Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Nepal

Nepal: Lisäpäiväpaketit


Nepal  
Nagarkot | Changu | Bhaktapur | Kathmandu | Panauti | Dhulikhel | Chitwan | Bandipur | Ramkot

Jatka matkaasi opastetun osuuden jälkeen Nepalin muihin osiin. Muutamassa päivässä näkee paljon, sillä Kathmandulaaksossa on maailman tihein keskittymä UNESCO:n maailmanperintökohteita, etäisyydet ovat pieniä ja tarjonta monipuolista. Viehättävät ja mahtavilla vuoristonäkymillä siunatut Nagarkot, sekä Dhulikhel, ikiaikainen Bhaktapur ja Panautin kotimajoitukset ovat kaikki erilaisia kohteita ja kokemuksia.

Löydät valmiiksi mietityt paketit matkainfo-nappulan takaa. Kysy toimistoltamme lisää eri vaihtoehdoista tai tiedustele jostain muusta Nepalin kohteesta.

Matkan hinta
1. lisäpäiväpaketti: alkaen 280€/hlö/2hh
2. lisäpäiväpaketti: alkaen 420€/hlö/2hh
3. lisäpäiväpaketti: alkaen 232€/hlö/2hh
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Jari Jäppinen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

1. lisäpäiväpaketti 
Nagarkot-Changu-Bhaktapur-Kathmandu 

Päivä 1 
Ajo Kathmandusta Nagarkotiin, jossa majoitutaan kivaan Country Villa Resortiin. Omalta parvekkeelta avautuu upea näkymä alla levittäytyvään laaksoon ja taaempana nousevalle Himalajalle. Auringonlaskut ja -nousut ovat unohtumattomia. Hotel Country Villa, A. 

Päivä 2  
Opastettu vaellus Nagarkotista Changu Narayanin temppelille. Reitti kulkee läpi uneliaiden maalaiskylien ja pitkin Kathmandulaakson reunaa tarjoten mielenkiintoista nähtävää koko matkalle. Pienessä kylässä sijaitsevaa Changu Narayania pidetään koko Nepalin vanhimpana temppelinä. Matka jatkuu läheiseen Bhaktapuriin, joka on Kathmandulaakson kolmesta muinaisesta kuningaskunnasta se parhaiten säilynyt. Illallinen kannattaa nauttia jollain palatsiaukion yli katsovalla terassilla. Hotel Khowpa Chhenn, A.

Päivä 3 
Siirtyminen Kathmanduun, jossa loppupäivä aikaa tutustua kaupunkiin hieman paremmin. Vanhan kaupungin kujat ja Swayambounath ovat hyviä kohteita. Hotel Vaishali, A.

Päivä 4 
Kuljetus lentokentälle, josta lennot takaisin Suomeen. 

Hinta alken 280€/hlö, majoitus 2 hlön huoneessa 
Englanninkieliset palvelut.


2. lisäpäiväpaketti 
Panauti-Dhulikhel-Nagarkot-Bhaktapur-Kathmandu 

Päivä 1 
Ajo Panautin idylliseen kylään, jossa majoittuminen kotimajoitukseen. Kotimajoitus on ehkäpä paras tapa tutustua tavallisten nepalilaisten arkeen ja elinympäristöön. Majoitusvaihtoehtoehtojensa lisäksi kylä on historiallisesti merkittävä ja kokonsa puolesta helpommin tutustuttava kuin muut alueen asutuskeskukset. Homestay, A, I. 

Päivä 2 
Ajo Dhulikheliin, jossa vietetään matkan seuraava yö. Dhulikhel sijaitsee laakson reunalla tarjoten upeat näkymät Himalajalle ja ympäröiviin laaksoihin. Kirkkaana päivänä silmiä voi lepuuttaa esimerkiksi Annapurna 1. (8091m) tai Lhotsea (8516m) ihaillen. Dhulikhel Lodge Resort, A. 

Päivä 3 
Päivävaellus Dhulikhelista Nagarkotiin (5-6h). Nagarkotissa on hyvät maisemat jatkuvat ja hotellit ovat mukavia. Aikaa napata kirja käteen ja siirtyä oman huoneen parvekkeen mahtaviin maisemiin.

