Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Indonesia

Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken ja Raja Ampat

Indonesia  
Bunaken | Manado | Raja Ampat

Sukellussafari yhdistää kaksi maailman rikkainta koralliriuttaa, Bunakenin ja Raja Ampatin. Indonesian Papualla sijaitsevaan Raja Ampatin vedenalaiseen paratiisiin tutustumme majoittuen korkeatasoisella MSV Amira -liveaboardilla. Bunakenin saari sijaitsee niin ikään Indonesiassa, Sulawesin pohjoiskärjen tuntumassa.

52-metrinen MSV Amira on varustettu huippuluokan navigointijärjestelmällä sekä pelastusvarusteilla, sukeltajien turvallisuus on ensisijaisen tärkeää. Aluksella on kahdeksan kahden hengen hyttiä sekä kaksi yhden hengen hyttiä, suurelle risteilijälle otetaan kerrallaan asiakkaiksi siis vain 18 sukeltajaa. Jokaisessa hytissä on oma WC sekä suihku, ja kaikki hytit kylpevät luonnonvalossa. Hyvin varustellulla MSV Amiralla on käytössäsi muun muassa tunnelmallinen ravintola, romanttinen oleskelutila sekä suuri auringonottoalue.

Bunaken on kuuluisa henkeäsalpaavista drop off -seinämäsukelluksista, mutta alueelta löytyy myös maailmanluokan muck-hiekkapohjasukellusta. Majoitus on perinteisissä tilavissa puisissa bungaloweissa, joista on upeat merinäköalat.

Papuan Raja Ampat on maailmankuulu sukellusalue, jossa tavataan muun muassa useiden hailajien lisäksi paholaisrauskuja. Luonnonpuistossa voit törmätä yli 1300 eri kalalajiin ja erilaisia korallityyppejä on tunnistettu jo yli 500. Vedenalaisten maisemien lisäksi myös maanpäällinen trooppinen kauneus ilahduttaa sukellussafarilla matkustavia koko kahdeksan liveaboard-päivän ajan.

Matkan kesto
17 päivää, perillä 14 yötä
Matkan hinta
Alkaen 5 290 €, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma
Päivät 1-2 | Lennot Manadoon, venekuljetus Bunakenille

Päivät 2-5 | Bunaken 4 yötä 1
Päivät 6-14 | Raja Ampat 9 yötä 2
Päivä 15 | Manado 1 yö 1
Päivät 16-17 | Manado – Helsinki 1

Matkan erityispiirteet

• Kaksi huippuluokan sukelluskohdetta samalla matkalla

Lennot
Helsinki – Kööpenhamina 09.30–10.10
Kööpenhamina – Singapore 12.30–07.15
Singapore – Manado 09.25–13.05
Manado – Singapore 13.50–17.05
Singapore – Pariisi 23.55–06.55
Pariisi – Helsinki 10.50–14.50
Kaukolennot Singapore Airlines
Hintaan sisältyy
- Mainitut lennot lentolippuihin sisältyvine lentoveroineen
- Mainitut (tai vastaavat) majoitukset mainituin aterioin
- Mainitut lentokenttäkuljetukset
- Täysihoidon Amira liveaboardilla
- Mainitut sukellukset Raja Ampatilla
- Raja Ampatin kansallispuistomaksu.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulut 35 €/hlö
- Mahdollinen maastapoistumismaksu ja viisumi (Kts. Huomioitavaa)
- Nitrox (120eur)
- Lisäsukellukset ja sukelluskurssit Bunakenilla
- Sukellusvälinevuokra
- Bunakenin kansallispuistomaksu (n. 15 €)
- Mahdolliset lentokenttäverot
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki Manado
Lento Helsingistä Euroopan välilaskun kautta Singaporeen, josta eteenpäin Silkairilla Manadoon.

Päivä 2 | Bunaken
Saapuminen Manadoon.
Indonesian viisumin saatte Manadon kentälle saavuttaessa, viisumi maksaa 25 USD/hlö. Kentältä kuljetus Bunakenille.

Päivät 3-8 | Bunaken
Sukelluslomaa Bunakenilla. Hintaan sisältyy kolme ateriaa päivässä, kahvi ja tee sekä juomavesi sekä yhteensä 10 sukellusta. Lisämaksusta mahdollisuus lisäsukelluksiin.

Päivä 9 | Sorong, Raja Ampat
Amira Liveaboard | A, L, I
Kuljetus Manadoon ja lento Sorongiin. Sorongista kuljetus satamaan, josta nousu Amira Liveaboardiin.

Päivät 10-17 | Raja Ampat
Amira Liveaboard | A, L, I
Sukelluslomaa
upeassa Raja Ampatin saaristossa, liveaboard Amiralla. Hinta sisältää täyshoidon sekä max 4 sukellusta/päivä (ei viimeisenä päivänä ennen lentoa takaisin Manadoon).

