Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Jordania

Jordanian kiertomatka – Ammanista Akabaan

Jordania  
Amman | Jerash | Kuollutmeri | Petra | Wadi Rum | Akaba

Alkaen 1 790 €


Tervetuloa Jordanian matkalle, joka tarjoilee kattavan läpileikkauksen maan monipuolisesta kulttuurista ja vaihtuvista maisemista. Jordania hurmaa vieraanvaraisine ihmisineen, kauniine aavikkomaisemineen ja herkkuja notkuvine pöytineen.

Esimerkkimatka kiertää Jordanian kohokohdat; pääset uimaan Kuolleessameressä, ihastelemaan Petran raunioita sekä tunnelmoimaan Wadi Rumin hiekka-aavikolla. Lopuksi rentoudut Akaban hiekkarannoilla.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
Alkaen 1 790 €, 2hh:ssa
1hh-lisä 240 €
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1-2 | Lennot Ammaniin, Amman 2 yötä 1
Päivä 3 | Kuollutmeri 1 yö (+ Jerash) 3+2
Päivät 4-5 | Petra 2 yötä 4
Päivä 6 | Wadi Rum 1 yö 5
Päivät 7-8 | Akaba 2 yötä 6
Päivä 9 | Akaba – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Monipuoliset kohteet, joilla kaikilla oma kiinnostava luonteensa
• Matkareitti tarjoilee vaihtuvia ja kauniita maisemia viheriöivästä pohjoisesta kohti kuivempaa maan eteläosaa
• Petra on yksi uuden ajan seitsemästä ihmeestä
• Jordania on turvallinen ja rauhallinen matkakohde ympäröivien maiden levottomuuksista huolimatta
• Paras aika matkustaa on Suomen kevät tai syksy.

Lennot
Helsinki – Istanbul 13.10–16.40
Istanbul – Amman 20.45–23.45
Akaba – Istanbul 03.55–06.30
Istanbul – Helsinki 08.40–12.10
Lennot Turkish Airlines
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut
- Tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Viisumit
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki - Amman
Amman Toledo Hotel 3*
Saapuminen Ammaniin myöhään illalla. Kuljetus hotellille ja majoittuminen.

Päivä 2 | Amman
Amman Toledo Hotel 3* | A

Hyvin levätyn yön jälkeen Ammanin kaupunkikierros ja vieraillaan myös Ammanin läheisyydessä sijaitsevissa autiomaa-linnakkeissa , kuten Azraq, Amra ja Kharraneh. Illaksi palataan Ammaniin.

Päivä 3 | Kuollutmeri
Dead Sea Spa Hotel 3+* | A
Aamiaisen jälkeen kirjaudutaan ulos hotellista ja ajetaan n. 50 km Ammanista pohjoiseen. Vieraillaan Jerashin historiallisessa rauniokaupungissa. Jatketaan ajoa kohti etelää Kuolleellemerelle, jonne voikin pulahtaa iltapäivän päätteeksi puhdistavan mutakylvyn kera.

Päivä 4 | Petra
Petra Palace Hotel 3* | A

Jatketaan ajomatkaa kohti Petran kaupunkia. Matkalla vieraillaan Madaban mosaiikkikaupungissa sekä Nebon vuorella.

Päivä 5 | Petra
Petra Palace Hotel 3* | A

Koko päivä aikaa tutustua Petran ihmeelliseen kaupunkiin. Kaupunki sijaitsee kalliosolan verkostossa ja on tunnettu kallioon hakatusta arkkitehtuuristaan.

Päivä 6 | Wadi Rum
Captain's Desert Camp, aavikkotelttamajoitus | A, I

Wadi Rumin aavikolla hyppäämme paikallisten beduiinien kyytiin tutkimusmatkalle kuumaisemaa muistuttavalle aavikolle. Yöpyminen aavikolla beduiinileirimäisessä majoituksessa.

Päivä 7 | Akaba
Marina Plaza 3+*

Siirrytään rannikolle Akabanlahden rannalle viimeisiksi öiksi. Jordanialla on pieni kaistale rantaviivaa Akabanlahdella ja paikka on erinomainen snorklaus- ja sukelluskohde.

Päivä 8 | Akaba
Marina Plaza 3+*
Omatoimista ohjelmaa. Rannasta ja auringon lämmöstä nauttien.

Päivä 9-10 | Akaba - Helsinki
Vielä päivä aikaa Akabassa vaikkapa tuliaisostosten tekoon. Myöhään illalla kuljetus lentokentälle ja lennot Helsinkiin. Saatte pitää hotellihuoneen puoleenpäivään saakka. Myöhäinen hotellista uloskirjautuminen lisämaksusta.

