Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Marokko

Luksusmatka – Nautiskelijan Marokko ja La Sultana

Marokko  
Marrakech | Oualidia

Marokon monipuolinen luonto, historia sekä värikäs ruokakulttuuri takaavat unohtumattoman elämyksen. Tällä matkalla majoitut Marrakeshin sekä Oualidian ylellisimpiin majoituspaikkoihin. La Sultana hotellit takaavat onnistuneen sekä rentouttavan loman tasokkaan palvelun saattelemana. Matkalla pääset kokemaan sekä suurkaupungin vilskeen että Atlantin rauhalliset rannikkomaisemat.

Marokko on ympärivuotinen kohde, mutta kesäkuukausina lämpötilat kohoavat noin 30 asteeseen. Huhtikuusta kesäkuun alkuun, sekä elokuun lopusta joulukuun alkuun sää on hieman viileämpää ja suosituissa kohteissa on vähemmän turisteja.

Matkan kesto
8 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
alkaen 3 580 €/ hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Jari Jäppinen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – Marrakesh
Päivät 1–4 | Marrakesh, 3 yötä
Päivät 4–8 | Oualidia, 4 yötä
Päivä 8 | Lennot Marrakesh – Helsinki

Lennot
07:35 - 09:45 Helsinki - Pariisi
12:10 - 15:30 Pariisi - Marrakech
16:30 - 20:00 Marrakech - Pariisi
20:45 - 00:45 Pariisi - Helsinki

Esimerkkilennot Air France
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Viisumit ja maastapoistumismaksut (kts. huomioitavaa)
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki - Marrakesh
La Sultana Marrakech 5*
Saapuminen Marrakeshiin ja kuljetus hotellille.

Päivät 1-4 | Marrakesh
La Sultana Marrakech 5* | A
Vapaata ohjelmaa Marrakeshissa, mahdollisuus lisämaksullisiin retkiin. Lue lisää kohde-esittelyt -välilehdeltä.
Medinan sydämessä, ja vain kivenheiton päässä Marrakeshin päänähtävyyksistä, sijaitsee upea piilopaikka. La Sultana Marrakech on pieni luksushotelli, joka huokuu marokkolaista tyyliä jokaista yksityiskohtaa myöten. Hotellissa on 28 huonetta ja sviittiä, joista jokainen on sisustettu uniikisti. Elegantit huoneet ovat kaikki tasokkaasti varusteltu unohtamatta perinteistä marokkalaista tyyliä. Nautiskele lounasta tai illallista La Sultanan kahdessa eri ravintolassa, joiden keittiöt ovat saaneet vaikutteita perinteistä marokkolaisesta ruoasta, paikallisesta katuruoasta sekä Ranskasta. Herkullisen kokemuksen viimeistelevät upeat puitteet Marrakeshin kattojen yllä La Sultanan vehreällä kattoterassilla tai tunnelmallisella sisäpihalla. Hotellin tasokkaat spapalvelut kutsuvat rentoutumaan. 


Päivät 4-8 | Oualidia
La Sultana Oualidia* | A
Vapaata ohjelmaa Oualidiassa.
Alle kolmen tunnin ajomatkan päässä Marrakeshista sijaitsee pieni Oualidian kylä. Kauniin laguunin rannalla sijaitseva La Sultana Oualidia hotelli on täydellinen pakopaikka kaupungin vilskeestä. Luksushotellin 12 valoisaa huonetta ovat tasokkaasti varusteltuja ja sisustettu uniikisti maanläheisiä materiaaleja hyödyntäen. Merimaisemista voi nauttia uima-altaalla tai herkutella tuoreilla merenantimilla La Sultana Oualidian yksityisellä rannalla. Hotellin palveluihin kuuluvat muun muassa myös tasokkaat spapalvelut ja asiakkailla on mahdollisuus varata lisämaksullisia retkiä hotellin kautta - kokeile surffausta, lähde lintusafarille tai tutustu paikalliseen osterifarmiin.


Päivä 8 | Lennot Marrakesh - Helsinki
Kuljetus lentoasemalle ja paluu Helsinkiin.

Ateriat
A= aamiainen

 

Kohde-esittelyt

 

Marokko
Pinta-ala
712 500 km²

Asukasluku
35 561 654 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Rabat

Kieli
Arabia

Uskonto
Islam (melkein kaikki sunneja) 99 %, muut uskonnot 1 %

Päätuotteet
Maatalous 19 %, palvelut 50 %, teollisuus 31 %

Hallitusmuoto
Monarkia

Marokko sijaitsee Pohjois-Afrikan luoteisosassa ja se on maailman neljänneksi suurin arabimaa. Kansanryhmistä merkittävin on berberit ja äidinkielenään berberiä puhuvia on noin 12 miljoonaa. Marokko on entinen Ranskan siirtomaa, josta se itsenäistyi vuonna 1956 ja ranskankieltä puhutaan vieläkin yleisesti. Maan virallinen kieli on kuitenkin arabia.

Marokko on tunnettu monipuolisesta ruokakulttuuristaan, historiallisista maailmanperintökohteistaan ja värikkäistä tekstiileistään, jotka ovat myös tärkeä vientituote.

Mystinen Marokko sijaitsee läntisessä Pohjois-Afrikassa, jossa suuri osa sen pinta-alasta on vuorien tai aavikon peitossa. Taianomaisen ja itämaisen tunnelmansa lisäksi Marokko tarjoaa matkailijalle elämyksiä sokkeloisilta basaarikujilla, aavikon kamelikaravaaneilla sekä jylhien vuorien rinteillä. Seikkailijan valinta on selvä - ota suunnaksi Marokko!