Päivä 4 
Auringonnousun ja aamiaisen jälkeen kuljetus Bhaktapuriin, jossa loppupäivä aikaa tutkia laakson parhaiten säilynyttä historiallista kaupunkia. Kaupungissa on kiva kierrellä palatsiaukion liepeillä ja kauempana ihmettelemässä kaupungin arkkitehtuuria ja elämää. Yöpyminen Khowpa Chhen, A. 

Päivä 5 
Kuljetus Kathmanduun, missä vapaa-aikaa. Vanhan kaupungin kujat ja Swayambounath ovat hyviä kohteita 

Päivä 6 
Kuljetus lentokentälle, josta lennot takaisin Suomeen. 

Hinta alkaen 420€/hlö, majoitus 2 hlön huoneessa 
Englanninkieliset palvelut. 


3. lisäpäiväpaketti  
Panauti-Kathmandu 

Päivä 1 
Ajo Panautin idylliseen kylään, jossa majoittuminen kotimajoitukseen. Kotimajoitus on ehkäpä paras tapa tutustua tavallisten nepalilaisten arkeen ja elinympäristöön. Majoitusvaihtoehtoehtojensa lisäksi kylä on historiallisesti merkittävä ja kokonsa puolesta helpommin tutustuttava kuin muut alueen asutuskeskukset. Homestay, A, I.

Päivä 2 
Koko päivän kestävä vaellus Namo Boudhan kautta Dhulikheliin hienoissa maalaismaisemissa. Illalla kuljetus takaisin Panautiin. Homestay, A, I

Päivä 3 
Siirtyminen Kathmanduun, jossa loppupäivä aikaa tutustua kaupunkiin hieman paremmin. Vanhan kaupungin kujat ja Swayambounath ovat hyviä kohteita. Vaishali, A.

Päivä 4 
Kuljetus lentokentälle, josta lennot takaisin Suomeen. 

Hinta alkaen 232€/hlö, majoitus 2 hlön huoneessa 
Englanninkieliset palvelut 


A=Aamiainen, L=Lounas, I=Illallinen
Lennot
Kiertomatkan lennot myöhäisemmällä paluupäivällä.
Hintaan sisältyy
- Mainitut palvelut ja ateriat
- Kuljetukset
- Majoitukset
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit

Nepaliin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Nepalin viisumi lunastetaan saavuttaessa Kathmandun lentokentälle. Viisumi maksaa 30 USD (oleskelun maksimikesto 15 vuorokautta) tai 50 USD (oleskelun maksimikesto 30 vuorokautta). Korkeintaan 15 päivää ennen maahan saapumista täytetty viisumilomake nopeuttaa toimintaa rajalla. Vaellusmatkalle lähtevä tarvitsee kaksi passikuvaa vaelluslupia varten.

HUOM! Edellä mainitut hinnat voivat paikallisista viranomaisista johtuen muuttua ilman erillistä ilmoitusta.?


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että seuraavat perusrokotukset ovat voimassa: jäykkäkouristus, polio, kurkkumätä/hinkuyskä. Lisäksi suosittelemme A-hepatiittirokotusta. Lisätietoja rokotuksista saat terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Nepalissa 220V.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Kohdemaissamme suhtaudutaan alastomuuteen erittäin tiukasti. Julkisesti kylpeminen ja auringonotto loukkaavat paikallisia tapoja. Emme suosittele hihattomien t-paitojen, lyhyiden shortsien tai urheilutoppien käyttämistä.


Ruoka ja Juoma

Nepalilainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita naapurimaista, kuten Intia ja Tiibet. Nepalilaisen ruoan perusraaka- aineita ovat linssit, riisi sekä vihannekset. Yleensä vihannekset joko paistetaan öljyssä tai keitetään miedolla lämmöllä. Lihaa käytetään sen saatavuuden mukaan. Hindulaisessa uskonnossa lehmä on pyhäeläin, joten tämän lihan syönti ei ole hyväksyttävää. Nepalilaisessa ruossa käytetään paljon erilaisia mausteseoksia, jotka sisältävät esimerkiksi inkivääriä sekä sipulia. Erityisen suosittuja ovat currylla maustetut ruoat, ruoka ei ole kuitenkaan polttavan tulista. Hedelmiä käytetään myös vuodenajan ja saatavuuden mukaan. Suosittu juoma on Nepalilainen tee, johon on sekoitettu lämmitettyä vuohenmaitoa.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Nepalissa vallitsee useita eri ilmastotyyppejä subtrooppisesta aina Pohjois-Euroopan kaltaiseen ilmastoon. Monsuunit kastelevat osaa maasta kesäkuun puolivälistä syyskuun puoleenväliin asti. Katmandussa päivälämpötila kohoaa 15 asteen yläpuolelle. Monsuunisateiden jälkeen, syyskuun puolivälistä marraskuulle, on suosituin ja vilkkain aika vuodesta vierailla ja vaeltaa Nepalissa. Maaseutu on vielä vehreää monsuunin jäljiltä ja useat värikkäät kukat kukkivat. Lumisateet alkavat jälleen loka-marraskuussa. Talviaikaan Nepalissa on hiljaisempi kausi ja korkeammilla rinteillä on runsaammin lunta ja keskilämpötilat ovat alimmillaan koko maassa.

