• RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Japani – Tohokun tähdet
 • RÄÄTÄLÖITY MATKA
  Japani – Tohokun tähdet
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Japani

Japani – Tohokun tähdet

Japani  
Tokio | Sendai | Matsushima | Ginzan Onsen | Tsuruoka

Koe Japanin pääsaaren pohjoisempien osien lumo!

Tokiosta siirrytään Tohokun alueen suurimpaan kaupunkiin, Sendaihin. Tutustu yhteen "Japanin kolmesta näkymästä", Matsushiman lahteen ja sen mielikuvitusta ruokkiviin kalliosaariin. Koe japanilaisen maaseudun viehätys Kamin kaupungissa, nauti kuumista lähteistä Ginzan Onsenissa ja vaikutu Hagurosan-vuoren kauniista temppelialueesta.

Matkan kesto
11 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
Alkaen 4 890 €/hlö, 2 hengen huoneessa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Krista Fransman
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Tokio
Päivät 2–4 | Tokio 2 yötä
Päivät 4–6 | Sendai 2 yötä (Matsushima)
Päivä 6–7 | Ginzan Onsen 1 yö (Kamimachi)
Päivä 7–8 | Tsuruoka 1 yö (Hagurosan, Yudonosan)
Päivät 8–10 | Tokio 2 yötä
Päivät 10–11 | Tokio – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Tämä on esimerkkimatka, jonka hinta on alkaen-hinta. Räätälöidyistä matkoista teemme aina erillisen matkaehdotuksen toivotulle ajankohdalle, halutun matkustajamäärän sekä mahdolliset muutostoiveet ja muut yksityiskohdat huomioiden.
• Koe Tohokun alueen huippukohteita.
• Osa siirtymistä tehdään omatoimisesti mikä onnistuu Japanissa vaivatta toimivan ja laadukkaan joukkoliikenteen avulla.
• Matkan aikana pääset kokemaan matkanteon myös huippunopeilla luotijunilla
• Lisämaksusta on mahdollista saada nouto- ja kuljetuspalvelut hotelleilta juna- ja bussiasemille.
• Osa tämän matkan aktiviteeteista on mahdollisia ainoastaan kevät - syyskuukausien aikana. Tohokun alue on runsasluminen, ja tunnelma alueella talvella on taianomainen. Matka voidaan toteuttaa eri vuodenaikoina, huomioiden vuodenajalle tyypilliset olosuhteet.
• Maalis - toukokuu on kirsikankukkien sekä Golden Week -lomakauden aikaa. Tämä on korkeasesonkia ja voi vaikuttaa hintoihin merkittävästi.

Lennot
Helsinki – Tokio 16.40 12.55 [+1pv]
Tokio – Helsinki 22.50 06.35 [+1pv]
Esimerkkilennot Japan Airlines
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kuljetukset ja aktiviteetit matkaohjelman mukaisesti
- Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
- Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Matkavakuutus
- Viisumit
- Koronavirustestit ja -todistukset
- Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Tokio | Ei aterioita
Park Hotel Tokyo tai vastaava
Suora lento Tokioon, jonne saapuminen seuraavan vuorokauden puolella. Loppupäivä vapaata aikaa päästä yli lentoväsymyksestä ja tutustua omatoimisesti Tokion vilkkaaseen kaupunkiin.

Päivä 3 | Tokio | Aamiainen
Park Hotel Tokyo tai vastaava
Opastettu kierros ympäri idän metropolia. Päivän aikana vierailu itäisen Tokion alueella Asakusassa, jossa näet buddhalaiselle armon jumalatterelle Kannonille omistetun temppelin ja maamerkkinä tunnetun viisikerroksisen pagodin, sekä koet vilkkaan Nakamise-ostoskadun. Keisarilliseen palatsiin pääsy on rajoitettu, mutta palatsin alueelle johtavalla aukiolla vierailu onnistuu. Omakustanteisen lounaan jälkeen kierros jatkuu kaupungin itäosaan. Vierailu Tokion suurimmalla shinto-pyhäköllä ja nuorisomuodin sydämenä tunnetulla Harajukun alueella. Shibuyassa pääset hämmästelemään vilkasta, maailmankuulua risteystä sekä Hachiko-koirapatsasta.

