Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Singapore

Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken, Manado ja Singapore

Indonesia | Singapore  
Bunaken | Manado | Singapore

Matka kattaa Bunakenin upeat sukellusvedet, Manadon lähialueen monipuoliset aktiviteettimahdollisuudet sekä Singaporen mielenkiintoiset kaupunkipäivät.

Bunaken National Marine Park kattaa kokonaisuudessaan lähes 90 000 hehtaaria. Puiston viiden saarten ympärillä ja Manadon lahdella on yhteensä yli 40 maailmankuulua sukelluskohdetta. Kansallispuiston pystysuorilta seinämiltä löytyy maailman rikkain merielämä. Puiston vesissä elää mm. yli 1000 riuttakala-, 400 koralli- ja 7 jättisimpukkalajin edustajia. Bunaken National Marine Park onkin ehdolla Unescon maailman perintökohteeksi maailman rikkaimpana vesistönä.

Puiston riutoilla elää myös noin metrin mittaisia jättiläissimpukoita sekä dugongeja eli ns. merilehmiä. Merilehmät laiduntavat matalikon meriruohikoilla ja paras mahdollisuus nähdä niitä on täydenkuun aikaan. Meren syvyyksissä elää kaksi eri lajin elävää fossiilia, nautilus (helmivene) ja coelacanth (varsieväkala). Delfiinit ja pilottivalaat ovat tuttu näky veneilijöille, mutta veneretkellä voi kohdata myös muuttomatkalla olevia ryhä- ja miekkavalaita sekä kaskelotteja.

Sukellus alueella on ympärivuotista. Ilmasto on trooppinen, lämpötila vaihtelee 25°C ja yli 30°C välillä vuodenajasta riippuen. Huhtikuusta marraskuuhun on kuiva kausi, jolloin vallitsevat tuulet puhaltavat kaakosta ja meri on yleensä tyyni. Joulukuusta maaliskuuhun vallitseva tuuli puhaltaa luoteesta ja tuo mukanaan ajoittaisia sateita. Veden lämpötila vaihtelee 27°C ja 30°C välillä ja näkyvyys 15 metristä yli 30 metriin. Myös Singapore on kohteena ympärivuotinen. Suurimmat sateet tavataan loppuvuonna välillä marrastammikuu.

Matkan kesto
11 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 790 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1-2 | Lennot Helsinki –Singapore
Lento Helsingistä Frankfurtin kautta Singaporeen.

Päivä 2 | Singapore – Manado
Saapuminen Singaporeen ja jatkolento Indonesian Manadoon. Indonesian viisumin saatte kentälle saavuttaessa. Kentältä kuljetus satamaan, josta eteenpäin veneellä Bunakenin saarelle.

Päivät 3-6 | Bunaken
Sukelluslomaa Bunakenilla. Hintaan sisältyy kolme ateriaa päivässä, kahvi ja tee sekä juomavesi sekä kaksi sukellusta päivässä. Lisämaksusta mahdollisuus lisäsukelluksiin.
Huom! Hinta ei sisällä sukellusvälineitä vaan ne tulee varata suoraan saavuttaessa.

Päivä 7 | Manado
Hinghland Resort and Spa | A, L, I
Sademetsäretki, kesto noin 8 tuntia
Aamiaisen jälkeen venekuljetus takaisin Manadoon , josta matka jatkuu autolla kohti Tangagon sademetsää. Ajomatka kestää Manadosta vähän yli kaksi tuntia. Matkan varrelle jää idyllisiä kyliä vehreissä maisemissa. Vaellus sademetsässä oppaan johdolla. Mahdollisuus nähdä muun muassa saarelle endeemisiä mustia macaq-apinoita, sarvilintuja sekä muita puiston eläimiä.

Päivä 8 | Manado
Highland Resort and Spa | A, L, I
Puolen päivän koskenlaskuretki.
Waraneyn koskenlasku yrityksen ystävällinen ja ammattitaitoinen
henkilökunta opastaa asiakkaat eri koskenlaskun vaikeusasteisiin, keskitasosta edistyksellisimpiin. Puolenpäivän retki käsittää 9km koskenlaskun Ranoyapon-joella. Oppaat ja koskenlaskuvarusteet ovat turvallisuussääntöjen mukaisia.

