• OPASTETTU AKTIIVIMATKA
    Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m
  • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
    Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m
Opastetut aktiivimatkat / Norja

Partioaitta x Aventura - Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m

Norja  
Oslo | Jotunheimen

Kesällä 2023 Järjestämme 365-klubilaisille yhdessä Partioaitan kanssa ensimmäistä kertaa mahdollisuuden kivuta Norjan korkeimman tunturin, Galdhøpiggenin, laelle. Viisipäiväisellä matkalla pääsemme tunturin huiputuksen lisäksi tekemään muitakin hienoja vaelluksia Jotunheimenin kansallispuistossa.

Mukanamme pääset unohtumattomalle vaellusretkelle silmänkantamattomiin ulottuvien jäätikkömaisemien ja sammaleenvihreiden laaksojen keskelle. Lähde mukaan seikkailulle yhteen Norjan vanhimmista kansallispuistoista, joka on houkutellut tuntureilleen vaeltajia ja kiipeilijöitä jo useiden sukupolvien ajan.

Matkan kesto
5 pv, perillä 4 yötä
Matkan hinta
1 080 €
Lähdöt
  • 2.8.2023–6.8.2023 LOPPUUNMYYTY
VARAA MATKA
  •  
    Kari Heimonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Oslo – Jotunheimen
Päivät 2–4 | Jotunheimen
Päivä 5 | Oslo – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Upeat vuoristomaisemat
• Vaihtelevat sääolosuhteet
• Matkalle ei tarvita aikaisempaa kiipeilykokemusta
• Ryhmäkoko matkalla on 7 henkilöä
• Majoitus teltoissa
• Peruutusehdot A (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot)

Lennot
Helsinki – Oslo 11.50–12.15
Oslo – Helsinki 21.00–23.20
Lennot Finnair
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomalaisen oppaan palvelut
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Ateriat matkalla
- Matkavakuutus

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Oslo
Lennämme Osloon aamulennolla, josta jatkamme ajaen kohti Jotunheimin kansallispuistoa. Perustamme telttaleirin ja tutustumme yhdessä oppaan kanssa tulevien päivien ohjelmaan. Nautimme hienoista vuoristomaisemista ja leiritunnelmasta.

Päivät 2- 4 | E
Tavoitteenamme on vaeltaa Norjan korkeimmalle huipulle Galdhøpiggenille yhtenä matkan päivistä. Valitsemme normaalisti tähän ajankohdan jolloin on parhaat sääolosuhteet. Muina päivinä teemme päivävaelluksia Jotunheimenin kansallispuistossa sekä sen lähialueilla. 

Päivä 5 | E
Lähdemme aamupäivällä hiljalleen takaisin kohti Osloa, josta iltalento Helsinkiin.

Ateriat:
E= ei aterioita

 

Huomioitavaa

Norja - huomioitavaa

Ilmasto
Lauhkea meri-ilmasto vallitsee rannikolla. Matalapaineet ja kovat tullet tulevat Atlantilta. Maan eteläosassa on suuremmat sademäärät kuin pohjoisessa. Arktinen ilmasto vallitsee vuorilla. Talvella on lunta, pakkasta ja kovia tuulia. Oslon seuduilla on yleensä kylmempi talvi, lämpimämpi ja kuivempi kesä verrattuna rannikkoalueeseen.

Maan ilmasto on paljon leudompi Golfvirran ansiosta. Norjassa on lämpimämpi ilmasto verrattuna Alaskaan, Grönlantiin ja Siperiaan vaikka ne ovat yhtä kaukana pohjoisessa.

Matkustussesongit
Norjaan voi matkustaa ympäri vuoden, mutta parasta aikaa on touko–syyskuu.

Ruoka ja juoma
Norjassa käytetään paljon paikallista riistaa kuten hirven- ja lampaanlihaa sekä Atlantin ja Norjan vuoristopurojen tarjoamaa monipuolista kalatarjontaa. Erityisesti käytetään turskaa, lohta, silliä sekä makrillia. Lammaskaali on Norjan kansallisruoka ja turska suosituimpia ruokakaloja. Lofoottien saariryhmä Pohjois- Norjassa on turskankalastuksen keskus. Usein norjalainen aamiainen on tukeva ja lounas kevyempi. Päivällisellä syödään monesti perunaa, lihaa tai kalaa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.