Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Intian valtameren saaret

Rantaloma – Malediivit

Malediivit  
North Ari Atoll | Raa Atoll | Lhaviyani Atoll | North Male

Hinta alk. 2 390 €/hlö, 2hh (7 yötä perillä)

--

Kun haluat rentoutua ja nauttia rauhallisesta saarielämästä, on tämä sinun matkasi. Nauti kristallinkirkkaista vesistä ja pitkistä valkoisista hiekkarannoista laineiden liplattaessa rantaan. Karista kaupungin kiireet kannoiltasi, laita kengät komeroon ja lähde unelmamatkallesi!

Malediivit sijaitsevat n. 700 kilometriä lounaaseen Sri Lankasta ja koostuu 26 atollista. Alue mihin saaret ovat asettuneet on n. 98 000 neliökilometrin kokoinen, kuitenkaan maata ei ole enempää kuin 300 neliökilometriä, mikä on noin Espoon suuruinen pinta-ala. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1 190 saarta ja atollia. Näistä 200 on asuttuja. Saarista n. 130 on hotellien käytössä. Malediivit on maailman matalin valtio. Korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella.

Rauhallisen rantaloman lisäksi voi Malediiveilla myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten esim. sukellusta, snorklausta, kalastusta tai surffausta. Sesongit vaihtelevat hyvinkin paljon ja esimerkiksi sukelluskausi on syyskuusta maaliskuuhun, kun taas parhaimmat aallot surffaukseen ovat kesä-elokuussa.

Malediivit ovat sopiva rentoutumiskohde niin perheille, pariskunnille kuin häämatkalaisille.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 390 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Helsinki – Male
Päivät 3–8 | Valittu majoitus 7 yötä
Päivät 9–10 | Male – Helsinki

Esimerkkihinnat ja hotellit
Meeru Island Resort & Spa 3* alk. 2 390 €/hlö, 2hh
Kuredu Island Resort 4* alk. 2 560 €/hlö, 2hh
Heritance Aarah 5* alk. 3 350 €/hlö, 2hh
Hurawalhi 5* alk. 4 350 €/hlö, 2hh
Constance Halaveli 5* alk. 4 990 €/hlö, 2hh

**
Häämatkalaisille
erikoishintoja useisiin hotelleihin.

Pyydä tarjous unohtumattomalle ja romanttiselle häämatkalle.

**

Lennot
Esimerkkilennot Turkish Airlines:
Helsinki – Istanbul 18.10–22.40
Istanbul – Male 02.10–12.15
Male – Istanbul 23.35–06.20+1
Istanbul – Helsinki 00.05-11.40
HUOM. Lentojen korotus business-luokkaan mahdollista. Muutokset lentoaikatauluihin ja reititykseen mahdollisia.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa veroineen
- Matkatavarat
- 7 yön majoituksen valitussa huonetyypissä
- All-inclusive
- Vene/seaplane-kuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Viisumi
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

__

Lukuisia muita hotelleja valikoimissamme.
Pyydä ehdotus unelmamatkallesi!

Kohde-esittelyt

 

Malediivit

Pinta-ala
298 km²

Asukasluku
391 904

Pääkaupunki
Malé

Kieli
divehi

Uskonto
islam

Päätuotteet
matkailu, kalastus, kookospalmun kopra, kookospähkinä, maissi, bataatti

Hallitusmuoto
tasavalta

Malediivit sijaitsevat n. 700 kilometriä lounaaseen Sri Lankasta ja koostuu 26 atollista. Alue mihin saaret ovat asettuneet on n. 98 000 neliökilometrin kokoinen, kuitenkaan maata ei ole enempää kuin 300 neliökilometriä, mikä on noin Espoon suuruinen pinta-ala. Malediiveihin kuuluu kaikkiaan 1 190 saarta ja atollia. Näistä 200 on asuttuja. Saarista 80 on hotellien käytössä. Malediivit on maailman matalin valtio. Korkein kohta on vain 2,4 metriä merenpinnan yläpuolella.

Malediivien pääkaupunki on Malé, joka sijaitsee omalla saarellaan. Lentokenttä Hulhule sijaitsee myös omalla saarellaan, muutaman minuutin venematkan päässä Malesta.

Malediivit sai itsenäisyyden vuonna 1965, johon asti se oli Ison-Britannian protektoraatti. Uskonto on hyvin tärkeässä asemassa paikallisten elämää ja islaminuskon vuoksi esimerkiksi alkoholia saa ainoastaan turistisaarilta. Muuten uskonnon vaikutukset ovat turisteille melko vähäiset. Monilla malediivien saarilla on yksi ainoa hotelli ja ne ovat eristäytyneitä toisistaan.

Rauhallisen rantaloman lisäksi voi Malediiveilla myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja, kuten esim. sukellusta, snorklausta, kalastusta tai surffausta. Sesongit vaihtelevat hyvinkin paljon ja esimerkiksi sukelluskausi on syyskuusta maaliskuuhun, kun taas parhaimmat aallot surffaukseen ovat kesä-elokuussa trooppisten myrskyjen saapuessa.

