Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Etelä-Afrikka

Luksusmatka – Monien nautintojen Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka  
Kapkaupunki | Franschhoek | Hermanus | Sanbonan luonnonpuisto

Koe Etelä-Afrikka luksuspalveluin! Tällä matkalla näet Etelä-Afrikan parhainta antia. Koet Pöytävuoren henkeäsalpaavat maisemat yli Kapkaupungin, Hyväntoivonniemelle asti.

Franschhoekin pikkukaupunki on yksi Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista, jossa sijaitsevat useat maan tunnetuimmista ja vanhimmista viinitiloista. Franschhoekia pidetään myös tällä hetkellä maan kulinarismin pääkaupunkina.

Hermanus valloittaa uskomattoman hienoilla maisemillaan ja matkan päätteeksi mahdollisuus bongata Big 5 Sanbonan luonnonpuistossa.

Matkan kesto
12 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 4 690 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Kapkaupunkiin
Päivät 2–3 | Kapkaupunki (Cape Grace) 2 yötä 
Päivät 4–5 | Franschhoek 2 yötä
Päivät 6–7 | Hermanuksen laguuni 2 yötä 
Päivät 8–9 | Sanbona 2 yötä 
Päivä 10 | Kapkaupunki (The Cellars-Hohenort) 1 yö
Päivät 11–12 | Kapkaupunki – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Matkan majoitukset hyvissä 5*-hotelleissa ja lodgeissa.
• Safarilla mahdollisuus nähdä Big5.
• Perehtyminen paikalliseen viinikulttuuriin.
• Mahdollisuus erinäisiin aktiviteetteihin Hermanuksen laguunilla.
• Pöytävuorelle nousu on säästä riippuvainen, kova tuuli tai vuoren peittävät pilvet estävät nousun.

Lennot
Helsinki – Doha 18.00-23.50
Doha – Kapkaupunki 01.40-11.10
Kapkaupunki – Doha 12.40-23.55
Doha – Helsinki 02.00-07.55

Matkan alkaen-hinta on laskettu esimerkkilentoreitin mukaan. Myös muut lentoreititykset ja -yhtiöt ovat mahdollisia. Tiedustelethan vaihtoehtoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Lennot economy-luokassa lipun hintaan sisältyvine veroineen
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin
- Kuljetukset ja aktiviteetit ohjelman mukaisesti.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Viisumi (kts. huomioitavaa/viisumit)
- Maastapoistumismaksut
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Etelä-Afrikka
Pinta-ala
1 219 912 km²

Asukasluku
56 463 617

Pääkaupunki
Pretoria

Kieli
zulu, xhosa, afrikaans, sepedi, englanti, setswana, xitsonga

Uskonto
kristinusko, islam, hindu, perinteiset uskonnot ja animismi

Hallitusmuoto
tasavalta

Onkohan maailmassa yhtään muuta niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta moderniin kaupunkiin, monipuolista ruoka- ja viinikulttuuria sekä tuhansia eläin- ja kasvilajeja – kaikki Afrikan kirkkaan tähtitaivaan alla.

Etelä-Afrikan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään luontoon vaan myös maan historia ja useiden kulttuurien yhteiselo ovat ainutlaatuisia.

Etelä-Afrikan maisemat vaihtelevat vehreistä metsistä usvaisiin vuoriin, loistavista hiekkarannoista eläinrikkaisiin takamaihin ja erämaista hedelmällisiin viinialueisiin. Maalla on paljon tarjottavaa matkailijoille; hyvä ilmasto, pitkiä rantoja, kosmopoliittisia kaupunkeja, villieläimiä, hyvää palvelua, korkeatasoisia hotelleja, erinomaista ruokaa ja hyviä viinejä sekä edullinen hintataso.

Kapkaupunki

Kuuluisan Pöytävuoren juurella on varmasti yksi Etelä-Afrikan kauneimmista kaupungeista. Kaupungilla on matkailijalle paljon tarjottavaa. Vireällä ja turvallisella Victoria ja Alfred Waterfront -alueella on erinomaisia hotelleja, värikkäät käsityöläismarkkinat, useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Voit tehdä retken Robben Islandin vankilaan, missä Nelson Mandela oli vangittuna. Kapkaupungin monet rantapoukamat ovat puhtaita ja ruuhkattomia. Retki ylös Pöytävuorelle on koettava, köysiradalla matkustaminen on hauskaa ja ylhäältä avautuvat maisemat ovat uskomattoman kauniita. Tutustuminen tunnettuun Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan hemmottelee aisteja. Kaupunkia ympäröivä kaunis maaseutu ja viinialueet ovat helposti saavutettavissa. Kapkaupungissa on jokaiselle jotain.

