Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Vietnam

Luksusmatka – Silversea-risteily: Singapore–Hong Kong

Singapore | Thaimaa | Hongkong (Kiina)  
Singapore | Koh Samui | Bangkok | Ho Chi Minh City | Nha Trang | Hongkong

Alkaen 7 450 €


Silversea Cruisen luksusristeilijät tarjoavat risteilymatkoja ympäri maailmaa. Nämä risteilijät ovat tunnettuja ylellisyydestään sekä korkeatasoisesta ja yksilöllisestä palvelustaan.

Silversea-varustamolla on yksitoista luksusristeilijää. Nämä sopivat matkailijoille, jotka hakevat matkaltaan ylellisyyttä ja tyylikkyyttä. Alukset ovat tunnettuja korkeatasoisesta ja yksilöllisestä palvelustaan ja vieraanvaraisuudestaan. Silversean all inclusive -ohjelma sisältää lähes kaiken mitä risteilyyn voi sisällyttää (ml. alkoholijuomat) ja jopa 24/7 toimivan huonepalvelun. All inclusive edesauttaa huolettoman lomatunnelman saavuttamista, kun paikan päällä ei tarvitse huolehtia maksuasioista.

Kokonsa puolesta Silversean alukset sijoittuvat suurten valtamerialusten ja pienten risteilijöiden välille. Ne majoittavat keskimäärin 300 matkustajaa, mikä on vain murto-osa verrattuna suuriin risteilijäaluksiin. Risteilyn ajan majoitutaan tilaviin sviitteihin, jotka on sisustettu harmonisesti ja hienostuneen laadukkaasti. Jokaisesta hytistä on merinäköala ja sviittiin sisältyy hovimestarin palvelut.

Vaativaan makuun laivojen palveluista löytyy tasokkaiden illallisravintoloiden lisäksi sikari- ja konjakkiklubi, ylellisiä kauneushoitoloita, kylpylöitä, kuntosaleja ja loungeja. Risteilyn lomassa voit vaikkapa osallistua tanssitunnille, viinimaistajaisiin, rentoutua hamammissa, kuunnella mielenkiintoisia wellness-luentoja tai joogata.

Silversea on saanut monia arvostettuja tunnustuksia, kuten Best Cruise Company -tittelin sekä maailman parhaan pienen risteilylinjan nimikkeen Condé Nast Traveler -lehden lukijoilta.

Reittivalintoja löytyy ympäri maailman, perinteisen Karibian lisäksi Aasiaan, Australiaan ja Oseaniaan, sekä Etelä-Amerikkaan.

Kysythän lisää reiteistä ja lähdöistä toimistoltamme.

Tutustu Silversean risteilyvalikoimaan täältä.

...

ESIMERKKIRISTEILY: Singapore–Hong Kong (Silver Shadow), 11 päivää

Singapore – Koh Samui – Bangkok – Ho Chi Minh (ent. Saigon) – Nha Trang – Chan May – Hongkong

Tämä 11-päiväinen risteily alkaa Singaporesta, jonka tunnelma henkii Kaakkois-Aasian menneisyyttä ja nykyisyyttä. Kaupunkikuvalle tyypillistä on koloniaalinen arkkitehtuuri ja taivasta hipovat pilvenpiirtäjät. Risteilijä vie matkustajat Thaimaan ja Vietnamin ikivanhojen buddhalaisten kuningaskuntien halki. Matka päättyy Hongkongiin.

Matkan kesto
15 päivää, perillä 13 yötä
Matkan hinta
Alkaen 7 450 €, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma
Päivä 1 | Lento Helsinki – Singapore 1
Päivä 2 | Risteily alkaa.
Päivä 3 | Merellä
Päivä 4 | Koh Samui (Thaimaa) 2
Päivä 5 | Bangkok (Thaimaa) 3
Päivä 6 | Bangkok (Thaimaa) 3
Päivä 7 | Merellä
Päivä 8 | Ho Chi Minh (Vietnam) 4
Päivä 9 | Ho Chi Minh (Vietnam) 4
Päivä 10 | Nha Trang (Vietnam) 5
Päivä 11 | Chan May, Hue/Danang (Vietnam) 6
Päivä 12 | Merellä
Päivä 13 | Hongkong 7
Päivä 14 | Lento Hongkong – Helsinki
Katso koko päiväohjelma täältä.
Lennot
Helsinki – Singapore 23.55–16.40 +1
Hongkong – Helsinki 00.25–06.10
Esimerkkilennot Finnair
Hintaan sisältyy
• Mainitut lennot lentolippuihin sisältyvine lentoveroineen
• Risteily 11 yötä
• Risteilyn aluksi yhden yön majoitus Singaporessa (esimerkkihotellina Raffles Hotel 5*), kahden hengen huoneessa
• Risteilyn lopuksi yhden yön majoitus Hongkongissa (esimerkkihotellina
The Peninsula Hong Kong 5*), kahden hengen huoneessa
• Risteilyllä täysihoito
• Aktiviteetit laivalla
• Verot ja viranomaismaksut risteilyn aikana.
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 35 €/hlö
• Matkavakuutus
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Singapore
Pinta-ala
707 km²

