Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Indonesia

Sukellusmatka Indonesiassa: Lembeh ja Bunaken

Indonesia  
Lembeh | Bunaken

Bunakenin ja Lembehin saaret ovat sukelluksien osalta harvinaisen monipuolisia ja eroavat toisistaan vaikka siirtymä paikasta toiseen on melko lyhyt. Molemmat sijaitsevat Indonesiassa Sulawesin saaren pohjoispuolella.

Lembehin majoituspaikkana on NAD Lembeh, pieni ja tasokas sukelluskeskus, joka sijaitsee suojaisassa lahdessa Lembehin saarella, salmen puolivälin tienoilla lyhyen venematkan päästä lähimmäistä suuresta kaupungista Bitungista.

Bunakenissa majoitutaan Bunakenin saarella.

Sukelluksesta vastaavat eurooppalaiset PADI-kouluttajat sekä paikalliset kokeneet sukellusoppaat.

Halutessanne matkalle voi ottaa myös lisäöitä esim. sukelluskohteisiin tai Singaporeen.

Matkan kesto
13 päivää, 10 yötä perillä
Matkan hinta
Alkaen 3 290 €, 2hh:ssa
1hh-lisä 790 €
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1-2 | Lennot Manadoon, Lembeh 1 yö
Päivät 3-6 | Lembeh 4 yötä 1
Päivät 7-11 | Bunaken 5 yötä 1
Päivät 12-13 | Manado – Helsinki 1

Matkan erityispiirteet

Matkalle voi lähteä vaikka ei harrastakkaan sukeltamista. Kohteet sopivat loistavasti myös snorklaamiseen ja rentoutumiseen.

Lennot
Helsinki – Kööpenhamina 09.30–10.10
Kööpenhamina – Singapore 12.30–07.15
Singapore – Manado 09.25–13.05
Manado – Singapore 13.50–17.05
Singapore – Kööpenhamina 23.50–06.25
Kööpenhamina – Helsinki 08.05–10.40
Kaukolennot Singapore Airlines
Hintaan sisältyy
- Mainitut lennot lentolippuihin sisältyvine lentoveroineen
- Majoitus 10 yötä
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulut 35 €/hlö
- Lisäsukellukset ja sukelluskurssit
- Sukellusvälinevuokra
- Bunakenin kansallispuistomaksu (n. 15 €)
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki Manado 
Lento Helsingistä Euroopan välilaskun kautta Singaporeen, josta eteenpäin Silkairilla Manadoon.

Päivä 2 | Lembeh
NAD Lembeh 3* | I
 
Saapuminen Manadoon.
Indonesian viisumin saatte Manadon kentälle saavuttaessa. Kentältä kuljetus Lembehin saarelle ja majoittuminen NAD Lembeh Resortiin.

Päivät 3-6 | Lembeh
NAD Lembeh 3* | A, L, I 
Sukelluslomaa Lembehillä. Hintaan sisältyy kolme ateriaa sekä yhteensä 11 sukellusta. Lisämaksusta mahdollisuus lisäsukelluksiin.

Päivä 7 | Bunaken
Muutaman tunnin kestävä kuljetus Bunakenille.

Päivä 8-11 | Bunaken
Sukelluslomaa Bunakenilla. Hintaan sisältyy kolme ateriaa päivässä, kahvi ja tee sekä juomavesi sekä yhteensä 8 sukellusta. Lisämaksusta mahdollisuus lisäsukelluksiin.

Päivät 12-13 | Manado Helsinki | A
Kuljetus Manadon lentokentälle ja lento Singaporen ja Euroopan vaihdon kautta Suomeen.

Ateriat:
A = aamiainen x 10
L = lounas x 9
I = illallinen x 10

 

Kohde-esittelyt

 

Indonesia
Pinta-ala
1 919 440 km²

Asukasluku
267 026 366

Pääkaupunki
Jakarta

Uskonto
islam 86%, protestantteja 6%, Balilla pääuskontona hindulaisuus

Kieli
bahasa indonesia (virallinen kieli), englanti, hollanti

Valuutta
Rupia (IDR)

Päätuotteet
öljy, kaasu, tekstiilit, elintarvikkeet

Hallitusmuoto
tasavalta

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostos-mahdollisuudet, kiehtovat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Maassa vallitsee trooppinen ja kostea ilmasto. Maassa on yleisesti kaksi vuodenaikaa: kuiva kausi toukokuusta syyskuuhun ja sadekausi lokakuusta huhtikuuhun. Balilla sadekausi ulottuu joulukuun lopulta helmikuun loppuun. Maassa on yleisesti ottaen lämmintä vuoden ympäri. Lämpötilat ovat vuorilla rannikoita alhaisempia ja voivat muuttua jopa kylmiksi.

Indonesia muodostuu tuhansien saarien saaristosta, joita kutsutaan myös kelluviksi smaragdisaariksi. Saaret ovat houkutelleet jo vuosisatoja ihmisiä puoleensa. Kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat, eurooppalaiset kolonialistit lähetystyöntekijät, seikkailijat, kaivosyhtiöt sekä matkaajat ovat kaikki ihastuneet maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu luonnonvaroilla on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan ja maa on varmasti useankin vierailun arvoinen. Tunnetuin tuhansista saarista lienee upea Bali - Jumalten saareksi usein kutsuttu - jonka valkoiset rannat, palmut ja temppelit lumoavat matkaajan. Balin läheisyydessä sijaitsee rauhallinen ja upea Lombokin saari.