Ateriat:
A=aamiainen
L=lounas
I=illallinen
 

Kohde-esittelyt

 

Jordania


Jordan FlagPinta-ala
89 342 km²

Asukasluku
10 820 644

Pääkaupunki
Amman

Kieli
arabia

Uskonto
92% muslimeja ja 6% kristittyjä

Hallitusmuoto
perustuslaillinen monarkia

Jordania sijaitsee Akabanlahden ja Kuolleenmeren rannalla. Maata asuttavat pääosin palestiinalaiset, beduiinit ja jordanialaiset. Maa on suurimmalta osilta karua erämaata, eikä luonnonvaroja ja eläimistöä juurikaan alueilla esiinny. Maassa käytetään laajalti aurinko -ja tuulienergiaa.

Amman

Maan pääkaupungissa Ammanissa on ollut asutusta 6500 vuotta eaa. Kaupunki on Jordanian suurin ja se toimii maan polittiisena ja kaupallisena keskuksena. Kaupunki on erinomainen tukikohta Jordaniaan tutustumiseen, sekoitus uutta ja vanhaa. Nähtävillä on paljon mielenkiintoisia kontrasteja ultra-modernien hotellien, ravintoloiden, taidegallerioiden, perinteisten käsityöläiskojujen ja kahviloiden välillä. Amman on jakaantunut kahteen osaan; islamilaiseen itäosaan ja vehreämpään, nykyaikaisempaan länsiosaan. Kaupunki sijaitsee Jordanian luoteisosassa ja tämä mäkien kaupunki on alun perin rakennettu 7 mäen päälle, joka näkyy kaupungissa suurina korkeuseroina. Vierailemisen arvoisia kohteita ovat mm. Ammanin roomalainen amfiteatteri, erilaiset taidegalleriat ja Jordanian museo. Kaupungissa on myös monia ravintoloita ja kahviloita, joissa tutustua Jordanian herkulliseen ruokakulttuuriin. Ammanin kaupunki on siirtymävaiheessa muuttumassa hiljaisesta pikkukylästä kuhisevaksi metropoliksi.

HOTELLIT

Toledo Amman Hotel (3*)

Toledo Amman on hyvä perustason hotelli keskeisellä sijainnilla Ammanin keskustassa. Hotellissa on WiFi-yhteys, pesulapalvelu ja kuntokeskus.

Hotellin www-sivu

Kuollutmeri

Kuolleenmeren pinta on 408 metriä Välimeren pinnan alapuolella, joka tekee siitä maailman matalimman paikan. Nimi juontaa juurensa siitä että meressä ei elä ollenkaan kaloja. Ainoastaan bakteerit ja sienet selviytyvät suolaisessa elinympäristössä. Veden suolapitoisuus tuo uimareille mielenkiintoisen elämyksen, sillä sen pinnalla voi kellua helposti, kun taas uiminen ei onnistu juuri lainkaan. Kuolleenmeren ympäristö on tunnettu rentoutumispaikka, rannoilla on monia terveyshoitoloita ja kylpylöitä, sillä järvellä ja sen antimilla uskotaan olevan monia terveyttä edistäviä vaikutuksia; mineraalit ravitsevat ihoa, tehostavat verenkiertoa ja tuovat helpotusta esim. reumavaivoihin. Kylpylähoitojen lisäksi alueella voi tutustua esim. Khirbet Qumranin luoliin.

HOTELLIT

Dead Sea Spa Hotel (4)

Dead Sea Spa – hotelli sijaitsee upealla paikalla Kuolleenmeren rannalla. 277 ilmastoitua huonetta. Hotelli koostuu päärakennuksesta ja bungaloweista ja siellä on suuri ulkouima-allas ja oma ranta-alue. Hotellin yhteydesä oleva spa tarjoaa runsaasti erilaisia ihohoitoja, hierontoja ja mutahoitoja. Sisätilassa on myös suola uima-allas ja solarium. Kaikissa huoneissa on parveke tai terassi. Huoneiden varusteluun kuuluu ilmastointi, puhelin, internet (maksullinen), TV, tallelokero, hiustenkuivaaja, kahvin/teen keittomahdollisuus ja minibaari. Useita teema-ravintoloita.

Hotellin www-sivu

Petra

Petra on mystinen, historiallinen kaupunki joka sijaitsee Wadi Araban laakson itäpuolella sijaitsevassa solassa. Kaupunki on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1985. Kaupunkia on verrattu yhtä mielenkiintoisesti kohteeksi kuin esim. Kiinan muuria tai Machu Picchua, sillä 2007 se äänestettiin Uudet maailman 7 ihmettä – äänestyksessä yhdeksi voittajaksi. Petra on tunnettu mm. monimutkaisesta vesijohtojärjestelmästään joka toimii nestepaineella. Kaupungille tunnusomaista on myös roosanpunaisiin kallioseinämiin hakatut monumentit. Osa elokuvasta Indiana Jones ja viimeinen ristiretki on kuvattu Petrassa.

HOTELLIT

Petra Palace hotel (3*)

Petra Palace hotel sijaitsee Wadi Musan kylässä aivan Petran historiallisen kaupungin sisäänkäynnin tuntumassa. Hotellissa on uima-allas, ravintolapalvelut ja turkkilainen spa-osasto.

