Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Dominikaaninen tasavalta

Dominikaaninen tasavalta: Santo Domingo ja Samana

Dominikaaninen tasavalta  
Santo Domingo | Samaná | Las Terrenas
Tämä Dominikaanisen tasavallan pääkaupunki on mukava kohde vaikka useammankin päivän loman viettoon. Vanha koloniaalinen keskusta on yksi latinalaisen Amerikan kauneimmista, ja kaikista vanhin. Se on ensimmäinen paikka, jonne Kolumbus saapui ensimmäisellä purjehduksellaan Amerikoihin. Santo Domingossa onkin koko Amerikoiden ensimmäinen kirkko, sairaala sekä yliopisto. Parin tunnin ajomatkan päässä Santo Domingosta pohjoiseen sijaitseva Samanan maakunta on hyvin ekslusiivinen rantakohde.
Matkan kesto
10 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 1 890 €/hlö
3* majoituksilla 1 890 €/hlö, 2hh:ssa
4* majoituksilla 2 290 €/hlö, 2hh:ssa
Samanassa mahdollisuus myös all inclusive-majoitukseen.
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Jari Jäppinen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1 | Helsinki – Santo Domingo
Päivät 1-3 | Santo Domingo, 3 yötä
Päivät 4-8 | Las Terrenas (Samana), 6 yötä
Päivät 9-10 | Las Terrenas – Helsinki 

Lennot
Helsinki - Pariisi 07.35-09.40
Pariisi - Santo Domingo 12.45-18.10
Santo Domingo - Pariisi 20.35-11.10
Pariisi - Helsinki 15.25-19.15
Kaukolennot Air France
Hintaan sisältyy
• Reittilennot turistiluokassa (sis. verot ja matkatavarat)
• Majoitukset ilmoitetuin aterioin
• Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket.
Hintaan ei sisälly
• Käsittelykulu 35 €/hlö
• Matkavakuutus
• Mahdolliset viisumit
• Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
• Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Santo Domingo
Saapuminen Santo Domingoon, jossa vastaanotto ja kuljetus hotellille. Karibianmeren rannalla sijaitseva Santo Domingo on ollut monessa asiassa koko Amerikoiden ensimmäinen. Koloniaalisesta pääkaupungista löytyy mm. läntisen pallonpuoliskon ensimmäinen sairaala, yliopisto sekä Amerikoiden vanhin kirkko. Hotellisi sijaitsee keskellä vanhaakaupunkia eli Zona Colonialia. 

Päivä 2 |  Santo Domingo | A
Aamupäivällä opastettu kävelykierros kaupungin vanhoissa kortteleissa - monet tärkeimmistä rakennuksista ovat aivan hotellimme naapurustossa, mm. Catedral Primada de América, jonka peruskiven v.1514 asetti paikoilleen itse Diego Columbus. Plaza de la Hispanadilla soittaa usein iltaisin bändejä ja aukion laidalla olevat terassit ovat hyvin suosittuja.

Päivä 3 |  Santo Domingo | A
Vapaa-aikaa Santo Domingossa. Hotellilta käsin on helppo tutustua vanhaan kaupunkiin ihan itsekseenkin. Mahdollisuus myös lisämaksullisiin retkiin.

Päivä 3 | Samaná | AI
Aamulla nouto hotellilta ja noin kahden tunnin ajo Samanáan. Perillä majoittuminen Las Terrenasin viehättävän ja värikkään kylän läheisyyteen.

Päivät 4-8 | Samaná | AI
Rentoa Karibialaista rantaelämää. Suosittelemme lisämaksullisia retkiä mm. patikointia tai ratsastusta El Limon -vesiputoukselle, veneretkeä Los Haitises luonnonpuistoon tai tammi-maaliskuussa valaidenbongausretkeä ryhävalaiden ihmeelliseen elämään. 

Päivä 9 - 10 | Samaná - Santo Domingo - Helsinki | A
Kuljetus Santo Domingon lentokentälle, josta paluulennot Helsinkiin.

Ateriat:
A = aamiainen x 9

 

Kohde-esittelyt

 

Dominikaaninen tasavalta

Pinta-ala

48 730 km²

Asukasluku
10 790 744 (2023)

Pääkaupunki
Santo Domingo

Kieli
Espanja

Päätuotteet
Maatalous, palvelut, teollisuus. Merkittävimmät luonnonvarat ovat nikkeli, hopea ja kulta. Suurimpia vientituotteita ovat näiden lisäksi myös sokeri, kahvi, kaakao ja tupakka.

