Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Thaimaa

Luksusmatka – Thaimaa

Thaimaa  
Bangkok | Chiang Rai | Phuket

Upean Thaimaan parhaat palat. Kaupunkikulttuuria Bangkokissa, trooppisen metsän ihastelua ja alkuperäisväestön kulttuurikohteita Thaimaan pohjoisosassa Chiang Raissa sekä rentoa rantaelämää Andamaanimeren syleilyssä Phuketissa.

Rauhallinen matkarytmi ja maan parhaimmistoon kuuluvat majoitukset takaavat oman rauhan sekä ikimuistoisen loman.

Matkan kesto
12 päivää, perillä 10 yötä
Matkan hinta
6980€/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Bangkok, 2 yötä
Päivät 3–5 | Chiang Rai 3 yötä
Päivät 6–11 | Phuket 5 yötä
Päivä 12 | Phuket – Helsinki

Matkan erityispiirteet

- Upea kattaus Thaimaan kaupunkikulttuuria, kaunista luontoa sekä rentoa rantaelämää, kaukana turistimassoista
- Majoitukset maan parhaimmistoa.
- Esimerkkipaketti laskettu Phuketin Anantara Mai Khaon mukaan. Kohteessa paljon myös muita hyviä vaihtoehtoja. Katso kohde-esittelyt ja kysy lisää toimistoltamme.

Lennot
Helsinki - Bangkok 00:45 - 15:45
Bangkok - Chiang Rai
Chiang Rai - Phuket
Phuket - Helsinki 12:15 - 18:20
Kaukolennot Finnair

Matkan hinta on laskettu esimerkkilentoreitin mukaan.
Mahdollisuus käyttää myös muita lentoyhtiöitä. Tiedustelethan vaihtoehtoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa
- Ohjelmassa mainitut kuljetukset, retket ja ateriat
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki - Bangkok
Finnairin suora lento Bangkokiin lähtee juuri puolen yön jälkeen. Saapuminen Thaimaahan iltapäivällä ja kuljetus hotellille. Illalla rentoutumista kauniilla hotellilla.

Päivä 2 | Bangkok | A
Bangkokin upeasta kaupunkisykkeestä nauttimista. Mahdollisuus lähteä kaupunkikierrokselle niin veneellä kuin autollakin, shoppailla tai omatoimisesti tutustua kaupungin nähtävyyksiin.  

Päivät 3-5 | Chiang Rai | AI
Noin 1,5h lento pohjoisosaan Thaimaata, Chiang Raihin. Kuljetus upealle telttaleirille luonnon keskelle. 3 päivää luonnonrauhasta nauttimista ja aktiviteetteja oman maun mukaan. Mahdollisuus tutustua alueella sijaitseviin satumaisen värikkäisiin temppeleihin, tehdä patikointia, osallistua ruoanlaittokurssille tai vaikkapa pyöräillä.
Majapaikkana toimiva luksustason telttaleiri tekee suojelutyötä aasiannorsujen parissa, joita onkin mahdollisuus bongata leirin läheisyydestä.
Iltaisin rentoudutaan terassilla, viinikellarin vuosikerta viinejä nauttien ja trooppista ympäristöä ihaillen. Majapaikka tarjoaa korkeatasoisia spa-palveluita, jotka rentouttavat mukavasti päivän aktiviteettien jälkeen.

Päivät 6-11 | Phuket | A,I
Lento Chiang Raista Phukettiin, Andamaanien meren syleilyyn. Lentokentältä kuljetus hotellille.
Seuraavat 5 päivää upeasta rantaelämästä nauttimista ja rentoutumista turkoosin veden äärellä.

Päivä 12 | Phuket - Helsinki 
Finnairin lennot Phuketista Helsinkiin.

A = Aamiainen
L = Lounas
I = Illallinen
AI = All inclusive

 

Kohde-esittelyt

 

Thaimaa
Pinta-ala
514 000 km²

Asukasluku
68 977 400

Pääkaupunki
Bangkok

Uskonto
theravada-buddhalaisuus 94%, islam 5%

Kieli
thai

Hallitusmuoto
perustuslaillinen monarkia

Thaimaa on kaunis lomakohde jossa vallitsee trooppinen ilmasto. Maasta löytyy kauniita valkoisia hiekkorantoja, ystävällisiä ihmisiä ja herkullista ruokaa. Thaimaa on lomakohteena erittäin monipuolinen; matkailija voi virkistäytyä thaimaan saarilla ja rannoilla, tutustua suurkaupunkien vilkkaaseen elämään tai lähteä patikoimaan luontoon. Thaimaa on ennen ollut erityisesti reppureissaajien suosiossa, mutta on nyt kasvattanut suosiotaan mm. lapsiperheiden keskuudessa.


Bangkok

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on useammasta pikkukaupungista yhteen kasvanut metropoli, jonka koon vuoksi matka kaupungin laidalta toiselle voi helposti viedä puoli päivää. Tärkeimmät nähtävyydet, kuten kuninkaallisin jalokivin koristeltu Royal Palace, Emerald Buddha, thai-perinteitä vaaliva Wat Pho -luostari sekä muinoin seikkailuretkilleen kadonneen silkkikeisari Jim Thompsonin talo sijaitsevat taksimatkan päässä Länsi-Bangkokin hotelleista. Yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on valtavan kokoinen viikonlopputori, jossa myydään tavaraa laidasta laitaan. Matkailijoiden suosimia alueita ovat myös Silom ja Surawong -kadut, niiden välillä risteilevät sivukadut sekä Patpongin iltatori, baarit sekä yökerhot.

HOTELLIT

The Siam Hotel (5)

Jos kaipaat rauhallista ja seesteistä pakopaikkaa Bangkokin vilinästä, mutta haluat silti majoittua keskellä kaupunkia, The Siam Hotel on loistava vaihtoehto. Taiteella ja antiikilla höystetty koristeellinen luksushotelli sopii vaativimmillekin vieraille. He tarjoavat upeita villoja ja sviittejä eri mieltymyksiin. Osasta huoneista löytyy oma uima-allas ja/tai poreamme. Kaikki huoneet on sisustettu erittäin tyylikkäiksi ja tunnet olosi kuin kuninkaalliseksi. Hotellilta löytyy ravintola, bistro & bar, kahvila ja allasalueen cocktailbaari. Täällä pidät myös hyvinvoinnistasi huolta kauneushoitola ja hierontapalveluiden avulla. Lisäksi hotellilla on kuntosali ja mahdollisuus esimerkiksi thainyrkkeilyyn tai joogaan.

Chiang Rai

Chiang Rai on Thaimaan pohjoisin maakunta ja on Lanna alkuperäiskansojen asuinseutua. Monet heimot noudattavat edelleen ikivanhoja tapojaan esimerkiksi pukeutumalla perinteisiin asuihin ja ovat tunnettuja mm. taidokkaista käsitöistään. Maakunta tarjoaa monia upeita nähtävyyksiä, kuten Wat Rong Khun, joka on kuin valkoinen satulinna ”Taru sormusten herrasta” sekä Mingmuang, joka on Chiang Rain vanhin temppeli. Chiangin alueella on valtavia teeviljelmiä, jonne voi käydä tutustumassa halutessaan.

Upean vehreät vuoristoiset maisemat houkuttelevat patikoimaan ja rikas kulttuuri jättää vierailijalle mieleenpainuvat muistot.

Maakunnassa sijaitsee myös Chiang Rai City, unelias maakuntakaupunki, jossa on rento, maanläheinen ilmapiiri. Kaupungissa näkyy myös vahvasti Lanna-kulttuuri temppeleiden, taiteen, kielen, ruokakulttuurin ja musiikin kautta.


HOTELLIT

Four Seasons Tented Camp, Golden Triangle (5)

Pohjois-Thaimaassa Myanmarin ja Laosin rajalla sijaitseva Four Seasons Golden Triangle on ”luksustason telttaleiri” luonnon syleilyssä, keskellä trooppista metsää. Hotellin sijainti on upea ja sopii erityisesti omaa rauhaa ja luontoa kaipaavalle matkailijalle. 

Leiristä löytyy luksustason ”telttahuoneistoja”, jotka ovat sisustettu elegantisti rustiikkisilla huonekaluilla. Huoneistoissa on makuuhuone, tilava olohuone, hyvin varusteltu kylpyhuone sekä oma terassi virkistävällä ulkosuihkulla. 

Illallista voi nauttia Nong Yao illallisravintolan terassilla, jonka menuu koostuu Laosin, Thaimaan ja Myanmarin makuelämyksistä ja päivädrinkille voit istahtaa Burma Barissa elefantteja ihastellen. Hotellilla myös viinikellari, joka tarjoaa vuosikertaviinejä niin maisteluun, illalliselle tai juustojen kanssa nautittavaksi.

Hotelli tarjoaa erilaisia aktiviteetteja aina vaelluksesta, pyöräilyyn ja ruoanlaittokursseihin. Hotellista löytyy spa sekä oma oma puutarha, jonka satoa käytetään paljon resortin ruoassa. 

Four Seasons on  mukana aasiannorsujen suojelutyössä. Yhteistyössä Asian Elephant Foundationin kanssa, Four Seasons on perustanut The Golden Triangle Asian Elephant Foundation (GTAEF) ja adoptoinut useita norsua Thaimaan suurkaupunkien kaduilta. Norsut on vapautettu telttaleirin lähimaastoon, niistä huolehtii paikallinen mahout ja niille tarjotaan muun muassa ravintoa. Norsuja on mahdollista nähdä leiristä käsin, mutta niitä voi bongata myös erilaisten aktiviteettien aikana ja samalla oppia lisää näistä lempeistä eläimistä.

The Golden Triangle Asian Elephant Foundation (GTAEF) perustettiinkin ensisijaisesti auttamaan norsuja, jotka ovat eläneet olosuhteiden pakosta heille sopimattomassa ympäristössä ja toimineet kaduilla muun muassa turistinähtävyyksinä.Phuket

Phuket oli pari vuosikymmentä sitten viidakon peittämä ja kalastajakylien kansoittama saari, jonka rannoille jättiläiskilpikonnat vaelsivat munimaan. Sittemmin saaresta on tullut yksi suosituimmista matkailukohteista Thaimaassa. Maan nopea kehitys ja elintason nousu näkyy saaren kaupungistuneessa miljöössä. Patong-rannan ympäristö muistuttaa jo turistien valtaamia Kanariansaaria ja Espanjan rannikkoa, mutta suuren kokonsa ansiosta saarelta löytää kuitenkin edelleen rauhallisia ja idyllisiä rantoja sekä lukuisia majoitusvaihtoehtoja. Phuket onkin erityisesti rantakohteena rakastettu, parhaat rannat löytyvät yleisesti länsirannikolta, niistä hiljaisemmat pohjoisemmassa ja kehittyneimmät etelässä. Suosionsa takia Phuketissa on myös Thaimaan saarien paras ravintola- ja aktiviteettitarjonta, joista löytyy jokaiselle jotakin.
Phuket onkin sopiva matkakohde ihan kaikille, ja monipuolisuutensa takia moni matkustaa sinne yhä uudestaan. 

HOTELLIT

Keemala Hotel Phuket (5)

Kamalan sademetsässä sijaitsee upea trooppinen luksushotelli Keemala. Hotelli on omassa rauhassaan, mutta sieltä on kuitenkin lyhyt matka Patong Beachin hulinoihin ja Kamalan ranta-alueelle, johon he järjestävät päivittäisiä kuljetuksia. Hotellissa on 38 erilaista villaa ja bungalowia, joissa kaikissa on oma terassi ja uima-allas. Tyylikkäästi sisustetut villat ovat kooltaan tilavia ja sisältävät kaikki perusmukavuudet. Hotellilta löytyy kokonaisvaltaista hyvinvointia tarjoava spa, sekä tasokkaat ravintola ja cocktailbaari.
Tämä hotelli on sinulle, joka haluat nauttia rauhasta ja luonnosta. Rannan läheisyys on tärkeää, mutta et kaipaa majoitusta suoraan rannalta. 

