• OPASTETTU KIERTOMATKA
  Etelä-Afrikan safari, Kapkaupunki ja Rovos Rail
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Etelä-Afrikan safari, Kapkaupunki ja Rovos Rail
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Etelä-Afrikan safari, Kapkaupunki ja Rovos Rail
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Etelä-Afrikan safari, Kapkaupunki ja Rovos Rail
Opastetut kiertomatkat / Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikan safari, Kapkaupunki ja Rovos Rail

Etelä-Afrikka  
Pilanesberg | Franschhoek | Kapkaupunki | Rovos Rail

Hieno safari Etelä-Afrikan Pilanesbergissa, viinin maistelua Franschhoekissa, Kapkaupungin Pöytävuoren henkeäsalpaavat maisemat sekä luksusjunan nostalgia. Etelä-Afrikan kohokohdat koottuna yhdelle matkalle.

Matkan kesto
13 päivää, perillä 10 yötä
Matkan hinta
5 320 €
1hh-lisä 1 490 €.
Lähdöt
 • 5.11.2023–17.11.2023 | Tarkista saatavuus toimistoltamme.
 • 28.1.2024–9.2.2024
 • 4.11.2024–16.11.2024
VARAA MATKA
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Johannesburgiin 1
Päivät 2–3 | Pilanesbergin kansallispuisto (Etelä-Afrikka) 2 yötä 2
Päivät 4–5 | Franschhoek (Etelä-Afrikka) 2 yötä 3
Päivät 6–8 | Kapkaupunki (Etelä-Afrikka) 3 yötä 4
Päivät 9–11 | Rovos Rail (Etelä-Afrikka) 3 yötä 4 - 5
Päivät 12–13 | Johannesburg – Helsinki 6

Matkan erityispiirteet
• Yksi maailman eleganteimmista junista

• Perehtyminen paikalliseen viinikulttuuriin
• Pöytävuorelle nousu on säästä riippuvainen, kova tuuli tai vuoren peittävät pilvet estävät nousun.
• Suomalainen matkanjohtaja on mukana matkapäivinä 1–8. Rovos Rail -junamatka toteutetaan englanninkielisin palveluin.
• Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot)

Lennot
Helsinki – Doha 17.10–23.50
Doha – Johannesburg 02.20–11.05
Johannesburg – Kapkaupunki
Johannesburg – Doha 21.25–06.45
Doha – Helsinki 08.10–15.15
Kaukolennot Qatar Airways

* Huom. Muutokset lentoaikatauluihin ja -reititykseen mahdollisia. Kysythän myös Suomen sisäisiä liittymälentoja toimistoltamme.

Kaukolennot South African Airways

* Huom. Muutokset lentoaikatauluihin ja -reititykseen mahdollisia. Kysythän myös Suomen sisäisiä liittymälentoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
- Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
- Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Matkavakuutus
- Viisumit
- Koronavirustestit ja -todistukset
- Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Muu mainitsematon.

* Jos kysymyksiä herää kohdekohtaisista matkadokumenttivaatimuksista (viisumit, rokotustodistukset yms.), toimistotiimimme vastaa mieluusti.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki – Johannesburg
Saapuminen Johannesburgiin, josta muutaman tunnin kestävä kuljetus Pilanesbergin kansallispuistoon.

Päivät 2-3 | Pilanesberg-safari
Ivory Tree Lodge 4* | 2A, 2L, 2I
Pilanesbergin kansallispuisto on malariavapaa ja siellä voimme kohdata kaikki Big5-eläimet: leijona, leopardi, norsu, puhveli ja sarvikuono. Majapaikkanamme toimii korkeatasoinen safarilodge.

