Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Jamaika

Jamaika – reggaeta ja rantaa

Jamaika  
Montego Bay | Negril | Treasure Beach

Matkalla on mahdollista tutustua aitoon Jamaikaan – leveästi hymyilevät ihmiset sekä letkeä reggaen rytmi rytmittävät Jamakalaisten elämää. Jamaikan rento elämäntyyli tarttuu myös matkailijaan, ja voit hetkeksi unohtaa ajankulun. Reggaen ohella Jamaika tarjoaa valkohiekkaisia rantoja, turkoosina hohtavaa merta sekä idyllisiä rantakyliä. Jamaikan länsirannikolla ovat saaren hienoimmat rannat.

Jamaikalla vallitsee trooppinen ilmasto. Keskilämpötila pysyttelee noin 25- 32 asteen välillä. Lämpimimmät kuukaudet ovat kevättalvella. Suosituin matkustusaika on joulukuusta huhtikuulle. Saaren pohjoisosassa saadaan sateita tasaisesti vuoden ympäri, kun taas etelä osassa saarta on kuivempaa. Suurimmat sadekuukaudet ovat toukokuusta kesäkuuhun sekä lokakuusta marraskuuhun. Hurrikaanikausi kestää Jamaikalla kesäkuulta marraskuulle, milloin saattaa esiintyä trooppisia myrskyjä.

Matkan kesto
13 päivää, perillä 11 yötä
Matkan hinta
alkaen 2 940 €/hlö, 2 hengen huoneessa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Jari Jäppinen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki- Montego Bay, 3 yötä
Päivät 2–3 | Montego Bay
Päivä 4 | Montego Bay – Negril, 4 yötä
Päivät 5–7 | Negril
Päivä 8 | Negril – Treasure Beach, 4 yötä
Päivät 9–11 | Treasure Beach
Päivät 12–13 | Treasure Beach – Helsinki

Matkan erityispiirteet

- Kiiretöntä rantaelämää Jamaikan upeilla hiekkarannoilla
- Luonnonkohteita kuten Blue Hole -vesiputous ja Black River -joki
- Paikallista elävää musiikkia.

Lennot
Helsinki- Lontoo 08.00-09.10
Lontoo- Miami 10.35-15.40
Miami-Montego Bay 19.00-20.46
Montego Bay- Miami 14.46-16.39
Miami- Helsinki 20.45-13.20 +1
Mahdollista lisämaksusta lisätä matkustuspäiviä Miamissa, jolloin voit lentää myös suoralla lennolla Miamiin:
Helsinki-Miami 14.45-18.55
Miami-Montego Bay 12.10-13.51
Montego Bay- Miami 14.46-16.39
Miami- Helsinki 20.45-13.20 +1
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset kahden hengen huoneessa sekä mainitut ateriat
- Yhdysvaltojen sähköinen matkustuslupa
ESTA (14 USD/hlö)
- Kuljetukset sekä matkaohjelmassa mainitut retket
Hintaan ei sisälly
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Lisämaksulliset retket
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

JamaikaPinta-ala
4 411 km²

Asukasluku
2 808 570

Pääkaupunki
Kingston

Kieli
englanti ja patois

Uskonto
80% kristittyjä, jamaikalaiset ovat myös hyvin taikauskoisia

Päätuotteet
matkailu, banaani, sokeri

Jamaika on Karibian saarista kolmanneksi suurin ja suurin englanninkielisistä saarista. Se sijaitsee Karibian merellä 145 km Kuubasta etelään ja 160 km Haitista länteen. Saari on vuoristoinen ja sen korkein huippu Blue Mountain Peak yltää aina 2 221 metriin. Tämä huippu sijaitsee saaren itäosassa Blue Mountainin vuoristossa. Pohjoisen rannikko on kapeaa ja rikkonaista, kun taas etelässä rannikko on laajaa ja tasaista. Kasvusto on pohjoisrannikolla rehevää ja etelärannikolla savannimaisen kuivaa .

Lähde tutustumaan aitoon Jamaikaan – leveästi hymyilevät ihmiset ja letkeä reggaen rytmi valloittavat. Reggaen ohella Jamaika tarjoaa valkohiekkaisia rantoja, turkoosina hohtavaa merta ja idyllisiä rantakyliä. Jamaika on mainettaan turvallisempi matkakohde. Etenkin Negrilin rannoilla ja Montego Bayn ympäristössä on hyvät palvelut matkailijalle.

Montego Bay

Montego Bay on St. Jamesin seurakunnan pääkaupunki. Kaupunki on neljänneksi suurin kaupunkialue Kingstonin, Espanjan kaupungin ja Portmorein jälkeen, jotka muodostavat Suur-Kingstonin pääkaupunkiseudun. Tällä pääkaupunkiseudulla asuu yli puoli miljoonaa ihmistä. Montego Bay on suosittu matkailukohde, jossa on hyvät ostosmahdollisuudet, useita rantoja ja lomakohteita. Montego Bay on myös risteilyalusten pysähdyspaikka. Kaupungissa on Donald Sangsterin kansainvälinen lentokenttä, joka on vilkkain lentokenttä Karibian Anglophone -alueella. 

HOTELLIT

S Hotel Montego Bay (4)

S Hotel Montego Bay sijaitsee Montego Bayn kuuluisalla Doctor’s Cave -rannalla. Kahdesta ravintolasta, allasgrillistä, kahvilasta ja kahdesta baarista löytyy syötävää ja virkistävää juotavaa jokaiseen hetkeen. Tästä modernista hotellista löytyy myös kauneushoitola, kuntosali sekä kaksi uima-allasta.

Negril

Negril on tunnettu rantalomakohde. Negril sijaitsee reilun tunnin ajomatkan päässä Sir Donald Sangsterin kansainväliseltä lentokentältä. Alue tunnetaan useamman kilometrin pituisesta kauniista rannasta, joka on luokiteltu yhdeksi maailman kymmeneksi parhaista rannoista. Sukellus ja snorklaus ovat erityisen hyviä suojelluilla riutta-alueilla. Ranta-alueilta löytyy sekä all- inclusive resortteja, hotelleja sekä pienempiä perheomisteisia hotelleja. Negrilin keskustan eteläpuolella on West End Road, joka tunnetaan nimellä West End, joissa on useita lomakohteita, jotka tarjoavat enemmän yksityisyyttä. Matkaa Montego Baysta Negriliin on noin 84 km.


HOTELLIT

Sunset at the Palms Resort (4)

Sunset at the Palms Resort sijaitsee Bloody Bayn kauniilla rannalla Negrilissä. Trooppisen puutarhan ja kukkivien kasvien keskellä sijaitseva lomakohde on suunnattu aikuisille, tarjoten rentouttavan loman pareille ja ystäväporukoille. Tilavissa mökeissä on suuret ikkunat sekä terassi ulkoilmasta nauttimiseen. Mökeissä on myös ilmastointi, tallelokero, hiustenkuivain sekä internetyhteys. Voit valita mukaan halutessasi all inclusive-palvelut. Hotellin palveluihin kuuluvat kaksi ravintolaa, kolme baaria sekä yksi baari hotellin altaalla; vesiurheilulajeja ja muita aktiviteetteja sekä kuntosali. Ginger Lilly Garden Spassa on mahdollista ottaa hierontoja ja kasvohoitoja. Useina iltoina on tarjolla elävää reggae-musiikkia.

Treasure Beach

Treasure Beachin asutusalueeseen kuuluu neljä lahtea; Billy Bay, French Bay, Calasbash Bay sekä Great Pedro Bay. Treasure Beach on tunnettu rauhallisemmasta ranta-alueestaan. Kalastus ja maanviljely ovat keskeisiä elinkeinoja alueella, suurimmat viljellyt tuotteet ovat erilaiset hedelmät ja vihannekset. Lahtien kallioiset niemenkärjet rajaavat eristyneet korallien värjäämät hiekkarannat.


HOTELLIT

Jakes Treasure Beach (3+)

Jakes Hotel sijaitsee Treasure Beachilla saaren etelärannikolla. Tämä ravintolasta kasvanut boutiquehotelli tunnetaan erityisesti ainutlaatuisena, paikallisena käsityönä sisustettuna hotellina. Osasta huoneista näkyy merelle ja osasta puutarhaan. Huoneissa on ilmastointi, minibaari, tallelokero sekä internetyhteys. Hotellissa voin nauttia herkullisesta lähiruoasta ravintolassa sekä baarissa.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Montego Bay
S Hotel Montego Bay 3* |
Lennot Helsingistä Montego Bayhin ja kuljetus hotellille.

Päivät 2-3 | Montego Bay
S Hotel Montego Bay 3* | A
Päivät Montego Bayssa. Alueella sijaitsevia tunnettuja rantoja ovat Doctor’s Cave ja Cornwall Beach. Osallistut Blue Hole Exotic Adventure -retkelle. Blue Hole -putoukset sijaitsevat metsän keskellä, noin 20 minuutin päästä Ocho Riosista. Vesiputouksen takana on luola, johon on mahdollista tutustua. Kannattaa ottaa uima-asu mukaan, niin voit päästä hyppäämään liaanista virkistävään luonnon altaaseen.  

Päivä 4 | Montego Bay – Negril
Charlea Inn Negril 3*| A
Aamiaisen jälkeen nouto hotellilta ja kuljetus Negriliin. Sisäänkirjautuminen ja vapaa-aikaa Negrilin upeilla rannoilla.

Päivät 5-7 | Negril
Charlea Inn Negril 3*| A
Päivät Negrilissä. West End Cliffsin alue tarjoaa hyvät mahdollisuudet rantaelämään ja mm snorklaukseen. Seven Mile Beach on yksi Jamaikan tunnetuimmista ja kauneimpina pidetyistä rannoista. Suosittu vierailukohde on kuuluisa Rick’s Cafe, jossa on mahdollista kauniissa merimaisemassa ihailla auringonlaskua.

Päivä 8 | Negril – Treasure Beach
Jakes Treasure Beach 3* | A, L
Upea retkipäivä! Aamiaisen jälkeen suuntaamme Black River -joelle. Black River sijaitsee Jamaikan etelärannikolla St Elizabethin seurakunnassa, ja sen mangrovekasvusto on merkittävä koko maan ekosysteemin tasapainon kannalta. Noin kolmen kilometrin Safari kauniissa jokimaisemissa. Safarilla on mahdollisuus nähdä useita eri lintulajeja. Black River Safarin kuuluisin eläinlaji ovat kuitenkin uhanalaiset krokotiilit. Joessa on myös suuri määrä makean veden kaloja. Black River Safarilla voi aistia jamaikalaisen luonnon runsauden. Joen varrella sijaitsevat myös kauniit Ys-vesiputoukset. Päivän päätteeksi on mahdollista tutustua rommin valmistukseen ja maisteluun paikallisella Appletonin rommitilalla. Retken jälkeen matka jatkuu Treasure Beachille, jossa sisäänkirjautuminen hotellille.

Päivät 9-11 | Treasure Beach
Jakes Treasure Beach 3* | A
Päivät Treasure Beachilla, saaren etelärannikolla. Alueella hiekka on tummempaa ja rannat kivikkoisempia. Myös kuuluisa Pelican Bar sijaitsee Treasure Beachin lähialueella.

Päivät 12-13 | Treasure Beach – Helsinki
Kuljetus Montego Bayhin lentokentälle ja lennot Helsinkiin.

 

Jamaikalla on useita mahdollisuuksia järjestettyihin aktiviteetteihin sekä retkiin, kysythän lisää toimistoltamme. Lisämaksusta mahdollista lisätä myös matkapäiviä esimerkiksi Miamissa.

 

Jamaikalle matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Jamaikalle.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi..

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Jamaikan sähkövirta on 110 V (50Hz). Suomalaisiin laitteisiin tarvitse adapterin.


Ruoka ja Juoma

Rennon karibialaisen keittiön perinneherkkuja rikastavat maut maailmalta: Afrikasta, Kiinasta, Intiasta ja Euroopasta. Karibianmeren saarivaltioissa ruokavalio perustuu pitkälti merenantimiin. Perinteinen karibialainen perinneruoka on runsasta kotiruokaa, joka ei ole niin vahvasti maustettua. Kaikilla Karibian saarilla on omat erikoisuutensa, jotka pohjautuvat alkuperäisväestön, valloittajien sekä myöhemmin turistien mukanaan tuomiin ruokiin. Trooppisia hedelmiä on tarjolla ja niitä yhdistetään karibialaiseen ruokaan tai tarjotaan sellaisenaan mm. jälkiruokina. Monissa Karibian maissa syödään paljon riisiä, papuja sekä ruokabanaania. Grillatut jättikatkaravut ja raikas hedelmäsalsa maistuvat hellepäivän ratoksi.

Vesijohtoveden juominen ei ole suositeltavaa. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Jääpalojenkin käyttämistä juomissa on hyvä varoa. Suurissa hotelleissa ja paremmissa ravintoloissa jääpalat tehdään kuitenkin puhdistetusta vedestä. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia kannattaa välttää. Saarilla on hyvä huomioida, että ruoanvalmistuksessa ja tarjoilussa raaka- aineet ovat tuoreita eikä kylmäketju ole katkennut.


Ilmasto ja Sää

Jamaikalla on trooppinen ilmasto. Keskilämpötila on noin 25 – 32 asteen välillä ympäri vuoden. Etelämaassa on kuivempaa, kun taas pohjoisessa sateita tulee tasaisesti ympäri vuoden. Suurimmat sateet ovat touko-kesäkuussa ja loka-marraskuussa.


Pankkiasiat

Valuutta
Jamaikan valuutta on dollari (JMD). 1 € = noin 122 JMD. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Juomarahat
Useimmiten ravintoloissa odotetaan 10 %:n juomarahaa.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Paras matkustusaika on joulukuusta huhtikuulle.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Jamaikan suuntanumero on +1-876.

Aikaero
Jamaikan aikaero Suomeen on talvisin -7 tuntia ja kesäisin -8 tuntia.

 • Jamaika/1
 • Jamaika/11-Jamaika-Negril
 • Jamaika/12-Jamaika-Negril
 • Jamaika/13-Jamaika-Negril
 • Jamaika/14-Jamaika-Negril
 • Jamaika/15-Jamaika-Negril
 • Jamaika/2
 • Jamaika/3
 
 
 

Samankaltaisia opastettuja matkoja

> Eteläisen Karibian saarikierros

> Pohjoisen Karibian saarikierros

> Suriname, Guyana, Trinidad ja Tobago sekä Curaçao

 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

• Negrilin jatkopäivät (Jamaika)

• Treasure Beach (Jamaika)

• Miami (Yhdysvallat)

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.