Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Marokko

Kuninkaiden Marokko -kiertomatka

Marokko  
Casablanca | Meknes | Fes | Marrakesh | Essaouira

Marrakeshin sykkivistä basaareista maaseudun idyllisiin berberikyliin. Essaouiran upea rannikko, Fesin ja Casablancan tyylikkäät perinnekaupungit sekä matkareitin varrella siintävät Atlasvuoriston lumihuippuiset maisemat – Marokko on täynnä ihmeitä. Tähän matkaan olemme yhdistäneet niistä mielenkiintoisimmat.

Tutustumme historiallisiin kuninkaallisiin kaupunkeihin, upeisiin medinoihin sekä nautimme paikallisia perinneherkkuja. Maan monipuolinen luonto, historia sekä värikäs ruokakulttuuri takaavat unohtumattoman elämyksen.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 1 840 €, 2hh:ssa
1hh-lisä 200 €
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Jari Jäppinen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Casablancaan, jossa 1 yö
Päivä 2 | Meknes 1 yö
Päivät 3-4 | Fes 2 yötä
Päivät 5-6 | Marrakesh 2 yötä
Päivät 7-8 | Essaouira 2 yötä
Päivä 9 | Casablanca 1 yö
Päivä 10 | Casablanca – Helsinki

Lennot
Helsinki - Pariisi 07.35-09.40
Pariisi - Casablanca 12.35-14.40
Casablanca - Pariisi 07.40-11.40
Pariisi - Helsinki 15.25-19.15
Lennot: Air France
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tarvittavat vakuutukset
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – Casablanca
Hotel Moroccon House Casablanca 3*
Lennämme Helsingistä Pariisin kautta Casablancaan, jonne saavumme iltapäivällä. Kuljetus hotellille.

Päivä 2 | Meknes
Hotel Rif Meknes 3* | A
Aamiaisen jälkeen teemme kaupunkikierroksen Casablancassa ja tutustumme kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Myöhemmin kuljetus maan pääkaupunkiin Rabatiin, jossa vierailemme muun muassa kuninkaallisessa palatsissa. Jatkamme matkaa Meknesiin, jossa yövymme.

Päivät 3-4 | Fes
Hotel Wassim Fez 3* | A
Aamupäivällä tutustumme Meknesin historialliseen kaupunkiin, joka on aiemmin ollut maan pääkaupunki, ja vierailemme kuninkaallisilla talleilla. Fesissä teemme koko päivän kestävän kaupunkikierroksen, ja tutustumme kaupungin mielenkiintoiseen historiaan. Fesin medina, muurien ympäröimä vanhakaupunki, on Unescon maailmanperintökohde.

Päivä 5 | Marrakesh
Riad al Massarah 3* | A
Matka jatkuu kohti Marrakeshia. Matkalla ihailemme upeita vuoristomaisemia ja tutustumme paikalliseen berberikylään.

Päivä 6 | Marrakesh
Riad al Massarah 3* | A
Marrakeshissa vierailemme Saadien haudoilla, Koutoubian moskeijassa sekä Menaran puutarhoissa. Iltapäivän voi viettää esimerkiksi kiertelemällä Marrakeshin vanhankaupungin mielenkiintoisilla kujilla.

Päivä 7 | Essaouira
Riad Asmitou 3* | A
Rentoudumme Marrakeshissa aamupäivän, jonka jälkeen jatkamme matkaamme upeaan rannikolla sijaitsevaan Essaouiran kaupunkiin. Perille päästyämme teemme lyhyen kaupunkikierroksen vanhassakaupungissa ja majoitumme viihtyisään Asmitou Riadiin.

Päivä 8 | Essaouira
Riad Asmitou 3* | A
Vapaata aikaa Essaouirassa. Lisämaksusta mahdollisuus osallistua päivän kestävälle kokkauskurssille, jossa valmistetaan marokkolaisia perinneherkkuja.

Päivä 9 | Casablanca
Hotel Moroccon House Casablanca 3* | A
Suuntaamme takaisin kohti Casablancaa. Matkalla tutustumme kävellen Safin vanhaankaupunkiin, jossa lounas nautitaan omakustanteisesti. Saavumme iltapäivällä Casablancaan.