Päivät 4-5 | Franschhoek
Protea Franschhoek 3+* | 2A
Kuljetus iltapäivällä takaisin Johannesburgin lentokentälle, josta lennämme Kapkaupunkiin. Ajamme suoraan kuuluisalle Franschhoekin viinialueelle. Viininmaistelua, hyvää ruokaa ja kenties rentouttavia spa-hoitoja. Halukkaille järjestämme lisämaksusta vierailut myös läheisille Paarlin ja Stellenboschin viinialueille ja valituille alueen viinitiloille.

Päivät 6-8 | Kapkaupunki
Protea Breakwater Lodge 3* | 3A
Kapkaupungissa majoitumme Victoria & Alfred Waterfrontille, jossa kaikki palvelut ovat lähellä. Waterfrontilla voi kävellä myös iltaisin turvallisesti. Kaupunkikierroksen päätteeksi nousemme vaijerirataa Pöytävuorelle, josta avautuu huikea näkymä yli Kapkaupungin, kirkkaalla säällä aina Hyväntoivonniemelle asti.

Päivät 9-11 | Rovos Rail
Pullman-suite 5* | 3A, 3L, 3I
Kaksi päivää junamatkailun eleganssia. Ylellinen Rovos Rail vie sinut Kapkaupungista Pretoriaan. Junan nostalgia ja ohi kiirivät maisemat takaavat ikimuistoisen matkan.

Päivät 12-13 | Johannesburg – Helsinki | A
Juna saapuu puoliltapäivin Pretoriaan, Rovos Railin omalle asemalle. Voit lähteä Johannesburgiin ostoksille tai jäädä Pretoriaan nauttimaan lounaan. Lentokentälle siirtyminen vasta alkuillasta. Lennot Euroopan kautta saapuen seuraavana päivänä Helsinkiin.

Ateriat:
A = aamiainen x 10
L = lounas x 5
I = illallinen x 5

 

Kohde-esittelyt

 

Etelä-Afrikka
Pinta-ala
1 219 912 km²

Asukasluku
56 463 617 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Pretoria

Kieli
11 virallista kieltä: zulu 24 %, xhosa 18 %, afrikaans 13 %, sepedi 9 %, englanti 8 %, setswana 8%, xitsonga 4 %

Uskonto
Kristityt, muslimit, hindut, perinteiset uskonnot ja animistit

Valuutta
Rand (ZAR)

Hallitusmuoto
Tasavalta

Onkohan maailmassa yhtään muuta niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta moderniin kaupunkiin, monipuolista ruoka- ja viinikulttuuria sekä tuhansia eläin- ja kasvilajeja – kaikki Afrikan kirkkaan tähtitaivaan alla.

Etelä-Afrikan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään luontoon vaan myös maan historia ja useiden kulttuurien yhteiselo ovat ainutlaatuisia.

Etelä-Afrikan maisemat vaihtelevat vehreistä metsistä usvaisiin vuoriin, loistavista hiekkarannoista eläinrikkaisiin takamaihin ja erämaista hedelmällisiin viinialueisiin. Maalla on paljon tarjottavaa matkailijoille; hyvä ilmasto, pitkiä rantoja, kosmopoliittisia kaupunkeja, villieläimiä, hyvää palvelua, korkeatasoisia hotelleja, erinomaista ruokaa ja hyviä viinejä sekä edullinen hintataso.

Pilanesberg

Pilanesbergin luonnonsuojelualue sijaitsee Pretorian luoteisosassa. Alue on syntynyt entisen tulivuoren kraatteriin. Tämän vuoksi alueella on harvinaisia kivityyppejä ja sen maaperä on uniikkia. Puisto sijaitsee kuivan Kalaharin autiomaan ja kosteamman ruohoaavikon välissä. Vaihtelevan kasvillisuuden ansiosta puistossa on erittäin monimuotoinen eläimistö ja kasvillisuus. Puistossa voi nähdä muun muassa rusosilmäbulbuli ja kyläbulbuli – lintuja, hyppyantilooppeja, ruskohyeenoja, seeproja, kirahveja, virtahepoja, krokotiileja, impaloita sekä eläinten "Big 5", johon kuuluu leijona, leopardi, sarvikuono, puhveli ja elefantti.Maastossa on syeniittikukkuloita, ruohotasankoja, rotkoja ja akaasiametsiä. Puisto on kooltaan hieman alle 600 km². Puiston tiet ovat hyväkuntoisia vaikka niitä ei ole päällystetty. Alueen sisällä on useita majoituspaikkoja ja muita palveluja. Puistossa on suuri tekojärvi Mankwe Dam sekä Thabayadiotso "The Proud Montain" eli "ylpeä vuori". Erilaiset värit, paikallisten asumukset ja maisemat tekevät puistosta erittäin valokuvauksellisen.

