Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret

Madagaskarin rantaloma: Tsarabanjina ja Nosy Be

Madagaskar  
Tsarabanjina | Nosy Be

Tsarabanjina on pieni saari Madagaskarin luoteisosassa, noin puolentoista tunnin venematkan päässä Nosy Be:n saarelta. Luonnonystäville saarelta löytyy tutkittavaksi harvinaisia lintulajeja ja tiheän kasvillisuuden ympäröiviä luontopolkuja. Sukeltajat löytävät saaren kirkkaista vesistä harvinaisia kalalajeja ja värikkäitä koralleja. Saarta ympäröivät häikäisevän valkohiekkaiset ja kauniit rannat.

Rentoutujalle Tsarabanjina on todellinen rauhallisuuden keidas. Saarella ei ole esimerkiksi ollenkaan televisioita tai puhelimia. Taustameluna kuuluu vain aaltojen kohina ja lintujen laulu.

Saarella majoitutaan olkikattoisissa bungaloweissa, jotka sijaitsevat saaren pohjois- ja eteläosissa. Rentoutumisen lomassa on mahdollista hyödyntää Tsarabanjina Lodgen hintaa sisältyvää aktiviteettitarjontaa, johon kuuluvat mm. snorklaus, kajakointi, vesihiihto, wakeboarding ja pienkatamaraanipurjehdus. Sukellus lisämaksusta – saarta ympäröivät vedet ovat upet myös sukelluksille.

Halukkaat voivat yhdistää Tsarabanjinan rauhan myös hieman vilkkaampaan Nosy-Be:n saareen. Tutustuthan esimerkkimatkoihimme.

Matkan hinta
Alkaen 3 990 €
Tsarabanjina | Constance Tsarabanjina 4*, 7 yötä

Esimerkkipaketin perilläoloaika on 7 yötä, kokonaismatka-aika lentoineen 10 päivää.

---
Voit jakaa lomasi myös kahdelle eri saarelle:
Tsarabanjina & Nosy Be | Tsarabanjina Lodge 4*, 5 yötä & Hotel Amarina 4*, 5 yötä | alkaen 3 750 €

Yllä olevan esimerkkipaketin perilläoloaika on 10 yötä, kokonaismatka-aika lentoineen 13 päivää.

---
HUOM 1. Alkaen-hinnat ovat laskettu halvimpien lentoluokkien mukaisesti sekä huomioiden aikaisen varaajan tarjous – tuon hinnan saadakseen varaus pitää vahvistaa vähintään 30 päivää ennen lähtöä.
PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Yksi hotelli | 10 päivää, perillä 7 yötä

Päivät 1–2 | Lennot Helsinki – Nosy Be
Saapuminen Nosy Be:n kansainväliselle lentokentälle. Lyhyt venekuljetus Tsarabanjinalle.

Päivät 2–8 | Tsarabanjina 7 yötä
Luonnonrauhasta nauttien. Mahdollisuus hyödyntää myös hotellin laajaa aktiviteettitarjontaa.

Päivät 9–10 | Lennot Nosy Be – Helsinki
Venematka Nosy Be:lle ja kuljetus lentokentälle. Lento Helsinkiin.

Ateriat: AI = all-inclusive x 7

--

Kaksi hotellia | 13 päivää, perillä 10 yötä

Päivät 1–2 | Lennot Helsinki – Nosy Be
Saapuminen Nosy Be:n kansainväliselle lentokentälle josta kuljetus Tsarabanjinalle.

Päivät 2–6 | Tsarabanjina 5 yötä
Luonnonrauhasta nauttien. Aivan fantastiset hiekkarannat ilona. Mahdollisuus hyödyntää myös hotellin laajaa aktiviteettitarjontaa.

Päivä 7 | Tsarabanjina – Nosy Be
Kuljetus Nosy Be:n saarelle.