Päivä 10 | Casablanca – Helsinki
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lennot Pariisin kautta Helsinkiin. | A

Ateriat:
A = aamiainen x 9

 

Kohde-esittelyt

 

Marokko
Pinta-ala
712 500 km²

Asukasluku
35 561 654 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Rabat

Kieli
Arabia

Uskonto
Islam (melkein kaikki sunneja) 99 %, muut uskonnot 1 %

Päätuotteet
Maatalous 19 %, palvelut 50 %, teollisuus 31 %

Hallitusmuoto
Monarkia

Marokko sijaitsee Pohjois-Afrikan luoteisosassa ja se on maailman neljänneksi suurin arabimaa. Kansanryhmistä merkittävin on berberit ja äidinkielenään berberiä puhuvia on noin 12 miljoonaa. Marokko on entinen Ranskan siirtomaa, josta se itsenäistyi vuonna 1956 ja ranskankieltä puhutaan vieläkin yleisesti. Maan virallinen kieli on kuitenkin arabia.

Marokko on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan, historiallisista maailmanperintökohteistaan ja värikkäistä tekstiileistään, jotka ovat myös tärkeä vientituote.

Mystinen Marokko sijaitsee läntisessä Pohjois-Afrikassa, jossa suuri osa sen pinta-alasta on vuorien tai aavikon peitossa. Taianomaisen ja itämaisen tunnelmansa lisäksi Marokko tarjoaa matkailijalle elämyksiä sokkeloisilta basaarikujilla, aavikon kamelikaravaaneilla sekä jylhien vuorien rinteillä. Seikkailijan valinta on selvä - ota suunnaksi Marokko!

Casablanca

Casablanca, joka espanjaksi tarkoittaa valkoista taloa, on Marokon suurin kaupunki. Pohjoisrannikolla sijaitseva Casablanca on Marokon merkittävin talouselämän keskus ja tärkein satama. Klassikkoelokuva Casablancan lisäksi kaupunki tunnetaan maailman toiseksi suurimmasta moskeijasta. Nykyinen Casablancan esikaupunki Anfa on berberien 600-luvulla perustama, historian saatossa kaupunki on uudelleen rakennettu useampaan kertaan. Moskeijan lisäksi täällä autenttisuutta huokuvassa kaupungissa riittää muutakin nähtävää, eikä kannata jättää väliin Atlantin aaltoihin vaipuvaa auringonlaskuakaan.

Meknes

Marrakesh

Atlasvuorten juurella sijaitseva, lähes tuhat vuotta vanha, kulttuuriltaan rikas Marrakesh on yksi Marokon suosituimmista kaupunkilomakohteista. Yli miljoonan asukkaan kaupunki koostuu mystisestä vanhasta kaupungista (Medina), jota ympäröi 12 kilometriä pitkä muuri, sekä modernista uudesta kaupungista. Medinan basaarit tarjoavat loistavat ostosmahdollisuudet ja sen sykkivä sydän on Afrikan vilkkain basaarialue Djemaa el Fna, jonka taianomaisesta tunnelmasta voi nauttia aamuvarhaisesta yömyöhään. Myös vanhan kaupungin ulkopuolelta löytyy useita mielenkiintoisia vierailukohteita moskeijoista palatseihin ja lukemattomiin aukioihin. Kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä keskustasta.

HOTELLIT

Riad al Massarah (3)

Hotelli sijaitsee Marrakechin vanhassa kaupungissa, lähellä alueen päänähtävyyksiä ja basaareita. Riad al Massarah on perinteinen marokkolainen riad, jonka huoneet ympäröivät sisäpihan puutarhaa. ”Massarah” tarkoittaa iloa ja onnellisuutta, jotka voit tavoittaa riadin kauneuden ja seesteisyyden keskellä. Hotelli on tasapainoinen sekoitus uutta ja perinteistä, Eurooppalaisuutta ja Pohjois-Afrikkalaisuutta. Kaikki huoneet sijaitsevat ylemmissä kerroksissa. Huoneet ovat sisustettu hillittyyn ja tyylikkääseen marokkolaiseen tyyliin.


Essaouira

Huomioitavaa

Marokko - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse Marokkoon viisumia. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/ hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai esimerkiksi osoitteesta www.rokote.fi

Valuutta
Marokon rahayksikkö on dirham. 1 € = n. 11 MAD. Suomessa Dirhameita voi tällä hetkellä tilata Forex bankin kautta. Euroja voi pitää mukana varavaluuttana.

