Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Korean tasavalta (Etelä-Korea)

Kiehtova Etelä-Korea

Etelä-Korea  
Soul | Seoraksan | Gyeongju | Busan

Etelä-Korea on yksi Aasian nousevista matkustusmaista. Korea on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteistä kulttuuria, urbaania katukuvaa, rentoa elämänasennetta ja suussasulavaa ruokaa. Etelä-Korea on maa, jonka kulttuuriin kannattaa ehdottomasti tutustua lähemmin!

Matka alkaa suuntaamalla rannikolla sijaitsevaan Seoraksan-kansallipuistoon. Matkalla tutustumme myös Gyeongjun historiallisiin kohteisiin ja Korean rantakohteeseen Busaniin. Matka huipentuu maan pääkaupunkiin Seouliin ja vierailulle demilitarisoidulle alueelle, jossa pääset ylittämään Pohjois-Korean rajan.

Maa on täynnä upeita vuoria ja luontokohteita, vain lyhyen matkan päässä maan pääkaupungista. Seoraksanin kansallispuistossa pääset tutustumaan Korean monipuoliseen luontoon ja korkeisiin maisemiin. Busan on Etelä-Korean toisiksi suurin kaupunki ja siellä vallitsee rannikon rento tunnelma. Busanissa voit rentoutua rannalla, seikkailla luonnonpuistoissa ja tutustua rannikon kauniisiin temppeleihin. Vieraile myös Gamcheonin kulttuurikylässä ja Korean suurimmalla marketilla, jossa voit maistaa tuoreita mereneläviä tai vaikka elävää mustekalaa Sannakjia!

Matkan päätetään pääkaupunki Seouliin, jonka tunnelma tempaa mukaansa. Kaupunki tarjoaa paljon nähtävää seikkailunhaluisille. Ihmisiä vilisevät shoppailukadut, ulkoilmamarketit ja katuesiintyjät tekevät katukuvasta energisen. Kaupunki on täynnä kontrasteja: Miljoonakaupungin pilvenpiirtäjien vierestä voit löytää perinteisiä temppeleitä ja asumuksia, kaupunkia kehystää myös läheiset vuoret, jotka voit nähdä kaupungista käsin.

Matkaasi voit jatkaa esimerkiksi Korean suosituimman lomailukohteen Jeju-saaren lisäpäivillä, tai lisäpäivillä Tokion tai Hongkongiin. Kysy lisää toimistoltamme niin räätälöimme juuri sinulle sopivan matkan!

Matkan kesto
10 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 390 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Krista Fransman
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Souliin, Soul 1 yö
Päivä 3 | Seoraksan 1 yö
Päivä 4 | Gyeongju 1 yö
Päivät 5–6 | Busan 2 yötä
Päivät 7–9 | Soul 3 yötä
Päivä 10 | Lento Soul – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Modernien metropolien vauhdikas ilmapiiri
• Kiehtovat perinteet
• Monipuolinen luonto
• Maukas ruoka- ja juomakulttuuri.

Lennot
Helsinki – Soul 17.30–08.20
Soul – Helsinki 10.20–13.55
Kaukolennot Finnair
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Lentolippujen hintaan sisältyvät lentokenttäverot
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket.
Hintaan ei sisälly
- Matkavakuutus
- Henkilökohtaiset kulut kuten mahdolliset tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Soul

Päivä 2 | Soul
IBIS Ambassador Insadong Hotel | E
Saapuminen Souliin Incheonin lentokentälle, josta siirtyminen hotellille. Matkatavarat jätetään säilytykseen ja aloitamme tutustumisen tähän vastakohtien metropoliin. Kaupunkikierroksella tutuiksi tulevat esimerkiksi Gyeongbokin palatsi, Namsan Seoul Tower sekä paikalliset markkinat. Vatsan saa täyteen niin perinteisillä korealaisilla herkuilla kuin länsimaalaisemmallakin ruokatarjonnalla. 

Päivä 3 | Seoraksan
Seorak Kensington Hotel | A
Matka jatkuu Soulista koillisrannikolle, kohti Seoraksanin kansallispuistoa. Gwongeumseongin linnoituksen raunioilla käydään köysirataa pitkin. Ihailemme maisemia myös kevyesti patikoiden, ja lisäksi vierailemme alun perin 500-luvulla rakennetussa Sinheungsan kulttuurihistoriallisesti merkittävässä temppelissä.

Päivä 4 | Gyeongju
Gyeongju Hyundai Hotel | A
Aamiaisen jälkeen nautimme Naksansan temppeliltä avautuvista merimaisemista ennen pitkää ajoa Gyeongjuun, Etelä-Korean rannikon kaakkoiskulmassa sijaitsevaan kaupunkiin.

Päivä 5 | Gyeongju, Busan
Busan Tower Hill Hotel | A
Gyeongju'ta kutsutaan leikkimielisesti “seinättömäksi museoksi”, ja kaupunki tiedetäänkin arkeologisista sekä kulttuurihistoriallisesti tärkeistä kohteistaan. Päivän kaupunkikierroksella kuulemme Silla-kuningaskunnan historiasta, tutustumme Tumuli Park -hautakompleksiin sekä Korean Kansallisaarteiden joukkoon nimettyyn Bulguksan temppeliin ja Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvaan Seokguramin luolaan. Illaksi siirtyminen Busaniin, jossa aikaa vaikkapa korealaisesta kylpylästä nauttimiseen.  

Päivä 6 | Busan
Busan Tower Hill Hotel | A
Busanin kaupunkikierroksella näemme muun muassa kauniin Dongbaekin saaren, Haeundaen rannan sekä maan suurimpana pidetyn Jagalchin kalatorin, jossa pääset rannikkokaupungin tunnelmaan, kun mustekalat vaihtavat omistajaansa. Iltapäivällä vapaata aikaa. Vieraile esimerkiksi Gamcheonin kulttuurikylässä, jossa värikkäät rakennukset värittävät maisemaa. 

Päivä 7 | Soul
IBIS Ambassador Insadong Hotel 3* | A
Aamiaisen jälkeen suuntaamme takaisin kohti Soulia, jonne ajomatkaa kertyy noin 5 – 6 tuntia. Ennen Souliin saapumista vierailemme Hwaseongin linnoituksella.

Päivä 8 | Soul
IBIS Ambassador Insadong Hotel 3* | A
Aamupäivällä retki demilitarisoidulle alueelle, lähelle Etelä- ja Pohjois-Korean välistä rajaa. Kierroksen aikana mahdollisuus nähdä esimerkiksi Imjingakin puisto, The Bridge of Freedom sekä kuuluisa 3rd Tunnel. (Päiväretkelle tulee mukaan ottaa passi.) Paluu Souliin, ja alkuillasta mahdollisuus lähteä nauttimaan humoristisesta Cookin’ Nanta -esityksestä (lisämaksullinen).

Päivä 9 | Soul
IBIS Ambassador Insadong Hotel 3* | A
Vapaata aikaa Soulissa ja mahdollisuus tutustua esimerkiksi Hanok -perinnekylään tai Namdaemunin markkinoihin. Suuntaa Gangnamiin shoppailemaan tai Hongdaeseen ihmettelemään nuorisokulttuuria ja taitavia katuesiintyjiä. Myeondongin shoppailukadut tutustuttavat sinut korealaisiin katuruokiin ja pimenevän illan tunnelmaa. 

Päivä 10 | Soul – Helsinki | A
Aamiaisen jälkeen kuljetus hotellilta lentokentälle, ja lento Soulista Helsinkiin.

