Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret

Luksusmatka – Mauritius

Mauritius  
Grand Baie | Le Morne

Lomakohteena Mauritius sopii matkailijalle, joka etsii lomaltaan rentoutumista, nautiskelua ja pientä luksusta. Saari sopii kohteena myös aktiiviselle lomailijalle, sillä hotellien tarjontaan kuuluu kattavat vesiurheilumahdollisuudet. Myös golfin ja tenniksen pelaajat viihtyvät Mauritiuksella.

Vaikka Mauritius on tunnettu nimenomaan rantalomakohteena, se tarjoaa myös mahtavia vuorimaisemia ja vaellusmahdollisuuksia niille, jotka haluavat vaihtelua aurinkolomalle. Port Louis on 1,3 miljoonan asukkaan saarivaltion monikulttuurinen pääkaupunki, jossa näkyy niin islamilaisuuden, hindulaisuuden ja kristinuskon vaikutus. Hindu-temppeleitä on ympäri saarta – hinduja Mauritiuksen väestöstä on yli puolet.

Mauritiuksen luksushotelleiksi olemme valinneet Beachcomber-ketjun 5-tähden hotellit. Hintaan sisältyvät monipuoliset vesiurheilumahdollisuudet, kuten vesihiihto, wakeboarding, purjelautailu, sup-lautailu, pienpurjehdusveneet sekä melonta. Hintaan sisältyy puolihoitopaketti, joka sisältää aamiaisen lisäksi myös illallisen. Osaan hotelleista on saatavissa lisäksi all inclusive -paketti, joka sisältää kaikki ateriat sekä juomat ml. alkoholit.

Mauritiuksella on miellyttävän lämmin ilmasto ympäri vuoden, kaikista lämpimintä on joulukuusta huhtikuuhun. Trooppisesta ilmastosta johtuen sateita saattaa ilmaantua vuoden ympäri, mutta usein sateet osuvat ilta- ja yöaikaan. Eniten sataa saaren sisäosissa, sisämaassa sataessakin rannikolla on usein aurinkoista.

Matkan kesto
13 päivää, perillä 10 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 990 €
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Jari Jäppinen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

- Yksityinen kuljetus lentokentältä hotelliin
- 5 yötä Beachcomber Trou Aux Biches -hotellissa
- Yksityinen hotellien välinen kuljetus
- 5 yötä Beachcomber Dinarobin-hotellissa, huoneen myöhäinen luovutus lähtöpäivänä
- Yksityinen kuljetus hotellista lentokentälle.

Lennot
Turkish Airlines
Helsinki – Istanbul 19.00 – 22.25
Istanbul – Mauritius 01.50 - 12.45
Mauritius – Istanbul 20.05 - 04.55+1 (perillä seuraavana päivänä)
Istanbul – Helsinki 08.25 - 11.45
Vaihtoehtoiset lentoyhtiöt Air Mauritius ja Air France. Voit valita minkä yhtiön tahansa tai pyytää meitä valitsemaan edullisimman vaihtoehdon lomapäivillesi.
Hintaan sisältyy
- Lennot turistiluokassa veroineen, business-paikat lisämaksusta
- Matkatavarat: 2 laukkua ruumaan (toinen voi olla golfbägi) + käsimatkatavara
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa puolihoidolla (aamiainen + päivällinen)
- Huoneen myöhäinen luovutus lähtöpäivänä
- Yksityiset lentokenttäkuljetukset
- Hotellien välinen kuljetus.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Mauritius
Pinta-ala
1 860 km²

Asukasluku
1 379 365 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Port Louis

Väestö
Intialaisia (68 %), loput kreoleja, eurooppalaisia ja kiinalaisia

Uskonto
Hinduja 48 %, kristittyjä 26 %, muslimeja 17 % ja loput protestantteja

Kieli
Englanti

Valuutta
Mauritiuksen rupia (MUR)

Päätuotteet
Turismi, tekstiilit ja sokeri

Hallitusmuoto
Tasavalta

Mauritiuksen saarivaltio sijaitsee Intian valtamerellä 900 kilometriä Madagaskarista itään Maskareenien saariryhmässä.