Asukasluku
6 209 700

Pääkaupunki
Singapore

Uskonto
buddhalaisuus, kristitinusko, islam, taolaisuus

Kieli
englanti, mandariinikiina, malaji, tamili

Hallitusmuoto
tasavalta

Singapore on monien mahdollisuuksien kaupunki. Kaupunkivaltio koostuu pääsaaresta, sekä sen ympärillä sijaitsevista pääasiassa asumattomista saarista. Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, ja tästä syystä lämpötila pysyttelee päälle kahdenkymmenen asteen vuoden ympäri. Kesä- ja heinäkuu ovat kuumimmat kuukaudet. Singapore on kuuluisa rikkaasta ruokakulttuuristaan: vain mielikuvitus ja oma uskallus ovat gastronomisen nautinnon rajana. Tarjontaa on aina edullisista hawkers-kioskeista upeisiin luksusravintoloihin. Singaporelainen ruokakulttuuri heijastaa kaupungin monikulttuurisuutta saaden vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta, malesialaisesta ja tamili-keittiöistä. Singapore on tunnettu myös yhtenä Aasian tärkeimmistä liike-elämän keskuksista.

Kaupunki on moderni metropoli ja myös hieman kalliimpi lomanviettopaikka moniin muihin Aasian kohteisiin verrattuna. Singapore tarjoaa runsaasti koettavaa kaupunkilomaa etsivälle. Nähtävää riittää esimerkiksi Singaporen eläintarhassa, joka tarjoaa huikeita yösafareita, ja Sentosan saarella, jonne paikalliset pakenevat kaupungin kiirettä. Monet ostoskeskukset mahdollistavat shoppailun nuorten paikallisten suunnittelijoiden luomuksista aina kansainvälisten designmerkkien omiin myymälöihin. Nähtävyys itsessään on myös Changin lentoasema, joka on Kaakkois-Aasian vilkkaimpia. Lentokenttä on monen matkustajan suosiossa kattavien palveluidensa ansiosta.

Singaporen kaupungissa asukkaita liikuttaa kätevimmin metro eli Mass Rapid Transit (MRT), joka myös muodostaa saaren julkisen liikenteen selkärangan. Metron kolme linjaa kulkevat saaren laidasta laitaan, junat sekä maanalaiset asemat ovat ilmastoituja ja vuoroväli on tiheä, joskin aamuisin ruuhka-aikaan tunnelma on silti tiivis.

Singapore tarjoaa runsaasti koettavaa kaupunkilomaa etsivälle. Siellä kohtaavat tyylikkäästi itä ja länsi, perinteet ja nykyaika.

Singaporen kaupunkivaltio on moderni metropoli, hieman kalliimpi lomanviettopaikka kuin monet muut Aasian kohteet. Singaporelainen ruokakulttuuri heijastaa kaupungin monikulttuurisuutta saaden vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta, malesialaisesta ja tamili-keittiöistä. Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, ja tästä syystä lämpötila pysyttelee päälle kahdenkymmenen asteet vuoden ympäri.