Päivä 9 | Singapore
The York Hotel | A
Kuljetus Manadon lentokentälle ja lento Singaporeen. Singaporessa kuljetus hotellillenne ja ilta vapaata aikaa.

Päivät 10-11 | Singapore – Helsinki
The York Hotel | A

Omatoiminen päivä Singaporessa. Illalla kuljetus lentokentälle ja lento Suomeen.

Ateriat:
A = aamiainen x 9
L = lounas x 7
I = illallinen x 7

Lennot
Helsinki – Frankfurt 08.20–09.55
Frankfurt – Singapore 12.35–06.35
Singapore – Manado
Manado – Singapore
Singapore – Lontoo 23.45–05.55
Lontoo – Helsinki 07.30–12.25
Kaukolennot Singapore Airlines
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot turistiluokassa
- Sisäiset lennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin
- 8 sukellusta/hlö
- Mainitut aktiviteetit ja retket
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Sukellusvälinevuokra
- Bunakenin luonnonpuistomaksu
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Indonesia
Pinta-ala
1 919 440 km²

Asukasluku
267 026 366

Pääkaupunki
Jakarta

Uskonto
islam 86%, protestantteja 6%, Balilla pääuskontona hindulaisuus

Kieli
bahasa indonesia (virallinen kieli), englanti, hollanti

Valuutta
Rupia (IDR)

Päätuotteet
öljy, kaasu, tekstiilit, elintarvikkeet

Hallitusmuoto
tasavalta

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostos-mahdollisuudet, kiehtovat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Maassa vallitsee trooppinen ja kostea ilmasto. Maassa on yleisesti kaksi vuodenaikaa: kuiva kausi toukokuusta syyskuuhun ja sadekausi lokakuusta huhtikuuhun. Balilla sadekausi ulottuu joulukuun lopulta helmikuun loppuun. Maassa on yleisesti ottaen lämmintä vuoden ympäri. Lämpötilat ovat vuorilla rannikoita alhaisempia ja voivat muuttua jopa kylmiksi.

Indonesia muodostuu tuhansien saarien saaristosta, joita kutsutaan myös kelluviksi smaragdisaariksi. Saaret ovat houkutelleet jo vuosisatoja ihmisiä puoleensa. Kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat, eurooppalaiset kolonialistit lähetystyöntekijät, seikkailijat, kaivosyhtiöt sekä matkaajat ovat kaikki ihastuneet maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu luonnonvaroilla on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan ja maa on varmasti useankin vierailun arvoinen. Tunnetuin tuhansista saarista lienee upea Bali - Jumalten saareksi usein kutsuttu - jonka valkoiset rannat, palmut ja temppelit lumoavat matkaajan. Balin läheisyydessä sijaitsee rauhallinen ja upea Lombokin saari.

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostosmahdollisuudet, kiehtoavat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu upealla luonnolla ja kauniilla rannoilla, on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan. Matkaajan onkin helppo ihastua maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Indonesia on varmasti useankin vierailun arvoinen.

Bunaken

Bunakenin saari sijaitsee Pohjois-Sulawesillä Manadon kaupungin edustalla. Bunakenin kansallispuisto kattaa kokonaisuudessaan 89 065 hehtaaria. Se muodostuu viidestä saaresta, Bunaken, Siladen, Manado Tua, Montehage ja Nain, sekä alueesta Sulawesin rannikolla. Jokaisen viiden saaren ympärillä on useita sukelluskohteita, muutama kohde sijaitsee Sulawesin mantereen rannikolla.

Tämän kansallispuiston alueella on erittäin rikas merenalainen elämä. Sekä matalikolla että pystysuoralla koralliseinämällä asuu uskomaton määrä erilaisia kala-, koralli-, äyriäis-, nilviäis- ym. lajeja. Puiston vesissä elää yli 2500 eri kalalajin, 70 korallisuvun ja 7 jättisimpukkalajin edustajia. Puiston riutoilla elää myös noin metrin mittaisia jättiläissimpukoita sekä dugongeja eli niin sanottuja merilehmiä. Delfiinit ja pilottivalaat ovat tuttu näky veneilijöille.

