Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Cookinsaaret (Uusi-Seelanti)

Cookinsaaret Rarotonga ja Aitutaki

Uusi-Seelanti  
Rarotonga | Aitutaki

Kia Orana! Tervetuloa Tyynenmeren rentoon pikkuparatiisiin, Cookinsaarille! Matka vie kahdelle suosituimmista ja tunnetuimmista saarista; pääsaari Rarotongalle sekä Cookinsaarten helmeen Aitutakille. Kiireet ja arki jäävät, kun laskeudut saarielämään. Privaatilla saarikierroksella saat kattavan kokonaiskuvan Rarotongasta ja sen jälkeen voit nauttia saaren upeista rannoista ja koralliriutasta vesiurheillen tai patikoida upean reitin saaren halki viidakkomaisemissa. Kaikki on pientä, kaunista ja leppoista. Kokonaisuuden kruunaa Aitutaki ja sen uskomattoman kaunis laguuni. Koe laguuniristeily, snorklaa, ui ja nauti paratiisista!  

Esitetty matkapaketti on mahdollista toteuttaa tällaisenaan tai muokata toiveidenne mukaan. Kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää. Ole meihin yhteydessä niin räätälöimme juuri sinulle sopivan matkan!


Matkan kesto
7 päivää, perillä 6 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3570 €/hlö, 2hh:ssa
Matkustusajankohta ja majoitustaso vaikuttavat hintoihin
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1-3 | Rarotonga (2 yötä)
Päivät 4-6 | Aitutaki (3 yötä)
Päivä 7 | Rarotonga (1 yö)

Matkan erityispiirteet
 • Rento paratiisisaarikohde Tyynellämerellä
 • Huikean kaunis Aitutaki upean lentomatkan päässä 
 • Tasokkaat majoitukset
 • Matka sisältää kaikki kuljetukset ja yhden retken molemmilla saarilla
 • Yhdistä Cookinsaaret osaksi Uuden-Seelannin matkaasi tai laajempaa matkakokonaisuutta
Lennot
Auckland - Rarotonga 08.55-13.45 -1
Rarotonga - Aitutaki
Aitutaki - Rarotonga
Rarotonga Auckland 15.00-18.20 +1
Lennot Uudesta-Seelannista Air New Zealand
Sisöiset lennot Air Rarotonga

Yhdistä Cookisaaret osaksi Uuden-Seelannin matkaasi tai laajempaa matkakokonaisuutta. Kysy kaukolentovaihtoehtoja ja lisää vaihtoehdoista toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Majoitukset mainituissa hotelleissa
- Kuljetukset ohjelman mukaisesti
- Retket ohjelman mukaisesti
- Ateriat ohjelman mukaisesti
Hintaan ei sisälly
- Toimistokulut 35 € / hlö
- Viisumit ja maastapoistumismaksut (NZeTA) ks. kohta yleistä/viisumi
- Matkavakuutus
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Muu mainitsematon

Kohde-esittelyt

 

Uusi-Seelanti
Pinta-ala
269 000 km²

Asukasluku
4 925 477 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Wellington

Kielet
Englanti, maori

Valuutta
Uuden-Seelannin dollari (NZD)

Uskonto
Kristittyjä 46,6%, muita ilmoitettuja uskontoja ovat hindulaisuus 2,1%, buddhalaisuus 1,4% sekä islam 1,1%. 38,6% uskonnottomia.

Päätuotteet
Maataloustuotteet

Hallitusmuoto
Perustuslaillinen monarkia

Uusi-Seelanti sijaitsee Tyynen valtameren lounaisosassa itäisen ja läntisen pallonpuoliskon rajalla n. 1900 km päässä Australian rannikosta. Uusi-Seelanti koostuu kahdesta pääsaaresta. Pohjoissaari on ilmastoltaan hieman lämpimämpi ja maaperältään tuliperäinen. Pohjoissaarella on maan parhaat rannat. Eteläsaari on vehreämpi ja saarelta löytyy lumihuippuisia vuoria ja vuonoja. Pääsaarien lisäksi maahan kuuluu joitakin pienempiä saaria. Vaikka maa on kooltaan pieni, niin nähtävää ja koettavaa löytyy runsain mitoin. Tulen, jään ja vihreiden vuoristoniittyjen maan luonto ja raikas ilmasto tekevät vaikutuksen. Maan alkuperäiskansan Maorien kulttuuri ja taide ovat ainutlaatuisia. Ilmasto on hyvin vaihteleva siitä syystä, että maa sijaitsee kahden lämpövyöhykkeen rajalla, maan keskilämpö on +10 - +16 asteen välillä.

