Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Havaiji (Yhdysvallat)

Yhdysvallat: Länsirannikko autoillen ja Havaiji

Yhdysvallat  
San Francisco | Los Angeles | Kauai

Kaupungin rennon sykkeen tuntee heti ensi askeleella. San Francisco on yksi harvoista USA:n kaupungeista, jossa voit tehdä kaupunkisukelluksia jalkaisin. Kaupunginosat vaihtuvat hienostuneesta hippiin kävelyretkilläsi ja ihmiset sen mukana taiteilijasta hienostorouvaan. San Franciscon ulkopuolella tunnelma muuttuu ja Länsirannikko tarjoaa erilaista nähtävää. Parhaiten Tyynenmeren rannikkoon ja upeisiin maisemiin tutustut autoillen. Los Angelesista matka jatkuu lentäen aivan erityisiin maisemiin Havaijille. Saarilla on kasvilajeja ja linnustoa, joita et muualta löydä. Sukellus- tai snorklausretkellä törmäät varmasti upean kirjaviin trooppisiin kaloihin, mutta voi sinut merikilpikonnakin yllättää.

Havaijille sekä koko länsirannikolle voit matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Havaijin ilmasto on miellyttävä; talven ja kesän lämpötilat vaihtelevat 2328 asteen välillä rannikkokaupungeissa.

Esitetty matkapaketti on esimerkki; kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää.

Matkan kesto
15 päivää, perillä 12 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 590 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Helsinki – San Francisco
Hotel Vertigo San Francisco 3*
Lennot Helsingistä Lontoon kautta San Franciscoon, jonne saapuminen iltapäivällä.

Päivä 2-4 | San Francisco
Hotel Vertigo San Francisco 3*
Aikaa tutustua San Franciscon lukuisiin nähtävyksiin sekä rentoon elämänmenoon.

Päivä 4-7 | Autoillen länsirannikolla
Kirjautuminen ulos hotellista ja autonvuokraus San Franciscon keskustasta. Autolla länsirannikon upeisiin maisemiin ja sivureitteihin tutustuminen.

Päivä 7 | Lennot Los Angeles – Lihue
Sheraton Kauai Resort 4*

Auton palautus lentokentälle Los Angelsissa ja sieltä lennot Lihueen, Havaijille. Auto Lihuen lentokentältä käyttöösi.

Päivät 7-12 | Kauai
Sheraton Kauai Resort 4*
Sukeltelua, snorklausta, rantaa, lenkkeilyä...aktiviteettejä ja lepoa iloisessa ympäristössä mielesi mukaan. Havaijin kulttuurista kannattaa tutustua ainakin Hulaan ja Ukulelen soitantaan ja tietysti, jos uskallusta riittää, myös lainelautailuun. Omalla autolla pystyt helposti tutustumaan tämän ainutlaatuisen saaren upeisiin luontokohteisiin.

Päivä 12 -13 | Lennot Lihue – Los Angeles – New York
Lentomatka Suomeen alkaa.

Päivät 13-14 | Lennot New York – Helsinki
Aamuinen saapuminen New Yorkiin antaa vielä mahdollisuuden pikapyrähdykseen kaupungin sykkeessä. Illalla lähdetään New Yorkista kohti kotia.

Lennot
Helsinki – Lontoo 08.00–09.10
Lontoo – San Francisco 10.50–13.45
Los Angeles – Lihue 16.40–20.35
Lihue – Los Angeles 15.25–22.55
Los Angeles – New York 23.45–08.10 +1
New York – Helsinki 17.45–08.50 +1
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot turistiluokassa
- Sisäiset lennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen standard-huoneessa
- Autonvuokra 3 vuorokautta, nouto San Franciscosta ja palautus Los Angelesiin
- Autovuokran Havaijilla.
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Majoitus autoiluosuudella
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- ESTA-matkustuslupa Yhdysvaltoihin
- Matkavakuutus
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Lisämaksulliset retket
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Yhdysvallat
Pinta-ala
9 826 630 km²

Asukasluku
332 639 102 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Washington DC

Kieli
Englanti, espanja

Uskonto
51,3 % on protestantteja , 23,9 % katolilaisia, uskontokuntiin kuulumattomia 12,1 ja 1,7 % juutalaisia

Hallitusmuoto
Liittovaltio

Maailman kolmanneksi suurin valtio koostuu 50 osavaltiosta. Yhdysvaltojen ilmasto on monimuotoinen. Etelässä ilmasto on lämmin ja kasvillisuus on trooppista. Itärannikolla sateet ovat kesäaikaan yleisiä. Länsirannikolla sateet puolestaan sijoittuvat loka-maaliskuulle. Maatalouden suurimpia tuotteita ovat maissi, vehnä ja puuvilla. Yhdysvallat on suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa. Valtion sisään mahtuu sekä monet miljoona kaupungit, että upeat luonnonpuistot ja rantakohteet.

Yhdysvalloista löytyy jokaiselle matkailijalle se omanlainen kohde. On suurkaupunkien kuhinaa, upeita rantakohteita, kiehtovia kansallispuistoja, viinialueita, aavikkoa, vuoristoa, hyvää golfia ja laskettelurinteitä. Suuntaisiko sinun seuraava lentosi Atlantin yli Yhdysvaltoihin?


San Francisco

San Franciscon kaupunki sijaitsee Tyynen valtameren rannalla. Lähes miljoonan asukkaan kaupunki tunnetaan suvaitsevaisuudestaan ja vapaamielisyydestään, se on niin sanottu alakulttuurien kaupunki. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Golden Gate Bridge, sekä kuuluisa Alcatrazin vankila, joka sijaitsee kaupungin edustalla.

HOTELLIT

Vertigo (3)

Hotelli sijaitsee lähellä tunnettua Union Squarea ja on saanut nimensä Alfred Hitchcockin elokuvasta. Huoneet on modernisti sisustettuja ja niissä on perusvarustelu.

Los Angeles

Los Angeles sijaitsee Kalifornian osavaltiossa, ja se on asukasluvultaan maan toiseksi suurin kaupunki. Siellä asuu noin 4 miljoona asukasta. Losangelesilaiset tunnetaan nimellä "angelenos". Kaupungissa elää yli 140 kansallisuuden edustajia, jotka puhuvat vähintään 224 eri kieltä. Etnisiä kaupunginosia ovat muun muassa Chinatown, Koreatown, Little India, Little Armenia, Thai Town, Filipinotown ja Little Ethiopia. 1900-luvun alun asukasmäärän nopea kehitys johtuu osittain silloin kasvaneesta Hollywoodin filmiteollisuudesta. Lämpimimmät ja sademäärältään vähäisimmät kuukaudet ovat heinä-, elo- ja syyskuu. Hollywoodin nähtävyyksiä ovat muun muassa The Walk of Fame ja Hollywood-kyltti. Lisäksi kuuluisa boulevardi "Sunset Boulevard" on yksi suosituimpia katuja. Myös legendaarisen valtatie 66:n toinen päätepiste sijaitsee Los Angelesissa.

HOTELLIT

Sheraton Gateway Hotel (4)

Los Angelesin lentokentän kupeessa sijaitseva hotelli tarjoaa laadukkaat puitteet levähdykseen Enkelten kaupunkiin saapuessa. Hotellin huoneet ovat tilavia ja moderneja sisältäen ilmaisen Wi-Fi-yhteyden sekä taulutelevision. Hotellin yhteydessä oleva ravintola Paparazzi tarjoaa italialaista ruokaa ja löytyypä alakerrasta janoisille myös Starbucks. Aamu-uinnille voi pulahtaa hotellin pihalla sijaitsevaan ulkouima-altaaseen.

Huomioitavaa

Yhdysvallat - huomioitavaa

Viisumi
Passin tulee olla voimassa matkan ajan. Matkailija ei tarvitse viisumia alle 3kk vierailuun. Suomen kansalaisella tulee kuitenkin olla voimassa oleva sähköinen matkustuslupa ESTA. Hakemus täytetään Yhdysvaltain rajaviranomaisten www-sivulla, jolle pääset tästä. ESTA maksaa 21 USD / hlö ja on voimassa 2 vuotta kerrallaan. 21.1.2016 voimaan astuneen määräyksen mukaan matkustajat, jotka ovat vierailleet 1.3.2011 jälkeen Kuubassa, Irakissa, Iranissa, Syyriassa, Somaliassa, Jemenissä, Libya tai Sudanissa tarvitsevat viisumin matkustaessaan USA:han. Tämä koskee myös näiden maiden kaksoiskansalaisia. Kyseisille matkustajille ei riitä enää sähköinen matkustuslupa ESTA.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Ilmasto
Yhdysvalloissa ilmasto vaihtelee todella paljon alueittain ja maassa esiintyy lähes kaikki ilmasatotyypit. Lauhkea ilmasto vallitsee suurimmalla osaa maata, mutta esimerkiksi Floridassa ja Havaijilla vallitsee trooppinen ilmasto ja Alaskassa arktinen ilmasto. Maassa esiintyy myös erilaisia sääilmiöitä kuten tornadoja ja hurrikaaneja. Hurrikaanikausi on Atlantin alueella kesä-syyskuun välisenä aikana. Arizona on yksi kuumimmista paikoista jossa lämpötila saattaa nousta 50 asteeseen.

Valuutta
Yhdysvaltojen dollari (USD). Tarkista kohdemaiden kurssi www.forex.fi

Tipit
Useimmiten ravintoloissa odotetaan 15-20% juomarahaa.

Ruoka ja juoma
Yhdysvaltalainen keittiö on monimuotoinen ja saanut vaikutteita niin intiaanien kuin eri puolilta maailmaa tulleiden siirtolaistenkin ruokakulttuureista. Ruoanvalmistusperinteet sekoittuvat yhdysvaltalaisessa keittiössä ja ruokalajit voivat vaihdella eri osavaltioissa. Atlantin rannikolla syödään enemmän mereneläviä, kuten eri kalalajeja ja äyriäisiä. Kun taas mm. Texasissa kasvatetaan karjaa, jota käytetään ravinnoksi. Jambalaya on kotoisen New Orleansista, kun taas vaahterasiirapilla maustetut pavut ovat tyypillistä Bostonin ruokaa. Erityisesti italialaiset ja kiinalaiset siirtolaiset kehittivät uusia amerikkalaisia versioita kotimaidensa ruokalajeista. Yhdysvaltalainen keittiö on tunnettu myös pikaruoastaan, kuten hampurilaiset, barbecue- ruoka, makaroni- juustopaistos sekä jälkiruoista tunnettu omenapiirakka. Suurimman osan yhdysvaltojen viinista tuottaa Kalifornia, tärkeimmät rypälelajikkeet ovat merlot, zinfandel, cabernet Sauvignon sekä chardonnay. Vesijohtovesi on useissa kaupungeissa juomakelpoista.

Turvallisuus
Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön
matkustustiedotteesta.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Yhdysvaltojen suuntanumero on +1.

Sähkövirta
Yhdysvaltojen sähkövirta on 120 V. Suomalaiset laitteet tarvitsevat adapterin.

Aikaero
Yhdysvalloissa on käytössä yhdeksän aikavyöhykettä. Amerikan mantereen osavaltioiden aikaero Suomeen on -7/-10 tuntia.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.