HOTELLIT

The Cellars-Hohenort (5)

Constantia on yksi Kapkaupungin vanhimmista alueista, ja tunnettu erityisesti viinitiloistaan sekä Constantiabergin sekä Pöytävuoren vuorijonojen tähdittämistä maisemistaan. The Cellars-Hohenort -hotellin kauniit puutarhat, kaksi uima-allasta, spa sekä kuntosali tarjoavat mainiot mahdollisuudet rentoutumiseen ja nauttimiseen. hotelli sijaitsee Constantian viinialueella vain vajaan 20 kilometrin päässä V&A Waterfrontilta, joten Kapkaupungin keskustan aktiviteetit ovat saavutettavissa lyhyen ajomatkan päässä. The Cellars-Hohenortin Greenhouse on niittänyt mainetta yhtenä Etelä-Afrikan huippuravintoloista.

Cape Grace (5)

Cape Grace Hotel & Spa sijaitsee Kapkaupungin vilkkaassa V&A Waterfrontin- keskustassa. Hotellin läheisyydessä on paljon erilaisia ravintoloita, viinimaistelupaikkoja sekä ostoskeskus. Hotellilta on 5 minuutin ajomatka Metropolitan- golfclubille. Cape Gracen Signal- ravintola on palkittu huippu Fine Dining- ravintolana vuonna 2015. Ravintolassa on paikallinen Cape- menu sekä kansainvälinen ruokalista. Hotellissa on myös tyylikäs teehuone sekä baari. Hotellin palveluihin kuuluu mm. spa-osasto, uima-allas ja kampaamo. Kaikki huoneet ovat tilavia ja sisustettu kauniiseen antiikkisen tyyliin. 

Franschhoek

Franschhoek on pieni kaupunki Western Capen provinssissa Etelä-Afrikassa. Kaupungin asukasluku on noin 15 000. Kaupunki syntyi vuonna 1688 ranskalaisten hugenottipakolaisten asetuessa alueelle. Franschhoek on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista kaupungeista. Nykyisin kaupunki on tunnettu erityisesti yhtenä Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista. Tunnetuista viinitiloista kaupungissa sijaitsevat esimerkiksi Boschendal, Boekenhoutskloof, Rupert & Rothschild ja Dieu Donné.

HOTELLIT

La Residence (5)

La Residence sijaitsee rauhallisessa Franschhoekin viinilaaksossa. La Residencessa saa nauttia henkeäsalpaavista vuoristonäkymistä maailmanluokan viinejä siemaillessa. Hotellin alueella on 12 hehtaaria viiniköynnöksiä ja orkideoija. Hotellissa on myös kylpylä ja uima-allas. Hotellin jokaisella huoneella on oma värimaailmansa ja huoneet ovat suunniteltu eri tyylejä noudattaen. Huoneissa on mm. ilmastointi, hiustenkuivain, puhelin, televisio, minibaari ja tallelokero.

Hermanus

Hermanus sijaitsee 120 km päässä Kapkaupungista. Vanha kalastajakylän historiasta kertoo mielenkiintoinen museo kaupungin satamassa. Kaupungin edustalla olevalle lahdelle saapuu vuosittain kymmeniä valaita. Parhaat valaiden katselupaikat ovat lahden ympärillä kulkevat kallioiset polut. Paras aika nähdä valaita on kesäkuusta marraskuuhun

HOTELLIT

Grootbos Private Nature Reserve (5)

Grootbosin ykistyinen luonnonpuisto on viiden tähden eko-paratiisi joka sijaitsee n. 30 minuuttia Hermanuksen kaupungista. Alue on tunnettu kasvillisuudestaan ja kutsuttu Marine Big 5 -alueeksi koska voit bongata valaita, haita, delfiinejä, hylkeitä sekä pingviinejä. Classic Suite –huoneet tarjoavat minibaarin, tunnelmallisen takan sekä kahvin ja teenkeittomahdollisuudet. Kaikista huoneista on näkymä Walkerin lahdelle. 

Sanbonan luonnonpuisto

Sanbonan suojelualue sijaitsee noin 270 km Kapkaupungista, matka autolla kestää noin kolme tuntia. Kapkaupungista katsottuna Sanbona on lähin suojelualueella, jossa on mahdollisuudet kohdata mm. ”Big  five”. Alue on huikean suuri, kokonaisuudessaan 54 000 hehtaaria. Sanbonassa suojellaan Afrikan rikasta luonto, kasvi- ja eläinlajistoa sekä alkuperäiskulttuuria. Alueella elää mm. pensassarvikuonoja, antilooppeja, leijonia, leopardeja, gepardeja, ruskohyeenoja ja aavikkoilveksiä. Suojelualueella on Cape Fold -vuorten ainutlaatuisia kalliomuodostelmia, joista voi ihastella kalliotaidetta, joka on luotu 3 500 vuotta sitten. Maisemiltaan Sanbona on melko karu ja kallioinen. Päivittäiseen ohjelmaan Sanbonassa kuuluu aamusafari, aamiainen, lounas, iltapäiväsafari sekä illallinen. Iltapäiväsafarin kruunaa puistossa nautittavat auringonlaskudrinkit.

