Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Taiwan (Kiina)

Taiwan: Taipei ja luonnonpuistot

Taiwan (Kiina)  
Taipei | Tarokon kansallispuisto | Sun Moon Lake | Alishan

Taiwan on maa, jossa urbaaniin kaupunkielämään tuo vaihtelua upeat luontokohteet, rikas kulttuuriperimä ja herkullisia makuelämyksiä tarjoava keittiö. Matka alkaa elämää sykkivästä ultramodernista Taipeista, kaupungista, jossa uusi ja vanha kohtaavat saumattomasti. Taipeista suunnataan maan suosituimpaan luontokohteeseen Tarokon kansallispuistoon, jossa vesi virtaa kapeiden kalliosolien välissä. Luontoteemaa mukaillen matka jatkuu Taiwanin vuoristomaisemiin ja Sun Moon Laken rannoille. Viimeisenä luontokohteena vieraillaan Alishanin vehreissä puistomaisemissa. Paluumatka Taipeihin taitetaan junalla, maisemien vilahdellessa ikkunoista.

Esitetty matkapaketti on esimerkki; kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää.

Hyvä aika matkustaa Taiwaniin on keväällä, kun alueen valtaavat heleän vaaleanpunaiset kirsikankukat tai myöhään syksyllä, joilloin maiseman värittää ruskan oranssit sävyt.

Matkan kesto
11 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 980€, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sara Loketi
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1-4 | Helsinki – Taipei, Taipei 3 yötä
Päivä 5 | Tarokon kansallispuisto 1 yö
Päivä 6 | Sun Moon Lake 1 yö
Päivät 7| Alishan 1 yö
Päivät 8-9 | Taipei 2 yötä
Päivät 10-11 | Taipei – Helsinki

Matkan erityispiirteet
• Modernit metropolit ja perinteinen kulttuuri
• Taiwanin ruokakulttuuri
• Hektisen elämänrytmin ja rauhan tasapaino
• Junamatka Alishanista Taipeihin
• Upeita luontokohteita
Lennot
Esimerkkiaikataulu
Helsinki – Hong Kong 16.55 – 08.40 +1
Hong Kong – Taipei 10.00 – 11.45
Taipei – Hong Kong 19.35 – 21.40
Hong Kong – Helsinki 00.45 – 05.25
Kaukolennot Finnair
Matkan hinta on laskettu esimerkkilentoreitin mukaan. Mahdollisuus käyttää myös muita lentoyhtiöitä. Tiedustelethan vaihtoehtoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa veroineen
- Ohjelman mukaiset majoitukset mainituilla aterioilla
- Ohjelman mukaiset kuljetukset ja retket.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Viisumit
- Matkavakuutus
- Lisämaksulliset retket
- Muu mainitsematon

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki-Taipei
Hotel Mid Town Richardson 

Lähtö Helsingistä ja saapuminen Taipeihin seuraavana päivänä. Lentokentältä yksityinen kuljetus hotellille.

Päivä 3-4 | Taipei
Hotel Mid Town Richardson | A

Aamiaisen jälkeen vapaata ohjelmaa Taiwanin eloisassa pääkaupungissa.

Päivä 5 | Taipei – Tarokon kansallispuisto
Taroko Village Hotel | A,I

Aamiaisen jälkeen nouto hotellilta kohti Tarokon kansallispuistoa. Tarokoon suunnataan Suhua Highwayn rannikkoreittiä pitkin, matkalla päästään ihailemaan Qingshui Cliffiä, joka sijaitsee 1000 metriä merenpinnan yläpuolella tarjoten henkeäsalpaavat maisemat. Tarokon kansallispuistossa opastettu retki englanninkielisen yksityisen oppaan johdolla, sisältäen vierailut Tarokon maamerkillä Eternal Spring Shrinella sekä alueen suosituimmalla nähtävyydellä Swallow Grottolla. Lisäksi patikoidaan näissä upeissa maisemissa Baiyang veisputoukselle. Päivän päätteeksi illallinen ja majoittuminen hotellissa Tarokossa.