Päivä 4 | Tokio – Sendai | Aamiainen
Hotel Metropolitan Sendai tai vastaava
Aamupäivä vapaata aikaa Tokiossa. Tämän jälkeen junamatka kohti Sendaita, jossa iltapäivä aikaa kierrellä kaupunkia. Yöpyminen tässä miljoonakaupungissa, joka on myös Tohokun alueen suurin kaupunki.

Päivä 5 | Matsushima | Aamiainen
Hotel Metropolitan Sendai tai vastaava
Lähtö heti aamusta veneretkelle Matsushiman lahdelle, jonka kalliosaarten täplittämä maisema on yksi Japanin "kolmesta näkymästä", kahden muun näkymän ollessa Amanohashidate Kyoton prefektuurissa ja Miyajiman pyhäkkösaari Hiroshiman edustalla.
Iltapäivällä vapaata aikaa kierrellä Matsushiman kaupungissa, jossa voit tehdä vaikkapa tuliaisostoksia ja syödä omakustanteisen lounaan. Paluu Sendain kaupunkiin yöksi.

Päivä 6 | Kami – Ginzan Onsen | Aamiainen, Illallinen
Notoya Onsen tai vastaava
Aikaisin aamulla lähtö kohti Kamin kylää. Päivän aikana kuuluisan japanilaisen herkun, soba-nuudeleiden, valmistusta sekä tutustumista riisipeltojen tähdittämiin maisemiin polkupyöräretkellä. Iltapäivällä matka jatkuu Ginzan Onseniin, jossa ilta vapaata aikaa. Tunnelmallista pikkukylää halkoo joki, jota seurailemalla pääsee näkemään kylän päässä kuohuvan vesiputouksen. Aikaa kannattaa jättää myös kuumassa kylvyssä rentoutumiseen. Kaiseki-illallisen nautitaan ryokan-majoituksessa.

Päivä 7 | Ginzan Onsen – Tsuruoka | Aamiainen
Suiden Terrace tai vastaava
Aamulla vielä aikaa tässä kuumien lähteiden kylässä. Lounas omakustanteisesti, ja aterioinnin jälkeen kuljetus Tsuruokaan, joka kuuluu UNESCON Creative Cities of Gastronomy-verkostoon. Täällä vietetään seuraava yö.

Päivä 8 | Hagurosan – Tokio | Aamiainen
Park Hotel Tokyo tai vastaava
Hagurosan ja Yudonosan ovat kaksi Dewan pyhinä pidetystä kolmesta vuoresta (Dewa Sanzan). Lähtö aamulla ensin kohti Hagurosanin vuorta, jossa tehdään patikkaretki tutustuen temppelialueeseen. Tämän jälkeen matkaa jatketaan kohti Yudonosania, jossa myös jalkaudutaan patikoimaan. Illaksi paluu takaisin Tokioon.

Päivä 9 | Tokio | Aamiainen
Park Hotel Tokyo tai vastaava
Koko päivä vapaata aikaa Tokiossa.

Päivä 10 | Tokio – Helsinki | Aamiainen
Kirjautuminen ulos hotellista aamupäivällä ja loppupäivä aikaa esimerkiksi viimeisiin tuliaisostoksiin. Illalla kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Päivä 11 | Helsinki
Saapuminen Helsinkiin.

 

Japaniin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia. HUOM. Passin tulee olla voimassa 6 kk maahan saapumisesta.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Matkaa varten on hyvä tarkistaa, että perusrokotukset ovat voimassa. Tarkista rokotussuositukset lääkäriltäsi tai esimerkiksi osoitteesta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

