Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka: Kapkaupunki, viinitilat ja safari

Etelä-Afrikka  
Kapkaupunki | Franschhoek | Sanbonan luonnonpuisto

Tällä matkalla näet Etelä-Afrikan parhainta antia lyhyessä ajassa. Koet Pöytävuoren henkeäsalpaavat maisemat yli Kapkaupungin, Hyväntoivonniemelle asti. Franschhoekin pikkukaupunki on yksi Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista, jossa sijaitsevat useat maan tunnetuimmista ja vanhimmista viinitiloista. Franschhoekia pidetään myös tällä hetkellä maan kulinarismin pääkaupunkina.Matkan päätteeksimahdollisuusbongata Big 5 Sanbonan luonnonpuistossa.

Matkan kesto
9 päivää, perillä 6 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 990 €, 2hh:ssa
4* majoituksilla 2 990 €/hlö, 2hh:ssa
5* majoituksilla 3 690 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 12 | Lennot Kapkaupunkiin
Päivät 23 | Kapkaupunki 2 yötä
Päivät 45 | Sanbona 2 yötä
Päivät 67 | Franschhoek 2 yötä
Päivät 89 | Kapkaupunki – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Safarilla mahdollisuus nähdä Big5
• Perehtyminen paikalliseen viinikulttuuriin
• Pöytävuorelle nousu on säästä riippuvainen, kova tuuli tai vuoren peittävät pilvet estävät nousun
• Sama aikavyöhyke Suomen kanssa mahdollistaa lyhyenkin matkan

Lennot
Helsinki – Istanbul 19.20-22.45
Istanbul – Kapkaupunki 01.05-13.45
Kapkaupunki – Istanbul 18.00-05.00
Istanbul – Helsinki 08.50-12.20
Kaukolennot Turkish Airlines

Matkan hinta on laskettu esimerkkilentoreitin mukaan.
Mahdollisuus käyttää myös muita lentoyhtiöitä, esimerkiksi Qatar Airways
Helsinki – Doha 16.40-00.05
Doha – Kapkaupunki 02.55-11.20
Kapkaupunki – Doha 13.20-23.20
Doha – Helsinki 01.35-07.15
(10.10.2016 alkaen)

Tiedustelethan vaihtoehtoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Sisäiset lennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin
- Retket ohjelman mukaisesti
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Viisumi (kts. huomioitavaa/viisumit)
- Maastapoistumismaksut
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 12 | Helsinki – KapkaupunkiPäivä 2 | Kapkaupunki
Lento Istanbulin kautta Kapkaupunkiin. Kuljetus hotellille V&A Waterfrontille, jossa kaikki palvelut ovat lähellä. Waterfrontilla voi kävellä myös iltaisin turvallisesti. Iltapäivällä aikaa tutustua kaupungin tarjontaan ja rentoutua pitkien lentojen jälkeen.  Päivä 3 | Kapkaupunki  | A
Tänään kokopäiväretki Hyväntoivonniemelle jonne ajetaan pitkin yhtä Etelä-Afrikan kauneinta ajoreittiä. Matkalla muutama pysähdys, joista ensimmäinen hyljesaarelle (Seal Island). Venematka kestää n. 20 minuuttia ja näet hylkeiden makoilevan saaren kallioilla. Seuraava pysähdys vie sinut pingviinien maailmaan Boulders Beachille, jossa tuhannet pingviinit asustelevat. Hyväntoivonniemi, jossa lämmin Intian valtameri ja kylmä Atlantti kohtaavat on upea päätös retkelle ennen kuljetusta takaisin Kapkaupunkiin.Päivä 4 | Sanbonan luonnonpuisto | A, L, I
Aamulla vielä hetki kaupunkimaisemissa ennen siirtymistä safarille. Saapuminen lounasaikaan Sanbonan luonnonpuistoon. Myöhäisen iltapäivän safariajelulla mahdollisuus bongata Big 5. Päivä 5 | Sanbonan luonnonpuisto | A, L, I
Aikaisin aamulla ensimmäinen safariajelu ennen aamiaista. Aamiaisen jälkeen aikaa rentoutua lodge-alueella. Iltapäivällä toinen safariajo.Päivä 6  | Franschhoek | A
Safariajo ennen aamiaista ja paluu Kapkaupungin läheisyyteen Franschhoekin viinialueelle.  Päivä 7 | Franschhoek | A
Aikaa tutustua alueen eri viinitiloihin, museioihin tai tehdä päiväkävely hotellin upeissa maisemissa, nauttia kauneushoitolan palveluista tai vain rentoutua hotellin uima-altaalla. 
Päivät 89 | Kapkaupunki – Helsinki | A
Rauhallinen aamu. Puolen päivän jälkeen kuljetus Kapkaupungin lentokentälle josta alkuillan lento Istanbulin kautta Helsinkiin. Ateriat:
A = aamiainen x 6
L = lounas x 2
I = illallinen x 2
 