Singapore

Singapore on monien mahdollisuuksien kaupunki. Kaupunkivaltio koostuu 63 saaresta, mukaan lukien Singaporen pääsaari. Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, ja tästä syystä lämpötila pysyttelee päälle kahdenkymmenen asteet vuoden ympäri. Kesä- ja heinäkuu ovat kuumimmat kuukaudet ja monsuunien myötä marras-joulukuussa sataa eniten. Singapore on kuuluisa rikkaasta ruokakulttuuristaan: vain mielikuvitus ja oma uskallus ovat gastronomisen nautinnon rajana. Tarjontaa on aina edullisista hawkers -kioskeista upeisiin luksusravintoloihin. Singaporelainen ruokakulttuuri heijastaa kaupungin monikulttuurisuutta saaden vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta, malesialaisesta ja tamili-keittiöistä. Singapore on tunnettu myös yhtenä Aasian, ja kenties koko maailman, tärkeimmistä liike-elämän keskuksista. Kaupunki on moderni metropoli ja myös hieman kalliimpi lomanviettopaikka moniin muihin Aasian kohteisiin verrattuna. Singapore tarjoaa runsaasti koettavaa kaupunkilomaa etsivälle. Nähtävää riittää esimerkiksi Singaporen eläintarhassa, joka tarjoaa huikeita yösafareita, ja Sentosan saarella, jonne paikalliset pakenevat kaupungin kiirettä. Monet ostoskeskukset mahdollistavat shoppailun nuorten paikallisten suunnittelijoiden luomuksista aina kansainvälisten design-merkkien omiin myymälöihin. Nähtävyys itsessään on myös Changin lentoasema, joka on Kaakkois-Aasian vilkkaimpia. Lentokenttä on monen matkustajan suosiossa kattavien palveluidensa ansiosta. Singaporen kaupungissa asukkaita liikuttaa kätevimmin metro eli Mass Rapid Transit (MRT), joka myös muodostaa saaren julkisen liikenteen selkärangan. Metron kolme linjaa kulkevat saaren laidasta laitaan, junat sekä maanalaiset asemat ovat ilmastoituja ja vuoroväli on tiheä, joskin aamuisin ruuhka-aikaan tunnelma on silti tiivis.

Thaimaa
Pinta-ala
514 000 km²

Asukasluku
68 977 400

Pääkaupunki
Bangkok

Uskonto
theravada-buddhalaisuus 94%, islam 5%

Kieli
thai

Hallitusmuoto
perustuslaillinen monarkia

Thaimaa on kaunis lomakohde jossa vallitsee trooppinen ilmasto. Maasta löytyy kauniita valkoisia hiekkorantoja, ystävällisiä ihmisiä ja herkullista ruokaa. Thaimaa on lomakohteena erittäin monipuolinen; matkailija voi virkistäytyä thaimaan saarilla ja rannoilla, tutustua suurkaupunkien vilkkaaseen elämään tai lähteä patikoimaan luontoon. Thaimaa on ennen ollut erityisesti reppureissaajien suosiossa, mutta on nyt kasvattanut suosiotaan mm. lapsiperheiden keskuudessa.


Koh Samui

Koh Samui sijaitsee Siaminlahdella noin 35 km päässä mantereelta. Yhdessä Ko Taon, Ko Pha Nganin, Ko Nang Yanin sekä Ang Thongin merikansallispuiston kanssa Koh Samui muodostaa erään Thaimaan kauneimmista saariryhmistä, jossa esimerkiksi sukellusmahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Vehreä luonto, valkeat hiekkarannat ja turkoosi meri ovat alueelle tunnusomaisia. Matkailun lisääntyessä monet mantereella asuneet thaimaalaiset ovat muuttaneet saarelle, ja muuton vaikutuksena ovat lisääntyneet myös palvelut. Saarelta löytyy tänä päivänä paljon tasokkaita ravintoloita ja kylpylöitä vaativallekin matkailijalle, ja lisäaktiviteettina Koh Samuilla
sijaitsee myös yksi Thaimaan kauneimmista ja haastavimmista golf-kentistä. Vilkkaimpien ranta-alueiden ulkopuolella on pieniä kalastajakyliä, joissa voi nähdä aitoa thaimaalaista elämää. Valkea hiekkaranta ei lopu turistialueille, ja siksi jokainen voi löytää Samuilta oman idyllisen pakopaikkansa.

Bangkok

Thaimaan pääkaupunki Bangkok on useammasta pikkukaupungista yhteen kasvanut metropoli, jonka koon vuoksi matka kaupungin laidalta toiselle voi helposti viedä puoli päivää. Tärkeimmät nähtävyydet, kuten kuninkaallisin jalokivin koristeltu Royal Palace, Emerald Buddha, thai-perinteitä vaaliva Wat Pho -luostari sekä muinoin seikkailuretkilleen kadonneen silkkikeisari Jim Thompsonin talo sijaitsevat taksimatkan päässä Länsi-Bangkokin hotelleista. Yksi kaupungin suosituimmista nähtävyyksistä on valtavan kokoinen viikonlopputori, jossa myydään tavaraa laidasta laitaan. Matkailijoiden suosimia alueita ovat myös Silom ja Surawong -kadut, niiden välillä risteilevät sivukadut sekä Patpongin iltatori, baarit sekä yökerhot.