Päivät 7–11 | Nosy Be 5 yötä
Omatoimisesti Nosy Be:lla. Matkailijat löytävät saarelta upeita rantoja, kaunista luontoa ja verkkaista elämänmenoa.

Päivät 12–13 | Lennot Nosy Be – Helsinki
Kuljetus alkuillasta lentokentälle. Lennot Helsinkiin.

Ateriat: AI = all inclusive x 10

Lennot
Helsinki-Pariisi 09.25-11.30
Pariisi-Antanarivo 15.25-05.20
Antanarivo-Nosy-be 06.45-08.20
Nosy Be-Antanarivo 18.05-19.40
Antanarivo-Pariisi 22.55-10.55
Pariisi-Helsinki 15.25-19.15
Lennot Air Madagaskar ja Finnair

Vaihtoehtoinen lentoaikataulu:
Helsinki-Milano 16.05-18.05
Milano-Nosy Be 22.35-09.55
Nosy Be-Milano 09.30-22.30
Milano-Helsinki 11.25-15.30
Lennot Neos. Kone tekee välilaskun Mauritiuksella. Tämä lentoaikataulu vaatii yöpymisen Milanossa (Lennon hinta melko sama kuin Air Madagaskarilla. Milanon yötä ei huomioitu matkan hinnassa).
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot turistiluokassa
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Mainitut kuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Mahdolliset paikallislentojen lentokenttäverot (muutamia euroja)
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Madagaskar
Pinta-ala
587 040 km²

Asukasluku
26 955 737 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Antananarivo

Uskonto
Perinteiset uskonnot 52 %, kristityt 41 %, muslimit 7 %

Kieli
Ranska, malagassi

Valuutta
Ariary (MGA)

Päätuotteet
Kahvi, vanilja, kookos, riisi, banaani, sokeri, karjatuotteet, tekstiilit, paperi, raakaöljy, turismi.

Hallitusmuoto
Tasavalta

Maantieteellisestä sijainnistaan huolimatta, on afrikkalaisen kulttuurin vaikutus saaren kulttuuriin ollut yllättävän vähäinen. Madagaskarilaisessa kulttuurista löytyykin enemmän vaikutteita Kaakkois-Aasiasta ja Intiasta. Tämä ei ole yllättävää, sillä saaren ensimmäiset ihmispopulaatiot saapuivat Indonesiasta ja Malesiasta noin 2000 vuotta sitten. Muutama vuosisata myöhemmin saaren löytäneet arabit perustivat myös kauppa-asemia saaren pohjoisrannikolle. Todisteet aasialaisvaikutteista ovat löytyneet mm. laivanrakennustekniikoista ja malagassin kielestä, josta on löydetty sanskritin elementtejä. Lähinnä hiekkarannoistaan tunnetulta saarelta löytyy myös vuoristoa, aavikkoa ja sademetsää. Ehkä juuri tästä syystä rautateitä löytyy vain saaren itäosista. Saarella on kuitenkin toimiva lentoliikenneverkosto.

Madagaskar on jokaisen luonnonystävän unelma – ihmeiden maa, joka takaa mieleenpainuvat matkailukokemukset.

Madagaskarin saarivaltio tarjoaa ainutlaatuisen eläimistönsä ja kasvillisuutensa lisäksi monipuolisen maisemien kirjon aina valkoisista hiekkarannoista vuorimaisemien kautta trooppisiin baobab- ja sademetsiin. Noin 90 prosenttia maan kasvilajeista, matelijoista ja nisäkkäistä ei tavata Madagaskarin ulkopuolella. Makeja eli puoliapinoita (lemur) ei elä muualla ja monia kameleonttilajejakin elää vain Madagaskarilla.

Tsarabanjina

Tsarabanjina on ainutlaatuinen paratiisisaari, joka sijaitsee Madakaskarin pääsaaren luoteispuolella, 60 kilometriä Nosy Be -saarelta. Neljän tähden Constance-ketjun hotelli Tsarabanjina omistaa koko saaren. Saarella ei ole koskaan kerralla enemmän ihmisiä kuin 25 bungalowin asukkaat ja hotellin henkilökunta, minkä vuoksi Tsarabanjinassa voi todella rentoutua rauhassa. Ilmasto on rantalomailulle suosiollinen ympäri vuoden. Saarella on oma aikansa, ja aikaeron vuoksi voit nauttia auringosta tunnin pidempään kuin muualla Madagaskarilla. Upeat rannat sekä monipuolinen luonto tarjoavat hienot puitteet esimerkiksi häämatkalle. Saarella on monipuoliset mahdollisuudet vesiurheiluun, kuten snorklaukseen, vesihiihtoon, lainelautailuun,purjehdukseen, kalastukseen ja sukellukseen. Hotelli järjestää myös retkiä lähisaarille.

HOTELLIT

Constance Tsarabanjina (5)

Neljän tähden Constance-ketjun hotelli Tsarabanjina omistaa koko saaren. Saarella ei ole koskaan kerralla enemmän ihmisiä kuin 25 bungalowin asukkaat ja hotellin henkilökunta, minkä vuoksi Tsarabanjinassa voi todella rentoutua rauhassa. Hotellissa on korkeatasoinen ravintola; hummeri-illallinen kahden kesken autiolla hiekkarannalla kynttilän valossa on unohtumaton kokemus! Rannalla palmujen alla sijaitsevat bungalowit on tehty käsin luonnonmateriaaleista. Bungaloweissa on terassi, merinäköala, kylpyhuone, wc ja hiustenkuivain. Jokainen villa on omanlaisensa ja luonnonläheiset bungalowit on nimetty saaren kasvien ja kalalajien mukaan.

Nosy Be

Nosy Be on Madagaskarin suurin saari ja tarkoittaa malagassin kielellä isoa saarta. Saari tarjoaa matkailijoille neitseellisiä rantoja, maalaishotelleja ja verkkaista elämänmenoa. Nosy Be soveltuukin parhaiten rentoutumiseen sekä vesiurheiluun – erityisesti sukellukseen. Saarelta löytyy useita ravintoloita.

Lähellä sijaitsee lukuisia pieniä saaria, joille voi tehdä päiväretkiä; Nosy Komba, Nosy Tanikely, Nosy Sakatia ja Nosy Mitsio. Hedelmällisellä saarella viljellään runsaasti erilaisia eksoottisia mausteita kuten kanelia, vaniljaa, pippuria ja sahramia sekä sokeriruokoa ja kahvia. Tuoksujen saarella viihtyy mainiosti myös ylang ylang -kukka, jonka esanssia käytetään lieventämään stressin aiheuttamia vaivoja, korkeaa verenpainetta sekä unettomuutta. Tämä lemmenkukka levittää tuoksullaan myös rakkautta ja empatiaa ympärilleen. Saaren suurin kaupunki Hellville sijaitsee suojaisassa lahdessa ja on nimetty entisen ranskan kuvernööri Admiral de Hell´n mukaan. Saarella on muutamia vanhoja siirtomaa-aikaisia rakennuksia; Hellvillen pääkadulla on pieniä putiikkeja sekä matkamuistomyymälä.

HOTELLIT

Hotel Amarina (4)

Hotelli Amarina on pieni neljän tähden hotelli. Hotellissa on elegantti ravintola ja rantabaari, jossa voi nauttia iltaisin upeasta auringonlaskusta.

Superior room: Superior-huoneet on sisustettu kirkkailla väreillä. Huoneesta avautuvat näköalat merelle. Huoneissa on oma terassi, kylpyhuone ammeineen, hiustenkuivaaja, erillinen wc, ilmastointi, tallelokero, teen- ja kahvinkeittomahdollisuudet, minibaari sekä DVD-soitin.

