Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Etelämanner

Risteilymatka | Quark Expeditions: Ushuaia–Etelämanner (Ocean Endeavour)

Argentiina | Etelämanner  
Buenos Aires | Ushuaia | Drakensalmi | Eteläiset Shetlandsaaret ja Antarktiksen niemimaa | Drakensalmi

Vuonna 1991 perustettu Quark Expeditions on erikoistunut tutkimusmatkailijaristeilyihin Antarktikselle eli Etelämantereelle ja sitä ympäröiville Eteläisen jäämeren saarille. Yhtiöllä on käytössään suurimmat ja monipuolisimmat laivastot, joita alueella liikkuu. Laivastoon kuuluu myös ainut ydinkäyttöinen jäänmurtaja, joka seilaa pohjoisnavalla.

Valtavaa Etelämantereen maa-aluetta ympäröivät jäiset merivirrat ja jylhät jäävuoret. Tunnelma seitsemännellä maanosalla on tyyni ja rauhallinen; Antarktiksella ei ole lainkaan pysyvää ihmisasutusta.

Kaikilla Quark Expeditionsin matkoilla on laaja valikoima ulkoaktiviteetteja kuten melontaa, vuorikiipeilyä ja hiihtoa. Jäänmurtajia pienempi koko mahdollistaa sen, että laivat pääsevät kulkemaan pienempiin kanaviin ja lahdenpoukamiin, ja näin ollen tutustumaan alueen uniikkiin eläimistöön. Antarktis luo kodin miljoonille pingviineille sekä tuhansille hylkeille ja valaille. Polar Adventure -laivat on varustettu kumiveneillä, joiden kyydissä pääsee tutustumaan rannikkoon.

Laivat ovat kooltaan suhteellisen pieniä – matkustajia kuhunkin alukseen mahtuu noin 200.

ESIMERKKI: Antarctic Explorer: Discovering the 7th Continent, 11 päivää

Risteily on erinomainen tutustumistapa ensimmäistä kertaa Etelämantereelle matkustavalle. Matkan aikana tulevat tutuiksi Antarktiksen niemimaan kohokohdat. Laivalla on mukana luennoitsijoita ja asiantuntijoita, jotka kertovat alueen eläimistöstä ja ympäristöstä. Valaat, hylkeet ja pingviinit ovat tämän eksoottisen elinympäristön asukkeja. Laivamatka alkaa ja päättyy Argentiinan Ushuaiaan, maailman eteläisimpään kaupunkiin.

Matkan kesto
14 päivää, perillä 11 yötä
Matkan hinta
Pyydä tarjous!
PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lento Buenos Airesiin, jossa yö 1
Päivä 3 | Lento Ushuaiaan. Risteily alkaa. 2
Päivät 4–5 | Drakensalmi 3
Päivät 6–9 | Eteläiset Shetlandsaaret & Antarktiksen niemimaa 4
Päivät 10–11 | Drakensalmi – Ushuaia
Päivä 12 | Lento Ushuaia – Buenos Aires, yö Buenos Airesissa.
Päivät 13–14 | Lento Buenos Aires – Helsinki

Lue koko päiväohjelma kokonaisuudessaan täältä.

Lennot
Helsinki – Madrid 17.00–20.25
Madrid – Buenos Aires 00.30–09.15
Buenos Aires – Ushuaia
Ushuaia – Buenos Aires
Buenos Aires – Madrid 14.25–06.30
Madrid – Helsinki 10.15–15.30
Kaukolennot Iberia
Hintaan sisältyy
• Mainitut lennot lentolippuihin sisältyvine lentoveroineen
• 8 yön risteily valitussa hyttiluokassa kahden hengen hytissä
• 2 yön majoitus Buenos Airesissa ennen risteilyä ja risteilyn jälkeen, (esimerkkihotellina Bristol Hotel 3*) kahden hengen huoneessa
• Risteilyllä täysihoito
• Aktiviteetit laivalla
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 35 €/hlö
• Matkavakuutus
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Argentiina
Pinta-ala
2 770 000 km²

Asukasluku
45 479 118

Pääkaupunki
Buenos Aires

Kielet
espanja, ketsua, guarani, araucanian, italia

Päätuotteet
viini, moottoriajoneuvot, ruoanjalostus, kemikaalit, teräs, maatalous