Päivä 6 | Tarokon kansallispuisto – Sun Moon Lake
Sun Moon Lake Hotel  | A

Aamiaisen jälkeen nouto hotellilta Sun Moon Laken upeisiin järvimaisemiin. Reitti kulkee Central Cross Island- Highwayta pitkin tarjoten hulppeat vuorimaisemat. Matkan varrella vieraillaan pyhällä 3200 vuotta vanhalla Bilupuulla ja Taiwanin korkeimmalla huipulla Wulingilla (3275 m). Päivän päätteksi kuljetus hotellille Sun Moon Lakelle. 

Päivä 7 | Sun Moon Lake - Alishan
Alishan House  | A

Aamiaisen jälkeen retki Wenwutemppelille, jonka jälkeen rauhaisa veneajelu järvellä. Viihtyisän aamupäivän jälkeen matka jatkuu kohti Alishanin vehreitä maisemia vuoriston läpi. Päivän päätteeksi majoittuminen hotelliin Alishaniin. 

Päivä 8 | Alishan - Taipei
Hotel Mid Town Richardson | A

Aikainen aamu alkaa Alishanin kuuluisan auringonnousun ihailulla lämmintä juomaa nautiskellen. Kun tämä luonnon ihme on ohi, on aika palata takaisin hotellille aamiaiselle. Aamiaisen jälkeen vuorossa on ajelu vehreiden maisemien halki Alishan Mountain Railwaylla. Sitten hidastetaan tahtia ja patikoidaan halki metsien tuhat vuotta vanhan sypressipuun luokse ja vieraillaan teetilalla, jossa pääsee maistelemaan Alishanin kuuluisaa teetä. Luonnonläheisen aamupäivän jälkeen kuljetus Chiayin rautatieasemalle, josta junalla paluu Taipeihin. Perillä omatoimisesti takaisin tuttuun hotelliin majoittumaan. 

Päivä 9 | Taipei
Hotel Mid Town Richardson | A

Omatoiminen päivä Taipeissa.

Päivä 10-11 | Taipei – Helsinki | A
Vapaata ohjelmaa Taipeissa. Yksityinen kuljetus lentokentälle, josta lento takaisin Suomeen.

Ateriat
A = Aamiainen x 8
I = Illallinen x 1

 

Kohde-esittelyt

 

Taiwan (Kiina)

Flag of the Republic of China.svg

Pinta-ala
36 193 km²

Asukasluku
23 603 049

Pääkaupunki
Taipei

Uskonto
buddhalaisuus, kungfutselaisuus, taolaisuus

Kieli
mandariinikiina

Hallitusmuoto
tasavalta

Kiinan tasavalta on Taiwanin saarella toimiva valtio Itä-Aasiassa. Epävirallisesti, vaikkakin hyvin yleistyvästi, maasta käytetään nimeä Taiwan. Vuodesta 1912 vuoteen 1949 "Kiinan tasavalta" tarkoitti valtiota, joka käsitti suurin piirtein nykyisen Kiinan alueen. Kiinan sisällissodan jälkeen tasavallan hallinto pakeni Taiwanin saarelle, jota se on joidenkin Etelä-Kiinan meren saarten lisäksi hallinnut ainoana alueenaan siitä lähtien.Taiwanin konfliktin vuoksi Kiinan tasavallan itsenäisyys on kiistanalainen, ja suurimmalla osalla valtioista ei ole diplomaattisia suhteita Kiinan tasavallan kanssa. Kiinan kansantasavallan toteuttaman yhden Kiinan politiikan vuoksi vain 23 valtiolla on diplomaattisuhteet maahan, ainoa eurooppalainen valtio on Vatikaani. Manner-Kiinaa hallitsee nykyään Kiinan kansantasavalta. Taiwan ei kuulu Yhdistyneisiin kansakuntiin, jossa sen paikka annettiin Kiinan kansantasavallalle 1971.

Taipei

Taiwanin pääkaupunki Taipei sijaitsee maan pohjoisosassa, Danshuijoen varrella. Kaupungin ovat perustaneet mannermaan han-kiinalaiset 1700-luvun alussa, Taiwanin pääkaupunki siitä tuli vasta vuonna 1949, kiinan sisällissodan jälkeen. Nykyään Taipei on maan poliittinen, taloudellinen ja kulttuurillinen keskus. Japanilaiset saapuivat Taipeihin vuonna 1895 ja kun heidän aikakautensa kaupungissa päättyi toisen maailmansodan loputtua, lukeutui kaupunki Kiinan nykyaikaisimpiin kaupunkeihin. Taipei on 2,7 miljoonan asukkaan kaupunki, jota ympäröivät kukoistavat vuoret. Näin ollen urbaanista kaupunkimiljööstä pääsee vaivattomasti luonnon rauhaan. Taipei 101 -näköalatorni oli maailman korkein rakennus, kunnes Dubain Buri Khalifa vei tittelin. Tornista avautuu yhä tänäkin päivänä upea panoraamanäkymä kaupungin ylle. Kaupunki tarjoaa myös lukuisia museoita ja temppeleitä kulttuurin nälkäisille vierailijoille. Illalliselle kannattaa suunnata jollekin kaupungin lukuisista night marketeista, jotka tarjoavat elämyksiä kaikille aisteille.

Tarokon kansallispuisto

Tarokon kansallispuisto on yksi yhdeksästä maan kansallispuistosta, se on saanut nimensä Liwujoen kaivertamasta Tarokon rotkosta (Taroko Gorge). Rotko on liki 20 km pitkä ja sen ympärille avautuu monimuotoiset maisemat aina vehreästä viidakosta korkeisiin vuoristoihin, päätyen Tyynen valtameren rannalle merimaisemiin. Puistossa asustelee lukemattomia villieläimiä, näiden ohella monipuolinen luonto ja buddhalaistemppelit luovat alueelle tunnelmaa. Tarokon kansallispuisto sai kansallispuiston statuksen vuonna 1986 ja on Taiwanin vieraillumpia nähtävyyksiä. Etenkin Eternal Spring Shrine -muistomerkki kerää suuren vierailijajoukon ympärilleen.

Sun Moon Lake

Sun Moon Lake on Taiwanin suurin järvi, se sijaitsee 748 m meren pinnan yläpuolella. Syvyyttä järvellä on 27 metriä. Ylhäältä katsottuna järven itäpuoli muistuttaa aurinkoa ja länsipuoli kuuta, tästä juontuu järven nimi. Järven ympäristö on Taiwanin alkuperäiskansa Thaoheimon koti. Järvellä on pikkuruinen Lalusaari, joka on pyhää aluetta Thaoheimolle. Tarun mukaan valkoinen peura johti Thao-metsästäjät halki vuoriston järvelle, joka ei ollut ainoastaan kaunis, vaan siellä oli myös runsaasti kaloja. Tänä päivänä legenda on ikuistettu saarelle valkoisen peuran patsaana. Järvi on suosittu turistikohde ja sen ympäristö tarjoaa monipuoliset ulkoilureitit vierailijoille, järven ympäri pääsee myös pyöräillen. Alueen Wen Wu -temppeli on rakennettu, kun useat pienemmät temppelit jäivät padon rakennuksen jälkeen vesirajan alle.