Senior Suite: Sviitissä on erillinen olohuone sekä merinäköala. Huoneissa on oma terassi, kylpyhuone ammeineen, hiustenkuivaaja, erillinen wc, ilmastointi, tallelokero, teen- ja kahvinkeittomahdollisuudet, minibaari sekä DVD-soitin.

Hotellissa on uima-allas, vesiurheilukeskus sekä sukellusmahdollisuudet.

Huomioitavaa

Madagaskar - huomioitavaa

Viisumit
Suomalaiset tarvitsevat Madagaskarille viisumin sekä voimassa olevan passin. Viisumi hankitaan maahan saavuttaessa. Tällä hetkellä viisumien hintatiedot ovat seuraavat:
- 35 €/hlö (kun matka-aika enintään 30 päivää)
- 40 €/hlö (kun matka-aika 31 - 60 päivää)
- 50 €/hlö (kun matka-aika 61 - 90 päivää)
Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kk maasta poistumisen jälkeen ja siinä tulee olla vähintään 1 tyhjä sivu viisumia varten. Erillisiä valokuvia ei viisumia varten tarvita mutta sinun tulee esittää paluulentolippusi.

Huom. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaisista riippuen. Maksu tapahtuu käteisellä, otathan tasa-rahan.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Maastapoistumismaksu
Tällä hetkellä maastapoistumismaksua ei peritä mutta muutokset ovat mahdollisia paikaillisista viranomaisista johtuen.

Rokotukset
Pakollisia rokotuksia ei Madagaskarille vaadita.
Poikkeuksena kun maahan saavutaan keltakuumeen esiintymisalueelta (esim. Kenia ja Uganda), tulee todistuksena keltakuumerokotuksesta pystyä esittämään kansainvälinen rokotuskortti keltakuumerokotusmerkinnällä.

Mikäli Madagaskarille matkustetaan kohteesta, joka ei kuulu keltakuumeen esiintymisalueeseen, ei rokotustodistusta tarvita. Rajavirkailijoiden käytännöissä saattaa kuitenkin olla poikkeavuuksia ja esimerkiksi lentoreitityksissä saattaa aiheutua yllättäviä muutoksia, jotka mahdollisesti vaikuttavat myös rokotusvaatimuksiin. Tällaisista tilanteista johtuen suosittelemme, että matkalla on mukana voimassaoleva rokotustodistus. Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvan rokotustodistuksen vuoksi.

Tarkista, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa, myös A- ja B-hepatiittirokotusta suositellaan. Madagaskar on monin osin malaria-aluetta, joten malarian estolääkitystä suositellaan. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta.

Valuutta

Madagaskarin rahayksikkö on ariary (MGA).

Eurot tai dollarit kannattaa vaihtaa pääkaupungissa tai lentokentällä maahan saavuttaessa. Suurimmissa kaupungeissa on automaatteja, joista voi nostaa rahaa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että automaattien käytössä esiintyy katkoksia, joten suosittelemma myös käteisen rahan mukaanottamista. Visa/MasterCard -kortit toimivat suurissa kaupungeissa sekä osassa hotelleista, muita luottokortteja ei yleisesti hyväksytä.

Aikaero Suomeen
Madagaskarin aikaero Suomeen on talvella +1 tunti. Kesällä ei ole aikaeroa.

Sähkövirta
Sähkövirta on Madagaskarilla 220 V. Pistorasiat vastaavat pääosin suomalaisia pistorasioita eikä adapteria yleisesti tarvita.
Sähkökatkokset ovat yleisiä, suosittelemme varavirtalähteen mukaan ottamista.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Madagaskarin suuntanumero on +261.