Kun etsit lomaltasi lepoa ja rauhoittumista, rauhaa ja romantiikkaa, on Malediivit erinomainen kohde. Valkoiset hiekkarannat ja kristallinkirkkaat vedet pienten saarten ympärillä täyttävät vaativimmankin rantalomailijan toiveet. Korkeatasoisten hotellien ja palmurantojen lisäksi Malediivit tarjoavat mainiot mahdollisuudet myös sukeltajille, joille voimme järjestää paikan venesafarilta tai valita hotellisaaren, jolla hyvä sukelluskeskus.

North Ari Atoll

HOTELLIT

Constance Halaveli (5)

Constance Halaveli sijaitsee North Ari Atollilla, jonne matka seaplanella Malen kentältä kestää 25 minuuttia. Hotelli on tyylikäs ja pienehkö, vain 86 villaa; jotka sijaitsevat joko rannalla tai veden päällä. Kaikissa villoissa on pieni allas. 3 ravintolaa ja 3 baaria tarjoavat sekä kansainvälisiä, että paikallisia herkkuja. Halavelissa onnistuu myös kattava all-inclusive. Meren yllä sijaitseva SPA hellii kehoa ja mieltä. Aktiviteettitarjonta on monipuolinen, jos pelkkä auringosta nauttiminen ei riitä; tenniskenttä, kuntosali, vesiaktiviteetit. Loman kruunaa delffiniien ja valashaiden bongaus.

Hotellin kotisivut


Raa Atoll

HOTELLIT

Heritance Aarah (5)

Uusi tasokas hotelli Raa Atollilla.

40 minuutin vesitasolennon päässä Malesta. Premium All Inclusive kuuluu hintaan. 150 tyylikästä ja tilavaa villaa joko rantahiekalla tai veden päällä. Myös perhevilloja. Useita ravintoloita ja baareja tarjoten herkkuja ympäri maailman. Aktiviteetteja, mm. snorklaus, sukellus, surffaus, leijasurffaus, tennis, vesihiihto, kanootteja. SPA. Hintaan kuuluu myös useita retkiä. Tasokas valinta unelmamatkallesi!

Aarahin kokit pokkasivat useita palkintoja kulinaarisissa Olympialaisissa helmikuussa 2020, joten asiakkaiden makunystyröitä hemmotellaan maailmanluokan tyyliin!

Upea tarjous 31.03. mennessä tehtäviin varauksiin, kun matkustus on 01.05. - 31.10. välillä.

Hotellin kotisivut


Lhaviyani Atoll

HOTELLIT

Hurawalhi Island Resort (5)

Intiimiä luksusta vain aikuisille!

90 tilavaa ja tyylikästä villaa, sekä meren päällä, että rantahiekalla. Myös omalla uima-altaalla varustettuja villoja lisäluksukseen. Useita ravintoloita ja baareja, mm. Malediivien suurin vedenalainen ravintola 5.8 Undersea Restaurant. Se tarjoaa upeita maisemia ja ruokaa 5.8 m merenpinnan alapuolella. Runsaasti aktiviteetteja, mm. sukellusta, snorklausta, purjehdusta, kalastusta, tennistä, kuntosali ja SPA. 40 minuutin seaplane-lento Malesta. Kattava all-inclusive takaa helpon ja onnistuneen lomanautinnon.

Hotellin kotisivut

Kuredu Resort & Spa (4)

Malediivien vanhimpia ja suurimpia hotellisaaria.

383 bungalovia ja villaa, joissa monissa on käytetty rakennukseen suomalaista puuta. Myös veden päällisiä ns. water villoja (nämä ovat vain aikuisille). Kuredun saari on 1,8 km pitkä, joten tungoksen tuntua ei tule. Paljon aktiviteetteja, mm. snorklausta, sukellusta, jalkapalloa, 6 reikäinen pitch&putt-golfkenttä lähipelin hiomiseen, tenniskenttä, kuntosali. 4 buffetravintolaa, 3 a-la-carte-ravintolaa, 9 baaria. 40 minuutin vesitasolento Malesta. Kuredu on ollut skandinaavien suosikki jo yli 30 vuotta. Rento ja kotoisa tunnelma. Täällä viihtyvät kaikki!

Hotellin kotisivut

North Male

North Malen atollilla matkailu on hyvin kehittynyttä. Saariryhmällä on monia eri hotelleita ja hotellikomplekseja. Malediivien pääkaupunki, Male, sijaitsee juuri North Male atollilla niin kuin lentokenttäsaari, Hulhulekin.  Sukelluskohteena North Male on suosittu ja suurin osa liveaboard-veneistä lähtee tältä atollilta. Alue on tunnettu värikkäästä korallistaan, luolista ja makrosukelluksesta, sillä siellä tavataan usein monia hailajeja sekä paholaisrauskuja. Koska atolli on vanhan kauppareitin varrella, löytyy sieltä muutama hylkykin. Manta Point on nimensä mukaan spotti jolla hyvällä onnella voi nähdä enemmän paholaisrauskuja kuin pystyt kahden käden sormilla laskemaan mutta sukelluksilla tavataan myös mustekaloja, murenoja ja riuttahaita. Paras sukellus aika on marraskuusta toukokuuhun. Toinen suosittu urheilulaji tällä atollilla on surffaus maaliskuusta lokakuuhun. 

