Hanna Koskelainen
Kaukomatkaaja

Matkustamisen iloa jo vuosikymmenten ajan!

Matkailu on ollut osa Hannan elämää aina. Lapsuuden perheen matkojen innoittamana Hanna päätyi myös matkailualan ammattikorkeakouluopintojen pariin sekä myöhemmin monipuoliselle työpolulle matkailun maailmassa. Hannan erityisosaamista ovat maailmanympärimatkat sekä Oseanian alueen upeat luonto- ja elämysmatkat.

”Reissaaminen ja liikkeellä olo hienoista hetkistä ja retkistä nauttien on elämäntapa. Reissaaminen on muuttanut muotoaan vuosien varrella; lapsuudenperheen Kanarian-lomat vaihtuivat jo 90-luvulla eksoottisempiin kohteisiin Afrikassa ja Aasiassa. Opiskeluvuosina reissasin reppu selässä tiukalla budjetilla erityisesti Aasiassa, mutta onnistuipa budjettireissu myös maailman ympäri. Sittemmin matkojen muodot ovat entisestään monipuolistuneet, toisinaan myös luksusmatkoihin", hän kertoo.

"Nykyisin reissuilla kulkee mukana oma perhe. Kaukomatkailu pienten lasten kanssa on mielenkiintoista, ja ehdottomasti kaiken säädön arvoista. Lapset ovat kulkeneet mukana mm. Australiassa, Cookin saarilla, Havaijilla, Mauritiuksella, USA:ssa, Sri Lankassa, Thaimaassa, Malediiveilla, Meksikossa, Japanissa ja totta kai ikuisessa suosikkikohteessa Uudessa-Seelannissa. Kaukaisten kohteiden lisäksi Euroopan citybreikit toimivat aina, samoin retkeily ja telttailu lähimaisemissa.”
Hannan kuvia maailmalta