 

Kohde-esittelyt

 

Etelä-Korea

Pinta-ala
99 720 km²

Asukasluku
51 966 948 (arvio 2023)

Pääkaupunki
Soul

Kielet
Korea

Valuutta

Etelä-Korean won (KRW)

Uskonto
46 % ei noudata mitään tiettyä uskontoa, 27 % kristittyjä ja 25 % buddhalaisia

Hallitusmuoto
Tasavalta

600- ja 700-luvuilla Korea oli jaettu kolmeen eri kuningaskuntaan; Goguryeoon, Baekjeen ja Sillaan. Vuosisatojen eheytymisen jälkeen 1900-luvulla kolmesta maasta tuli yksi itsenäinen valtio. Vuonna 1905 Korea joutui majesteettisen Japanin alaiseksi ja muutamien vuosien kuluttua maasta tuli Japanin siirtomaa. Korea sai takaisin itsenäisyytensä vuonna 1945. Korean sota käytiin vuosien 1950-1953 välillä. Sodan ja aselevon kirjoittamisen jälkeen Korean niemimaa jaettiin kahtia ja syntyi Etelä-Korea, viralliselta nimeltään Korean tasavalta sekä kommunistinen, suljettu Pohjois-Korea. Tänä päivänä Etelä-Korea, neljän vuodenajan maa, on täysin toimiva moderni kansanvalta sekä vetävä matkakohde: vehreä, vuoristoinen, ikivanha ja ultramoderni.

Soul

Seoul eli Soul on Etelä-korean pääkaupunki. Lähes puolet maan asukkaista asuu Soulissa ja se onkin yksi maailman suurimmista kaupungeista. Soulissa pääset siis todella kokemaan suurkaupungin vilkasta elämää. Suurien pilvenpiirtäjien lisäksi pääset kuitenkin ihailemaan myös vanhoja Choson-dynastian aikaisia palatseja. Yksi näistä on Unescon maailmanperintökohde, Changdeokgung palatsi, joka hurmaa upeilla värikkäillä yksityiskohdillaan. Soulissa on siis todella havaittavissa uuden ja vanhan aikakauden harmoniaa ja kaupungista löytyy uskomattoman paljon nähtävää ja koettavaa.

Trendikäs Soul on tunnetusti shoppailijan unelma kohde. Kaupungista löytyy lukematon määrä kauppakeskuksia mutta myös perinteisempiä markkina-alueita ja hurmaavia kojuja. Gwangjang Market on yksi Soulin vilkkaista markkina-alueista, joissa pääset halutessasi maistelemaan korean perinteisiä herkkuja. Tarjolla on huima määrä eri ruokalajeja, joten jokaiselle löytyy varmasti jotain mieleistä.

Soulissa löytyy erittäin vilkas yöelämä. Gangnam, Hongdae ja Itaewon ovat suosittuja alueita illanvietolle ja kadut ovat täynnä baareja ja klubeja. Paikallisten keskuudessa karaokebaarit ovat erittäin suosittu tapa viettää iltaa, ja niitä löytyykin kaupungista kiitettävä määrä.

Gyeongju

Gyeongju on hurmaava pikkukaupunki, jossa kuitenkin riittää koettavaa. Sen historia on pitkä ja mielenkiintoinen. Gyeongju oli aikoinaan Etelä-korean muinaisen Silla- valtakunnan pääkaupunki. Historiallisuus on iso osa kaupungin olemusta ja sitä kuvaillaankin ”museoksi ilman kattoa”.Aivan kaupungin keskustassa, sijaitsee Silla-valtakunnan aikaisia hautakumpuja, joihin yhteen pääsee jopa käymään sisällä asti. Samalla puistoalueella löytyy myös yksi maailman vanhimmista säilyneistä observatorioista, Cheomseongdae observatorio torni. Jos haluat ihailla Silla aikakauden jäänteitä ja aarteita, voit vierailla puiston laidalla sijaitsevassa Gyeongjun kansallismuseossa. Kaupunki on siis todellakin historiasta kiinnostuneen unelma.


Busan

Busan on kaunis satamakaupunki ja maan toiseksi suurin asutusalue. Busan on tunnettu elokuvakaupunkina, sillä siellä järjestetään Aasian suurin elokuvafestivaali, Busan International Film Festival (BIFF). Etelä-korealaisten keskuudessa Busan on tunnettu hiekkarannoistaan ja ylellisistä kylpylöistään.

Jos haluat nähdä Busanin ylhäältä päin, kannattaa ottaa kohteeksi 120 metriä korkea Busan torni, joka sijaitsee kauniissa Yongdusan- puistossa. Torniin pääsee helposti hissillä ja maisemia voi ihailla vaikka tornin kahvilasta käsin.

