Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Palau

Sukellusmatka: Palau ja Manila

Filippiinit | Palau  
Manila | Palau | Koror

Palau itsenäistyi vuonna 1994 ja on yksi maailman nuorimmista valtioista. Se sijaitsee Mikronesiassa, Tyynellä valtamerellä Filippiineistä itään. Saarivaltio koostuu kahdeksasta pääsaaresta, pienempiä saaria on yli 200. Palau kristallinkirkkaine vesineen ja monine saarineen on tunnettu sukeltajien mekkana, mutta tarjoaa myös paljon muita aktiviteetteja esimerkiksi melontaa ja snorklausta.

Palau on ympärivuotinen matka- ja sukelluskohde. Saarivaltiossa vallitsee trooppinen ilmasto ja vuoden keskilämpötila on noin 27 astetta. Sadekausi on toukokuusta marraskuuhun, mutta yleisesti tuonakaan ajankohtana sateet eivät vaikeuta sukeltamista.

Kalleimpien hintojen korkeasesonki on joulukuun alusta tammikuun loppuun.

Esitetty matkapaketti on esimerkki; kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää.

Matkan kesto
13 päivää, perillä 10 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 590 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki – Manila

Päivä 2 | Manila
G-Hotels Manila
Saapuminen Manilaan ja kentältä kuljetus hotelliin. Vapaata aikaa Manilassa.

Päivät 3-4 | Manila – Palau
Landmark Marina | A
Päivä vapaata aikaa Manilassa. Illalla kuljetus lentokentälle ja lento Palauhin, Kororiin. Palauhin saavutaan myöhään aamuyöstä, jolloin kuljetus hotellille. Palaun upeista sukellusvesistä päästään heti seuraavana aamuna nauttimaan 2 sukelluksen verran.

Päivät 5-10 | Palau
Landmark Marina | A, L
Uskomattomia sukelluskokemuksia Palaun kristallinkirkkailla vesillä. Hinta sisältää 2 sukellusta päivässä.

Päivä 11 | Palau – Manila
G-Hotels Manila | A
Vapaata aikaa Palaulla. Lisämaksusta vaikka retki Jellyfish Lakelle snorklaamaan.Illalla kuljetus lentokentälle ja lento Manilaan. Manilassa kuljetus hotelliin.

Päivät 12-13 | Manila – Helsinki | A
Kuljetus Manilan lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

Ateriat:
A = aamiainen x 10
L = lounas x 6

Lennot
Helsinki – Hongkong 23.40–15.30
Hongkong – Manila
Manila – Koror
Koror – Manila
Manila – Hongkong
Hongkong – Helsinki
Kaukolennot Finnair ja Cathay Pacific
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot turistiluokassa
- Sisäiset lennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin
- 14 sukellusta/hlö
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Sisäisten lentojen mahdolliset lentokenttäverot
- Palaun luonnonpuistomaksut (n. 60USD/hlö)
- Sukellusvälineiden vuokra
- Viisumit ja mahdolliset maastapoistumismaksut
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Filippiinit

Philippines FlagPinta-ala
300 000 km²

Asukasluku
109 180 815

Pääkaupunki
Manila

Uskonto
katolisia 80,9 %, muslimeita 5 % (moroja)

Kieli
filippino ja englanti

Valuutta
Filippiinien peso (PHP)

Päätuotteet
elektroniikka, vaatteet, öljyjalosteet, kookosöljy ja hedelmät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Filippiinien tasavalta eli Filippiinit on 7107 saaren ja reilun 100 miljoonan asukkaan trooppinen saaristovaltio Kaakkois-Aasiassa. Suurin osa asukkaista elää 11 saarella. Saaret saivat nimensä Espanjan kuninkaan Filip II:n mukaan vuonna 1543. Espanjan ja Yhdysvaltojen vaikutus näkyy edelleen maan kulttuurissa ja hallintojärjestelmässä. Ferdinand Marcos hallitsi maata lähes yksinvaltiaana yli 20 vuoden ajan, kunnes kansa pakotti hänet eroamaan 1986.

Manila

Manilan kaupunki, jota filippiiniläiset kutsuvat nimellä "Maynilad" on Filippiinien pääkaupunki ja maan hallinnollinen keskus. Manila on osa pääkaupunkiseutua, Metro Manilaa, jossa asuu yli 14 miljoona ihmistä. Kaupunki sijaitsee Manilan lahdella. Manila koostuu monesta eri kaupungista, joten suoranaista keskustaa ei ole. Kaupunki tuhoutui melkein kokonaan toisen maailmansodan aikaan ja on rakennettu pitkälti uudestaan. Sisäkaupunginosat Ermita ja Malate tarjoavat laajan valikoiman baareja ja ravintoloita. Makati on uusi moderni alue, josta löytyy suurimmat ostoskeskukset.