Intiassa vallitsee pääosin trooppinen ilmasto, mutta Himalajalla on lauhkea vuoristoilmasto. Monsuunien vuoksi suurin osa vuotuisesta sademäärästä saadaan kesäkuun ja syyskuun välisellä sadekaudella.


Pankkiasiat

Nepalin rahayksikkö on Nepalin rupia (npr).1 € = n. 100 NPR. Valuuttaa ei voi vaihtaa Suomessa. Varaa käteistä rahaa euroina. Kathmandussa on pankkiautomaatteja, jotka hyväksyvät Visa ja MasterCard -kortit.

Juomarahat
Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Juomarahat ja tipit ovat usein paikallisten päätulonlähde.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Parasta aikaa matkustaa Nepaliin on loppusyksystä tai alkukeväästä. Silloin lämpötilat ovat miellyttäviä ja sademäärä pientä.

Aikaero Suomeen
+3 h 45 min

Tavat ja kulttuuri
Nepal haastaa matkaajan monin tavoin. Miten kunnioittaa paikallisia tapoja ja uskomuksia sekä samalla minimoida oma vaikutus kulttuuriin ja ympäristöön. Fyysinen kosketus sukupuolten välillä julkisesti on kohteissa harvinaista. Tervehdittäessä ei kätellä, vaan tervehtiminen suoritetaan asettamalla omat kämmenet vastakkain ja kumartamalla. Sormella osoittaminen ei kuulu paikallisiin hyviin tapoihin, ei edes suunnan näyttäminen. Käytä oikeaa, tai mieluummin kumpaakin kättä ottaessasi vastaan jotain ojennettua. Älä osoita jaloilla ihmisiä tai uskonnollisia esineitä. Kuvaaminen sisällä luostareissa on lähes poikkeuksetta kielletty.

Turismi on jo vaikuttanut useisiin alueisiin kohdemaissamme. Muutama tärkeä asia tulisi pitää mielessä näillä alueilla liikuttaessa:
• Paikallisia lapsia ei tule rohkaista kerjäämään antamalla heille makeisia, rahaa, kyniä tai muita lahjoja.
• Luostareiden pääsymaksut menevät paikallisviranomaisten hyväksi. Jos tahdot tehdä lahjoituksia, tee se jättämällä raha alttarille tai keräys- lippaaseen.
• Älä osta tuotteita, joiden valmistukseen on käytetty uhanalaisia lajeja.
• Kysy aina lupa, jos haluat ottaa valokuvia paikallisista.
• Älä kanna mukanasi poliittisesti arkaa materiaalia, äläkä aseta paikallisia tukalaan tilanteeseen jakamalla sellaista materiaalia.
• Vältä politiikasta puhumista paikallisten oppaiden kanssa. Voit saattaa heidät hankaluuksiin tekemällä niin.
• Pukeudu ja käyttäydy arvokkaasti vierailtaessa luostareissa. Peitä käsivarret ja sääret
• Buddhalaiset luostarit ja patsaat kierretään aina kellonsuuntaisesti.

 • Nepalin-lisapaivapaketit/AVENTURA-2
 • Nepalin-lisapaivapaketit/AVENTURA-3
 • Nepalin-lisapaivapaketit/AVENTURA-4
 • Nepalin-lisapaivapaketit/AVENTURA-5
 • Nepalin-lisapaivapaketit/AVENTURA-6
 • Nepalin-lisapaivapaketit/AVENTURA-7
 • Nepalin-lisapaivapaketit/AVENTURA-8
 • Nepalin-lisapaivapaketit/AVENTURA
 • Nepalin-lisapaivapaketit/BAVENTURA