Mauritius on tuliperäinen ja vuoristoinen saari, jota ympäröivät koralliriutat. Hiekkarantoja on yli 200 km. Hedelmällinen maaperä tarjoaa hyvän kasvualustan muun muassa sokeriruo'olle. Vaikka Mauritiusta pidetään rantalomakohteena, saari tarjoaa myös mahtavia vuorimaisemia ja vaellusmahdollisuuksia niille, jotka haluavat vaihtelua aurinkolomalle. Port Louis on Mauritiuksen monikulttuurinen pääkaupunki, jossa näkyy niin islamilaisuuden, hindulaisuuden ja kristinuskon vaikutus. Hindu-temppeleitä on ympäri saarta – hinduja Mauritiuksen väestöstä on yli puolet.

Auringonpalvojien iloksi Mauritiusta ympäröi yli 200 km upeita valkohiekkaisia hiekkarantoja. Intian valtamerellä sijaitseva Mauritius on tuliperäinen ja vuoristoinen saari, jonka rantoja reunustavat koralliriutat. Lomakohteena Mauritius sopii matkailijalle, joka etsii lomaltaan rentoutumista, nautiskelua ja pientä luksusta. Saari sopii kohteena myös aktiiviselle lomailijalle, sillä hotellien tarjontaan kuuluu kattavat vesiurheilumahdollisuudet. Myös golfin ja tenniksen pelaajat viihtyvät Mauritiuksella. Mauritiuksella on 9 upeaa 18-reiän kenttää.

Grand Baie

Grand Baie sijaitsee Mauritiuksen pohjoisosassa. Tämä 2800 asukkaan kaupunki on kasvanut pienestä hevosenkengän muotoisesta kalastajakylästä matkailijoille korkeatasoiset palvelut tarjoavaksi kaupalliseksi keskittymäksi. Sieltä löytyy monentasoisia hotelleja, hienoja butiikkeja, vaatetehtaita teehtaanmyymälöineen, joista voit ostaa laatumerkkejä (mm. Ralph Lauren) edullisesti, monia ravintoloita ja hiekkarantoja.

Grand Baie, suomeksi "iso lahti", on edelleen hyvin pittoreski matkailun kasvusta huolimatta. Suurin osa Grand Baien palveluista keskittyy lahtea ympäröivän rantatien ympärille, joten tässä pikkukaupungissa on helppo suunnistaa. Myös iltaelämä on keskittynyt samalle alueelle – siellä on muutama yökerho ja iltaravintoloita, lisäksi 5-tähden hotelleissa järjestetään säännöllisesti mauritiuslaisia tanssiesityksiä.

Oman hotellisi ohella Grand Baien kylässä on tarjolla monipuoliset retkipalvelut; mm. sukellusta, syvänmerenkalastusta, lasipohjaveneretkiä koralleja katsomaan, vesihiihtoa, snorklausta tai vaikkapa merenpohjakävelyä. Grand Baiesta voi tehdä veneretkiä myös Mauritiuksen pohjoisosan pikkusaarille, lähistöllä sijaitsevaan omintakeisen kauniiseen Pamplemoussen puutarhaan tai kokopäiväretkiä Mauritiuksen muille luonnonnähtävyyksille.

HOTELLIT

Beachcomber Trou aux Biches Golf Resort & Spa (5)

Tasokas Trou aux Biches Resort & Spa sijaitsee Mauritiuksen luoteisrannikolla. Saaren parhaille ostospaikoille Grand Baieen on vain 15 minuutin automatka, myös Trou aux Biches´ssä on vaatekauppoja ja paikallisia iltaravintoloita. Hotellilla on pitkä ja kapea hiekkaranta. Useita uima-altaita ja ravintoloita. 306 tilavaa ja viihtyisää huonetta. Myös 2-3 makuuhuoneen uima-altaallisia huviloita yksityisempään lomailuun. Hintaan sisältyy vesiurheiluaktiviteettien (vesihiihto, wakeboarding, pienkamaraanipurjehdus, sup-lautailu, melonta) lisäksi kuuden tenniskentän ja kuntosalien käyttöoikeus. Hotellin SPA-"kylä" tarjoaa hemmottelua vaikka koko päiväksi. Edullinen green fee läheiselle Mont Choisyn golfkentälle. Täällä viihtyvät niin perheet kuin häämatkalaisetkin.

Hotellin kotisivut

Le Morne

Le Mornen niemimaa sijaitsee Mauritiuksen lounaisosassa. Alueen maisemaa hallitsee Le Morne Brabant -nimellä kulkeva kalliomonoliitti. Historiallisen merkityksensä lisäksi kukkula tarjoaa mahdollisuudet patikointiin. Le Mornen alue tunnetaan myös hienoista hotelleistaan ja 18-reikäisestä golf-kentästään. 

