Opastetut aktiivimatkat / Islanti

Islannin vaellusmatka

Islanti  
Reykjavik | Vik | Hof | Kirkjubaejarklaustur

Islanti saattaa näyttää kartalla pieneltä, mutta omien silmien edessä sen valtavat ja elokuvamaiset maisemat eivät tunnu olevan tästä maailmasta. Vedä vaelluskengät jalkaan ja lähde mukaan toimintaan tällä kuuden päivän aktiivisella seikkailulla läpi maan eeppisimpien näkymien. Matkusta läpi maisemien, jotka ovat täynnä vesiputouksia, kohoavia huippuja, massiivisia jäätiköitä, rönsyileviä jääkenttiä, mustia hiekkarantoja ja villivuonoja. Osallistu joillekin alueen parhaista vaelluspaikoista Múlagljúfurin kanjonin, Skaftafellin jäätikön, Mt. Lain ja Brennisteinsaldan tulivuoren kautta, jossa voit kylpeä luonnollisessa kuumassa altaassa. Aloita ja lopeta matka erikoisen upeassa Reykjavikissa ja huomaa, kuinka paikalliset, jotka ovat onnekkaita voidessaan kutsua tätä paikkaa kodiksi, elävät elämäänsä.

Matkalle löytyy useita lähtöjä, kysythän lisää toimistoltamme.

Matkan kesto
6 päivää, 5 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 399 €/hlö, majoitus 2 hengen huoneessa

1 hengen huonelisä alk. 579 €
VARAA MATKA
  •  
    Jari Jäppinen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Reykjavik

Päivä 2 | Vik

Päivä 3 | Hof

Päivät 4-5 | Kirkjubaejarklaustur

Päivä 6 | Reykjavik

Matkan erityispiirteet
  • Kansainvälinen ryhmä, maksimiryhmäkoko 16 henkilöä
  • Opastus englanninkielisesti
  • Majoitus: 5 yötä hotellissa
  • Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot).
Lennot
Hintaan sisältyy
- Majoitukset ohjelman mukaisesti
- 6x aamiainen, 4x lounas ja 2x päivällinen
- Lentokenttäkuljetukset saavuttaessa ja lähdettäessä
- Kuljetukset ja aktiviteetit ohjelman mukaisesti
- Asiantuntevien englanninkielisten oppaiden palvelut.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Viisumit
- Matkavakuutus
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Islanti

Islannin lippu

Pinta-ala
103 000 km²

Asukasluku
350 734

Pääkaupunki
Reykjavik

Kieli
islanti, englanti, saksa ja muut skadinaaviset kielet

Hallitusmuoto
tasavalta

Islanti on saarivaltio Atlantin valtamerellä ja sijaitsee pohjoisen napapiirin eteläpuolella. Se on asukastiheydeltään pienin Pohjoismaa. Maan pääkaupunki on Reykjavik, ja on maailman pohjoisin itsenäisen valtion pääkaupunki. Kymmenesosa Islannista on jäätiköiden peitossa, lisäksi maassa on satoja kuumia lähteitä. Islannin keskellä on vuoristoja ja jäätikköä, ja rannikolla on tasaisempaa maastoa.

Islanti on osa Atlantin pohjassa sijaitsevaa vuoristojonoa. Vuoristo sijaitsee kahden toisistaan hitaasti poispäin liikkuvan mannerlaatan välissä ja tästä syystä Islannissa on useita toimivia tulivuoria. Maan ilmasto on sijainnistaan huolimatta golf-virran ansiosta suhteellisen leuto. Kesät ovat viileitä ja talvet leutoja. Islannissa voit uida kuumissa lähteissä, tunnetuin niistä on Blue Lagoon eli Sininen laguuni joka sijaitsee vain 50km päässä Reykjavikista. Se on Islannin suosituin vierailukohde. Vesi Sinisessä laguunissa on hyvin mineraalipitoista, noin 35 astetta lämmintä ja sijaitsee keskellä rosoisia laavalohkareita. Uinti laguunissa on ainutlaatuinen elämys!

Islannissa on myös mahdollisuus ratsastaa ainutlaatuisilla islanninhevosilla niiden omalla kotisaarella aidossa ympäristössä. Islanninhevoset ovat pieniä ja kestäviä, ja soveltuvat erinomaisesti myös aloittelijoille. Issikat ovat tunnettuja ystävällisestä ja uteliaasta luonteestaan, ja niiden erikoisuus on neljäs askellaji nimeltä töltti.

Reykjavik

Viehättävä Reykjavik on maailman pohjoisin pääkaupunki. Asukkaita kaupungissa on lähes 130 000 ja koko suur-Reykjavikin alueella noin 200 000, mikä tarkoittaa että lähes puolet islantilaisista asuu pääkaupungissa ja sen ympäristössä. Viihtyisässä Reykjavikissa on kuitenkin hyvin kodikas pienen kaupungin tunnelma, etäisyydet ovat lyhyet ja kaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat musiikkitalo Hjarpa ja massiivinen Hallgrímskirkja, jonka tornista avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja laajalle sen ympäristöön. Kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita sekä vilkas kahvilakulttuuri ja värikäs yöelämä. Lukuisat taidegalleriat, konsertit ja tapahtumat kertovat Reykjavikin runsaasta ja  monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Kaupungista noin 45 kilometrin päässä laavakenttien keskellä oleva Sininen Laguuni, Blue Lagoon, on ehdottomasti vierailun arvoinen ja rentoutuminen sen lämpimässä turkoosissa mineraalivedessä on unohtumaton kokemus.


