• OPASTETTU AKTIIVIMATKA
  Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m
 • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
  Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m
 • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
  Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m
 • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
  Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m
 • OPASTETTU AKTIIVIMATKA
  Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m
Opastetut aktiivimatkat / Norja

Partioaitta x Aventura - Norjan korkein tunturi: Galdhøpiggen 2469 m

Norja  
Oslo | Jotunheimen

Kesällä 2024 Järjestämme 365-klubilaisille yhdessä Partioaitan kanssa jälleen mahdollisuuden kivuta Norjan korkeimman tunturin, Galdhøpiggenin, laelle. Viisipäiväisellä matkalla pääsemme tunturin huiputuksen lisäksi tekemään muitakin hienoja vaelluksia Jotunheimenin kansallispuistossa.

Mukanamme pääset unohtumattomalle vaellusretkelle silmänkantamattomiin ulottuvien jäätikkömaisemien ja sammaleenvihreiden laaksojen keskelle. Lähde mukaan seikkailulle yhteen Norjan vanhimmista kansallispuistoista, joka on houkutellut tuntureilleen vaeltajia ja kiipeilijöitä jo useiden sukupolvien ajan.

Matkan kesto
5 pv, perillä 4 yötä
Matkan hinta
1 260 €
Lähdöt
 • 2.8.2024–6.8.2024
VARAA MATKA
 •  
  Kari Heimonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Oslo – Jotunheimen
Päivät 2–4 | Jotunheimen
Päivä 5 | Oslo – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Upeat vuoristomaisemat
• Vaihtelevat sääolosuhteet
• Matkalle ei tarvita aikaisempaa kiipeilykokemusta
• Ryhmäkoko matkalla on 7 henkilöä
• Majoitus teltoissa
• Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot)

Lennot
Helsinki – Oslo 11.50–12.15
Oslo – Helsinki 21.00–23.20
Lennot Finnair
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen turistiluokassa
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomalaisen oppaan palvelut
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Ateriat matkalla
- Matkavakuutus

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Oslo
Lennämme Osloon aamulennolla, josta jatkamme ajaen kohti Jotunheimin kansallispuistoa. Perustamme telttaleirin ja tutustumme yhdessä oppaan kanssa tulevien päivien ohjelmaan. Nautimme hienoista vuoristomaisemista ja leiritunnelmasta.

Päivät 2- 4 | E
Tavoitteenamme on vaeltaa Norjan korkeimmalle huipulle Galdhøpiggenille yhtenä matkan päivistä. Valitsemme normaalisti tähän ajankohdan jolloin on parhaat sääolosuhteet. Muina päivinä teemme päivävaelluksia Jotunheimenin kansallispuistossa sekä sen lähialueilla. 

Päivä 5 | E
Lähdemme aamupäivällä hiljalleen takaisin kohti Osloa, josta iltalento Helsinkiin.

Ateriat:
E= ei aterioita

 

Asiakkaiden kommentit

Retki Smörstabbreanin jäätikölle oli unohtumaton kokemus! Railot kuin Avarassa luonnossa :) Erinomaisen asiantuntevat oppaat. Kari Heimosen paikallissäätuntemus hämmästytti. Hieno reissu! Ensi kerralla mukaan pikkaisen paremmalla kunnolla, nousumetrejä riitti...

-Raimo ja Kaisla

Upea matkakokemus. Hienoa, että saimme jäätikkövaelluksen varusteet kentälle, kiitos. Aivan huippuluokan oppaat Kari ja Tatu!

-Asiakas, kesä 2023

Ennen matkaa järjestettiin infotilaisuus etänä, mutta sen jälkeenkin sai infoa jos sitä tarvitsi. Matkaa koskeva nettisivu oli selkeä ja siitä sai hyvän kuvan matkan luonteesta. Kuljetukset ym sujuivat täsmällisesti. Paikalla oli kaksi asiansa osaavaa matkanjohtaja. Matkanjohtaja tunsivat kohteen todella hyvin. Ihan täydellinen kohde. Matkalla oli kolme hyvin valittua kohdetta.

Täyden kympin reissu.

-Asiakas, kesä 2023

Norjan matkamme oli kaikin puolin tosi onnistunut! Oppaat ottivat meidät hyvin vastaan ja huolehtivat esimerkillisesti koko reissun ajan aina lentoasemalta vastaanottoon ja sinne poissaattamiseen saakka. Tiesimme koko ajan, missä mennään ja monelta mitäkin tapahtuu. Pikkubussimatka Oslon kentältä kohteeseen ja takaisin kentälle oli mukava kokemus, koska siinä tutustui reissuseuraan ja näki hyvin maisemia. Vaellusviikon ohjelma oli todella hyvä ja maisemat suorastaan sanoinkuvaamattoman henkeäsalpaavat. Telttamajoituksen paikka oli onnistunut valinta.