Oualidia

Alle kolmen tunnin ajomatkan päässä Marrakeshista sijaitsee pieni Oualidian kylä. Atlantin rannikolla sijaitsevaa kylää reunustaa kaunis kuunsirpin muotoinen laguuni. Oualidia on suosittu kesä- ja viikonloppukohde. Suurkaupungin vilskeestä voi helposti suunnata rauhallisiin rannikkomaisemiin. Oualidia on kuuluisa herkullisista merenantimistaan, erityisesti ostetreista. Keväisin ja syksyisin voi matkailija ihastella alueelle tulevia flamingoja.


Huomioitavaa

Marokko - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalaiset eivät tarvitse Marokkoon viisumia. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/ hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai esimerkiksi osoitteesta www.rokote.fi

Valuutta
Marokon rahayksikkö on dirham. 1 € = n. 11 MAD. Suomessa Dirhameita voi tällä hetkellä tilata Forex bankin kautta. Euroja voi pitää mukana varavaluuttana.

Tipit
Tippaus kuuluu tärkeänä osana Marokon kulttuuriin ja melkein kaikista palveluista annetaan juomarahaa. Laukunkantajille voi antaa 5-20 dirhamia ja kahviloiden tarjoilijoille noin 2 dirhamia. Ravintoloissa kuuluu tipata 10 % laskun hinnasta.

Aikaero
Marokon aikaero Suomeen on talvella -1 tunti ja kesällä -2 tuntia.

Sähkövirta
Marokon sähkövirta on 220 V (50Hz). Suomalaisiin laitteisiin ei tarvita adapteria.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operattoriltasi. Marokon suuntanumero on +212.

Ruoka ja juoma
Marokkolainen ruoka on usein edullista ja herkullista. Perinteisiä ruokalajeja kannattaa kokeilla kuten tagine-padat, lammasruoat ja kuskus. Ruoat valmistetaan monesti kartiomaisissa saviastioissa, joissa liha- ja kalamuhennukset kypsennetään. Tajine on eräänlainen karjalanpaisti, mutta siinä on käytetty enemmän mausteita kuten; kuminaa, korianteria, inkivääriä sekä sahramia. Annokseen kuuluvat myös taatelit ja mantelit. Kefta mkaoura tagine on tomaattikastikkeessa haudutettuja lihapullia, joihin lisätään vielä muutama kananmuna. Pastilla on ohuesta lehtitaikinasta valmistettu piiras, jossa yhdistyy sekä suolaisuus että makea makumaailma. Piiraan sisällä on manteleita, kyyhkyä tai kanaa, kananmunaa, jauhettua mantelia sekä sahramia. Piirakan päälle lisätään kerros tomusokeria ja kanelia, joskus myös hunajaa. Kuskus tunnetaan myös nimellä couscous, joka on jauhetusta durumvehnästä valmistettu lisäke. Couscous on myös marokkolainen kansallisruokalaji, joka alun perin on lähtöisin berbereiltä. Yleensä kuskus on osa pääruokaa, mutta se sopii myös salaatteihin sekä jopa jälkiruoaksi. Kannattaa myös kokeilla paikallista viiniä sekä makeaa minttuteetä joka on Marokossa kansallisjuoman asemassa. Alkoholijuomia on nykyisin helpommin saatavilla, varsinkin turisteille suunnatuissa hotelleissa ja ravintololoissa. Kaupungeissa hanavesi on juomakelpoista, mutta muualla kannattaa ostaa pullotettua vettä.

Ilmasto
Atlasvuoriston vuoristoilmasto on ennalta-arvaamaton ja saattaa muuttua lyhyessä ajassa kesästä talveksi, joten retkelle osallistujien tulee olla varustautuneita sääolojen äkillisiin muutoksiin. Säänmuutokset saattavat aiheuttaa myös muutoksia retkiaikatauluumme.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa yleisiä ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Matkustussesongit

Paras aika matkustaa Marokkoon on kevät ja syksy, mutta myös talvea kannattaa harkita. Talvikaudella yöt ovat kylmiä, mutta päivän mittaan aurinko lämmittää mukavasti.

Vaatetus
Suosittelemme kaikkia pukeutumaan olkapäät peittäviin yläosiin. Polvea lyhyemmät shortsit nähdään varsinkin kaupunkien ulkopuolella sopimattomina.

Valokuvaus
Marokossa pääset ottamaan upeita kuvia, mutta hallituksen rakennuksien kuvaamista kannattaa välttää. Myös muista strategisista kohteista kuten lentokentistä, silloista ja poliiseista ei kannata ottaa kuvia. Hyviin tapoihin kuuluu luvan pyytäminen kuvattavalta henkilöltä, ennen kuvan ottamista.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/Dromadairuite_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/Junior-Suite-Regatta99_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/La-Sultana-Marrakech-Ambiance2_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/La-Sultana-Marrakech-Diner-2_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/La-Sultana-Marrakech-PDJ2_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/La-Sultana-Marrakech-Spa_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/La-Sultana-Oualidia-PiqueNique_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/La-Sultana-Oualidia-Suite_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/La-Sultana-Oualidia-batiment_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/La-Sultana-Oualidia-piscine1_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/La-Sultana-Oualidia-piscine_m-1
 • La_Sultana/Nautiskelijan_Marokko_ja_La_Sultana_-_matkan_kuvat/LaSultana-Marrakech-Spa-Piscine_m-1