Hallitusmuoto
tasavalta

Pinta-alaltaan Argentiina on valtava: yli kahdeksan kertaa Suomen kokoinen. Pääkaupungin, Buenos Airesin kohdalle espanjalaiset löytöretkeilijät perustivat siirtokunnan jo vuonna 1516. Argentiina julistautui itsenäiseksi vuonna 1816, mutta entinen isäntämaa, Espanja tunnusti sen vasta vuonna 1842. Lännessä Argentiinaa reunustavat Andit. Siellä sijaitsevat maapallon läntisen puoliskon korkeimmat vuorenhuiput, kuten Aconcagua 6 962 m. Pohjoisessa ja idässä luontoa hallitsee savannimetsää kasvava pampa, etelässä arokasvillisuuden peittämä Patagonia ja aivan etelässä viileän kostea Tulimaan saaristo. Lähellä Aconcaguaa, Andien rinteillä sijaitsevat kuuluisat Mendozan viiniviljelmät. Pohjoisessa Brasilian, Paraguayn ja Argentiinan rajojen yhtymäkohdassa myllertää Iguazún 94 metriä korkeat putoukset.

Buenos Aires

Argentiinan pääkaupunki on yksi Etelä Amerikan hienostuneimmista ja kauneimmista kaupungeista. Kolmen miljoonan porteñolaisen lisäksi, esikaupunkilaisia on yhteensä jopa 10 miljoonaa. Kaupungin elegantit vanhat rakennukset sijaitsevat keskustan alueella ja kaupunki jakautuu useisiin kaupunginosiin, joista kuuluisin on muun muassa tangon synnyinpaikka San Telmo. Hieman etelämpänä sijaitsee La Bocan satamakaupunginosa värikkäiksi maalattuine metallitaloineen. Toisella puolella kaupunkia löytyvät muun muassa trendikkäät Recoletan, Palermon ja Belgranon kaupunginosat.

Ushuaia

Ushuaia sijaitsee Patagoniassa. Eurooppalaiset nimesivät tämän maailman eteläisimmän kärjen Tulimaaksi yamaná-intiaanien kokot nähtyään. Valitettavasti alueen intiaaniväestö kuoli lähes täydellisesti eurooppalaisten mukanaan tuomiin tauteihin. Beagle-kanaalin risteilyllä pääsee tutustumaan Tulimaan elämykselliseen luontoon.

Etelämanner

Pinta-ala
14 000 000 km²

Asukasluku
Ei vakituista asutusta. Tukikohdissa vuodenajasta riippuen 1 100 – 5 000 tutkijaa.

Kieli
Ei virallisia kieliä, käytetyimmät kielet venäjä ja englanti.

Hallitusmuoto
Antarktiksen sopimus ja vuosittaiset tapaamiset jäsenvaltioiden kanssa.

Etelämanner on maapallon eteläisin maanosa ja ainoa, jolla ei sijaitse vakituista asutusta tai yhtään valtiota. Se jaetaan usein läntiseen ja itäiseen Etelä­mantereeseen. Etelä­manner on kylmin, tuulisin, korkein ja kuivin manneralue. Etelä­manner on viidenneksi suurin maanosa. 98%Etelä­mantereesta on suuren mannerjäätikön peitossa. Siellä ei ole vakituista ihmisasutusta, mutta 1 100–5 000 ihmistä käy vuosittain tekemässä tutkimusta tutkimusasemilla ympäri maanosaa. Vain kylmään todella hyvin sopeutuneet kasvit ja eläimet selviytyvät siellä, mukaan lukien pingviinit, eväjalkaiset, sukkulamadot, karhukaiset, punkit, mikro-organismit ja jotkin tundrakasvit.Etelä­manner on lähes kokonaan eteläisen napapiirin sisä­puolella.

Argentiinaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia enintään 90 päivän oleskeluun. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.


Turvallisuus

Opastetuilla matkoilla pysytellään turvallisilla alueilla. Etenkin suurissa kaupungeissa taskuvarkaudet ovat kuitenkin mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleinen varovaisuus on matkan aikana suotavaa ja arvotavaroista kannattaa pitää erityisesti huolta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Pidä huoli että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositelemme sekä A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Argentiinan pohjoisosissa sekä Bolivian, Brasilian ja Paraguayn raja-alueilla voi esiintyä dengue- ja keltakuumetta. Tarkistathan hyvissä ajoin ennen matkan alkua matkakohteesi keltakuumerokotusvaatimukset esimerkiksi täältä. Kansainvälinen keltakuumerokotustodistus on pakollinen joihinkin maihin matkustettaessa. Huomioithan myös, että osassa maita vaaditaan rokotustodistus, mikäli saavut maasta, jossa katsotaan esiintyvän keltakuumetta. Tämä on tärkeä huomioida erityisesti matkoilla, jotka kattavat useita valtioita. Suosittelemme rokotuskortin pitämistä mukana aina kaukomailla matkustaessasi.