Päivä 18 | Manado
Sintesa Hotel 5* | A
Paluu Sorongiin ja lento takaisin Manadoon. Kuljetus Manadossa hotelli Sintesaan, jossa yöpyminen.

Päivät 19-20 | Manado Helsinki | A
Kuljetus Manadon lentokentälle ja lento Singaporen ja Euroopan vaihdon kautta Suomeen.

Ateriat:
A = aamiainen x 17
L = lounas x 16
I = illallinen x 16

 

Kohde-esittelyt

 

Indonesia
Pinta-ala
1 919 440 km²

Asukasluku
267 026 366

Pääkaupunki
Jakarta

Uskonto
islam 86%, protestantteja 6%, Balilla pääuskontona hindulaisuus

Kieli
bahasa indonesia (virallinen kieli), englanti, hollanti

Valuutta
Rupia (IDR)

Päätuotteet
öljy, kaasu, tekstiilit, elintarvikkeet

Hallitusmuoto
tasavalta

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostos-mahdollisuudet, kiehtovat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Maassa vallitsee trooppinen ja kostea ilmasto. Maassa on yleisesti kaksi vuodenaikaa: kuiva kausi toukokuusta syyskuuhun ja sadekausi lokakuusta huhtikuuhun. Balilla sadekausi ulottuu joulukuun lopulta helmikuun loppuun. Maassa on yleisesti ottaen lämmintä vuoden ympäri. Lämpötilat ovat vuorilla rannikoita alhaisempia ja voivat muuttua jopa kylmiksi.

Indonesia muodostuu tuhansien saarien saaristosta, joita kutsutaan myös kelluviksi smaragdisaariksi. Saaret ovat houkutelleet jo vuosisatoja ihmisiä puoleensa. Kiinalaiset ja intialaiset kauppiaat, eurooppalaiset kolonialistit lähetystyöntekijät, seikkailijat, kaivosyhtiöt sekä matkaajat ovat kaikki ihastuneet maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu luonnonvaroilla on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan ja maa on varmasti useankin vierailun arvoinen. Tunnetuin tuhansista saarista lienee upea Bali - Jumalten saareksi usein kutsuttu - jonka valkoiset rannat, palmut ja temppelit lumoavat matkaajan. Balin läheisyydessä sijaitsee rauhallinen ja upea Lombokin saari.

Indonesia on maailman suurin saarivaltio, josta löytyy tekemistä jokaiselle; mahtavat hiekkarannat, edulliset ostosmahdollisuudet, kiehtoavat luontoretket, värikäs kulttuuri sekä erittäin maistuva ruoka.

Myytti paratiisisaarista, joita on siunattu upealla luonnolla ja kauniilla rannoilla, on houkutellut vuosittain lukuisia matkaajia maahan. Matkaajan onkin helppo ihastua maan upeisiin rantoihin, elämäntapaan, vuoriin ja tulivuoriin. Indonesia on varmasti useankin vierailun arvoinen.

Bunaken

Bunakenin saari sijaitsee Pohjois-Sulawesillä Manadon kaupungin edustalla. Bunakenin kansallispuisto kattaa kokonaisuudessaan 89 065 hehtaaria. Se muodostuu viidestä saaresta, Bunaken, Siladen, Manado Tua, Montehage ja Nain, sekä alueesta Sulawesin rannikolla. Jokaisen viiden saaren ympärillä on useita sukelluskohteita, muutama kohde sijaitsee Sulawesin mantereen rannikolla.

Tämän kansallispuiston alueella on erittäin rikas merenalainen elämä. Sekä matalikolla että pystysuoralla koralliseinämällä asuu uskomaton määrä erilaisia kala-, koralli-, äyriäis-, nilviäis- ym. lajeja. Puiston vesissä elää yli 2500 eri kalalajin, 70 korallisuvun ja 7 jättisimpukkalajin edustajia. Puiston riutoilla elää myös noin metrin mittaisia jättiläissimpukoita sekä dugongeja eli niin sanottuja merilehmiä. Delfiinit ja pilottivalaat ovat tuttu näky veneilijöille.

Sukellus alueella on ympärivuotista. Ilmasto on trooppinen, lämpötila vaihtelee 25°C ja yli 30°C välillä vuodenajasta riippuen. Huhtikuusta marraskuuhun on kuiva kausi, jolloin vallitsevat tuulet puhaltavat kaakosta ja meri on yleensä tyyni. Joulukuusta maaliskuuhun vallitseva tuuli puhaltaa luoteesta ja tuo mukanaan ajoittaisia sateita. Veden lämpötila vaihtelee 27°C ja 30°C välillä ja näkyvyys 15 metristä yli 30 metriin.