Sukellus alueella on ympärivuotista. Ilmasto on trooppinen, lämpötila vaihtelee 25°C ja yli 30°C välillä vuodenajasta riippuen. Huhtikuusta marraskuuhun on kuiva kausi, jolloin vallitsevat tuulet puhaltavat kaakosta ja meri on yleensä tyyni. Joulukuusta maaliskuuhun vallitseva tuuli puhaltaa luoteesta ja tuo mukanaan ajoittaisia sateita. Veden lämpötila vaihtelee 27°C ja 30°C välillä ja näkyvyys 15 metristä yli 30 metriin.

Sulawesi Marine National Park -kansallispuistoon on noin 14 euron suuruinen sisäänpääsymaksu, joka vaaditaan jokaiselta puiston alueelle vierailevalta. Maksua vastaan annetaan merkki, joka on voimassa yhden kalenterivuoden. Pääsymaksuista kertyvät tulot käytetään kansallispuiston alueen suojeluun.

Manado

Pääasiallisesti Manado toimii vain läpikulkukaupunkina Bunakenille, sekä muihin Sulawesin kaupunkeihin matkustettaessa. Manadon lentokenttä sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta ja satamasta, josta on reilun puolen tunnin venematka Bunakenin saarelle.

Singapore
Pinta-ala
707 km²

Asukasluku
6 209 700

Pääkaupunki
Singapore

Uskonto
buddhalaisuus, kristitinusko, islam, taolaisuus

Kieli
englanti, mandariinikiina, malaji, tamili

Hallitusmuoto
tasavalta

Singapore on monien mahdollisuuksien kaupunki. Kaupunkivaltio koostuu pääsaaresta, sekä sen ympärillä sijaitsevista pääasiassa asumattomista saarista. Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, ja tästä syystä lämpötila pysyttelee päälle kahdenkymmenen asteen vuoden ympäri. Kesä- ja heinäkuu ovat kuumimmat kuukaudet. Singapore on kuuluisa rikkaasta ruokakulttuuristaan: vain mielikuvitus ja oma uskallus ovat gastronomisen nautinnon rajana. Tarjontaa on aina edullisista hawkers-kioskeista upeisiin luksusravintoloihin. Singaporelainen ruokakulttuuri heijastaa kaupungin monikulttuurisuutta saaden vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta, malesialaisesta ja tamili-keittiöistä. Singapore on tunnettu myös yhtenä Aasian tärkeimmistä liike-elämän keskuksista.

Kaupunki on moderni metropoli ja myös hieman kalliimpi lomanviettopaikka moniin muihin Aasian kohteisiin verrattuna. Singapore tarjoaa runsaasti koettavaa kaupunkilomaa etsivälle. Nähtävää riittää esimerkiksi Singaporen eläintarhassa, joka tarjoaa huikeita yösafareita, ja Sentosan saarella, jonne paikalliset pakenevat kaupungin kiirettä. Monet ostoskeskukset mahdollistavat shoppailun nuorten paikallisten suunnittelijoiden luomuksista aina kansainvälisten designmerkkien omiin myymälöihin. Nähtävyys itsessään on myös Changin lentoasema, joka on Kaakkois-Aasian vilkkaimpia. Lentokenttä on monen matkustajan suosiossa kattavien palveluidensa ansiosta.

Singaporen kaupungissa asukkaita liikuttaa kätevimmin metro eli Mass Rapid Transit (MRT), joka myös muodostaa saaren julkisen liikenteen selkärangan. Metron kolme linjaa kulkevat saaren laidasta laitaan, junat sekä maanalaiset asemat ovat ilmastoituja ja vuoroväli on tiheä, joskin aamuisin ruuhka-aikaan tunnelma on silti tiivis.

Singapore tarjoaa runsaasti koettavaa kaupunkilomaa etsivälle. Siellä kohtaavat tyylikkäästi itä ja länsi, perinteet ja nykyaika.

Singaporen kaupunkivaltio on moderni metropoli, hieman kalliimpi lomanviettopaikka kuin monet muut Aasian kohteet. Singaporelainen ruokakulttuuri heijastaa kaupungin monikulttuurisuutta saaden vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta, malesialaisesta ja tamili-keittiöistä. Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, ja tästä syystä lämpötila pysyttelee päälle kahdenkymmenen asteet vuoden ympäri.