HOTELLIT

G-Hotel Manila by Waterfront (3+)

G- Hotel Manila on trendikäs boutique-tyylinen hotelli, joka sijaitsee Manilan historiallisessa keskustassa. Hotellin on suunnitellut maailmankuulu arkkitehti Gerry Contreras ja sisustus on tyylikkään mustavalkoinen. Hotellin sijainti on hyvä lähellä ostoskeskuksia, golfkenttiä ja kuuluisaa Roxas Bulevardia. Hotellissa on korkeatasoinen ravintola ja baari, sekä seitsemännessä kerroksessa sijaitseva ulkoilma uima-allas. Huoneiden perusvarustukseen kuuluu televisio, mini-baari, tallelokero, kahvi- ja teekeitin, sekä pesulapalvelut.

Palau

File:Flag of Palau.svg

Pinta-ala
459 km²

Asukasluku
21 685

Pääkaupunki
Ngerulmud

Kieli
englanti ja palauan

Valuutta
Yhdysvaltain dollari(USD)

Valtiomuoto
tasavalta

Palau itsenäistyi vuonna 1994 ja on yksi maailman nuorimmista valtioista. Se sijaitsee Mikronesiassa, Tyynellä valtamerellä Filippiineistä itään. Saarivaltio koostuu kahdeksasta pääsaaresta, pienempiä saaria on yli 200. Matkailija matkaa useimmiten Kororin saarelle, josta pääsee helposti tekemään retkiä.

Turhaan ei Palaun saarivaltion pinnanalaista elämää kutsuta “vedenalaiseksi Serengetiksi”. Tämä sukeltajien paratiisi valloittaa merenalaisella elämänkirjollaan eikä auringonpalvoja pety maisemistakaan. Kalkkikivi- ja tuliperäiset saaret nousevat alueen kirkkaista vesistä kuin sienet vihreine lakkeineen. Palaun yksittäinen suosituin nähtävyys on Jellyfish Lake, jossa kultaisten meduusojen sekaan pääsee snorklailemaan.

Koror

Filippiineille matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset voivat matkustaa Filippiineille ilman viisumia 30 päiväksi. Passin tulee olla voimassa 6kk maahan saapumisen jälkeen.


Turvallisuus

Pysyttelemme opastetuilla kiertomatkoilla turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, tuhkarokko, kurkkumätä, sikotauti, vihurirokko ja polio) lisäksi hepatiitti A rokotusta. Riskiarvion perusteella suositellaan hepatiitti B-, japanin aivotulehdus-, kolera-, lavantauti- ja influenssarokotusta, sekä malarianestolääkitystä. Todistus keltakuumerokotuksesta vaaditaan 1 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta, jotka saapuvat maista joissa keltakuumetta esiintyy. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi.


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta Filippiineillä on 220 volttia, 60 Hz. Suomalaisiin sähkölaitteisiin tarvitaan adapteri.


Ruoka ja Juoma

Riisi on tärkeä osa Filippiiniläistä ruokakulttuuria. Riisi ja maissi ovatkin väestön merkittävimmät ravinnonlähteet. Riisistä saadaan jopa kolme satoa vuodessa. Vientituotteita ovat sokeriruoko, kookospähkinä, banaani sekä ananas. Myös kalaa tai äyriäisiä syödään päivittäin. Ruoka ei ole kovin mausteista, mutta valkosipulia käytetään paljon ja sitä pidetään myös terveellisenä. Vihanneksia käytetään keitoissa ja pataruoissa, yleisimmin vihreitä papuja ja perunaa.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Filippiineillä on trooppisen kuuma ja kostea ilmasto. Vuorokauden lämpötila on +23-32 asteen välillä, keskilämpötila +26,5 astetta. Kuiva kausi on tammikuusta huhtikuuhun, sadekausi ajoittuu toukokuusta joulukuulle. Sadekaudella taifuunit ovat yleisiä.


Pankkiasiat

Filippiinien peso (PHP).


Yleiset ohjeet

Aikaero
+6h talviaikaan, +5h kesällä.

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi. Kansainvälinen suuntanumero on +63.

Palaulle matkustavan hyvä tietää

 • sukellus-filippiinit/pool
 • sukellus-filippiinit/spa
 • sukellus-filippiinit/suite
 • sukellus-filippiinit/turtle-with-diver
 • sukellus-filippiinit/underwater2
 • sukellus-filippiinit/underwater20
 • sukellus-filippiinit/underwater21
 • sukellus-filippiinit/underwater22
 • sukellus-filippiinit/underwater24
 • sukellus-filippiinit/underwater3
 • sukellus-filippiinit/underwater5
 • sukellus-filippiinit/underwater7