Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Nepal

Suuri Nepalin kulttuurikierros

Nepal  
Kathmandu | Nagarkot | Bandipur | Panauti | Patan | Pokhara

Koe eksoottiinen Nepal ilman vaelluskenkiä! Kulttuurimatkallamme pääset tutustumaan pintaa syvemmältä maan ikiaikaisiin uskontoihin, sen sitkeisiin ihmisiin ja vaikuttaviin palatsiaukioihin.

Matka alkaa mennyttä ja nykyistä sykkivästä pääkaupunki Kathmandusta. Muutamassa päivässäkin ehditään nähdä paljon, sillä Kathmandulaaksossa on maailman tihein keskittymä UNESCO:n maailmanperintökohteita ja etäisyydet ovat pieniä. Viehättävät ja mahtavilla vuoristonäkymillä siunatut Nagarkot, Bandipur ja Pokhara, muistuttavat lumisen Himalajan läsnäolosta. Kotimajoitukset Patanissa ja Panautissa avaa ovet paikalliseen elämänmenoon.

Matkalla käytettävät majoituspaikat ovat tasokkaita läpi matkan. Panautin ja Patanin kotimajoitukset tapahtuvat paikallisten perheiden luona, mutta vieraille tarjolla olevat huoneet saniteettitiloineen on remontoitu soveltumaan paremmin matkailijoiden käyttöön.

Tule ja ihastu!

Matkan kesto
12 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Matkan hinta alkaen 1 690 eur/hlö, 2hh
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Kari Heimonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Kathmanduun, jossa 1 yö 1
Päivä 3 | Nagarkot 1 yö 2
Päivät 4–5 | Bandipur 2 yötä 2
Päivät 6–7 | Pokhara 2 yötä 2
Päivä 8 |Patan 1 yö 3
Päivä 9 | Panauti 1 yö 4
Päivä 10 | Kathmandu 1 yö 5
Päivät 11–12 | Kathmandu – Helsinki 5

Matkan erityispiirteet

• Mielenkiintoiset paikalliset kylät ja niiden kulttuuri
• Erittäin ystävälliset ja vieraanvaraiset nepalilaiset
• Kathmandulaakson mielenkiintoinen kulttuuri
• Kotimajoitukset Patanissa ja Panautissa.

Lennot
Helsinki – Istanbul 18.15–22.40
Istanbul – Kathmandu 01.45–11.25
Pokhara – Kathmandu
Kathmandu – Istanbul 12.55–18.50
Istanbul – Helsinki 09.00–11.30
Lennot Turkish Airlines
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Nepalin sisäiset lennot
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Viisumit
- Tarvittavat vakuutukset
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki – Kathmandu
Hotel Traditional Comfort 3*

Saapuminen yölennon jälkeen Kathmanduun. Kuljetus hotellille. Käydään Swyambhu-stupalla, joka on kukkulan päällä ja näkymä kaupungin ylle. Majoitutaan yhdeksi yöksi viihtyisään ja perinteiseen nepalilaiseen tyyliin somistettuun Traditional Comfort -hotelliin.

Päivä 3 | Kathmandu Nagarkot
Hotel Mystic Mountains | A

Maittavan aamiaisen jälkeen tutustutaan Kathmandun keskustaan kaupunkikierroksen myötä ennen kuin siirrytään Nagarkotiin. Nagarkot tarjoaa panoraamanäkymän Himalajan vuorille.

Päivä 4 | Nagarkot Bandipur
Old Inn | A

Aamiaisen jälkeen ajetaan Bandipurin kaupunkiin. Perille päästyä tehdään kävelykierros Bandipurin kylällä. Majoitutaan kahdeksi yöksi viihtyisään majataloon.

Päivä 5 | Bandipur
Old Inn | A

Vapaata ohjelmaa ja rentoutumista Bandipurissa. Halutessa on myös mahdollisuus opastettuun patikointiretkeen Siddhan luolaan.

Päivä 6 | Bandipur Pokhara
Utsab Himalaya | A

Aamiaisen jälkeen ajetaan Pokharan kaupunkiin. Kuljetus Utsab Himalaya -hotellille, jossa vietetään seuraavat kaksi yötä. Päivän aikana tehdään veneretki Phewajärvelle. Loppupäivä on vapaata ohjelmaa Pokharassa.

Päivä 7 | Pokhara
Utsab
Himalaya | A
Aikainen herätys ihailemaan henkeäsalpaavaa auringonnousua Sarangkotissa ja palataan takaisin hotellille aamiaiseksi. Vapaata aikaa Pokharassa.

Päivä 8 | Pokhara – Kathmandu Patan
Kotimajoitus | A, L, I

Aamiaisen jälkeen lento takaisin Kathmanduun. Ajetaan Patanin suuntaan ja majoitutaan kotimajoituksessa. Patanin kaupunki on kulttuurillisesti rikas keskiaikainen kaupunki Kathmandulaaksossa,lyhyt matka etelään Kathmandusta. Loppupäivä vapaata aikaa Patanissa.

Päivä 9 | Patan – Kathmandu Panauti
Kotimajoitus | A, L, I

Aamiaisen jälkeen ajetaan Panautiin. Täällä majoitutaan myös kotimajoituksessa, joko perinteisissä tai moderneissa kodeissa.

Päivä 10 | Panauti Kathmandu
Traditional Comfort Hotel 3* | A

Koko päivän vapaata ohjelmaa, rentoutumista ja Kathmandun tutkimista.

Päivät 11-12 | Kathmandu Helsinki | A
Aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle ja lento Istanbulin kautta Helsinkiin.

Ateriat:
A = aamiainen x 9
L = lounas x 2
I = illallinen x 2

 

Kohde-esittelyt

 

Nepal
Pinta-ala
140 800 km²

Asukasluku
30 327 877

Pääkaupunki
Kathmandu

Uskonto
81,3% hinduja, 9% buddhalaisia, 4,4% muslimeja, 3% kiratisteja, 1,4% kristittyjä

Kieli
nepal (gurkhali)

Valuutta
Nepalin rupia (NPR)

Päätuotteet
matkailu, matot, tekstiiliteollisuus, riisi, juutti, sokeri, tupakka

Hallitusmuoto
liittotasavalta

Nepal tunnetaan korkeista vuoristaan, pienistä sitkeistä vuoristokansoista ja mielenkiintoisesta historiastaan. Nepalissa riittää tekemistä ja näkemistä loputtomiin. Se on ultimaalinen seikkailukohde, jossa voit kokeilla koskenlaskua, maastopyöräilyä vuorilla, vaeltaa ja kiipeillä lumihuippuisille maailman korkeimmille vuorille. Chitwanin luonnonpuistossa voit bongata sarvikuonoja ja elefantteja villieläinsafarilla Terain trooppisella tasanko alueella. Kathmandu, Patan ja Bhaktapur ovat kolme muinaista kuningaskuntaa kiven heiton päässä toisistaan. Kaupunkien itämaiseen tyyliin rakennetut vanhat rakennukset ja temppelit kuvittavat Kathmandulaakson rikasta kulttuuriperinnettä.

Namaste, tervehtii ystävällinen vastaantulija vuoristopolulla. Rauha on käsinkosketeltavaa ja maisemat henkeäsalpaavan kauniita.

Kahdeksan maailman neljästätoista korkeimmasta vuoresta sijaitsee Nepalissa. Nepal tunnetaan korkeista vuoristaan, pienistä sitkeistä ja vieraanvaraisista vuoristokansoistaan sekä mielenkiintoisesta historiastaan. Se on ultimaalinen seikkailukohde, jossa voit kokeilla koskenlaskua, maastopyöräilyä vuorilla, vaeltaa ja kiipeillä lumihuippuisille vuorille.


Kathmandu

Kathmandu on Nepalin pääkaupunki, joka sijaitsee hedelmällisessä subtrooppisessa Kathmandulaaksossa, joka on maan vaurainta aluetta. Kathmandu on mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa, sen pyhät temppelit ja aukiot upeine rakennuksineen kertovat rikkaasta kulttuurista ja perinteestä. Vastakohdaksi lukuisat modernit kaupat ja ravintolat kertovat länsimaalaistuneen kulttuurin ja talouden kasvusta.

HOTELLIT

Hotel Traditional Comfort (3)

Traditional Comfort on uusi, ekologinen hotelli rauhallisella paikalla, 15 minuutin päässä Kathmandun turistikeskustastakeskustasta. Hotelli on koristeltu perinteisellä nepalilaisella sisustuksella ja modernilla lisäyksellä. Hotelli pitää sisällään 36 huonetta, kaksi ravintolaa, viihtyisän kattoterassin ja aulan. Kattoterassilta on upeat näkymät Kathmandun laaksoon ja aina apinatemppelille asti. Huoneiden huonekalut ovat paikallista käsityötä, jotka tuovat autenttisen nepalilaisen kulttuurin tuntua. Ilmastoidut huoneet ovat varustettu langattomalla internetyhteydellä, kaapelitelevisiolla, minibaarilla ja hiustenkuivaajalla. Aamiainen kuuluu huoneen hintaan. Hotellia ympäröi Kathmandun hienoimmat ravintolat ja baarit Durbar Marg ja Thamel kaupunginosissa.

 

 

Nagarkot

Upeilla vuopristonäkymilla vierailijoita houkutteleva Nagarkot sijaitsee 32 kilometrin päässä Kathmandusta. Suoraan hotellihuoneen parvekkeelta avautuva näkymä on huikaisevan laaja. Hieman korkeamman sijaintinsa vuoksi kannattaa mukaan varata hieman lämpimämpi paita illanviettoon. Nappaa kirja tai kamera käteen, tilaa ruoka huonepalvelusta ja nauti rauhasta.

Bandipur

Bandipurissa voi ihailla 1800-luvun arkkitehtuuria ja vierailla basaareilla. Bandipur on vilkas viljelijöiden ja kauppiaiden kaupunki, jossa perinteinen newarien elämäntyyli vallitsee edelleen. Bandipurista voi nähdä kirkkaalla ilmalla Himalajan Dhaulagirilta Langtangiin.

Panauti

Panautin uskotaan olevan Roshi Kholan ja Pungamati Kholan pyhä yhtymäkohta. Ennen Panauti oli yksi merkittävimmistä kaupankäynninkeskuksista. Nykyään tässä pienessä kaupungissa on uusi vilkas kortteli ja vanha rauhallinen kortteli. Kaupungissa on paljon alkuperäisiä temppeleitä ja Rana-aikakauden kartanoita, jotka ovat kunnostettu Ranskan valtion tuella.

Patan

Patan sijaitsee noin 5 km päässä pääkaupunki Kathmandusta. Se tunnetaan myös nimellä Lalitpur, ”Kauneuden kaupunki”. Patan on loistava kohde päiväretkelle Kathmandusta käsin, kohteessa on kuitenkin viehättäviä perinteisiä majoituksia. Lähes kaikki, jotka tulevat Kathmanduun, vierailevat myös Patanin upealla Durbarin aukiolla, jopa vuoden 2015 maanjäristyksen tuhojen jälkeen onhan se edelleen koko Nepalin hienoin kokoelma temppeleitä ja palatseja. Kaupunki pitää sisällään 55 temppeliä ja 136 buddhalaisia ​​luostareita.

Pokhara

Pokhara on tunnettu Phewa Tal -järvestä, vuorinäköalastaan, lukemattomista hyvistä ja halvoista ravintoloistaan sekä sadoista majataloistaan. Se on Kathmandun jälkeen toiseksi suosituin kohde Nepalissa. Kaupunki toimii aloituspaikkana Nepalin kuuluisimmille vaelluksille sekä raftingretkille. Sen rauhallinen ilmapiiri on ansaittua lepoa ja miellyttävää vaihtelua Kathmandun ihmisvilinän tai raskaan vaelluksen jälkeen.

Nepaliin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Kathmandun lentokentälle. Viisumi maksaa 30 USD (oleskelun maksimikesto 15 vuorokautta) tai 50 USD (oleskelun maksimikesto 30 vuorokautta). Korkeintaan 15 päivää ennen maahan saapumista täytetty viisumilomake nopeuttaa toimintaa rajalla. Vaellusmatkalle lähtevä tarvitsee kaksi passikuvaa vaelluslupia varten.

HUOM! Edellä mainitut hinnat voivat paikallisista viranomaisista johtuen muuttua ilman erillistä ilmoitusta.?


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Nepalissa 220V.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Kohdemaissamme suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.


Ruoka ja Juoma

Nepalilainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita naapurimaista, kuten Intia ja Tiibet. Nepalilaisen ruoan perusraaka- aineita ovat linssit, riisi sekä vihannekset. Yleensä vihannekset joko paistetaan öljyssä tai keitetään miedolla lämmöllä. Lihaa käytetään sen saatavuuden mukaan. Hindulaisessa uskonnossa lehmä on pyhäeläin, joten tämän lihan syönti ei ole hyväksyttävää. Nepalilaisessa ruossa käytetään paljon erilaisia mausteseoksia, jotka sisältävät esimerkiksi inkivääriä sekä sipulia. Erityisen suosittuja ovat currylla maustetut ruoat, ruoka ei ole kuitenkaan polttavan tulista. Hedelmiä käytetään myös vuodenajan ja saatavuuden mukaan. Suosittu juoma on Nepalilainen tee, johon on sekoitettu lämmitettyä vuohenmaitoa.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Nepalissa vallitsee useita eri ilmastotyyppejä subtrooppisesta aina Pohjois-Euroopan kaltaiseen ilmastoon. Monsuunit kastelevat osaa maasta kesäkuun puolivälistä syyskuun puoleenväliin asti. Katmandussa päivälämpötila kohoaa 15 asteen yläpuolelle. Monsuunisateiden jälkeen, syyskuun puolivälistä marraskuulle, on suosituin ja vilkkain aika vuodesta vierailla ja vaeltaa Nepalissa. Maaseutu on vielä vehreää monsuunin jäljiltä ja useat värikkäät kukat kukkivat. Lumisateet alkavat jälleen loka-marraskuussa. Talviaikaan Nepalissa on hiljaisempi kausi ja korkeammilla rinteillä on runsaammin lunta ja keskilämpötilat ovat alimmillaan koko maassa.

Intiassa vallitsee pääosin trooppinen ilmasto, mutta Himalajalla on lauhkea vuoristoilmasto. Monsuunien vuoksi suurin osa vuotuisesta sademäärästä saadaan kesäkuun ja syyskuun välisellä sadekaudella.


Pankkiasiat

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (npr).1 € = n. 100 NPR. Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Varaa käteistä rahaa euroina. Kathmandussa on pankkiautomaatteja, jotka hyväksyvät Visa ja MasterCard -kortit.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Parasta aikaa matkustaa Nepaliin on loppusyksystä tai alkukeväästä. Silloin lämpötilat ovat miellyttäviä ja sademäärä pientä.

Aikaero Suomeen
+3 h 45 min

Tavat ja kulttuuri
Nepal haastaa matkaajan monin tavoin. Miten kunnioittaa paikallisia tapoja ja uskomuksia sekä samalla minimoida oma vaikutus kulttuuriin ja ympäristöön. Fyysinen kosketus sukupuolten välillä julkisesti on kohteissa harvinaista. Tervehdittäessä ei kätellä, vaan tervehtiminen suoritetaan asettamalla omat kämmenet vastakkain ja kumartamalla. Sormella osoittaminen ei kuulu paikallisiin hyviin tapoihin, ei edes suunnan näyttäminen. Käytä oikeaa, tai mieluummin kumpaakin kättä ottaessasi vastaan jotain ojennettua. Älä osoita jaloilla ihmisiä tai uskonnollisia esineitä. Kuvaaminen sisällä luostareissa on lähes poikkeuksetta kielletty.

Turismi on jo vaikuttanut useisiin alueisiin kohdemaissamme. Muutama tärkeä asia tulisi pitää mielessä näillä alueilla liikuttaessa:
• Paikallisia lapsia ei tule rohkaista kerjäämään antamalla heille makeisia, rahaa, kyniä tai muita lahjoja.
• Luostareiden pääsymaksut menevät paikallisviranomaisten hyväksi. Jos tahdot tehdä lahjoituksia, tee se jättämällä raha alttarille tai keräys- lippaaseen.
• Älä osta tuotteita, joiden valmistukseen on käytetty uhanalaisia lajeja.
• Kysy aina lupa, jos haluat ottaa valokuvia paikallisista.
• Älä kanna mukanasi poliittisesti arkaa materiaalia, äläkä aseta paikallisia tukalaan tilanteeseen jakamalla sellaista materiaalia.
• Vältä politiikasta puhumista paikallisten oppaiden kanssa. Voit saattaa heidät hankaluuksiin tekemällä niin.
• Pukeudu ja käyttäydy arvokkaasti vierailtaessa luostareissa. Peitä käsivarret ja sääret
• Buddhalaiset luostarit ja patsaat kierretään aina kellonsuuntaisesti.

 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-10
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-13
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-15
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-16
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-2
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-4
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-5
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-6
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-7
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA-9
 • 118-Nepalin_kulttuurimatka/BA
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Turkmenistan ja Uzbekistan
> Suuri Kaukasuksen kiertomatka
> Keski-Aasian kiertomatka
> Suuri Keski-Aasian kiertomatka

> Peking, Tiibet ja Nepal

> Abu Dhabi ja Oman


Nepalin vaellusmatkoja

> Annapurna Poon Hill (3 210 m)

> Poon Hill -vaellus ja kultainen kolmio

> Annapurna Base Camp (4 135 m)

> Annapurna Circuit (5 416 m)

> Langtang ja Gosainkunda (4 610 m)

> Everest Base Camp (5 545 m)


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista