-b-eGDk5_gPo-unsplash
 
 
 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Armenia

• Azerbaizan

• Istanbul


Voimme räätälöidä matkan sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.