Ruoka ja juoma
Madagaskarilaiset syövät paljon riisiä. Se on niin tärkeä osa ruokakulttuuria, että esimerkiksi syödä-verbikin tarkoittaa malagassiksi riisin syömistä. Riisin kanssa tarjoillaan yleensä kalaa, lihaa tai keitettyjä kasviksia. Madagaskarilainen ruoka ei ole kovin mausteista. Monesti tuoreet raaka- aineet käydään päivittäin torilta. Toreilla myydään mm. kuivattua kalaa, zepua, ankeriaita, kanoja sekä ankkoja. Perinteinen paikallinen ruoka on esimerkiksi Romazava, joka sisältää sakeaa lientä, missä on zebua ja kanaa sekä vihanniksia. Saatavana on myös mm. kanacurrya, kalakakkuja sekä romazavaa. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Ilmasto
Madagaskarin ilmasto käsittää kaksi kautta, kuivan ja sateisen. Ilmasto kuitenkin vaihtelee suuresti maantieteellisestä alueesta riippuen. Kuivakausi kestää huhtikuusta marraskuuhun ja kuuma sadekausi marraskuusta maaliskuuhun. Yleisesti ottaen rannikkoalueet ovat lämpimämpiä kuin sisämaa.

Eläimistö ja kasvillisuus
Luonto on ainutlaatuinen eristyneisyytensä vuoksi. Yli 80 % Madagaskarin eläimistä ja kasveista on sellaisia, joita ei tavata muualla. Vain Madagaskarilla esiintyviä eläinlajeja on 5 % maailman lajeista.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Matkalle mukaan
Suosittelemme mukaan otettavaksi muun muassa alla listattuja asioita. Huomioithan, ettei varustetarjonta maassa ole kovinkaan laajaa, joten suosittelemme kaiken tarpeellisen mukanaan tuomista.

Kiikarit (suosittelemme jokaiselle omia kiikareita, huom. myös pariskunnille molemmille omansa), kameratarvikkeet ja muistikortteja, varaparistoja/akkuja. HUOM! Sähkökatkot yleisiä, suosittelemme varavirtalähteen mukaan ottamista. Otsalamppu yösafareita ja mahdollisia sähkökatkoja varten.

Päiväaikaan pärjää mukavasti shortseissa, T-paidassa ja vaellussandaaleissa tai lenkkareissa/vaelluskengissä. Huomioithan, että Madagaskarilla safarit tehdään pääosin kävellen, joten kenkien tulee olla tähän sopivat. Polut saattavat paikoitellen olla kosteita ja liukkaita.
Iltaisin hotelleissa ja lodgeissa on rento safarihenkinen pukeutumistyyli eli suosittelemme puuvillaisia pitkälahkeisia housuja ja pitkähihaisia paitoja (myös mahdollisten hyttysten varalta). Aamuisin ja iltaisin saattaa olla viileää, joten kevyt lämmin neule ja tuulen/vedenpitävä pusakka mukaan.

Lisäksi mukaan pieni päiväreppu, jossa voi säilyttää henkilökohtaiset tavarat päivämatkojen aikana. Matkalaukut ovat maastoautojen tavaratilassa, joten suosittelemme pehmeitä kasseja. Päähine, aurinkovoiteita (korkea suojakerroin), kosteuspyyhkeitä, käsien desinfiointigeeliä, pieni linkkuveitsi (huomioi pakkaamisessa turvallisuusohjeet lentomatkoilla). Jalkineet, jotka ovat "sisään ajetut". Jos otat mukaan sandaalit, niin suosittelemme hyvin istuvia remmillisiä sandaaleita. Hyttysmyrkkyä kannattaa ottaa Suomesta mukaan sekä kaikki henkilökohtaiset lääkkeet.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

  • Madagaskar-Tsarabanjina/660x440px-Tsarabanjina-Madagaskar-01
  • Madagaskar-Tsarabanjina/660x440px-Tsarabanjina-Madagaskar-02
  • Madagaskar-Tsarabanjina/660x440px-Tsarabanjina-Madagaskar-03
  • Madagaskar-Tsarabanjina/660x440px-Tsarabanjina-Madagaskar-04
  • Madagaskar-Tsarabanjina/660x440px-Tsarabanjina-Madagaskar-05