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on Argentiinassa 220V. Suomalaiset sähkölaitteet vaativat adapterin.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Ei mainintaa.


Ruoka ja Juoma

Suosittelemme juomaan pullovettä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi myös juoda. Emme suosittele pastöroimattomien maitotuotteiden nauttimista. Vihannekset ja hedelmät kannattaa huuhdella hyvin.

Grilliruoka on hyvin tyypillistä argentiinalaisessa keittiössä. Andien lounaispuolella syödään hieman mausteisempaa ruokaa ja tavallisiin annoksiin kuuluvat locro, maissi- tai viljamuhennos lihan kanssa, tamalet, humitas eli makeat tamalet, ja empanadat. Patagoniassa naudan syödään naudan ohella paljon lammasta ja rannikolla merenantimia. Tavallista katuruokaa ovat pancho eli hotdog, sekä garrapiñadas eli paahdetut sokeroidut pähkinät. Jälkiruoaksi kannattaa maistaa paikallisia jäätelöitä, alfajores-täytekeksejä, ja dulce de lecheä.

Eurooppalaiset toivat nautakarjan perustaessaan siirtokuntia ja lihankulutus per asukas on yksi maailman suurimmista. Kasvissyöjillä ja vegaaneilla voi olla vaikeuksia löytää ruokavalioonsa sopivaa ruokaa ravintoloiden ruokalistoilta. Italialaiset toivat maahan vaikutteita omasta keittiöstään, kuten esimerkiksi pizzan, käsintehdyn pastan, pasta casera, ja jäätelön. Espanjalaisiakin vaikutteita näkyy argentiinalaisessa keittiössä mm. guisos ja pucheros muhennoksissa ja paellassa.

Argentiinalaiset nauttivat usein Etelä-Amerikalle perinteistä mate-juomaa perheen ja ystävien seurassa. Kahvia juodaan paljon, samoin mustaa teetä ja hedelmämehuja. Mendozassa, San Juanissa, Cafayatessa ja Patagoniassa tuotetaan hyviä viinejä. Muita suosittuja alkoholijuomia ovat Quilmes-olut ja vahva yrteistä valmistettu Fernet Branca.


Ilmasto ja Sää

Argentiina sijaitsee melkein kokonaan lauhkeassa ilmastovyöhykkeessä, mutta maan eri osissa on suuria eroja. Ilmasto on lauhkea ja kostea Itä- ja Keski-Argentiinan pampalla, viileä ja kuiva eteläosassa (Patagonia), trooppinen maan koillisosassa Gran Chacolla. Buenos Airesissa päivälämpötilat vaihtelevat kesä-heinäkuun aikana 14 asteesta tammikuun 29 asteeseen. Vuoristoalueilla on erittäin kuivaa ja jopa täysin aavikkoa.


Pankkiasiat

Argentiinassa on rahayksikkönä Argentiinan peso (ARS), joka käy maksuvälineenä vain Argentiinassa. Käteisellä maksaminen on yleensä korttimaksua edullisempaa. Peson vaihtokurssi on epävakaa ja vaihtokurssit voivat vaihdella reilustikin eri rahanvaihtopisteissä. Suosittelemme vaihtamaan käteiseuroja paikan päällä. Visa-kortti on Master Cardia toimivampi, vaikka Master Card myös paikoin toimii. Tarkista valuutan saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan. Taksikuskeille ja hotellin henkilökunnalle ei yleisesti jätetä tippiä, mutta loppusumma yleensä pyöristetään ylöspäin.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen
Argentiina Suomen talviaikana - 5h, kesäaikana -6h.
(GMT -3)

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus kohteissa operaattoriltasi. Argentiinan suuntanumero +54.

Uskonto
Uskonnoista roomalaiskatolilaisuus on Argentiinassa, mutta kaikilla uskontosuunnilla, myös afrikkalaisperäisillä luonnonuskonnoilla on edustajansa.

Etel?mantereelle matkustavan hyvä tietää


Pankkiasiat

Antarctica has no official currency or banking system