HOTELLIT

Beachcomber Dinarobin Hotel Golf & Spa (5)

Dinarobin sijaitsee Mauritiuksen lounaiskulmauksessa upean Le Morne -vuoren juurella. Hotellissa on yhteensä 176 tilavaa ja tyylikästä huonetta. Vieraat voivat halutessaan ruokailla myös viereisessä Beachcomber Paradisissa. Näillä kahdella 5*-hotellilla on yhteinen 18-reiän golfkenttä. Pitkä, kapea hiekkaranta tarjoaa upeat puitteet rentouttavalle rantalomalle. Hintaan sisältyy vesiurheiluaktiviteettien (vesihiihto, wakeboarding, pienkatamaraanipurjehdus, sup-lautailu, melonta) lisäksi neljän tenniskentän ja kuntosalin käyttöoikeus. Edullinen gree feen hotellin golfkentälle. Tämä hotelli on aikuiseen makuun.

Hotellin kotisivut

Huomioitavaa

Mauritius - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Rokotukset
Perusrokotuksien lisäksi Mauritiukselle matkustaville suositellaan hepatiitti A -rokotusta. Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Ilmasto
Mauritiuksella vallitsee ympäri vuoden lämmin ja leuto ilmasto. Sadekausi ajoittuu tammikuusta toukokuuhun, trooppisessa ilmastossa sateet ilmenevät yleensä öisin. Tammi–helmikuussa on olemassa hirmumyrskyjen mahdollisuus, mikä ei kuitenkaan ole yleistä. Mauritiuksen kesäkuukaudet ovat joulukuusta huhtikuuhun, jolloin ilmasto on kuuman kostea.

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa Mauritiukselle on kesäkuusta joulukuuhun. Silloin sataa vähän ja keskilämpötila pysyy 25 asteen paikkeilla.

Valuutta
Mauritiuksen valuutta on rupia (1 € = 34 MUR). Käteisvaroiksi voi ottaa dollareita tai euroja. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Mauritiuksella ei ole yleisesti tapana jättää tippiä. Hotelleissa ja ravintoloissa voi kuitenkin halutessaan jättää noin 10 % tipin. Lomakeskuksissa kannattaa jättää juomaraha yhteiseen tippilaatikkoon yksittäisen työntekijän tippaamisen sijasta.

Sähkövirta
Mauritiuksen sähkövirta on 230 V, 50 Hz. Käytössä on sekä eurooppalaiset että brittiläiset pistokkeet, joten otathan mukaan myös adapterin.

Matkapuhelimet
Tarkistathan matkapuhelimesi kuuluvuuden ja hinnat operaattoriltasi. Mauritiuksen suuntanumero on +230.

Aikaero
Mauritiuksen aikaero Suomeen on talvella +2 tuntia ja kesällä +1 tunti.

Turvallisuus
Mauritius on yleisesti ottaen turvallinen matkailumaa. Arvoesineet kannattaa säilyttää hotellin tallelokerossa ja yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma
Mauritusta kutsutaan yhdeksi maailman herkullisimmaksi paratiisisaareksi. Saaren värikkyys näkyy maan keittiössä. Saarelle oman vaikutuksensa ovat vuosien mittaan tuoneet muuttovirrat ja matkailijat. Paikalliset kutsuvat ruokaansa kreolilaiseksi ruoaksi, joka usein tarkoittaa kalaa, mereneläviä erilaisilla kastikkeilla sekä chilillä maustettua tomaattikastiketta. Lisäkkeenä käytetään pikkelöityjä hedelmiä tai kasviksia sekä chutneyta. Myös intialaiset vaikutteet näkyvät mm. curryjen muodossa, sekä kiinalaisen ruoan makumaailma. Erikoisuutena jäännöksiä siirtomaavallan aikakaudesta moni ravintola tarjoaa jälkiruokalistalla ranskalaista Creme Bruleeta. Tuoreita ja maukkaita hedelmiä on tarjolla runsaasti. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Dinarobin-Mauritius-01
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Dinarobin-Mauritius-02
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Dinarobin-Mauritius-05
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Dinarobin-Mauritius-06
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Dinarobin-Mauritius-08
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Dinarobin-Mauritius-09
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Dinarobin-Mauritius-10
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Dinarobin-Mauritius-12
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Trou-aux-Biches-Mauritius--02
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Trou-aux-Biches-Mauritius-04
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Trou-aux-Biches-Mauritius-05
 • Valtiot/Mauritius/2020/luksus/Trou-aux-Biches-Mauritius-06