Tipit
Tippaus kuuluu tärkeänä osana Marokon kulttuuriin ja melkein kaikista palveluista annetaan juomarahaa. Laukunkantajille voi antaa 5-20 dirhamia ja kahviloiden tarjoilijoille noin 2 dirhamia. Ravintoloissa kuuluu tipata 10 % laskun hinnasta.

Aikaero
Marokon aikaero Suomeen on talvella -1 tunti ja kesällä -2 tuntia.

Sähkövirta
Marokon sähkövirta on 220 V (50Hz). Suomalaisiin laitteisiin ei tarvita adapteria.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operattoriltasi. Marokon suuntanumero on +212.

Ruoka ja juoma
Marokkolainen ruoka on usein edullista ja herkullista. Perinteisiä ruokalajeja kannattaa kokeilla kuten tagine-padat, lammasruoat ja kuskus. Ruoat valmistetaan monesti kartiomaisissa saviastioissa, joissa liha- ja kalamuhennukset kypsennetään. Tajine on eräänlainen karjalanpaisti, mutta siinä on käytetty enemmän mausteita kuten; kuminaa, korianteria, inkivääriä sekä sahramia. Annokseen kuuluvat myös taatelit ja mantelit. Kefta mkaoura tagine on tomaattikastikkeessa haudutettuja lihapullia, joihin lisätään vielä muutama kananmuna. Pastilla on ohuesta lehtitaikinasta valmistettu piiras, jossa yhdistyy sekä suolaisuus että makea makumaailma. Piiraan sisällä on manteleita, kyyhkyä tai kanaa, kananmunaa, jauhettua mantelia sekä sahramia. Piirakan päälle lisätään kerros tomusokeria ja kanelia, joskus myös hunajaa. Kuskus tunnetaan myös nimellä couscous, joka on jauhetusta durumvehnästä valmistettu lisäke. Couscous on myös marokkolainen kansallisruokalaji, joka alun perin on lähtöisin berbereiltä. Yleensä kuskus on osa pääruokaa, mutta se sopii myös salaatteihin sekä jopa jälkiruoaksi. Kannattaa myös kokeilla paikallista viiniä sekä makeaa minttuteetä joka on Marokossa kansallisjuoman asemassa. Alkoholijuomia on nykyisin helpommin saatavilla, varsinkin turisteille suunnatuissa hotelleissa ja ravintololoissa. Kaupungeissa hanavesi on juomakelpoista, mutta muualla kannattaa ostaa pullotettua vettä.

Ilmasto
Atlasvuoriston vuoristoilmasto on ennalta-arvaamaton ja saattaa muuttua lyhyessä ajassa kesästä talveksi, joten retkelle osallistujien tulee olla varustautuneita sääolojen äkillisiin muutoksiin. Säänmuutokset saattavat aiheuttaa myös muutoksia retkiaikatauluumme.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa yleisiä ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Matkustussesongit

Paras aika matkustaa Marokkoon on kevät ja syksy, mutta myös talvea kannattaa harkita. Talvikaudella yöt ovat kylmiä, mutta päivän mittaan aurinko lämmittää mukavasti.

Vaatetus
Suosittelemme kaikkia pukeutumaan olkapäät peittäviin yläosiin. Polvea lyhyemmät shortsit nähdään varsinkin kaupunkien ulkopuolella sopimattomina.

Valokuvaus
Marokossa pääset ottamaan upeita kuvia, mutta hallituksen rakennuksien kuvaamista kannattaa välttää. Myös muista strategisista kohteista kuten lentokentistä, silloista ja poliiseista ei kannata ottaa kuvia. Hyviin tapoihin kuuluu luvan pyytäminen kuvattavalta henkilöltä, ennen kuvan ottamista.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Marokko/Marokko-660x440-01
 • Marokko/Marokko-660x440-02
 • Marokko/Marokko-660x440-06
 • Marokko/Marokko-660x440-12
 • Marokko/Marokko-660x440-14
 • Marokko/Marokko-660x440-15
 • Marokko/Marokko-660x440-16
 • Marokko/Marokko-660x440-18e
 • Marokko/Marokko-660x440-19
 • Marokko/Marokko-660x440-20
 • Marokko/Marokko-660x440-25
 • Marokko/Marokko-660x440-29
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Kaukasuksen kiertomatka

> Rajasthanin kiertomatka

 

Haluatko lisäpäiviä?

Casablancan jatkopäivät

El Jadidan rantapäivät

Oran (Algeria)

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista