• RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Singapore ja Indonesia: Kaupunkikulttuuria ja yksityisiä paratiisirantoja
 • RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Singapore ja Indonesia: Kaupunkikulttuuria ja yksityisiä paratiisirantoja
 • RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Singapore ja Indonesia: Kaupunkikulttuuria ja yksityisiä paratiisirantoja
 • RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Singapore ja Indonesia: Kaupunkikulttuuria ja yksityisiä paratiisirantoja
 • RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Singapore ja Indonesia: Kaupunkikulttuuria ja yksityisiä paratiisirantoja
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Singapore

Singapore ja Indonesia: Kaupunkikulttuuria ja yksityisiä paratiisirantoja

Singapore | Indonesia  
Singapore | Bawah

Singaporen mielenkiintoinen ja monipuolinen kulttuuri on sekoitus itää ja länttä. Matkan alkupäivinä pääset nauttimaan metropolin sykkeestä, kaupunkivaltiosta, jossa perinteinen aasialaisuus sekoittuu moderniin arkkitehtuuriin ja sykkivään kaupunkikulttuuriin. Singaporen päivien jälkeen rantalomaa upealla Bahawan alueella Indonesiassa.

Bawah koostuu kuudesta saaresta, joista yhdellä on yksityinen rantaresortti. Turkoosi meri, 12 autiota hiekkarantaa ja vehreät metsät kutsuvat rentoutumaan. Paikka, jossa ihmisvilinät unohtuvat ja oma rauha on taattua. Tämä matka on nautiskelijalle, joka viihtyy kaupungin sykkeessä mutta rentoutuu mielellään rauhallisilla rannoilla, upeiden maisemien ja hyvän ruoan äärellä.

Matkan kesto
10 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
Alkaen 6 290 €, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 Lento Helsinki – Singapore
Päivät 1-3 | Singapore 3 yötä
Päivät 4-8 | Bawah 5 yötä
Päivät 9-10 | Lento Singapore – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Hyvät lentoyhteydet Helsingistä Singaporeen
• Erittäin korkeatasoiset majoitukset
• Sopivassa suhteessa kaupunkikulttuuria ja rentouttavaa rantaelämää
• Upea Bawahin suojelualue, jossa vain yksi resortti. Oma rauha taattua
• Suojelualueelle siirrytään vesitasolla, matkatavaroiden kilomäärä 15kg.

Lennot
Helsinki - Singapore 00.35-17.10
Batam - Bawah
Bawah - Batam
Singapore - Helsinki 23.25-06.15 +1
Kaukolennot: Finnair
+1 = saapuu seuraavana päivänä
Hintaan sisältyy
• Finnairin reittilennot Helsinki - Singapore - Helsinki turistiluokassa
• Maiden väliset lauttakuljetukset
• Vesitasolennot Bawahiin
• Majoitukset ilmoitetuin aterioin, Bawahissa all inclusive, johon sisältyy alkoholittomat juomat
• Bawahin majoituksena garden suite, lisämaksusta mahdollisuus muihin huonetyyppeihin
• Kaikki kuljetukset.
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 35 €/hlö
• Mahdolliset maastapoistumismaksut ja viisumit (Kts. Huomioitavaa)
• Matkavakuutus
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Singapore
The Fullerton Bay 5*
Finnairin suora lento Singaporeen lähtee Helsingistä juuri puolen yön jälkeen.
Saapuminen Singaporeen. Kentällä teitä ollaan vastassa ja teillä on noin puolen tunnin kuljetus hotelliinne. Hotelli sijaitsee Marina Bayn rannalla Singaporen sydämessä. Illalla mahdollisuus lähteä syömään johonkin alueen monista ravintoloista.

Päivät 2-3 | Singapore
The Fullerton Bay 5* | A
Singaporessa lukuisat kahvilat, museot, puistot ja erilaiset nähtävyydet ovat lyhyen matkan päässä ja Singaporeen onkin erittäin helppo tutustuaomatoimisesti. Suosittelemme käyntiä Marina Bayn alueella erityisesti Garden by the Bay on vaikuttava ja kannattaa myös kokea iltavalaistuksessa. Sentosan saari tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja aina surffauksesta Universal Studios-teemapuistoon. Myös Singaporen intialais - ja kiinalaiskorttelit tuovat oman väriläiskänsä moderniin kaupunkikulttuuriin ja ovat perinteisine temppeleineen ja markkinapaikkoineen kokemisen arvoisia. Jos jano yllättää kannattaa käydä nauttimassa Singapore Sling kuuluisan Raffles-hotellin baarissa, josta kyseinen drinkki on lähtöisin.
Halutessanne voimme järjestää myös opastettuja retkiä.

Päivä 4 | Bawah suojelualue
Bawah 5* | A, L, I
Nouto hotellilta ja kuljetus rantaan, josta teitä ollaan vastassa ja josta lautta Batamiin, Indonesian puolelle lähtee. Indonesian puolella "fast track" läpi maahantulomuodollisuuksien, jonka jälkeen siirtyminen lentokentälle ja noin 80 minuutin lento vesitasolla, upeiden merimaisemien yllä Bawahin resorttiin.

Ainutlaatuisen Bawah:in suojelualueen muodostaa 6 saarta, 3 laguunia, 13 yksityistä paratiisirantaa ja 100 hehtaaria trooppista metsää. Alue oli vaarassa tuhoutua laittoman dynamiittikalastuksen takia, mutta nykyään sen meret ovat suojeltuja ja kalastuskin on kokonaan kiellettyä. Bawah sijaitsee Indonesian syrjäisessä Anambasin saaristossa, 300 kilometriä Singaporesta koilliseen.
Resorttiin pyritään saapumaan myöhäiselle lounaalle. Loppuilta aikaa nautiskella kiireettömästä tunnelmasta.

Päivät 5-8 | Bawah suojelualue
Bawah 5* | A, L, I
Yksitysellä resortilla koet olevasi täysin omassa rauhassa ja luonnon keskellä. Saarten ympäriltä löytyy kirkkaat turkoosit vedet, siniset laguunit ja koralliriutat, ja siellä on kaikkea mitä rentouttavalta matkalta saattaa toivoakkaan, sopivissa määrin rentoutumista ja aktiviteetteja. Suojelualue tarjoaa mahdollisuudet sukeltamiseen, purjehdukseen, veneretkiin, melontaan, SUP-lautailuun, snorklaukseen ja patikointiin.

Bawah resortti keskittyy alueen suojeluun ja kestävään kehitykseen. Heillä on tarjolla erilaisia luonnonmateriaalein sisustettua luksussviittiä. Sviittien yleisvarusteluihin kuuluu oma terassi, kylpyamme, kylpytakit ja -tohvelit, ilmastointi, ilmainen minibaari, Wi-Fi, snorklausvälineet, ja tallelokero. Osassa sviiteistä on myös ihana oma uima-allas. Sviitit ovat all inclusive, sisältäen ruuat, alkoholittomat juomat, pyykinpesupalvelun, osan aktiviteeteista ja yhden spa hoidon päivittäin. Hotellilla järjestetään useita aktiviteetteja, kuten kokkauskursseja, joogaa, pilatesta, kävelykierroksia, cocktail-kursseja, kulttuurikierroksia, pihapelejä, maalauskursseja ja elokuvailtoja. Spassa on tarjolla runsaasti hemmottelevia hierontoja ja hoitoja, sekä lisäksi hotellilta löytyy kuntosali ja upea uima-allas. Bawahista löytyy kaksi ravintolaa, kaksi baaria ja loputtomat mahdollisuudet illalliskokemuksiin ympäri saaria, kuten illalliseen meren rannalla tai puiden helmoissa.

Päivät kuluvat rantaelämästä ja kiireettömyydestä nauttien. Aktiviteetteja löytyy useita tai halutessaan päivät voi viettää rennosti valkeahiekkaisista rannoista nauttien.

Päivät 9-10 Singapore - Helsinki| A
R
entoutumista ja rantalomailua upeassa resortissa.
Vesitasolla kuljetus takaisin Batamiin, josta lautalla ja autolla eteenpäin kohti Singaporea. Singaporeen saavute alkuillasta ja mikäli aika antaa myöden mahdollisuus illalliseen ennen lentokentälle siirtymistä.
Lennot takaisin Helsinkiin.

Ateriat:
A = aamiainen
L = lounas
I = illallinen

 

Kohde-esittelyt

 

Singapore

Pinta-ala
707 km²

Asukasluku
6 209 660 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Singapore

Uskonto
33,2 % on buddhalaisia, kristittyjä 18,8 %, muslimeja 14 %, taolaisia 10 %, hindulaisia 5 % ja muita uskontoja edusti 0,6 %, uskonnottomia 18,4 % (2015)

Kieli
Englanti, mandariinikiina, malaji ja tamili

Valuutta
Singaporen dollari (SGD)

Päätuotteet
Elektroniikka ja puolivalmisteet

Hallitusmuoto
Tasavalta

Singapore on monien mahdollisuuksien kaupunki. Kaupunkivaltio koostuu pääsaaresta, sekä sen ympärillä sijaitsevista pääasiassa asumattomista saarista. Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, ja tästä syystä lämpötila pysyttelee päälle kahdenkymmenen asteen vuoden ympäri. Kesä- ja heinäkuu ovat kuumimmat kuukaudet. Singapore on kuuluisa rikkaasta ruokakulttuuristaan: vain mielikuvitus ja oma uskallus ovat gastronomisen nautinnon rajana. Tarjontaa on aina edullisista hawkers-kioskeista upeisiin luksusravintoloihin. Singaporelainen ruokakulttuuri heijastaa kaupungin monikulttuurisuutta saaden vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta, malesialaisesta ja tamili-keittiöistä. Singapore on tunnettu myös yhtenä Aasian tärkeimmistä liike-elämän keskuksista.

Kaupunki on moderni metropoli ja myös hieman kalliimpi lomanviettopaikka moniin muihin Aasian kohteisiin verrattuna. Singapore tarjoaa runsaasti koettavaa kaupunkilomaa etsivälle. Nähtävää riittää esimerkiksi Singaporen eläintarhassa, joka tarjoaa huikeita yösafareita, ja Sentosan saarella, jonne paikalliset pakenevat kaupungin kiirettä. Monet ostoskeskukset mahdollistavat shoppailun nuorten paikallisten suunnittelijoiden luomuksista aina kansainvälisten designmerkkien omiin myymälöihin. Nähtävyys itsessään on myös Changin lentoasema, joka on Kaakkois-Aasian vilkkaimpia. Lentokenttä on monen matkustajan suosiossa kattavien palveluidensa ansiosta.

Singaporen kaupungissa asukkaita liikuttaa kätevimmin metro eli Mass Rapid Transit (MRT), joka myös muodostaa saaren julkisen liikenteen selkärangan. Metron kolme linjaa kulkevat saaren laidasta laitaan, junat sekä maanalaiset asemat ovat ilmastoituja ja vuoroväli on tiheä, joskin aamuisin ruuhka-aikaan tunnelma on silti tiivis.

Singapore tarjoaa runsaasti koettavaa kaupunkilomaa etsivälle. Siellä kohtaavat tyylikkäästi itä ja länsi, perinteet ja nykyaika.

Singaporen kaupunkivaltio on moderni metropoli, hieman kalliimpi lomanviettopaikka kuin monet muut Aasian kohteet. Singaporelainen ruokakulttuuri heijastaa kaupungin monikulttuurisuutta saaden vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta, malesialaisesta ja tamili-keittiöistä. Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, ja tästä syystä lämpötila pysyttelee päälle kahdenkymmenen asteet vuoden ympäri.

Singapore

Singapore on monien mahdollisuuksien kaupunki. Kaupunkivaltio koostuu 63 saaresta, mukaan lukien Singaporen pääsaari. Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, ja tästä syystä lämpötila pysyttelee päälle kahdenkymmenen asteet vuoden ympäri. Kesä- ja heinäkuu ovat kuumimmat kuukaudet ja monsuunien myötä marras-joulukuussa sataa eniten. Singapore on kuuluisa rikkaasta ruokakulttuuristaan: vain mielikuvitus ja oma uskallus ovat gastronomisen nautinnon rajana. Tarjontaa on aina edullisista hawkers -kioskeista upeisiin luksusravintoloihin. Singaporelainen ruokakulttuuri heijastaa kaupungin monikulttuurisuutta saaden vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta, malesialaisesta ja tamili-keittiöistä. Singapore on tunnettu myös yhtenä Aasian, ja kenties koko maailman, tärkeimmistä liike-elämän keskuksista. Kaupunki on moderni metropoli ja myös hieman kalliimpi lomanviettopaikka moniin muihin Aasian kohteisiin verrattuna. Singapore tarjoaa runsaasti koettavaa kaupunkilomaa etsivälle. Nähtävää riittää esimerkiksi Singaporen eläintarhassa, joka tarjoaa huikeita yösafareita, ja Sentosan saarella, jonne paikalliset pakenevat kaupungin kiirettä. Monet ostoskeskukset mahdollistavat shoppailun nuorten paikallisten suunnittelijoiden luomuksista aina kansainvälisten design-merkkien omiin myymälöihin. Nähtävyys itsessään on myös Changin lentoasema, joka on Kaakkois-Aasian vilkkaimpia. Lentokenttä on monen matkustajan suosiossa kattavien palveluidensa ansiosta. Singaporen kaupungissa asukkaita liikuttaa kätevimmin metro eli Mass Rapid Transit (MRT), joka myös muodostaa saaren julkisen liikenteen selkärangan. Metron kolme linjaa kulkevat saaren laidasta laitaan, junat sekä maanalaiset asemat ovat ilmastoituja ja vuoroväli on tiheä, joskin aamuisin ruuhka-aikaan tunnelma on silti tiivis.

HOTELLIT

Fullerton Bay Hotel

Fullerton Bay Hotel 

Tasokas Fullerton Bay Hotel sijaitsee loistavalla paikalla Marina Bayn rannalla Singaporen sydämessä. Hotellista avautuu näkymät moderniin suurkaupunkiin, maisemia voi ihailla esimerkiksi kattoterassilla josta löytyy baarin lisäksi uima-allas ja jacuzzi. Hotellin palveluihin kuuluu myös kuntosali, spa, tasokas ravintola ja cocktail-baari. Tilavissa huoneissa ja huoneistoissa on mm. parveke, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat sekä tietysti Wi-Fi. 


Indonesia

Pinta-ala
1 919 440 km²

Asukasluku
267 026 366 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Jakarta

Uskonto
Islam 86 %, protestantteja 6 %
Balilla pääuskontona hindulaisuus

Kieli
Bahasa indonesia (virallinen kieli), englanti, hollanti

Valuutta
Rupia (IDR) 

Päätuotteet
Öljy, kaasu, tekstiilit, elintarvikkeet

Hallitusmuoto
Tasavalta

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostos-mahdollisuudet, kiehtovat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Maassa vallitsee trooppinen ja kostea ilmasto. Maassa on yleisesti kaksi vuodenaikaa: kuiva kausi toukokuusta syyskuuhun ja sadekausi lokakuusta huhtikuuhun. Balilla sadekausi ulottuu joulukuun lopulta helmikuun loppuun. Maassa on yleisesti ottaen lämmintä vuoden ympäri. Lämpötilat ovat vuorilla rannikoita alhaisempia ja voivat muuttua jopa kylmiksi.

Indonesia muodostuu tuhansien saarien saaristosta, joita kutsutaan myös kelluviksi smaragdisaariksi. Saaret ovat houkutelleet jo vuosisatoja ihmisiä puoleensa. Kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat, eurooppalaiset kolonialistit lähetystyöntekijät, seikkailijat, kaivosyhtiöt sekä matkaajat ovat kaikki ihastuneet maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu luonnonvaroilla on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan ja maa on varmasti useankin vierailun arvoinen. Tunnetuin tuhansista saarista lienee upea Bali - Jumalten saareksi usein kutsuttu - jonka valkoiset rannat, palmut ja temppelit lumoavat matkaajan. Balin läheisyydessä sijaitsee rauhallinen ja upea Lombokin saari.

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostosmahdollisuudet, kiehtoavat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu upealla luonnolla ja kauniilla rannoilla, on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan. Matkaajan onkin helppo ihastua maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Indonesia on varmasti useankin vierailun arvoinen.

Bawah

Ainutlaatuisen Bawah:in suojelualueen muodostaa 6 saarta, 3 laguunia, 13 yksityistä paratiisirantaa ja 100 hehtaaria trooppista metsää. Alue oli vaarassa tuhoutua laittoman dynamiittikalastuksen takia, mutta nykyään sen meret ovat suojeltuja ja kalastuskin on kokonaan kiellettyä. Bawah Reserve sijaitsee Indonesian syrjäisessä Anambasin saaristossa, 300 kilometriä Singaporesta koilliseen. Täällä koet olevasi täysin omassa rauhassa ja luonnon keskellä. Saarten ympäriltä löytyy kirkkaat turkoosit vedet, siniset laguunit ja koralliriutat, ja siellä on kaikkea mitä rentouttavalta matkalta saattaa toivoakkaan, sopivissa määrin rentoutumista ja aktiviteetteja. Suojelualue tarjoaa mahdollisuudet sukeltamiseen, purjehdukseen, veneretkiin, melontaan, SUP-lautailuun, snorklaukseen ja patikointiin. 

HOTELLIT

Bawah (5)

Bawah resortti keskittyy kestävään kehitykseen, ja tarjoaa erittäin tasokasta majoitusta suojelualueelle matkaaville. Resortti onkin alueen ainut ja se haluaa toiminnallaan mahdollistaa alueen suojelutyötä ja kestävää kehitystä.
Resortista löytyy 36 erilaista luonnonmateriaalein sisustettua luksussviittiä, joissa kaikissa majoitut erittäin mukavasti. Sviittien yleisvarusteluihin kuuluu oma terassi, kylpyamme, kylpytakit ja -tohvelit, ilmastointi, ilmainen minibaari, Wi-Fi, snorklausvälineet, ja tallelokero. 
Osassa sviiteistä on myös oma uima-allas. Sviitit ovat all inclusive, sisältäen ruuat, alkoholittomat juomat, pyykinpesupalvelun, osan aktiviteeteista ja yhden spa hoidon päivittäin. Hotellilla järjestetään useita aktiviteetteja, kuten kokkauskursseja, joogaa, pilatesta, kävelykierroksia, cocktail-kursseja, kulttuurikierroksia, pihapelejä, maalauskursseja ja elokuvailtoja. Spassa on tarjolla runsaasti hemmottelevia hierontoja ja hoitoja, sekä lisäksi hotellilta löytyy kuntosali ja upea uima-allas. Bawahista löytyy kaksi ravintolaa, kaksi baaria ja loputtomat mahdollisuudet illalliskokemuksiin ympäri saaria, kuten illalliseen meren rannalla tai puiden helmoissa. 

Huomioitavaa

Singapore - huomioitavaa

Viisumit
Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Singaporeen alle 90 päivän matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotusta. Riskiarvion perusteella on myös syytä harkita Lavantauti ja Japanin aivotulehdus- rokotteita.Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Singaporen dollari (SGD). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Aikaero
GMT +8, eli 6 tuntia Suomen aikaa edellä

Sähkö
230V, 50 Hz

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

Ilmasto
Singaporessa vallitsee trooppinen monsuuni-ilmasto ja lämpötilat ovat vuoden ympäri melko samat (n. 23-35 C). Ilma on hyvin kosteaa ja sateet ovat hyvin yleisiä. Eniten sataa marra-tammikuussa.

Ruoka ja juoma
Singaporessa yhdistyvät useat ruokakulttuurit, jossa kohtaavat mm. kiinalainen, intialainen ja malesialainen keittiö. Singaporen omia ruokaerikoisuuksia ovat muun muassa kalanpääcurry, chicken rice eli kanariisi, chilirapu, joka on chilitomaattikastikkeessa keitetty rapu sekä paistetut nuudelit Char Kuey teow. Singaporen kansallishedelmä on durian, joka on tunnettu voimakkaasta hajustaan. Singaporen hyvästä hygiania tasosta huolimatta, on suositeltavaa käyttää pullotettua vettä.

Turvallisuus

Singapore on turvallinen maa matkustaa, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Hyvä tietää
Pyydämme matkoillemme osallistujia kunnioittamaan maan tapoja ja ihmisiä sekä myös pukeutumaan sen mukaisesti. Varsinkin naisten olisi hyvä välttää liian kireitä ja pintaa paljastavia vaatteita kaupungeissa liikuttaessa.