Kohde-esittelyt


 

Etelä-Afrikka
Pinta-ala
1 219 912 km²

Asukasluku
56 463 617

Pääkaupunki
Pretoria

Kieli
zulu, xhosa, afrikaans, sepedi, englanti, setswana, xitsonga

Uskonto
kristinusko, islam, hindu, perinteiset uskonnot ja animismi

Hallitusmuoto
tasavalta

Onkohan maailmassa yhtään muuta niin monipuolista kohdetta kuin Etelä-Afrikka? Rannoilta tasangoille ja vuorille, mielenkiintoisesta historiasta nykypäivään, villistä luonnosta moderniin kaupunkiin, monipuolista ruoka- ja viinikulttuuria sekä tuhansia eläin- ja kasvilajeja – kaikki Afrikan kirkkaan tähtitaivaan alla.

Etelä-Afrikan monimuotoisuus ei rajoitu pelkästään luontoon vaan myös maan historia ja useiden kulttuurien yhteiselo ovat ainutlaatuisia.

Etelä-Afrikan maisemat vaihtelevat vehreistä metsistä usvaisiin vuoriin, loistavista hiekkarannoista eläinrikkaisiin takamaihin ja erämaista hedelmällisiin viinialueisiin. Maalla on paljon tarjottavaa matkailijoille; hyvä ilmasto, pitkiä rantoja, kosmopoliittisia kaupunkeja, villieläimiä, hyvää palvelua, korkeatasoisia hotelleja, erinomaista ruokaa ja hyviä viinejä sekä edullinen hintataso.

Kapkaupunki

Kuuluisan Pöytävuoren juurella on varmasti yksi Etelä-Afrikan kauneimmista kaupungeista. Kaupungilla on matkailijalle paljon tarjottavaa. Vireällä ja turvallisella Victoria ja Alfred Waterfront -alueella on erinomaisia hotelleja, värikkäät käsityöläismarkkinat, useita ravintoloita, kahviloita ja kauppoja. Voit tehdä retken Robben Islandin vankilaan, missä Nelson Mandela oli vangittuna. Kapkaupungin monet rantapoukamat ovat puhtaita ja ruuhkattomia. Retki ylös Pöytävuorelle on koettava, köysiradalla matkustaminen on hauskaa ja ylhäältä avautuvat maisemat ovat uskomattoman kauniita. Tutustuminen tunnettuun Kirstenboschin kasvitieteelliseen puutarhaan hemmottelee aisteja. Kaupunkia ympäröivä kaunis maaseutu ja viinialueet ovat helposti saavutettavissa. Kapkaupungissa on jokaiselle jotain.

HOTELLIT

Table Bay Hotel (5)

Hotelli sijaitsee Kapkaupungissa viihtyisällä Waterfrontilla tarjoten asiakkailleen tyylikästä ja tasokasta majoitusta. Hotellissa on yhteensä 329 huonetta, jotka kaikki ovat hyvin ylellisesti varusteltuja. Hotellissa on luonnollisesti ympärivuorokautinen huonepalvelu. Hotellissa asiakkaita palvelevat useat ravintolat sekä lounge-baarit. Lisäksi tarjolla on uima-allas, business center ja spa. Palvelu hotellissa on huippuluokkaa.

PortsWood (4)

PortsWood-hotellin tarina alkaa jo Kapkaupungin siirtomaa-ajalta: hotelli on rakennettu alueelle, jolla vangit odottivat kuljetusta Robben Islandille satoja vuosia sitten. Nykyisin hotelli tarjoaa viihtyisän majoitusvaihtoehdon Kapkaupungin matkaajille; palvelutarjontaan Portswoodissa kuuluvat esimerkiksi baari, ravintola sekä uima-allas ja sijainti lähellä Waterfrontia. Huoneissa on muun muassa ilmastointi ja televisio.