Kauniissa paikassa, lyhyt matka joka paikkaan (vaelluskohteisiin) ja kaikki tarvittavat palvelut saatavilla. Plussaa siitä, että tarvittavan jäätikkövarustuksen sai lainattua reissun ajaksi.

Erityismaininta vielä mukaville oppaille, joiden ansiosta reissu oli enemmän kuin onnistunut. Oppaiden ammattitaito, alueen ja aktiviteettien tuntemus sekä kyky ottaa jokainen asiakas yksilönä huomioon oli melkein hämmästyttävää. Heidän kanssaan oli turvallista olla reissussa. Ohjeistus kullekin retkelle tarvittavasta varustuksesta oli selkeä. Erityiskiitokset heille. He osasivat valita päivän vaelluskohteet niin, että pääsimme nauttimaan retkillä vielä hyvästä säästäkin. Kulkeminen oli itselle huoletonta, kun ei tarvinut pohtia, mistä reitti menee tai millaiset sääolot vallitsevat, sai keskittyä olennaiseen, nauttimaan retkeilystä ja maisemista. Galdhøpiggenin vaellus jäi lähtemättömästi mieleen. Toki vaellus Moldenille henkeäsalpaavine vuononäkymineen sattui juuri sopivasti ensimmäiseen päivään, kun maisemat vielä jaksoivat hämmästyttää ja ihastuttaa kaikkein eniten. Toisaalta taas sattui hyvin, että viimeisen päivän vaellus oli kevyempi, kun takana oli jo kaksi täyttä vaelluspäivää, ja viimeinen vaelluspäivä puolestaan tarjosi elämyksen jäätiköllä kävelemisestä, mikä itselle uutena kokemuksena oli tosi mukava ja vähän jännittäväkin. Jäätikölläkin oppaiden huolenpito meistä oli ensiluokkaista.

Aventura oli itselle uusi kokemus, ja päädyin tälle reissulle Partioaitan some-mainoksen kautta, mutta voisin milloin vain lähteä uudestaan reissuun ja suositella Aventuraa muillekin aktiivilomailijoille.

-Suvi

 

Huomioitavaa

Norja - huomioitavaa

Ilmasto
Lauhkea meri-ilmasto vallitsee rannikolla. Matalapaineet ja kovat tullet tulevat Atlantilta. Maan eteläosassa on suuremmat sademäärät kuin pohjoisessa. Arktinen ilmasto vallitsee vuorilla. Talvella on lunta, pakkasta ja kovia tuulia. Oslon seuduilla on yleensä kylmempi talvi, lämpimämpi ja kuivempi kesä verrattuna rannikkoalueeseen.

Maan ilmasto on paljon leudompi Golfvirran ansiosta. Norjassa on lämpimämpi ilmasto verrattuna Alaskaan, Grönlantiin ja Siperiaan vaikka ne ovat yhtä kaukana pohjoisessa.

Matkustussesongit
Norjaan voi matkustaa ympäri vuoden, mutta parasta aikaa on touko–syyskuu.

Ruoka ja juoma
Norjassa käytetään paljon paikallista riistaa kuten hirven- ja lampaanlihaa sekä Atlantin ja Norjan vuoristopurojen tarjoamaa monipuolista kalatarjontaa. Erityisesti käytetään turskaa, lohta, silliä sekä makrillia. Lammaskaali on Norjan kansallisruoka ja turska suosituimpia ruokakaloja. Lofoottien saariryhmä Pohjois- Norjassa on turskankalastuksen keskus. Usein norjalainen aamiainen on tukeva ja lounas kevyempi. Päivällisellä syödään monesti perunaa, lihaa tai kalaa.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Valtiot/Norja/Galdhopiggen/Norski
 • Valtiot/Norja/Galdhopiggen/Norski2
 • Valtiot/Norja/Galdhopiggen/Norski3
 • Valtiot/Norja/Galdhopiggen/Norski4
 • Valtiot/Norja/Galdhopiggen/Norski5-2
 • Valtiot/Norja/Galdhopiggen/Norski5
 • Valtiot/Norja/Galdhopiggen/Norski7