HOTELLIT

Shepherds´s Tree Game Lodge (4+)

Pilanesbergin kansallispuistossa sijaitseva hyvätasoinen Shepherd’s Tree Game Lodge tarjoaa mainiot puitteet Etelä-Afrikan safarilomaan. Lodgesta löytyy tasokas ravintola ja baari, sekä täyden palvelun kylpylä ja hieno ulkoilma uima-allas. Huoneet ovat sisustettu erittäin tyylikkäästi kauniilla huonekaluilla, ja huoneiden omilta parvekkeilta avautuu upeat maisemat kansallispuiston ylle. Yksityishuviloista maisemaa pääsee ihailemaan omalta uima-altaalliselta patiolta. Kaikista huoneista löytyy minibaari, eksoottinen ulkoilmasuihku, sekä kaunis kylpyhuone. 

Franschhoek

Franschhoek on pieni kaupunki Western Capen provinssissa Etelä-Afrikassa. Kaupungin asukasluku on noin 15 000. Kaupunki syntyi vuonna 1688 ranskalaisten hugenottipakolaisten asetuessa alueelle. Franschhoek on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista kaupungeista. Nykyisin kaupunki on tunnettu erityisesti yhtenä Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista. Tunnetuista viinitiloista kaupungissa sijaitsevat esimerkiksi Boschendal, Boekenhoutskloof, Rupert & Rothschild ja Dieu Donné.

HOTELLIT

Protea Franschhoek (3+)

Protea Franschhoek sijaitsee upessa vuorten ympäröimässä laaksossa viinitilojen keskellä. Vuoristoinen laakso tarjoaa hyvät harrastusmahdollisuudet. Hotellista käsin voi tehdä päiväretkiä alueen lukuisille viinitiloille tai vaikkapa osallistua ratsastusretkelle. Hotellissa on 30 viihtyisää huonetta, joiden perusvarusteluun kuuluu satelliittitelevisio, ilmastointi, tallelokero ja langaton verkkoyhteys. Hotellissa on myös ravintola, baari ja uima-allas.

Le Quartier Francais (5)

Le Quartier Francais boutique hotelli sijaitsee Franschhoekin laaksossa, kauniin puutarhan ja upeiden maisemien ympäröimänä. Hotelli tarjoaa upeat puitteet nauttia lomasta viinitiloistaan kuuluisaksi nouseessa pikku-kaupungissa Franschhoekenissa. Hotellissa on mahdollisuus majoittua luxus-huoneissa tai sviiteissä, joissa osassa on oma uima-allas. Hotellin kaikki 17 huonetta/huoneistoa on sisustettu erilailla ja jokaisen huoneen perusvarasteluun kuuluu tallelokero, televisio, ilmastointi ja minibaari/jääkaappi. Hotellin muihin palveluihin kuuluu mm. ravintola, uima-allas, spa-palvelut ja lähettyvillä sijaitseva kuntosali.