Hotellin www-sivu

Wadi Rum

Wadi Rumin hiekkakivestä-ja graniittikalliosta muodostuneessa laaksossa ja sen ympäristössä on ollut asutusta tuhansia vuosia. Lähes kaikki paikalliset Wadi Rumissa ja sen ympäristössä ovat alkuperältään beduiineja. Laakson uniikin luonnon ja kulttuurihistorian vuoksi hallitus julisti sen suojelualueeksi vuonna 1998. Näkemisen arvoisia kohteita ovat mm. Lawrence Spring, Khazali & Burrah kanjonit, Alameleh kaiverrukset, lukuisat hiekkadyynit ja kauniit auringonlaskut. Aktiviteettitarjonnassa on mm. kameli- ja hevosratsastusta, vaellusta ja kiipeilyä. Wadi Rumin laakso ja sen hiekkadyyneistä sekä hiekkakivikallioista koostuva alue on tullut tutuksi Lawrence of Arabia elokuvan majesteettisenä näyttämönä.

HOTELLIT

Captain's Desert Camp (aavikkotelttamajoitus)

Hotellin www-sivu

Akaba

Akaba on satamakaupunki Jordanian eteläosassa Israelin rajalla. Kaupungissa on noin 100 000 asukasta. Akaba on hieno kohde mm. sukellukseen ja rantalomailuun, Akabanlahti onkin tunnettu värikkäistä koralleistaan, kirkkaista vesistä ja pitkistä rannoista. Myös vesiaktiviteetteja kuten purjelautailua on mahdollista toteuttaa Akabassa. Kuuman päivän päätteeksi voi halutessaan rentoutua paikallisessa hamam -kylvyssä tai tehdä käsityö – ja mausteostoksia soukeissa. Ilmasto on miellyttävä ja lämmin lähes ympäri vuoden.

HOTELLIT

Marina Plaza (3+*)

Marina Plaza Aqaba sijaitsee kauniilla Tala Bayn alueella n. 15 km päässä Akaban kaupungista. Hotellilta on 250m matka rantaan ja se tarjoaa myös ilmaisen shuttle-bussin Akaban keskustaan. Hotellin palveluihin kuuluvat erilaiset vesiaktiviteetit ja hotellissa on kuntosali, uima-allas, WiFI-yhteys.

Hotellin www-sivu

Jordaniaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen voi hakea viisumia maahantulon yhteydessä. Viisumi maksaa noin 40 JOD. Passissa tulee olla kaksi tyhjää sivua viisumia varten ja passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta. Jos jatkat matkaasi toisiin Lähi-idän maihin pidä mielessä, että Israelin leima passissa voi tuoda ongelmia maihin saapuessa. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi ovat voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia. Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Jordanian sähkövirta on 230 V (50Hz). Jordaniassa on käytössä sekä eurooppalaisia että brittiläisiä pistokkeita.


Ruoka ja Juoma

Jordanialaisen ruokakulttuurin perusaineksia ovat riisi, palkokasvit, oliivit, jogurtti, kasvikset, lammas ja kana. Päivän pääateria syödään iltapäivällä. Ruoka on usein tarjolla suurella tarjottimella, jossa on kulhoissa riisiä, lihaa, jogurttia ja salaattia. Syömiseen käytetään leivänpaloja ja ruokaan ei tule koskea vasemmalla kädellä. Halloumi on yksi perinteisistä Jordanialaisista ruoista.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Jordanin ilmasto on todella vaihtelevaa maanosasta riippuen ja eri vuodeaikoina. Talvella lämpötila laskee 20 asteen tienoilla ja kesällä se saattaa jousta jopa 40 asteeseen. Yöt ovat huomattavasti päiviä viileämpiä. Suuri lämpötilan muutos johtuu ympäröivästä aavikosta.


Pankkiasiat

Jordanian valuutta on dinari (JOD), joka jakautuu 1000 filsiin tai 100 piastresiin. Useasti hinnoissa ei ilmoiteta yksikköä, mikä voi hämätä turisteja. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Juomarahat
Useimmiten ravintoloissa odotetaan 10% juomarahaa.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Paras matkustusaika on kevät- tai syyskausi, kun päivät eivät ole niin kuumia verrattuna kesään ja talven sadekausi ei ole vielä alkanut.

Aikaero
Jordaniassa on sama aika kuin Suomessa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Jordanian suuntanumero on +962.

 • Jordania/Jerash
 • Jordania/Jerash2
 • Jordania/Petra
 • Jordania/Petra_treasury
 • Jordania/Sunset-at-Aqaba-Bay
 • Jordania/Tala-bay
 • Jordania/Wadi-Rum
 • Jordania/wadi-rum_desert-camp
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Omanin kiertomatka

Haluatko lisäpäiviä?

Akaban rantapäivät
Israel

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

---

Räätälöimme matkan sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan. Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.