Hongkong (Kiina)

Hong Kong Flag


Pinta-ala
1 104 km²

Asukasluku
7 249 907

Uskonto
buddhalaisuus ja taolaisuus

Kieli
89,5% kantoninkiina (virallinen), 3,5% englanti (virallinen), 1,4% mandariinikiina, 4% muut kiinan murteet

Valuutta
Hongkongin dollari

Päätuotteet
elektroniikka, vaatteet, jalkieet, kellot, jalokivet ja painotuotteet

Hallitusmuoto
Kiinan erityishallintoalue

Hongkong oli brittiläisen imperiumin viimeinen kruununjalokivi ja se palautui Kiinan haltuun vuonna 1997. Siihen kuuluuvat kolme aluetta: Kowloon, Hongkong Island ja New Territories. Hongkong Island sijaitsee Kowloonia vastapäätä ja on vuoristoinen saari. Näköala Victoria Peakilta on mahtava - Hongkongin vilkas satama ja taustalla Kowloon pilvenpiirtäjineen. New Territories sijaitsee Kowloonista pohjoiseen ja se on vilkas uudisrakennuskohde.

Kaupunki on ostosmatkailijan paratiisi, parhaimmat tarjoukset ja valikoimat löytyvät Kowloonin ja Tsimshatsuin alueen lukemattomista kaupoista. Kaupungista löytyvät myös modernien pilvenpiirtäjien lisäksi monet muinaiset kiinalaiset temppelit ja värikkäät katumarketit.

Singaporeen matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Singaporeen alle 90 päivän matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.


Turvallisuus

Singapore on turvallinen maa matkustaa, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotusta. Riskiarvion perusteella on myös syytä harkita Lavantauti ja Japanin aivotulehdus- rokotteita.Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Ruoka ja Juoma

Singaporessa yhdistyvät useat ruokakulttuurit, jossa kohtaavat mm. kiinalainen, intialainen ja malesialainen keittiö. Singaporen omia ruokaerikoisuuksia ovat muun muassa kalanpääcurry, chicken rice eli kanariisi, chilirapu, joka on chilitomaattikastikkeessa keitetty rapu sekä paistetut nuudelit Char Kuey teow. Singaporen kansallishedelmä on durian, joka on tunnettu voimakkaasta hajustaan.

Singaporen hyvästä hygiania tasosta huolimatta, on suositeltavaa käyttää pullotettua vettä.


Ilmasto ja Sää

Singaporessa vallitsee trooppinen monsuuni-ilmasto ja lämpötilat ovat vuoden ympäri melko samat (n. 23-35 C). Ilma on hyvin kosteaa ja sateet ovat hyvin yleisiä. Eniten sataa marra-tammikuussa.


Pankkiasiat

Singaporen dollari (SGD). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.


Yleiset ohjeet

Aikaero
GMT +8, eli 6 tuntia Suomen aikaa edellä

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

Thaimaahan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia alle kuukauden matkoilleen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta muun muassa taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla kaupungeissa voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotusta. Riskiarvion perusteella on myös syytä harkita Lavantauti ja Japanin aivotulehdus ja lavantauti- rokotteita.Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Thaimaassa on käytössä Eurooppalaiset C-pistokkeet sekä Yhdysvaltalaiset A- ja B-pistokkeet. Jännite on 220v, 50Hz


Ruoka ja Juoma

Monipuolisen thaikeittiön perusta on thairiisi, jota höystetään tulisilla curreilla (kaeng), chileillä, kasviksilla ja kalalla tai äyriäisillä. Maan pohjoisosassa ruoka on saanut vaikutteita laosilaista ruoasta, ja siellä syödään enemmän lihaa ja sekä tahmeampaa riisiä kuin muualla. Thaimaalainen ruoka on hyvin värikästä ja maukasta sekä usein myös hyvin edullista. Erityisesti ns. katuruoka on edullista ja kokeilemisen arvoista. On kuitenkin hyvä suosia katuruokakeittiöitä, joissa on paljon myös muita asiakkaita, niin ruoan tuoreus on varmempi.