Kapkaupunki

Kuuluisan Pöytävuoren juurella on varmasti yksi Etelä-Afrikan kauneimmista kaupungeista. Kaupungilla on matkailijalle paljon tarjottavaa. Vireällä ja turvallisella Victoria ja Alfred Waterfront -alueella on erinomaisia hotelleja, värikkäät käsityöläismarkkinat, useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Voit tehdä retken Robben Islandin vankilaan, missä Nelson Mandela oli vangittuna. Kapkaupungin monet rantapoukamat ovat puhtaita ja ruuhkattomia. Retki ylös Pöytävuorelle on koettava, köysiradalla matkustaminen on hauskaa ja ylhäältä avautuvat maisemat ovat uskomattoman kauniita. Tutustuminen tunnettuun Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan hemmottelee aisteja. Kaupunkia ympäröivä kaunis maaseutu ja viinialueet ovat helposti saavutettavissa. Kapkaupungissa on jokaiselle jotain.

HOTELLIT

Table Bay Hotel (5)

Hotelli sijaitsee Kapkaupungissa viihtyisällä Waterfrontilla tarjoten asiakkailleen tyylikästä ja tasokasta majoitusta. Hotellissa on yhteensä 329 huonetta, jotka kaikki ovat hyvin ylellisesti varusteltuja. Hotellissa on luonnollisesti ympärivuorokautinen huonepalvelu. Hotellissa asiakkaita palvelevat useat ravintolat sekä lounge-baarit. Lisäksi tarjolla on uima-allas, business center ja spa. Palvelu hotellissa on huippuluokkaa.

aha Harbour Bridge Hotel & Suites (4)

aha Harbour Bridge Hotel sijaitsee lähellä V&A Waterfronttia ja lyhyen kävelymatkan päässä Long Streetinkin palveluista. Hotellissa on 40 huonetta, sekä 15 studiota (pientä asuntoa). Osassa huoneita on myös parveke. Lisöksi hotellissa on mm. pieni Canal -kahvila terasseineen.

Rovos Rail

Tämä ylellinen juna lukeutuu hienoimpiin koko maailmassa. Rovos Railin 1900-luvun alkupuolelta peräisin oleva kalusto on romanttisen klassiseen tyyliin somistettu ja kuljettaa meidät läpi Botswanan kohti Pretoriaa. Matkustajilla on käytettävissään junan 45 hengen henkilökunta, joka on valmis toteuttamaan matkailijan pienimmänkin toiveen. Rovos Railin 16 vaunuun mahtuu ravintolavaunun, salonkivaunun ja kirjaston ohella 36 kahden hengen luksustason hyttiä joissa kaikissa on oma kylpyhuone ja ilmastointi. Kaiken ylellisyyden keskellä junan parhaita osastoja ovat kuitenkin näköalapaikat, joista avautuu uskomattomia ja joka hetki muuttuvia näköaloja. Vanhahtavaan ja eleganttiin tunnelmaan sopii myös se, ettei junassa ole radioita tai televisioita. Kännykkää tai kannettavaa tietokonetta ei saa käyttää yleisissä tiloissa, ainoastaan oman hytin suojissa.
Rovos Rail -matkallamme on täysihoito joka sisältää runsaan englantilaistyyppisen aamiaisen sekä lounaan ja illallisen ruokajuomineen. Ravintolavaunuissa tarjoillaan paikallisia erikoisuuksia ja tuoreista raaka-aineista valmistettuja gourmet -aterioita ja parhaita eteläafrikkalaisia viinejä. Viktoriaanisen tunnelman ja ympäristön mukaisesti ruoka tarjoillaan posliinilautasilta ja ruokailuvälineet ovat aitoa hopeaa. Illalliselle tulee pukeutua ylellisen ilmapiirin mukaisesti.
Vaatetus: Junassa suosittelemme siistejä vaatteita päiväsaikaan, miehille esimerkiksi pitkiä housuja ja naisille polvipituista hametta/mekkoa tai siistejä pitkiä housuja. Illaksi on tapana vaihtaa hienompaan vaatekertaan. Miehille suosittelemme suoria housuja, puvuntakkia ja solmiota, naisille polvipituista hametta/mekkoa tai housupukua.
Tipit: Junamatkan aikana on tapana antaa juomarahaa noin 15 € päivä/hlö.

Pullman Suite 5*, Noin 7 neliömetrin kokoinen hytti on varustettu twin/double sängyillä jotka muuntautuvat päivän ajaksi mukaviksi sohviksi. Yleellisistä hyteistä löytyy myös oma kylpyhuone josta löytyy hiustenkuivaaja ja pistoke partakoneelle.

Deluxe Suite 5*, Noin 11 metrineliön kokoinen tilava hytti on varustettu twin/double sängyillä, loungella seka omalla kylpyhuoneella. Kylpyhuoneesta löytyy lämpimän suihkun lisäksi hiustenkuivaajat sekä pistoke partakoneelle.
Yleellisestä loungesta löytyy mukavan istuimen lisäksi kirjoitustaso, minibaari sekä tallelokero jonne voi jättää arvoesineitä niin halutessaan. Huonepalvelu toimii 24/7.

Huomioitavaa

Etelä-Afrikka - huomioitavaa

Viisumit ja maahanpääsy

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan alle 90 päivän matkoilla.

8.11.2019 alkaen alaikäisten lasten matkustusasiakirjaksi riittää passi. Syntymätodistusta ei enää tarvitse esittää.

8.11.2019 alkaen alaikäisen lapsen, joka matkustaa ilman toista tai molempia huoltajia, matkustusasiakirjaksi riittää passi. Poissaolevan huoltajan suostumusta / oikeuden päätöstä yksinhuoltajuudesta / toisen huoltajan kuolintodistusta ei enää tarvitse esittää.

Passin tulee olla voimassa vähintään 30 päivää maasta poistumisen jälkeen.

Huom! Maahantulovaatimukset voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisten viranomaisten päätöksellä. Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvien matkustusdokumenttien vuoksi.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Jos saavut Etelä-Afrikkaan keltakuumeen esiintymisalueelta, tulee keltakuumerokotuksesta esittää kansainvälinen rokotuskortti. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yksi annos keltakuumerokotetta antaa elinikäisen suojan keltakuumetta vastaan. Mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi suosittelemme kuitenkin, että yli 10 vuotta vanhalle keltakuumerokotustodistukselle haetaan englanninkielinen lääkärilausunto, jossa todetaan rokotuksen antavan elinikäisen suojan.

Kun Etelä-Afrikkaan matkustetaan kohteesta, joka ei kuulu keltakuumeen esiintymisalueeseen, ei rokotustodistusta tarvita. Lentoreitityksissä saattaa kuitenkin aiheutua yllättäviä muutoksia, jotka saattavat vaikuttaa myös rokotusvaatimuksiin. Tällaisista tilanteista johtuen suosittelemme, että matkalla on aina mukana voimassaoleva rokotustodistus.

Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvan rokotustodistuksen vuoksi.

Osassa pohjoisempaa Etelä-Afrikkaa suositellaan malarianestolääkitystä. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Etelä-Afrikan valuutta on randi (ZAR). 1 € = noin 15 ZAR. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan.

Laukunkantajille hotelleissa ja lodgeissa suositellaan annettavaksi noin 0,5 EUR / laukku. Safarikuljettajillemme suositellaan annettavaksi matkan lopussa 2,5-5 EUR/päivä/henkilö kun autossa on 4-6 henkeä. Mikäli olette räätälöidyllä ns. privaattisafarilla ja opas/kuljettaja on vain 1-3 henkeä varten suosittelemme tipiksi 6,5-12 EUR/päivä/hlö.

Summat ovat suuntaa antavia ja ne suositellaan maksettavaksi paikallisessa valuutassa.

Aikaero
Etelä-Afrikka on talviaikaan samalla aikavyöhykkeellä. Maassa ei ole käytössä kesäaikaa, joten kesällä aikaero on -1 tunti.