Alishan

Alishanin luonnonsuojelualue on Taiwanin eniten vierailtu kansallispuisto aina 1920-luvulta asti. Alueelle ovat asettuneet Taiwanin alkuperäiskansat jo muinaisista ajoista lähtien, mutta kiinalaiset asuttivat alueen vasta 1800-luvulla. Alueen kehitys alkoi kuitenkin vasta kun japanilaiset saivat valmiiksi Alishan Forest Railwayn, kapearaiteisen junan, joka alun perin rakennettiin suurien seetripuiden kuljettamiseen. Hakkuut alueella ovat päättyneet ja turismi on ottanut alueesta vallan, nykyään juna kuljettaakin matkaajia halki näiden upeiden metsämaisemien. Alishan ei ole yksittäinen vuori, vaan pikemminkin vuorijono, jonka korkein piikki Datashan kurottuu 2 663 metriin. Korkean sijaintinsa vuoksi Alishanin kasvisto on enemminkin alppimaista kuin trooppista. Alueen hallitsevana piirteenä ovat Taiwanin punaiset sypressit, joista osa on kasvanut alueella yli 2 000 vuoden ajan. Keväällä alueen valtaavat heleän vaaleanpunaiset kirsikankukat ja syksyn saapuessa maiseman värittää oranssit ruostekukat. Villin luonnon lisäksi Alishanin alueella on vesiputouksia, teeviljelmiä, kyliä ja useita vaellusreittejä. Alishan on tunnettu henkeäsalpaavasta auringonnousustaan, sopivana aamuna voi nähdä auringon nousevan pilvimerestä Alishanin ja Yüshanin väliseltä alueelta.

Taiwaniin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Taiwaniin alle 90 päivän matkoilla. Passin on oltava voimassa vähintään 6 kk maahan saapumisesta. Lisäksi matkustajalla tulee olla vahvistettu paluulentolippu tai lentolippu ja viisumi seuraavaan kohteeseen sekä vahvistettu paikkavaraus paluulennolle.


Turvallisuus

Taiwan on suhteellisen turvallinen maa matkustaa, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ja hepatiittirokotus ovat voimassa. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on 110V. Suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan adapteri, jossa kaksi pystysuoraa litteää päätä.


Ruoka ja Juoma

Taiwanilaisessa ruoassa näkyy vaikutteita japanilaisesta ja korealaisesta keittiöstä, ei niinkään kiinalaisesta ruokakulttuurista. Ruoat on usein paistettu Wok- tyylisesti yhdistäen lihaa ja tuoreita kasviksia. Mausteita käytetään, mutta kuitenkin hillitysti. Taiwanilainen keittiö on tunnettu dumplingeista, nuudelikeitoista sekä täytetyistä lihapullista. Jonkin verran käytetään myös mereneläviä. Jälkiruoksi on tarjolla tuoreita hedelmiä tai esimerkiksi paikallinen erikoisuus shaved ice (bao bing), joka ns. raastettua jäämassaa, jossa voi olla maitopohja tai ilman ja siihen voidaan lisätä täytteitä, joista mango on perinteisin.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Taiwanin ilmasto on vaihtelevaa ympäri saarta korkeuseroista johtuen. Touko-elokuu on usein kuuma ja kostea. Suurimmat sateet ajoittuvat useiin kesäkuulle ja kesä-lokakuussa on taifuunien riski olemassa.


Pankkiasiat

Taiwanin valuutta on Taiwanin dollari (TWD). Maahan saa viedä max. TWD 60 000 / hlö. Varavaluuttana mukaan kannattaa ottaa USA:n dollareita. Luottokortti käy maksuvälineenä yleisesti ja käteisautomaatteja on kaupungeissa runsaasti. Tarkista valuutan saatavuus ja kurssi www.forex.fi.


Yleiset ohjeet

Matkustussesongit
Paras aika matkustaa on syys-marraskuussa, jolloin ilmasto on suotuisa.

Aikavyöhyke
GMT +8

 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Alishan-Cloud-Sea
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Alishan-Forest-2
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Alishan-Forest-Train-2
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Alishan-Sunset
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Sun-Moon-Lake-2
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Sun-Moon-Lake-3
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Sun-Moon-Lake-4
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Sun-Moon-Lake-5
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Sun-Moon-Lake-6
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Taroko-Gorge---River-4
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Taroko-Gorge---River
 • Taiwan_-_My_Taiwan_Tour/Taroko-Gorge-12