Thaimaalaisessa ruoassa voidaan tunnistaa samanaikaisesti suolaisuutta, makeutta, happamuutta sekä tulisuutta, mikä ei ole tyypillistä esimerkiksi suomalaiselle keittiölle. Tunnettuja thaimaalaisia ruokalajeja ovat esimerkiksi Pad Thai, joka on paistettua nuudelia tarjoiltuna katkarapujen tai tofun kanssa. Yleisesti käytettyjä mausteita ovat lime, chili sekä kalakastike. Tom Yum on mausteinen katkarapukeitto, tulisessa keitossa makua antavat chili, lime sekä sitruunaruoho, johon on lisätty katkarapuja ja sieniä. Guay Teow on nuudelikeitto, joka syödään syömäpuikoilla, ruokalaji on lähtöisin Kiinasta, joka on saanut oman thaimaalaisen säväyksensä. Riisi- tai kananmunanuudelien joukkoon lisätään liemi, joka antaa keitolle maun. Liemessä käytetään yleensä chiliä, sokeria, limetinmehua sekä kalakastiketta. Proteiinipitoisuutta keitto saa naudan, sian tai kanan lihasta. Som Tam on raikas papaijasalaatti, johon tulee raakaa papaijaa sekä alueen mukaan mm. katkarapuja, valkosipulia, papuja, tomaattia, pähkinöitä sekä yleiset mausteet chili, limen mehu sekä kalakastike. Jälkiruoista suosittu tuoreiden hedelmien lisäksi on Khao Niao Mamuang, joka on mangon kanssa tarjottava tahmea riisi, jossa on kookoskermaa.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Trooppinen monsuuni-ilmasto, lämmintä ympäri vuoden. Sateinen monsuunikausi kestää kesäkuusta lokakuuhun, jolloin ilma on kuuman kosteaa. Marraskuusta helmikuuhun on viileämpi kuivakausi.


Pankkiasiat

Baht (THB). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Hongkongiin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Hongkongiin alle 3kk kestäviin matkoihin. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotusta. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Jännite on 220V, pistokkeet ovat G-tyyppisiä, suomalaisiin sähkölaitteisiin tarvitaan adapteri.


Ruoka ja Juoma

Hong Kongilaiset tyypilliset ruoat voivat olla tottumattomalle melko erikoisia, kuten siankorvat ja kananjalat. Juomista esimerkkinä ns. maitotee nautitaan ruoan kanssa kuumana tai kylmänä. Katuruoka on perinteistä ruokaa Hong Kongissa ja valikoima on laaja, esimerkiksi makeat kananmunavohvelit, kalapullat, friteerattu tofu, merenelävät ja kasvikset. Punaisista pavuista valmistetaan erilaisia jälkiruokia kuten juomia ja hyytelöitä. Dim sumit ovat pikkupurtavaa, joita usein tilataan pöytäseurueessa jaettavaksi. Dim sumeista tunnetuimpia ovat mykyt, joiden täytteenä voi olla esimerkiksi katkarapuja tai porsaanlihaa.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Hongkongissa on subtrooppinen ilmasto ja neljä melko selvästi erottuvaa vuodenaikaa. Syksy (loka-marraskuu) on miellyttävän aurinkoinen ja kuiva vuodenaika. Talvi (joulu-helmikuu) on viileä, päivälämpötilat n. 15-18 astetta. Kevät (maalis-toukokuu) on lämmin (20-25 astetta) ja kostea. Kesä (kesä-syyskuu) on kuumin, kostein ja sateisin aika vuodesta. Päivälämpötilat nousevat tällöin yli 30 asteen, kosteuden ollessa yli 90 %. Taifuunikausi on kesäkuusta lokakuuhun.


Pankkiasiat

Hongkongin valuutta on Hongkongin dollari (HKD). Suomessa esimerkiksi FOREX vaihtaa valuuttaa.


Yleiset ohjeet

Aikaero
GMT +8, eli 6 tuntia Suomen aikaa edellä

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/Ko-Samui-Thailand-3
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/Koh-Samui--Thailand-4
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/SS-5711_2-halong
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/SS-6506
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/SS-7066-Halong-Bay
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/Thien-Hau-Temple-Ho-Chi-Minh-City-Vietnam
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/ho-chi-minh-city--vietnam-1
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/ho-chi-minh-city-vietnam
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/ss6434_3
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/ss6452_1-Spirit-teatteri
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/ss6465_2
 • Valtiot/Singapore/2020/Singapore-Hong_Kong_Luksus/ss6467_2-spirit-pool