Singapore

Singapore on monien mahdollisuuksien kaupunki. Kaupunkivaltio koostuu 63 saaresta, mukaan lukien Singaporen pääsaari. Singapore sijaitsee päiväntasaajan läheisyydessä, ja tästä syystä lämpötila pysyttelee päälle kahdenkymmenen asteet vuoden ympäri. Kesä- ja heinäkuu ovat kuumimmat kuukaudet ja monsuunien myötä marras-joulukuussa sataa eniten. Singapore on kuuluisa rikkaasta ruokakulttuuristaan: vain mielikuvitus ja oma uskallus ovat gastronomisen nautinnon rajana. Tarjontaa on aina edullisista hawkers -kioskeista upeisiin luksusravintoloihin. Singaporelainen ruokakulttuuri heijastaa kaupungin monikulttuurisuutta saaden vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta, malesialaisesta ja tamili-keittiöistä. Singapore on tunnettu myös yhtenä Aasian, ja kenties koko maailman, tärkeimmistä liike-elämän keskuksista. Kaupunki on moderni metropoli ja myös hieman kalliimpi lomanviettopaikka moniin muihin Aasian kohteisiin verrattuna. Singapore tarjoaa runsaasti koettavaa kaupunkilomaa etsivälle. Nähtävää riittää esimerkiksi Singaporen eläintarhassa, joka tarjoaa huikeita yösafareita, ja Sentosan saarella, jonne paikalliset pakenevat kaupungin kiirettä. Monet ostoskeskukset mahdollistavat shoppailun nuorten paikallisten suunnittelijoiden luomuksista aina kansainvälisten design-merkkien omiin myymälöihin. Nähtävyys itsessään on myös Changin lentoasema, joka on Kaakkois-Aasian vilkkaimpia. Lentokenttä on monen matkustajan suosiossa kattavien palveluidensa ansiosta. Singaporen kaupungissa asukkaita liikuttaa kätevimmin metro eli Mass Rapid Transit (MRT), joka myös muodostaa saaren julkisen liikenteen selkärangan. Metron kolme linjaa kulkevat saaren laidasta laitaan, junat sekä maanalaiset asemat ovat ilmastoituja ja vuoroväli on tiheä, joskin aamuisin ruuhka-aikaan tunnelma on silti tiivis.

HOTELLIT

The York Hotel (4)

Hotellilla on hyvä sijainti aivan kaupungin ytimessä. Hotelli on hyvä valinta, mikäli pysähdyt Singaporessa vain hetkeksi. Hotellilta on lyhyen matkan päässä niin bisnesalueet kuin Orhard road, joka on Singaporen keskeinen ostosalue. Hotellissa on mm. kahvila, baari, ravintola, bisneskeskus, uima-allas, poreallas, kuntosali, matkamuistomyymälä ja kampaamo. Hotellissa on yhteensä 407 huonetta joissa on mm. ilmastointi, kylpyhuone, minibaari, safetybox, televisio, kahvin/teenkeitin, puhelin, 24h huonepalvelu.

Indonesiaan matkustavan hyvä tietää

Singaporeen matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia Singaporeen alle 90 päivän matkoilla. Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.


Turvallisuus

Singapore on turvallinen maa matkustaa, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A ja B-rokotusta. Riskiarvion perusteella on myös syytä harkita Lavantauti ja Japanin aivotulehdus- rokotteita.Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Ruoka ja Juoma

Singaporessa yhdistyvät useat ruokakulttuurit, jossa kohtaavat mm. kiinalainen, intialainen ja malesialainen keittiö. Singaporen omia ruokaerikoisuuksia ovat muun muassa kalanpääcurry, chicken rice eli kanariisi, chilirapu, joka on chilitomaattikastikkeessa keitetty rapu sekä paistetut nuudelit Char Kuey teow. Singaporen kansallishedelmä on durian, joka on tunnettu voimakkaasta hajustaan.

Singaporen hyvästä hygiania tasosta huolimatta, on suositeltavaa käyttää pullotettua vettä.


Ilmasto ja Sää

Singaporessa vallitsee trooppinen monsuuni-ilmasto ja lämpötilat ovat vuoden ympäri melko samat (n. 23-35 C). Ilma on hyvin kosteaa ja sateet ovat hyvin yleisiä. Eniten sataa marra-tammikuussa.


Pankkiasiat

Singaporen dollari (SGD). Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.


Yleiset ohjeet

Aikaero
GMT +8, eli 6 tuntia Suomen aikaa edellä

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

  • 096-Singapore-Combo/d2/1
  • 096-Singapore-Combo/d2/2