HOTELLIT

Meeru Island Resort & Spa (3)

Meeru Island Resort & Spa sijaitsee n. tunnin venematkan päässä lentokentältä, Meerufenfushi-saarella, North Malen atollilla. Hotellin ympärillä on kaunis laguuni ja valkoiset pitkät hiekkarannat. Alueella on paljon tekemistä mm. spassa hemmottelua, golfin pelaamista saaren 9 reiän pitch&putt-kentällä, sukellusta tai snorklausta. Saari on kooltaan 1,2 km pitkä ja 350m leveä. 284 huonetta ja villaa, sekä puutarhassa, rannalla että meren päällä. Kaikille löytyy omanlaisensa. Meeru Island Resort&Spassa on mm. erilaisia ravintoloita ja baareja sekä 24 h huonepalvelu.

Meeru on rento ja helppo lomapaikka niin perheille, kuin häämatkalaisille!

Hotellin kotisivut


Malediiveille matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset saavat viisumin Malediiveille lentokentälle saavuttaessa alle kolmen kuukauden matkoille.


Turvallisuus

Malediivien matkailuun keskittyneet saaret ovat turvallisia. Pääkaupunkisaarella taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten tulee tarkistaa, että tarvittavat rokotukset ovat voimassa. Lisätietoja rokotuksista ja muista terveydenhoitoon liittyvistä asioista löytyy esim. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: www.thl.fi ja osoitteesta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

230 V, 50 Hz

Malediiveillä on käytössä kolmepiikkinen vanhanajan brittiläinen pistoke/intialainen pistoke, joihin eurooppalaiset laitteet saattavat kuitenkin sopia ilma adapteria.


Ruoka ja Juoma

Varsinkin Malelta löytyy pieniä Hotaa- ravintoloita, joissa saa perinteisempää malediiviläistä ruokaa. Tarjottavat ruoat perustuvat yleensä kalaan (mas) ja erityisesti tonnikalaan (kandu mas). Ruokien maustaminen ja valmistustavat ovat saaneet vaikutteita läheisiltä Intialta Ja Sri Lankalta. Annokset saattavat olla hyvin tulisia ja usein kookospähkinällä höystettyjä. Vihannesten käyttö ei ole kovin runsasta. Perinteinen ateria muodostuu riisistä, sipuleista, limestä, chilistä sekä garudhiya-kalaliemestä. Suosittuja ovat myös roshi- leipä, riha- curryt sekä papadhu-chipsit. Malediivilaista pikaruokaa on hedhikaa, joka on kalapohjaisia uppopaistamalla valmistettuja tuotteita.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Malediiveilla on trooppinen ilmasto. Kuiva kausi ulottuu joulukuusta maaliskuuhun ja sadekausi toukokuusta marraskuuhun. Sadekauden aikana voi sataa päivittäinkin, mutta usein sade on vain ajoittaista. Keskilämpötila pysyy noin 30 asteen tuntumissa ympäri vuoden.


Pankkiasiat

Malediivien virallinen valuutta on rufiya, mutta Yhdysvaltain dollareilla tulee hyvin toimeen. Eurot sekä Ison-Britannian punnat hyväksytään myös monissa paikoissa.

Tipit
Useat majoitusliikkeet ja ravintolat lisäävät tipin loppulaskuun, joka päätyy useasti omistajan taskuun. On suositeltavaa muistaa palvelun antanutta henkilöä erikseen. Laukunkantajille voi jättää esimerkiksi 1-2USD per laukku, ravintoloissa tarjoilijoille 10% laskun loppusummasta, 5-10USD spa-hoidosta ja venekyydistä. Hotelleissa on myös tippilaatikot, joihin voi jättää 10-20USD per perilläolopäivä.


Yleiset ohjeet

Aikaero
Talvella Malediivien aikaero Suomeen on + 3tuntia ja kesäaikana + 2 tuntia.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Malediivien maakoodi on +960.

Kulttuurisidonnaisia normeja

Malediivit on islaminuskoinen maa, jossa noudatetaan islamilaista sharia-oikeusjärjestelmää. Paikallisia vapaapäiviä ovat perjantai ja lauantai. Malediiveille ei voi tuoda mukanaan alkoholijuomia, mutta lomakeskussaarten ravintoloilla on tavanomaiset anniskeluoikeudet. Miesten ei kannata liikkua julkisesti ilman paitaa ja naisen kannattaa pukeutua peittävästi. Moskeijoisin ei yleensä päästetä muiden uskontojen harjoittajia.

 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Heritance-Aarah
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Hurawalhi-1550927390
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Hurawalhi-1550930997
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Hurawalhi-1550931671
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Hurawalhi-1550931755
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Kuredu-1565687091
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Kuredu-1566197751
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Kuredu-beach
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Meeru-1550991706
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Meeru-1550993013
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Meeru-1551005893
 • Valtiot/Malediivit/2020/Rantaloma/Meeru-beach-couple