Hallitusmuoto
Tasavalta

Dominikaaninen tasavalta on pinta-alaltaan ja asukasluvultaan toiseksi suurin Karibianmeren valtioista. Ensimmäiset asukkaat, tainot saapuivat saarelle Länsi-Venezuelan alueelta. Taudit, siirtomaapolitiikka ja sodankäynti espanjalaisia vastaan romahduttivat taino-väestön lukumäärän noin miljoonasta alle tuhanteen muutamassa vuosikymmenessä. Kolumbus saapui saarelle vuonna 1492 ja perusti Santo Domingon, Amerikoiden vanhimman espanjalaiskaupungin 1496. Saarta hallinnoivat Espanja ja Ranska, jotka toivat saarelle tuhansia orjia Afrikasta. 70 vuoden taistelun jälkeen ranskalainen siirtomaa- alue, saaren länsipuoli itsenäistyi ja muodostui uuden maailman ensimmäinen afroamerikkalainen tasavalta Haiti. Haiti otti vallan espanjalaisilta myös saaren itäpuoliskolla. Dominikaaninen tasavalta itsenäistyi haitilaisten vallasta 27. helmikuuta 1844. Ensimmäiseksi presidentiksi nousi Pedro Santana.

Dominikaaninen tasavalta on vuoristoinen maa. Korkein vuorijono on Central Mountains, jolla sijaitsee Karibian korkein vuori Pico Duarte (3175 m). Saarella on myös Karibian matalin kohta Enriquillo-järvi (-46 m) Haitin rajan lähellä. Lukuun ottamatta maan keskiosan vuoristoalueita lämpötila pysyy 28 ´C paikkeilla ympäri vuoden. Saarella vallitsee trooppinen ilmasto.

Maassa on yli 25 upeaa golfkenttää ja se on useasti valittu Karibian alueen ja Latinalaisen Amerikan parhaaksi golfkohteeksi. Huippukenttien lisäksi Dominikaanisessa tasavallassa vierailevaa hemmottelevat lukuisat tasokkaat hotellit, maan koskematon luonto, tyylikkäät kaupungit sekä viehättävät kylät täynnä lämpöä ja ystävällisiä ihmisiä.

Dominikaaninen tasavalta on monipuolinen Karibian helmi – laskeudut Karibian lämpöön, joko suoraan pastellinsävyiseen rantakohteeseen tai upeaan, koloniaaliseen pääkaupunkiin Santo Domingoon. Maan sisäinen hyvä tieverkosto vie sinut paratiisirannalta vuoristoon tai luonnonpuiston rauhasta Santo Domingon vanhaan kaupunkiin muutamissa tunneissa.

Majoitusvaihtoehdoista löytyy jokaiselle jotakin: Maassa on kattava tarjonta niin isoja all-inclusive hotelleja kuin pienempiä kaupunki- tai rantahotelleja. Kylillä tuoksuu sikari, laseissa rommi ja kaduilla soi mm. bachata ja merengue. Iloinen hymy kutsuu sinutkin mukaan tanssiin!


Santo Domingo

Santo Domingo on perustettu 1400-luvun lopussa, ja näin se on myös ensimmäinen eurooppalaisten Amerikkaan perustama kaupunki. Nähtävyyksiä Santo Domingossa ja kaupungin lähialueilla ovat esimerkiksi Los 3 Ojos -tippukiviluolat, Kristoffer Kolumbuksen muistoksi rakennettu Faro a Colón -monumentti, Santa María la Menor -katedraali sekä Panteón Nacional -rakennus.

HOTELLIT

Hotel Conde de Penalba (3)

Hotelli sijaitsee kolonialaisessa kaupungissa Santo Domingossa. Koloniaalis-tyyli näkyy myös hotellin arkkitehtuurissa. Kuuluisat nähtävyydet mm. Kolumbuksen-puisto ja Amerikan ensimmäinen katedraali sijaitsee aivan hotellin läheisyydessä. Hotel Conde de Penalbasta on panoraama näkymä kaupungin 1500-luvun historiallisiin monumentteihin. El Conde kahvila/ravintolassa on kansainvälinen ruokalista ja sieltä saa upeaa Dominicalaista kahvia.  Kaikissa huoneissa on ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja, tallelokero ja Wi-Fi. 

Hostal Nicolas de Ovando (5-)

Santo Domingon vanhassa kaupunginosassa sijaitseva Hostal Nicolas de Ovando on saanut nimensä samannimisen kenraalin mukaan. Santo Domingon anhan kaupunginosan korttelit on merkitty UNESCOn maailmanperintökohteiden listaan, ja alueella jopa kadut ovat täynnä historian tarinoita, sillä Las Damas oli uuden maailman ensimmäinen kivetty tie. Hotellissa on uima-allas, ravintola, baari sekä kuntosali. Hostal Nicolas de Ovandon huoneiden varusteluun kuuluvat esimerkiksi televisio, puhelin, tallelokero sekä ilmastointi

Las Terrenas

Las Terrenas sijaitsee koillisosassa Samanánlahtea ja on tunnettu pitkistä valkohiekkaisista rannoistaan. Siellä voi nauttia leudosta ja ihanan lämpimästä ilmastosta ympäri vuoden. Korkeat palmut kurkoittelevat sinistä taivasta ja värikkäät kalastusveneet kelluvat kauniin turkoosissa lahdessa.