100 V, adapteri tarvitaan


Ruoka ja Juoma

Ruoka ja juoma
Japanilaisen keittiön perusraaka-aine on riisi. Yleensä raaka-aineita kypsennetään mahdollisimman vähän ja ruoka on kevyttä. Ruoan esteettisyyteen ja laatuun kiinnitetään paljon huomiota. Edelleenkin kalalla ja kasviksilla on Japanin keittiössä merkittävä rooli. Sesonkiruoat ovat tärkeä osa keittiötä. Tunnettuja japanilaisia kalaruokia ovat sushi ja sashimi sekä portugalilaista alkuperää oleva tempura. Liharuokiin kuuluvat esimerkiksi sukiyaki, shabu-shabu, tonkatsu ja kanasta valmistettu yakitori. Perusmausteena käytetään suolan korvaavaa soijakastiketta; muita soijapavuista valmistettuja elintarvikkeita ovat tofu ja miso. Japanilainen keittiö käyttää myös paljon merilevää sekä säilöttyjä kasviksia. Dashi-liemi muodostaa pohjan monille ruokalajeille.

Japanilainen vesijohtovesi on sellaisenaan juomakelpoista. Lähes kaikissa ravintoloissa tarjoillaan yleensä vihreää teetä, joka on lain mukaan ilmaista. Janon sammuttamisesta huolehtivat myös lähes kaikkialla läsnä olevat juoma-automaatit.

Ravintolat
Japanilaiseen ravintolaan menemistä helpottavat alkuperäisruokien näköiset muovijäljitelmät, jotka houkuttelevat ohikulkijoita tutkimaan valikoimaa ja päättämään jo ulkona mitä halutaan syödä. Monessa paikassa kullekin asiakkaalle tuodaan ensimmäisenä kuuma mini-pyyhe, johon asiakas voi pyyhkiä kasvonsa tai kätensä. Maksu hoidetaan usein ravintolan sisääntulon vieressä olevalle kassalle poislähdön yhteydessä.


Ilmasto ja Sää

Japani sijaitsee pohjoisella pallonpuoliskolla, lauhkealla ilmastovyöhykkeellä. Maassa on neljä vuodenaikaa, sekä sadekausi, joka alkaa touko-, kesäkuun vaihteessa ja kestää noin neljä viikkoa. Ilmasto on miellyttävän lämmin keväällä maaliskuusta toukokuuhun ja syksyllä lokakuusta joulukuuhun. Nämä ajankohdat ovat parasta aikaa vierailla Japanissa. Huhtikuu Keski-Japanissa vastaa touko-kesäkuun vaihdetta Suomessa.


Pankkiasiat

Japanin rahayksikkö on Jeni (¥). 1 € = 112 JPY. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Käteistä rahaa voi vaihtaa hotelleissa sekä pankeissa. Uudemmat hotellit sekä useimmat tavaratalot hyväksyvät luottokortin maksutapana, mutta käteinen on Japanissa paras maksuväline. Tokiossa, Kiotossa ja Osakassa on pankkiautomaatteja, joista voi nostaa jenejä luottokorteilla.

Tipit

Japanilainen juomarahakulttuuri noudattelee suomalaista käytäntöä kaikkialla. Poikkeuksiakin löytyy. Juomarahaa ei ole tapana antaa tai jättää pöytään. Izakaya-baareissa pöytään tuodaan "otsumami" eli pientä purtavaa, jonka hinta lisätään loppulaskuun.


Yleiset ohjeet

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi.

Aikaero Suomeen
+ 7 h, kesäaikana + 6 h

Matkustussesongit
Talvella Japaniin matkustaessa kannattaa varmistaa, että majapaikoista on jokaisessa huoneessa erilliset lämmittimet. Kesällä lämpötila saattaa nousta jopa +40 asteeseen, joten silloin kannattaa varmistaa majapaikoista, että on ilmastointilaitteet. Parasta aikaa matkustaa Japaniin on keväällä tai syksyllä. Keväällä on upea kirsikkapuiden kukinta, joka houkuttelee paljon turisteja.

 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201108
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201120
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201132
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201134
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201140
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201146
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201148
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201149
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201150
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201156
 • Japani_nousevan_auringon_maa/Japani-201158
 • Japani_nousevan_auringon_maa/kirsikkapuu
 
 
 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

> Kiehtova Etelä-Korea

> Taiwan: Taipei ja luonnonpuistot

> Taiwan: Exploring Wonders in Taiwan


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.