Sähkövirta

Sähkövirta on 230 V. Etelä-Afrikassa käytetään monenlaisia pistorasioita, suosittelemme varaamaan mukaan adapterin, lisätietojaMatkailijan sähköoppaasta.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Etelä-Afrikan suuntanumero on +27.

Ruoka ja juoma
Etelä-Afrikan ruokakulttuurissa näkyy maan monikulttuurinen historia. Vaikutteita on tullut Alankomaista sekä Intiasta ja ranskalaiset maahanmuuttajat toivat ensimmäiset viinitilat Etelä-Afrikkaan satoja vuosia sitten. Vesijohtoveden juomista ei suositella. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia ja äyriäisiä tulee välttää.

Turvallisuus

Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ilmasto
Suuressa osassa Etelä-Afrikkaa on subtrooppinen ilmasto. Pääosin kuiva ilmasto ja runsas auringonpaiste on Kapkaupungin alueella lounaiskulmassa. Pohjoiseen siirtyessä ilmasto muuttuu merkittävästi. Maan kosteinta aluetta on kaakkoisrannikko. Lunta sataa paikoin vuoristoalueilla. Kesä- ja elokuun välillä Etelä-Afrikassa on talviaika.

Matkalle mukaan (safarit)
Kiikarit (suosittelemme jokaiselle omia kiikareita, huom. myös pariskunnille molemmille omansa), kameratarvikkeet ja muistikortteja, varaparistoja/akkuja.

Päiväaikaan pärjää mukavasti shortseissa, T-paidassa ja sandaaleissa tai lenkkareissa. Iltaisin hotelleissa ja lodgeissa on rento safarihenkinen pukeutumistyyli eli suosittelemme puuvillaisia pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja (myös mahdollisten hyttysten varalta). Aamuisin ja iltaisin puistoajoilla saattaa olla hyvinkin viileää, joten kevyt lämmin neule ja tuulenpitävä pusakka mukaan.

Lisäksi mukaan pieni päiväreppu tai kassi, jossa voi säilyttää henkilökohtaiset tavarat päivämatkojen aikana. Matkalaukut ovat maastoautojen tavaratilassa, joten suosittelemme pehmeitä kasseja. Päähine, aurinkovoiteita (korkea suojakerroin), kosteuspyyhkeitä, käsien desinfiointigeeliä, pieni linkkuveitsi (huomioi pakkaamisessa turvallisuusohjeet lentomatkoilla). Jalkineet, jotka ovat "sisään ajetut". Jos otat mukaan sandaalit, niin suosittelemme hyvin istuvia remmillisiä sandaaleita safarille. Hyttysmyrkkyä kannattaa ottaa Suomesta mukaan, toki sitä saa myös paikan päältä tarvittaessa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d2/03
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d2/09
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d3/06
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d3/07
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d3/08
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d4/04
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d4/05
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d5/08
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d6/09
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d6/10
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d7/13
 • 024-victorian-putoukset-rovos-rail-ja-kapkaupunki/d9/11
 
 
 

Matkoja Etelä-Afrikkaan

> Etelä-Afrikan kiertomatka

> Etelä-Afrikka ja Kenian safari

> Safari, Kapkaupunki ja Garden Route

> Eteläisen Afrikan aarteet

> Kapkaupunki ja Namibia

> Kapkaupunki, Namibia ja Victorian putoukset


Samankaltaisia matkoja

> Etelä-Afrikka, Lesotho, Swazimaa ja Mosambik
> Victorian putoukset, safari ja Kapkaupunki

> Namibia, Botswana ja Victorian putoukset

> Suuri eteläisen Afrikan kiertomatka

> Argentiina ja Brasilia

Haluatko lisäpäiviä?

• Kapkaupungin jatkopäivät

• Krugerin safari

• Mosambikin rantapäivät

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista