Costa Rica – luontomatkaajan unelma

Costa Rica on Väli-Amerikan jalokivi – upea luonto ja turvallisuus tekevät maasta houkuttelevan matkailijalle. Maan hallitus on ponnistellut säilyttääkseen maan maineen ekoturismin taivaana. Keski-Amerikan pieni valtio tarjoaa dramaattisia tulivuorinäkymiä, karuja vuorimaisemia, villiä viidakkoa sekä mystisiä pilvisademetsiä.

Kaiken tämän lisäksi on upeita rantakohteita niin Karibianmeren kuin Tyynenmeren puolellakin. Ekosysteemin monimuotoisuus takaa kodin yli 230 eläinlajille ja maa lumoaa matkailijan kuin matkailijan, etsit sitten seikkailua tai rauhallisempaa lomakohdetta.

Ympäristöystävällisen matkailun edelläkävijämaa 

Costa Rica on ottanut tavoitteekseen olla kokonaan hiilidioksidineutraali vuoden 2021 loppuun mennessä, maan itsenäistymisen 200. juhlavuotena. Costa Rican sähköstä on jo muutaman vuoden ajan tullut yli 90 % uusiutuvista lähteistä, kuten vesi-, tuuli- ja aurinkovoimasta sekä geotermisestä energiasta ja biomassasta. Maalla on maine myös rauhan ja koulutuksen keitaana Keski-Amerikassa, sillä armeija on maasta lakkautettu jo vuonna 1948.

PURA VIDA, kuten costaricalaiset usein iloisina huutelevat!