Sulawesi Marine National Park -kansallispuistoon on noin 14 euron suuruinen sisäänpääsymaksu, joka vaaditaan jokaiselta puiston alueelle vierailevalta. Maksua vastaan annetaan merkki, joka on voimassa yhden kalenterivuoden. Pääsymaksuista kertyvät tulot käytetään kansallispuiston alueen suojeluun.

Manado

Pääasiallisesti Manado toimii vain läpikulkukaupunkina Bunakenille, sekä muihin Sulawesin kaupunkeihin matkustettaessa. Manadon lentokenttä sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä kaupungin keskustasta ja satamasta, josta on reilun puolen tunnin venematka Bunakenin saarelle.

HOTELLIT

Sintesa Peninsula Hotel (5)

Manadon keskustassa sijaitseva hotelli, on alueensa paras. Hotellissa on 150 tilavaa huonetta, joiden moderni sisustus luo viihtyvyyttä.

Sijainti on erinomainen, sillä kaupungin liikekeskusta on helposti saavutettavissa, kuten myös kansainvälinen lentokenttä. Hotellin palveluihin sisältyvät uima-altaan, kuntosalin ja span lisäksi tasokas ravintola-kahvila sekä cocktail lounge puutarhanäkymineen ja yökerho.

Huoneista löydät muun muassa internetyhteyden, satelliittitelevision, turvalokeron arvotavaroille, minibaarin, teen- ja kahvinkeittovälineet sekä tilavat kylpyhuoneet kylpytakkeineen ja hiustenkuivaajineen.

http://www.sintesapeninsulahotel.com/

Raja Ampat

Länsi-Papua kuuluu ehdottomasti maailman parhaimpiin sukelluskohteisiin. Nähtävää riittää, sillä alueelta löytyy yli 600 korallilajia ja yli 1300 eri kalalajia. Sukellusalueilla tavataan muun muassa useiden hailajien lisäksi paholaisrauskuja ja Raja Ampatia onkin kutsuttukin "lajitehtaaksi" sen suuren biodiversiteetin takia.

Myös sukelluskohteissa Raja Ampatin alueen sisällä on isoja eroja, joka entisestään kasvattaa lajirikkautta ja mahdollisuutta bongata mahdollisimman useita erilaisia eläimiä.

Sukelluskohteiden lisäksimyös Raja Ampatin vedenpäällinen ympäristö kauniine saarimaisemineen tarjoaa paljon ihasteltavaa.

HOTELLIT

Amira Liveaboard

Amira Liveaboard on jokaisen sukeltajan unelma: se on sukeltajien suunnittelema, sukeltajia varten tehty. Paikallisesta puusta ja Pinisin laivanrakennusperinteitä kunnioittaen rakennettu alus on 52 metriä pitkä ja on varusteltu erittäin korkealaatuisin turvallisuus- ja navigointilaittein.

Tyylikäs laiva sisältää kahdeksan kahden hengen sekä kaksi yhden hengen hyttiä, joissa kaikissa on omat kylpyhuoneet.

Ravintola, ilmastoitu tv-huone, lounge ja aurinkokansi kuuluvat myös laivan varustukseen. Kahvia, teetä, juomavettä, keksejä ja hedelmiä on tarjolla ilmaiseksi matkan ajan sekä virvoitusjuomaa ja olutta on mahdollista ostaa.

Amira-alus on erittäin tuttu aventuralaisille. Aventura on varannut Amiran kokonaan omille ryhmilleen jo neljä kertaa; kolme kertaa Raja Ambatin ja kerran Komodon sukellusmatkoilleen. Seuraava Aventuran ryhmämatka Amiralla suuntaa Indonesian Forgotten Islandin vesille syksyllä 2017.

Indonesiaan matkustavan hyvä tietää

 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Amira2
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Barracuda
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Misoolin-maisema
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Raja-Ambat-Amira
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Raja-Ambat-Amiran-keulakannella
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Raja-Ambat-Auringonlasku
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Raja-Ambat-Headshied-slug
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Raja-Ambat-Headshield-slugs
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Raja-Ambat-Hippocampus-sp
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Raja-Ambat-Imurikala
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Raja-Ambat-Kilpikonna
 • sukellusmatka-bunaken-raja_ambat/Bunaken-Raja-Ambat-Kummitusneula-1
 
 
 

Muita opastettuja sukellusmatkoja

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bali ja Komodo

> Sukellusmatka Indonesiassa:
Bunaken 7 yötä

> Sukellusmatka Indonesiassa: Bunaken 11 yötä

> Sukellusmatka Galapagosilla: Darwin ja Wolf -saaret

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.