HOTELLIT

Hotel Alisei (3)

Tämä luksus-hotelli sijaitsee Las Terrenasin rannalla rauhallisella alueella. Valkohiekkainen ranta on monta kilometriä pitkä. Kristallin kirkas vesi ja koralliriutat tarjoavat yhdessä upean ranta elämyksen. Hotel Alisei on kariabialais-tyylisesti värikkäästi sisustettu. Hotellin mukavuuksiin kuuluu mm. spa, iso uima-allas ja allas baari. Hotellissa on 54 suurta huoneistoa joissa on kaikissa keittiö, ruoka-/olohuonetila ja oma terassi. Hotellista noin 5 min kävelymatka alueelle, jossa on ravintoloita, baareja, kauppoja ja kahviloita. 

Huomioitavaa

Dominikaaninen tasavalta - huomioitavaa

Viisumit
Dominikaaniseen tasavaltaan ei vaadita viisumia Suomen kansalaisilta. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Maastapoistumismaksu
Maastapoistumismaksu maksetaan henkilökohtaisesti maasta poistuttaessa.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Dominikaaniseen tasavaltaan ei varsinaisesti vaadita rokotuksia, mutta A-hepatiittirokotusta suositellaan. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Valuutta
Dominikaanisen tasavallan peso (DOP). Vararahaksi voi ottaa Yhdysvaltain dollareita tai euroja. Dollarit käyvät monesti suoraan maksuvälineenä. Luottokortilla voi maksaa suurimmissa kaupungeissa. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Useimmiten ravintoloissa odotetan 10 % juomarahaa.

Aikaero Suomeen
Dominikaaninen Tasavaltaan on kesäisin –9 tunnin, talvisin -8 tunnin aikaero.

Sähkövirta
Dominikaanisessa tasavallassa sähkö on yleisesti 110 V ja lisäksi tarvitset amerikkalaismallisen adapterin.

Matkapuhelimet
Yleisesti matkapuhelimet toimivat hyvin, tarkistathan liittymäsi kuuluvuuden operaattoriltasi. Dominikaanisen tasavallan suuntanumerot ovat +1-809, +1-829 ja +1-849.

Ilmasto
Dominikaanisessa tasavallassa keskilämpötila on vuoden ympäri +25 asteen tienoilla. Jotkut kutsuvatkin saarta aurinkoisen ja lempeän ilmastonsa vuoksi päättymättömän kesän saareksi. Kuivin kausi on talvi, marraskuusta huhtikuuhun. Kesäkausi on toukokuusta elokuuhun ja ilmasto on hiukan kosteampi ja kuumempi. Kesä-marraskuu on myös aikaa jolloin Karibialla saattaa esiintyä hurrikaaneja.

Uskonto
Virallinen pääuskonto Dominikaanisessa tasavallassa on katolilaisuus.

Turvallisuus
Dominikaaninen tasavalta on suhteellisen turvallinen matkailukohde, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan tietyillä alueilla liikkuminen voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Ruoka ja juoma
Dominikaanisessa ruokakulttuurissa näkyvät etupäässä espanjalais-, taino- ja afrikkalaisvaikutteinen kulttuuri. Yhtäläisyyksiä löytyy myös latinalaisamerikkalaisiin maihin, tosin annoksilla on usein eri nimet. Mangú on aamiaisruoka, joka on keitettyä ja muussattua keittobanaania kananmunien kanssa, tämä tunnetaan myös Kuubassa ja Puerto Ricossa. Mangúun voi lisätä myös lihaa, tavallisesti dominikaanilaista salamia tai juustoa. Lounas on yleensä päivän runsain ja tärkein ateria. Lounas koostuu riisistä, lihasta (nauta, kana, kala, porsas), pavuista ja lisäkesalaatista. Sancocho on keitto, jossa on yleensä useampaa erilaista lihaa. Vesijohtoveden juominen ei ole suositeltavaa. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Jääpalojenkin käyttämistä juomissa on hyvä varoa. Suurissa hotelleissa ja paremmissa ravintoloissa jääpalat tehdään kuitenkin puhdistetusta vedestä. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia ja äyriäisiä kannattaa välttää. Hedelmistä suositeltavia ovat sellaiset, jotka voi kuoria.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d1/DomRep01
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d2/DomRep02
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d2/DomRep03
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d3/DomRep05b
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d3/DomRep05c
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d4/DomRep-ryhavalas-660x440
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d4/DomRep05d
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d4/DomRep07
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d4/DomRep08
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d4/DomRep09b
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d5-6/DomRep10
 • 075-dominikaaninen-tasavalta/d5-6/DomRep10b