Franschhoek

Franschhoek on pieni kaupunki Western Capen provinssissa Etelä-Afrikassa. Kaupungin asukasluku on noin 15 000. Kaupunki syntyi vuonna 1688 ranskalaisten hugenottipakolaisten asetuessa alueelle. Franschhoek on yksi Etelä-Afrikan vanhimmista kaupungeista. Nykyisin kaupunki on tunnettu erityisesti yhtenä Etelä-Afrikan viiniteollisuuden keskuksista. Tunnetuista viinitiloista kaupungissa sijaitsevat esimerkiksi Boschendal, Boekenhoutskloof, Rupert & Rothschild ja Dieu Donné.

HOTELLIT

La Residence (5)

La Residence sijaitsee rauhallisessa Franschhoekin viinilaaksossa. La Residencessa saa nauttia henkeäsalpaavista vuoristonäkymistä maailmanluokan viinejä siemaillessa. Hotellin alueella on 12 hehtaaria viiniköynnöksiä ja orkideoija. Hotellissa on myös kylpylä ja uima-allas. Hotellin jokaisella huoneella on oma värimaailmansa ja huoneet ovat suunniteltu eri tyylejä noudattaen. Huoneissa on mm. ilmastointi, hiustenkuivain, puhelin, televisio, minibaari ja tallelokero.

Hotel Le Franschhoek (4)

Tässä hotellissa on kaksi tasokasta ravintolaa sekä viinibaari jossa järjestetään viininmaistajaisia. Hotellissa on 63 tyylikästä huonetta joissa on mm.ilmastointi, hiustenkuivain, puhelin, televisio, minibaari ja tallelokero.  Tunnelma on rentouttavan rauhallinen. Hotellin puutarhassa on uima-allas ja tasokkaisiin palveluihin kuuluu myös Spa.

Sanbonan luonnonpuisto

Sanbonan suojelualue sijaitsee noin 270 km Kapkaupungista, matka autolla kestää noin kolme tuntia. Kapkaupungista katsottuna Sanbona on lähin suojelualueella, jossa on mahdollisuudet kohdata mm. ”Big  five”. Alue on huikean suuri, kokonaisuudessaan 54 000 hehtaaria. Sanbonassa suojellaan Afrikan rikasta luonto, kasvi- ja eläinlajistoa sekä alkuperäiskulttuuria. Alueella elää mm. pensassarvikuonoja, antilooppeja, leijonia, leopardeja, gepardeja, ruskohyeenoja ja aavikkoilveksiä. Suojelualueella on Cape Fold -vuorten ainutlaatuisia kalliomuodostelmia, joista voi ihastella kalliotaidetta, joka on luotu 3 500 vuotta sitten. Maisemiltaan Sanbona on melko karu ja kallioinen. Päivittäiseen ohjelmaan Sanbonassa kuuluu aamusafari, aamiainen, lounas, iltapäiväsafari sekä illallinen. Iltapäiväsafarin kruunaa puistossa nautittavat auringonlaskudrinkit.

HOTELLIT

Gondwana Lodge (4)

Gondwana Lodge sijaitsee keskellä Sanbonan suojelualuetta. Lodgelta aukea upeat näkymät yli Bellairin padon, tasankojen ja Anysbergin vuorten. Lodgen palvelutarjontaan kuuluvat mm. uima-allas, hieronta, internet-yhteys, lounge, lasten leikkihuone sekä Boma eli nuotiopaikka. Lisäksi lodgessa on tasokas ravintola, joka valmistaa aamiaisen, lounaan ja illallisen. Sviittien varusteluun kuuluu muun muassa ilmastointi, minibaari, tallelokero, parveke tai terassi sekä oma kylpyhuone, jossa on suihku, kylpyamme ja pesualtaat. Lodge tarjoaa jännittävän safarielämyksen myös lapsille, joten paikka sopii hyvin myös perheille.

Dwyka Tented Lodge (5)

Dwyka Tented Lodge tarjoaa loisteliaat puitteet avarassa ja kätketyssä maisemassa Koroon kuivassa rotkossa. Teltat, joita on yhteensä vain yhdeksän, sijaitsevat keskellä kalliomuodostelmia, jotka toimivat aikoinaan muinaisten Khoisan-metsästäjien kotina. Lodgen palveluin kuuluu mm. hierontaa, lounge, jossa on takka ja televisio, internet-yhteys, viinikellari sekä Boma eli nuotiopaikka. Lisäksi lodgessa on tasokas ravintola, joka valmistaa aamiaisen, lounaan ja illallisen. Ylellisten telttojen varusteluun kuuluu muun muassa ilmastointi, minibaari, tallelokero sekä oma kylpyhuone. Telttojen omilla terasseilla voi nauttia porekylvystä.

Etel?-Afrikkaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Etelä-Afrikkaan alle 90 päivän matkoilla.