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostosmahdollisuudet, kiehtoavat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu upealla luonnolla ja kauniilla rannoilla, on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan. Matkaajan onkin helppo ihastua maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Indonesia on varmasti useankin vierailun arvoinen.

Lembeh

Sulawesin saaren pohjoiskärjessä sijaitseva Lembehin salmi on saavuttanut sukeltajien keskuudessa legendaarisen maineen erityisesti yhtenä maailman parhaista muck-sukelluskohteista. Mustan vulkaanisen hiekan peittämällä salmella meren omituisten otusten runsaus on ainutlaatuista - voit nähdä muun muassa seepra-antennikrotin (Antennarius striatus), kummitusneulan (Solenostomus paradoxus), matkijatursaan (Thaumoctopus mimicus), sinirengastursaan (Hapalochlaena lunulata) sekä neljä eri kääpiömerihevoslajia (Hippocampus bargibanti, H. denise, H. pontohi ja H. severnsi). Vapaakiduskotiloiden (nudibranch) lajimäärä on täällä myös häikäisevä. Lembehin salmesta löytyy hiekkapohjien lisäksi kauniita riuttoja jotka usein reunustavat varsinaista muck-sukelluskohdetta. Kyseessä onkin sukelluskohteiden puolesta harvinaisen monipuolinen alue jonne monet sukeltajat palaavat vuosi toisensa jälkeen.

HOTELLIT

NAD Lembeh (3)
NAD Lembeh on pieni ja tasokas sukelluskeskus joka sijaitsee suojaisassa lahdessa Lembehin saarella, salmen puolivälin tienoilla lyhyen venematkan päästä lähimmäistä suuresta kaupungista Bitungista. Kaupungin läheisyydestä huolimatta NAD:n ranta on puhdas ja sukellukset kotiriutalla ovat myös erinomaisia. Keskeinen sijainti takaa nopean pääsyn kaikille salmen parhaille sukelluskohteille joiden sukeltajamäärä on tiukasti rajattu. NAD:n veneet lähtevät aamuisin puoli tuntia ennen muita sukelluskeskuksia liikkeelle mikä takaa sen, että pääsemme aina valitsemaan parhaat sukelluskohteet ensimmäisinä. Resortin omistaa brittiläis-malesialainen pariskunta ja sukelluksesta vastaavat paikalliset kokeneet sukellusoppaat. NAD:sta löytyy myös tilava kamerahuone joten sukelluskeskus sopii hyvin myös mittavan kamerakaluston omaaville sukeltajille. Resortissa on sekä huoneita että bungaloweja. Molemmissa on länsimainen wc, suihku (lämmin vesi) ja terassi. Bungalowit sijaitsevat harvakseltaan rinteellä josta avautuu kaunis merinäköala Lembehin salmelle.

Bunaken

Bunakenin saari sijaitsee Pohjois-Sulawesillä Manadon kaupungin edustalla. Bunakenin kansallispuisto kattaa kokonaisuudessaan 89 065 hehtaaria. Se muodostuu viidestä saaresta, Bunaken, Siladen, Manado Tua, Montehage ja Nain, sekä alueesta Sulawesin rannikolla. Jokaisen viiden saaren ympärillä on useita sukelluskohteita, muutama kohde sijaitsee Sulawesin mantereen rannikolla.

Tämän kansallispuiston alueella on erittäin rikas merenalainen elämä. Sekä matalikolla että pystysuoralla koralliseinämällä asuu uskomaton määrä erilaisia kala-, koralli-, äyriäis-, nilviäis- ym. lajeja. Puiston vesissä elää yli 2500 eri kalalajin, 70 korallisuvun ja 7 jättisimpukkalajin edustajia. Puiston riutoilla elää myös noin metrin mittaisia jättiläissimpukoita sekä dugongeja eli niin sanottuja merilehmiä. Delfiinit ja pilottivalaat ovat tuttu näky veneilijöille.

Sukellus alueella on ympärivuotista. Ilmasto on trooppinen, lämpötila vaihtelee 25°C ja yli 30°C välillä vuodenajasta riippuen. Huhtikuusta marraskuuhun on kuiva kausi, jolloin vallitsevat tuulet puhaltavat kaakosta ja meri on yleensä tyyni. Joulukuusta maaliskuuhun vallitseva tuuli puhaltaa luoteesta ja tuo mukanaan ajoittaisia sateita. Veden lämpötila vaihtelee 27°C ja 30°C välillä ja näkyvyys 15 metristä yli 30 metriin.

Sulawesi Marine National Park -kansallispuistoon on noin 14 euron suuruinen sisäänpääsymaksu, joka vaaditaan jokaiselta puiston alueelle vierailevalta. Maksua vastaan annetaan merkki, joka on voimassa yhden kalenterivuoden. Pääsymaksuista kertyvät tulot käytetään kansallispuiston alueen suojeluun.

Indonesiaan matkustavan hyvä tietää

 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/1
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/10
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/3
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/4
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/5
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/6
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/7
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/8
 • sukellusmatka_lembeh_bunaken/9
 
 
 

Muita opastettuja sukellusmatkoja

> Sukellusmatka Indonesiassa:
Bunaken 7 yötä

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken 11 yötä

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken ja Raja Ampat

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bali ja Komodo

> Sukellusmatka Galapagosilla: Darwin ja Wolf -saaret

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.