Huinnyeoul- ja Gamcheon- kulttuurikylissä pääsee ihailemaan paikallisten luomaa katutaidetta sekä värikkäitä taloja. Kulttuurikylät ovat Busanin suosituimpia turistikohteita ja ovat erityisesti valokuvaajien suosiossa.


Huomioitavaa

Etelä-Korea - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle 90 päivän vierailuun. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta matkalta saapumisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Valuutta
Etelä-Korean valuutta on won (KRW). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Ruoka ja juoma
Korealainen ruoka on monipuolista sekä maukasta. Myös mausteita käytetään yleisesti. Ruokakulttuuri on saanut vaikutteita mm. Japanista, mutta on maultaan voimakkaampaa. Erityisen paljon käytetään erilaisia tahnoja ja kastikkeita sekä valkosipulia ja inkivääriä. Soijapaputahnoista on eri versioita samoin seesamiöljystä. Tunnettu ruokalaji on Kimchi, joka valmistetaan kiinankaalista hapattamalla ja maustetaan sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä. Ruokalajista on useita satoja reseptejä, jotka vaihtelevat alueen mukaan. Kimchiä voi nauttia sellaisenaan tai esimerkiksi lisätä erilaisiin ruokiin kuten riisiin, patoihin, munakkaisiin, keittoihin ja wokkeihin. Ruoat tarjoillaan yleensä riisin ja erilaisten lisukkeiden (panchaneiden) kanssa. Eri ruokalajeja on tarkoitus maistella ja tarjota toisille ruokailijoille, ruokailutilanteissa korostetaan yhteisöllisyyttä. Viisi perusmaku suolainen, hapan, makea, karvas ja tulinen korostuvat ruoissa. Käytettyjä raaka- aineita ovat kaalit, peruna, bataatti, porkkana, sipulit, inkivääri, pinaatti, kesäkurpitsa, sienet sekä salaatti, kurkku ja paprika. Merilevää ja seesaminsiemeniä lisätään ruokiin paljon, sanoin soijatuotteet ovat tärkeässä asemassa korealaisessa keittiössä. Alkoholijuomista esimerkiksi Soju on suosittu, vaikka myös olut, viini ja viski ovat kasvattaneet suosiotaan. Soju on yleensä riisistä tislaamalla valmistettava alkoholi, maultaan se kuvastaa hieman vodkaa, mutta on makeampaa. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Juomarahat
Tipin jättäminen ei Etelä-Koreassa ole yleinen käytäntö, joskin tasokkaammissa ravintoloissa saatetaan odottaa noin 10 % juomarahaa. Taksikuskille voi hyvästä palvelusta jättää vaihtorahan osuuden.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ilmasto
Etelä-Korean ilmasto on subtrooppinen ja mannermainen ilmasto. Talvet ovat sateiset ja kylmät, kun taas kesät lämpimät ja kosteat. Heinäkuu ja elokuu ovat sateisimpia kuukausia, kun taas syksy on lämmin ja kaunis.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Valtiot/Korea/153
 • Valtiot/Korea/20190405_135140
 • Valtiot/Korea/Gyeongbok-Palace_Seoul
 • Valtiot/Korea/Haedong-Yonggungsa-Temple_B
 • Valtiot/Korea/IMG_0629
 • Valtiot/Korea/IMG_1004
 • Valtiot/Korea/Jagalchi-Fish-Market_Busan
 • Valtiot/Korea/jakub-kapusnak-4f4YZfDMLeU-unsplash
 • Valtiot/Korea/mike-swigunski-Wp1yS4wBi6U-unsplash
 • Valtiot/Korea/the-creativv-JWqQFv0n5U4-unsplash
 • Valtiot/Korea/thomas-roger-lux-xRAEPmP9M8s-unsplash
 • Valtiot/Korea/yu-kato-q9rSwpv5mFk-unsplash
 
 
 

Haluatko lisäpäiviä?

• Jejun jatkopäivät

• Tokion jatkopäivät

• Hongkongin jatkopäivät

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.