8.11.2019 alkaen alaikäisten lasten matkustusasiakirjaksi riittää passi. Syntymätodistusta ei enää tarvitse esittää.

8.11.2019 alkaen alaikäisen lapsen, joka matkustaa ilman toista tai molempia huoltajia, matkustusasiakirjaksi riittää passi. Poissaolevan huoltajan suostumusta / oikeuden päätöstä yksinhuoltajuudesta / toisen huoltajan kuolintodistusta ei enää tarvitse esittää.

Passin tulee olla voimassa vähintään 30 päivää maasta poistumisen jälkeen.

Huom! Maahantulovaatimukset voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisten viranomaisten päätöksellä. Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvien matkustusdokumenttien vuoksi.


Turvallisuus

Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Jos saavut Etelä-Afrikkaan keltakuumeen esiintymisalueelta, tulee keltakuumerokotuksesta esittää kansainvälinen rokotuskortti. Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan yksi annos keltakuumerokotetta antaa elinikäisen suojan keltakuumetta vastaan. Mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi suosittelemme kuitenkin, että yli 10 vuotta vanhalle keltakuumerokotustodistukselle haetaan englanninkielinen lääkärilausunto, jossa todetaan rokotuksen antavan elinikäisen suojan.

Kun Etelä-Afrikkaan matkustetaan kohteesta, joka ei kuulu keltakuumeen esiintymisalueeseen, ei rokotustodistusta tarvita. Lentoreitityksissä saattaa kuitenkin aiheutua yllättäviä muutoksia, jotka saattavat vaikuttaa myös rokotusvaatimuksiin. Tällaisista tilanteista johtuen suosittelemme, että matkalla on aina mukana voimassaoleva rokotustodistus.

Aventura ei ota vastuuta siitä, jos maahan pääsy estyy puuttuvan rokotustodistuksen vuoksi.

Osassa pohjoisempaa Etelä-Afrikkaa suositellaan malarianestolääkitystä. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on 230 V. Etelä-Afrikassa käytetään monenlaisia pistorasioita, suosittelemme varaamaan mukaan adapterin, lisätietoja Matkailijan sähköoppaasta.


Ruoka ja Juoma

Etelä-Afrikan ruokakulttuurissa näkyy maan monikulttuurinen historia. Vaikutteita on tullut Alankomaista, Intiasta ja Ranskasta maahanmuuttajien tuotua ensimmäiset viinitilat Etelä-Afrikkaan satoja vuosia sitten.

Vesijohtoveden juomista ei suositella. Kaiken veden ja juoman tulee olla teollisesti pullotettua. Myös salaatti ja vihannekset tulee huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Ruoan tulee olla lämmitettyä tai keitettyä. Uudelleen lämmitettyjä ruokia ja äyriäisiä tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Suuressa osassa Etelä-Afrikkaa on subtrooppinen ilmasto. Pääosin kuiva ilmasto ja runsas auringonpaiste on Kapkaupungin alueella lounaiskulmassa. Pohjoiseen siirtyessä ilmasto muuttuu merkittävästi. Maan kosteinta aluetta on kaakkoisrannikko. Lunta sataa paikoin vuoristoalueilla. Kesä- ja elokuun välillä Etelä-Afrikassa on talviaika.


Pankkiasiat

Etelä-Afrikan valuutta on randi (ZAR). 1 € = noin 15 ZAR. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta. Tarjoilijat ja ravintolahenkilökunta odottavat 10-15 % tippiä loppulaskusta ellei palvelumaksu sisälly laskun hintaan.

Laukunkantajille hotelleissa ja lodgeissa suositellaan annettavaksi noin 0,5 EUR / laukku. Safarikuljettajillemme suositellaan annettavaksi matkan lopussa 2,5-5 EUR/päivä/henkilö kun autossa on 4-6 henkeä. Mikäli olette räätälöidyllä ns. privaattisafarilla ja opas/kuljettaja on vain 1-3 henkeä varten suosittelemme tipiksi 6,5-12 EUR/päivä/hlö.

Summat ovat suuntaa antavia ja ne suositellaan maksettavaksi paikallisessa valuutassa.

 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Bolders-Beach
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Capetown_Southafrica
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Capetown_Southafrica2
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Hyvantoivonniemi
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Le-Franschhoek-4
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Saffari
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Sanbona-leopardi
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Sanbona-sundowner
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Sanbona
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Sanbona_Gondwana-4-allas
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Sanbona_Gondwana-4-paarakennus
 • etela-afrikka-kapkaupunki-safari-viini/Sanbona_Gondwana-4