Indonesia - huomioitavaa

Viisumit
Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumin Indonesiaan. Alle 30 vuorokauden oleskelua varten viisumin saa saavuttaessa. Viisumi maksaa IDR 500 000 (noin 35 e) ja tämän voi maksaa käteisellä tai luottokortilla (Ei Amexilla). Halutessaan viisumin voi hakea myös etukäteen osoitteesta:
https://molina.imigrasi.go.id/

Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. 

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotuksia. Balilla harvemmin esiintyy lavantautia, Japanin aivotulehdusta tai malariaa, mutta Indonesian matkakohteesta riippuen on nämä rokotukset ja lääkitys syytä harkita riskiarvion perusteella. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Indonesian valuutta on rupia (IDR). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Aikaero
+5, UTC +8.

Sähkö
120/230 V, 50 Hz

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

Ilmasto
Indonesia sijaitsee päiväntasaajalla ja maassa vallitsee trooppinen ilmasto.  Vuodessa on toisistaan erottuvat kuivakausi ja monsuunin aiheuttama sadekausi. Sadekausi on lokakuusta maaliskuuhun ja kuivempi kausi huhtikuusta syyskuuhun. Ilman kosteus on jatkuvasti kohtuullisen korkea 70-90%. Lämpötilat vaihtelevat vuoden aikana melko vähän, rannikkotasangoilla on noin 28° C, sisämaassa sekä vuoristossa 26° C.

Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma

Indonesian keittiö vaihtelee alueen, vuodenajan ja yhteiskuntaluokan mukaan. Ruokakulttuuri on saanut vaikutteita kiinalaisesta, länsimaisesta, intialaisesta sekä Lähi-idän keittiöistä. Indonesialaisessa keittiössä kuvastuu tyypillinen aasialainen keittiö, jossa valmistusmenetelmiä ovat uppopaistaminen, höyryttäminen, wokkaus sekä grillaus. Paljon käytetään erilaisia maustetahnoja (bumbu), joissa on raaka- aineina mm. shalotti- ja valkosipulia, chiliä, kurkumaa, inkivääriä, galangalia, tamarindia, sitruunaruohoa sekä katkaraputahnaa. Tahnaa paistetaan öljyssä muutamia minuutteja, jonka jälkeen lisätään liha sekä lopuksi kookosmaito tai kanaliemi. Banaanin lehtiä käytetään myös ruoan haudutukseen sekä tarjoilussa. Riisi on monesti pääraaka- aine, jota tarjoillaan erilaisten mausteisten liha- ja kasvisruokien kanssa. Myös nuudelit ovat käytettyjä. Ruoan yhteydessä voidaan tarjoilla ”krupuje” jotka ovat rapeita katkarapulastuja. Perinteisiä ruokalajeja ovat nasi goreng eli paistettu riisi, josta yhdistyy paistettu riisi, kasvikset sekä paistettu kananmuna. Gado- gado on indonesialainen salaatti, jossa on keitettyjä tai höyrytettyjä kasviksia yhdistettynä tofuun, tempeihin tai kananmuniin. Tärkein salaatin osa on pähkinäkastike, joka yhdistää kaikki maut. Molukeilla ja Sulawesissa syödään saagoa ja Länsi-Timorilla maissia enemmän kuin riisiä. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin. 

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

Hyvä tietää
Pyydämme matkalle osallistujia kunnioittamaan maan tapoja ja ihmisiä sekä myös pukeutumaan sen mukaisesti. Varsinkin naisten olisi hyvä välttää liian kireitä ja pintaa paljastavia vaatteita kaupungeissa liikuttaessa. (Balilla vaatetus on pääosin vapaampaa, joskin peittävämpi vaatetus on temppeleillä vierailtaessa tarpeen.)

 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-01
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-02
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-03
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-04
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-05
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-06
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-07
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-08
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-09
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-10
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-11
 • Valtiot/Singapore/Singapore_Bawah/Aventura-Indonesia_Bawah-12
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

Sri Lanka ja Maledivit
Sri Lanka, upea kierros maustesaarella
Madagaskar, luontoa ja rantaa
Bali


Haluatko lisäpäiviä?

Lisäpäivät Bawah (Indonesia)

Balin kulttuuri/rantapäivät (Indonesia)

Kuala Lumpurin kaupunkipäivät (Malesia)

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.