HOTELLIT

Dwyka Tented Lodge (5)

Dwyka Tented Lodge tarjoaa loisteliaat puitteet avarassa ja kätketyssä maisemassa Koroon kuivassa rotkossa. Teltat, joita on yhteensä vain yhdeksän, sijaitsevat keskellä kalliomuodostelmia, jotka toimivat aikoinaan muinaisten Khoisan-metsästäjien kotina. Lodgen palveluin kuuluu mm. hierontaa, lounge, jossa on takka ja televisio, internet-yhteys, viinikellari sekä Boma eli nuotiopaikka. Lisäksi lodgessa on tasokas ravintola, joka valmistaa aamiaisen, lounaan ja illallisen. Ylellisten telttojen varusteluun kuuluu muun muassa ilmastointi, minibaari, tallelokero sekä oma kylpyhuone. Telttojen omilla terasseilla voi nauttia porekylvystä.

Etel?-Afrikkaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan alle 90 päivän matkoilla.

8.11.2019 alkaen alaikäisten lasten matkustusasiakirjaksi riittää passi. Syntymätodistusta ei enää tarvitse esittää.

8.11.2019 alkaen alaikäisen lapsen, joka matkustaa ilman toista tai molempia huoltajia, matkustusasiakirjaksi riittää passi. Poissaolevan huoltajan suostumusta / oikeuden päätöstä yksinhuoltajuudesta / toisen huoltajan kuolintodistusta ei enää tarvitse esittää.

Passin tulee olla voimassa vähintään 30 päivää maasta poistumisen jälkeen.

Huom! Maahantulovaatimukset voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisten viranomaisten päätöksellä. Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvien matkustusdokumenttien vuoksi.


Turvallisuus

Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Jos saavut Etelä-Afrikkaan keltakuumeen esiintymisalueelta, tulee keltakuumerokotuksesta esittää kansainvälinen rokotuskortti. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yksi annos keltakuumerokotetta antaa elinikäisen suojan keltakuumetta vastaan. Mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi suosittelemme kuitenkin, että yli 10 vuotta vanhalle keltakuumerokotustodistukselle haetaan englanninkielinen lääkärilausunto, jossa todetaan rokotuksen antavan elinikäisen suojan.

Kun Etelä-Afrikkaan matkustetaan kohteesta, joka ei kuulu keltakuumeen esiintymisalueeseen, ei rokotustodistusta tarvita. Lentoreitityksissä saattaa kuitenkin aiheutua yllättäviä muutoksia, jotka saattavat vaikuttaa myös rokotusvaatimuksiin. Tällaisista tilanteista johtuen suosittelemme, että matkalla on aina mukana voimassaoleva rokotustodistus.

Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvan rokotustodistuksen vuoksi.

Osassa pohjoisempaa Etelä-Afrikkaa suositellaan malarianestolääkitystä. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on 230 V. Etelä-Afrikassa käytetään monenlaisia pistorasioita, suosittelemme varaamaan mukaan adapterin, lisätietoja Matkailijan sähköoppaasta.


Ruoka ja Juoma

Etelä-Afrikan ruokakulttuurissa näkyy maan monikulttuurinen historia. Vaikutteita on tullut Alankomaista, Intiasta ja Ranskasta maahanmuuttajien tuotua ensimmäiset viinitilat Etelä-Afrikkaan satoja vuosia sitten.

Vesijohtoveden juomista ei suositella. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia ja äyriäisiä tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Suuressa osassa Etelä-Afrikkaa on subtrooppinen ilmasto. Pääosin kuiva ilmasto ja runsas auringonpaiste on Kapkaupungin alueella lounaiskulmassa. Pohjoiseen siirtyessä ilmasto muuttuu merkittävästi. Maan kosteinta aluetta on kaakkoisrannikko. Lunta sataa paikoin vuoristoalueilla. Kesä- ja elokuun välillä Etelä-Afrikassa on talviaika.


Pankkiasiat

Etelä-Afrikan valuutta on randi (ZAR). 1 € = noin 15 ZAR. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan.

Laukunkantajille hotelleissa ja lodgeissa suositellaan annettavaksi noin 0,5 EUR / laukku. Safarikuljettajillemme suositellaan annettavaksi matkan lopussa 2,5-5 EUR/päivä/henkilö kun autossa on 4-6 henkeä. Mikäli olette räätälöidyllä ns. privaattisafarilla ja opas/kuljettaja on vain 1-3 henkeä varten suosittelemme tipiksi 6,5-12 EUR/päivä/hlö.

Summat ovat suuntaa antavia ja ne suositellaan maksettavaksi paikallisessa valuutassa.

 • monien-nautintojen-ea-luksus/1Hyvantoivonniemi
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Bolders-Beach
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Capetown_Southafrica2
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Capetown_Table-Bay-Hotel-5
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Franschhoek_La-Residence-5-nakyma
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Grootbos
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Grootbos2
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Grootbos3
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Sanbona-leopardi
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Sanbona-sundowner
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Sanbona
 • monien-nautintojen-ea-luksus/Sanbona_Dwyka-5