Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Itä-Timor

Itä-Timor räätälöidysti

Itä-Timor  
Itä-Timor

Järjestämme räätälöityjä matkoja Itä-Timoriin. Kohde voidaan yhdistää mm. Indonesian Baliin.

Olethan yhteydessä Aventuraan ja kerrot toiveesi!

PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Sara Loketi
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Lennot
Lennot toiveesi mukaan
Hintaan sisältyy
• Kaukolennot turistiluokassa veroineen
• Matkatavarat
• Majoitukset ilmoitetuin aterioin
• Kaikki kuljetukset
• Paikallisoppaiden palvelut englanninkielisin palveluin.
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 35 €/hlö
• Matkavakuutus
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Mahdolliset maastapoistumismaksut ja viisumi (Kts. Huomioitavaa)
• Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Huomioitavaa

Itä-Timor - huomioitavaa

Viisumit ja maahanpääsy

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Itä-Timoriin alle 60 päivän mittaiselle matkalle. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.

Vakuutus

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monilla sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta

Yhdysvaltain dollari (USD), 1€ = n. 1,11$. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Rokotukset

Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä sekä MPR). Matkalle suositellaan A- ja B-hepatiittirokotuksia. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Aikaero

+6 tuntia

Sähkövirta

Sähkövirta on 220 V, 50 Hz.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ilmasto

Itä-Timorissa vallitsee trooppinen ilmasto. Päivälämpötila on yleensä noin 25–35 astetta. Vuoristossa on viileämpää.[5] Sadekausi kestää joulukuusta huhtikuuhun.

Ruoka ja juoma

Maanviljely on Itä-Timorin yleisin elinkeino, joten ruokakulttuuri koostuu suurilta osin omilla viljelymailla kasvatetusta ruoasta. Riisi on useimmiten aterian pohjana ja sen seurana lautaselta voi löytyä muun muassa possua, kalaa, palkokasveja, juureksia ja maissia. Itä-Timorilainen ruokakulttuuri ottaa vaikutteita Malesiasta ja entiseltä siirtomaaisännältään Portugalilta.

Matkustussesongit

Paras aika matkustaa on meidän kesäkautenamme. Kuivakausi Itä-Timorissa kestää toukokuusta lokakuuhun.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti

Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua. Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi

Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja, joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.