Andara Resort & Villas (5)

Phuketin länsirannikolla sijaitsevassa Andara Resort & Villas tarjoaa ylellistä sviitti- tai villamajoitusta. Resortti on rakennettu vehreään rinteeseen, taaten upeat merinäköalat. Kaunis Kamala beach sijaitsee vain muutaman minuutin matkan päässä.

Tyylikkäästi sisustetut huoneistot tarjoavat oman yksityisyyden ja täydellisen mukavuuden. Omalla yksityisellä uima-altaalla ja patiolla voi rentoutua ja nauttia upeista maisemista sekä auringosta.

Resortista löytyy kaksi tasokasta ravintolaa, jotka tarjoavat yhdistelmän sekä paikallisia että länsimaalaisia makuja sekä tarkoin valikoituja viinejä. 
Villoissa majoittuvat voivat myös kutsua yksityisen kokin valmistamaan ruoat villan tiloissa, oli kyseessä sitten romanttinen illallinen, lounas perheen kesken tai vaikkapa rento grillausheti uima-altaan ääressä. 

Muihin palveluihin kuuluu muun muassa kuljetuspalvelu rannalle (Andara Beach concierge), kuntosali ja spa sekä kids club, joka tarjoaa ohjelmaa perheen pienimmille.

Sviitit  (153m² – 270m², max 8 aikuista + 4 lasta)
Kaikkien sviittien varustukseen kuuluu muun muassa oma uima-allas, kalustettu keittiö, olohuone, ruokailutila, makuuhuone (1-4 kpl), hyvn varusteltu kylpyhuone, puutarha, ilmastointi, satelliitti TV/äänentoisto, Wi-Fi, tallelokero ja myös vauvansängyn saa tarvittaessa. Sviiteissä majoittuu max. 8 aikuista + 4 lasta ja ne sopivat hyvin isommallekin matkaseurueelle.
Huom! Terrace sviittin 153m² ei sisälly yksityinen uima-allas.

Villat (1160m², max. 14 aikuista + 7 lasta )
Kaikkien villojen varustukseen kuuluu kalustettu keittiö, olohuone, ruokailutila, makuuhuone (3-7 kpl), kylpyhuone, puutarha, oma uima-allas, ilmastointi, satelliitti TV/äänentoisto, Wi-Fi, tallelokero, hiustenkuivaaja, kylpytarvikkeet, vauvansänky ja Kamala Shuttle palvelu. Villoissa majoittuu max. 14 + 7 lasta ne sopivat hyvin suuremmillekin matkaseurueille. 

Kamala Beach
Kamala Beach on muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotellilta. Voit halutessasi käyttää hotellin asukkaille kuuluvaa Andara Beach concierge – palvelua, johon kuuluu kuljetuspalvelu klo:9.00-18.00 välillä sekä pyyhe, rantatuoli, aurinkovarjo ja juomavesi.

Anantara Mai Khao Phuket Villas (5)

Pohjois-Phuketissa, Mai Khao-rannan välittömässä läheisyydessä sijaitseva Anantara Mai Khao Phuket Villas tarjoaa rauhallista majoitusta kaukana Phuketin yöelämän keskuksesta ja hälinästä. Hotellissa on erikokoisia, upeita villoja, joissa kaikissa on oma terassi ja uima-allas. Kaikissa näissä tilavissa villoissa pääset nauttimaan täydellisestä luksuksen tunteesta ja omasta rauhasta. Hotellilla voit keskittyä omaan hyvinvointiisi joogan, pilateksen, personal trainer palveluiden ja spa-hoitojen avulla. Heiltä löytyy monia eri ruokapaikkoja ja baareja, kuten thairavintola, rantaravintola, cocktailbaari, allasbaari ja mahdollisuus illallistamiseen omassa villassa tai romanttisesti rannalla. Hotellilla on myös lasten klubi ja erilaisia aktiviteetteja vieraille.

Thaimaahan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle kuukauden matkoilleen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta muun muassa taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla kaupungeissa voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotusta. Riskiarvion perusteella on myös syytä harkita Lavantauti ja Japanin aivotulehdus ja lavantauti- rokotteita.Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Thaimaassa on käytössä Eurooppalaiset C-pistokkeet sekä Yhdysvaltalaiset A- ja B-pistokkeet. Jännite on 220v, 50Hz


Ruoka ja Juoma

Monipuolisen thaikeittiön perusta on thairiisi, jota höystetään tulisilla curreilla (kaeng), chileillä, kasviksilla ja kalalla tai äyriäisillä. Maan pohjoisosassa ruoka on saanut vaikutteita laosilaista ruoasta, ja siellä syödään enemmän lihaa ja sekä tahmeampaa riisiä kuin muualla. Thaimaalainen ruoka on hyvin värikästä ja maukasta sekä usein myös hyvin edullista. Erityisesti ns. katuruoka on edullista ja kokeilemisen arvoista. On kuitenkin hyvä suosia katuruokakeittiöitä, joissa on paljon myös muita asiakkaita, niin ruoan tuoreus on varmempi.

Thaimaalaisessa ruoassa voidaan tunnistaa samanaikaisesti suolaisuutta, makeutta, happamuutta sekä tulisuutta, mikä ei ole tyypillistä esimerkiksi suomalaiselle keittiölle. Tunnettuja thaimaalaisia ruokalajeja ovat esimerkiksi Pad Thai, joka on paistettua nuudelia tarjoiltuna katkarapujen tai tofun kanssa. Yleisesti käytettyjä mausteita ovat lime, chili sekä kalakastike. Tom Yum on mausteinen katkarapukeitto, tulisessa keitossa makua antavat chili, lime sekä sitruunaruoho, johon on lisätty katkarapuja ja sieniä. Guay Teow on nuudelikeitto, joka syödään syömäpuikoilla, ruokalaji on lähtöisin Kiinasta, joka on saanut oman thaimaalaisen säväyksensä. Riisi- tai kananmunanuudelien joukkoon lisätään liemi, joka antaa keitolle maun. Liemessä käytetään yleensä chiliä, sokeria, limetinmehua sekä kalakastiketta. Proteiinipitoisuutta keitto saa naudan, sian tai kanan lihasta. Som Tam on raikas papaijasalaatti, johon tulee raakaa papaijaa sekä alueen mukaan mm. katkarapuja, valkosipulia, papuja, tomaattia, pähkinöitä sekä yleiset mausteet chili, limen mehu sekä kalakastike. Jälkiruoista suosittu tuoreiden hedelmien lisäksi on Khao Niao Mamuang, joka on mangon kanssa tarjottava tahmea riisi, jossa on kookoskermaa.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Trooppinen monsuuni-ilmasto, lämmintä ympäri vuoden. Sateinen monsuunikausi kestää kesäkuusta lokakuuhun, jolloin ilma on kuuman kosteaa. Marraskuusta helmikuuhun on viileämpi kuivakausi.


Pankkiasiat

Baht (THB). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

  • Valtiot/Thaimaa/2020/Luksus/ThaimaaLUX-2
  • Valtiot/Thaimaa/2020/Luksus/ThaimaaLUX-3
  • Valtiot/Thaimaa/2020/Luksus/ThaimaaLUX-4
  • Valtiot/Thaimaa/2020/Luksus/ThaimaaLUX-5
  • Valtiot/Thaimaa/2020/Luksus/ThaimaaLUX-6
  • Valtiot/Thaimaa/2020/Luksus/ThaimaaLUX-7
  • Valtiot/Thaimaa/2020/Luksus/ThaimaaLUX
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Hyvinvointimatka Thaimaa

> Sri Lanka, Intian valtameren helmi

> Seychellien rantalomat

> Singapore ja Indonesia


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

Singaporen kaupunkipäivät (Singapore)

Lisäpäivät Phuketissa tai vaikkapa Koh Samuilla (Thaimaa)


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.