Päiväohjelma

Day 1 | Reykjavik/Vik

Hotel | Breakfast, Dinner

Upon arrival at Keflavik Airport the group will be scheduled for transfers to the Viking World museum where breakfast will be available until 9:30am. From there, travel to Seljalandsfoss, a waterfall situated on the South Coast of Iceland close to the Ring Road for a quick look. From here set out on an introductory hike up Skógafoss waterfall. Soak in the impressive landscape and towering falls as you become acquainted with some of Iceland’s unique environments. Finish the day at the hotel in Vik where you will enjoy an included dinner.

Day 2 | Vik/Hof

Hotel | B, L, D

After breakfast the group will transfer to Skaftafell, a nature reserve located in Vatnajökull National Park home to waterfalls, glacier lagoons, and black sand beaches. Hike to the largest glacier in Europe in the morning and then have lunch. In the afternoon hike from Skaftafell Visitor Centre to the picturesque Svartifoss waterfall, known as Black Falls for its basaltic rock in its background. Later, hike Skaftafell’s most astounding viewpoint at Sjónarnípa. Arrive to the hotel in Hof in the late afternoon in time for dinner.

Day 3 | Hof/Kirkjubaejarklaustur

Hotel | B, L

This morning visit Jokulsarlon, a glacial lagoon bordering Vatnajökull National Park in southeastern Iceland. Embark on a one hour hike through the iridescent chunks of ice on the black sand of Diamond Beach. Then, transfer to the Múlagljúfur Canyon for a 5km hike. This hidden gem in southern Iceland looks like it belongs in a fairytale. Think green mossy cliffs, birds flying through the mist, and a canyon so deep that it’s hardly crazy to imagine a dragon lurking behind a waterfall cascading straight from a mountain. Afterwards, continue to the hotel in Kirkjubaejarklaustur for the night.

Day 4 | Kirkjubaejarklaustur

Hotel | B, L

Start your morning off with a short one-hour hike through Fjaðrárgljúfur Canyon. The canyon is up to 100m deep and 2km long. You will walk deeper into the canyon with the river Fjaðrá running alongside you. From there the group will travel to the base of Mt. Laki and hike this magnificent mountain that was the sight of one of the greatest volcanic eruptions of all time. Then, visit a few more of Icelands famous sites and waterfalls like, Systrafoss, Systrastapi, and Kirkjugólf, before returning to Kirkjubaejarklaustur for the night.

Day 5 | Kirkjubaejarklaustur/Reykjavik

Hotel | B, L

Continue further into Vatnajökull National Park as the group travels to the Eldgjá chasm in the western part of the park. Spend close to two hours exploring and hiking near the Ófærufoss waterfall. Next up is a hike up Brennisteinsalda for a two and a half hour walk, ending with a soak in some hot pools. Travel to Reykjavik where you’ll spend the night.

Day 6 | Reykjavik

B

Depart after breakfast.

 

Islantiin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Islantiin ei tarvita viisumia.


Turvallisuus

Islannissa rikollisuus on verrattain vähäistä ja maassa on moderni infrastruktuuri sekä toimivat terveydenhuoltopalvelut. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.
Huomioithan matkasi mahdollisen erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.
Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset ja terveys
Tarkistathan, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositellaan A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on Islannissa 240 V. Pistorasia on samanlainen kuin Suomessa.


Ruoka ja Juoma

Islantilaisessa keittiössä on paljon vaikutteita Skandinaviasta ja muualta Euroopasta. Tuoretta kalaa syödään paljon. Islannin erikoisuuksia ovat erityisesti valaan ja hain liha. Lihasta eniten syödään lammasta, jonka päätä pidetään juhlaherkkuna. Rahkamainen maitotuote skyr on myöskin kotoisin Islannista.

Vesijohtovesi on on Islannissa juomakelpoista.


Ilmasto ja Sää

Golfvirran ansiosta Islannin ilmasto on leuto. Pohjoisosassa lämpötila laskee alimmillaan noin -15 asteeseen ja eteläosassa -10 asteeseen. Kesällä lämpötila nousee maksimissaan 18-20 asteeseen, mutta pysyttelee yleisimmin noin 14 asteessa. Islannissa helteitä ei esiinny juuri ollenkaan, ja sää saattaa ajoittain olla sumuista, sateista, ja tuulista.


Pankkiasiat

Islannin rahayksikkö on Islannin kruunu (ISK). Rahaa on kohteessa mahdollista vaihtaa lentokentillä, pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Euro soveltuu vaihtovaluutaksi. Luottokorteista Visa ja MasterCard käyvät yleisesti ja pankkiautomaatteja löytyy monin paikoin.

Tipit
Islannissa palvelumaksut ja verot sisältyvät hintoihin. Tippiä ei siis odoteta, mutta tippiä voi halutessaan jättää hyvästä palvelusta.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen
Kesällä -3h, talvella -2h.

Matkapuhelimet
Tarkistathan matkapuhelimesi kuuluvuuden ja hinnat operaattoriltasi.

Matkustussesongit
Sää Islannissa on arvaamaton ja muuttuu nopeasti. Sääennusteisiin ei kannata luottaa, sillä ne saattavat muuttua päivän aikana useastikin. Kannattaa siis varautua kaikkiin mahdollisiin sääolosuhteisiin. Paras matkustusaika on kesällä kun päivät ovat pitkiä ja aurinko ei laske, sekä syksyllä jolloin upeat värit peittävät luonnon mutta lämpötilat ovat silti kesän kaltaisia.