Uusi-Seelanti luonto- ja aktiivimatkaajan ykköskohde koko maailmassa. Sinä seikkailumatkailija, olisiko nyt oikea aika suunnitella Uuden-Seelannin kierros?

Päiväohjelma

Päivä 1 | Rarotonga
Little Polynesian Resort & Spa 4,5*, Beachfront Bungalow
Laskeutuminen Rarotongalle ja saarielämään. 

Päivä 2 | Rarotonga | A, L
Little Polynesian Resort & Spa 4,5*, Beachfront Bungalow 

Privaatti saarikierros ja lounas. Loppupäivä aikaa muille aktiviteeteille.

Päivä 3 | Aitutaki | A
Pacific Resort Aitutaki , Premium Beacfront Bungalow 5*

50 minuutin huikea maisemalento Aitutakin paratiisisaarelle. 

Päivä 4 | Aitutaki | A, L
Pacific Resort Aitutaki , Premium Beacfront Bungalow 5*

Aitutakin must do - Laguuniristeily Vaka-aluksella. Snorklaa ja ui kristallinkirkkaissa vesissä ympäri laguunia ja motuja (pieniä saaria).

Päivä 5 | Aitutaki | A
Pacific Resort Aitutaki , Premium Beacfront Bungalow 5*

Päivä aikaa nauttia Aitutakista oman fiiliksen mukaan.

Päivä 6 | Rarotonga | A
Little Polynesian Resort & Spa 4,5*, Beachfront Bungalow
Lento Rarotongalle, jossa vielä viimeinen yö Cookinsaarilla Little Polynesian Resortissa.

Päivä 7 Rarotonga - jatkokohde | A
Matka jatkuu kohti Aucklandia tai muuta jatkokohdetta

 

Huomioitavaa

Uusi-Seelanti - huomioitavaa

Viisumi
Suomen kansalainen tarvitsee 1.10.2019 alkaen sähköisen matkustusluvan (NZeTA) matkustaessaan Uuteen-Seelantiin. Hakemuksen voi lähettää 1.7.2019 alkaen ETA-mobiilisovelluksesta tai Uuden-Seelannin viranomaisten sivuilla, jolle pääset tästä. Sähköinen matkustuslupa maksaa 9-12 NZD ja samaan aikaan matkustajilta veloitetaan myös turistivero 35 NZD. Sähköinen matkustuslupa on voimassa kaksi vuotta.
Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen.

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai www.rokote.fi

Valuutta
Uuden-Seelannin valuutta on dollari. 1 euro = 1,53 NZD. Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Ilmasto
Uusi-Seelanti sijaitsee maapallon eteläisellä pallonpuoliskolla. Alueelliset erot ilmastollisesti ovat suuret, johtuen maan pitkästä muodosta ja siitä että kyseessä on saarivaltio. Eteläsaarella säätä hallitsee länsituuli, joka kerää paljon sateita rehevälle Eteläsaarelle. Lisäksi Antarktiksen suhteellinen läheinen sijainti vaikuttaa kylminä talvikuukausina, etenkin etelässä. Aivan maan pohjoisosassa vallitsee subtrooppinen ilmasto ja lunta sataa vain vuoristossa. Saarten muissa osissa voi olla pakkasta ja lunta voi sataa myös merenpinnan tasolla. Pohjoisosissa talvet ovat leutoja ja kesät lämpimiä ja kosteita. Eri vuodenaikoina sää olosuhteet vaihtelevat huomattavasti, sadetta saadaan ympäri vuoden.

Matkustussesongit
Kun matkustaa Uuteen-Seelantiin, täytyy muistaa että mitä etelämmäksi menee sitä kylmemmäksi ilmasto muuttuu. Paras aika matkustaa on joulukuusta helmikuuhun. Silloin ilma on lämmin ja päivät pitkiä ja aurinkoisia. Lämpötila pysyy 20–30 asteen välillä. Maalis-toukokuun aikana ilma on myös miellyttävän lämmintä. Kesäkuusta elokuuhun on kylmin aika, jolloin lämpötila laskee 10–15 asteeseen.

Liikenne
Uudessa-Seelannissa on vasemmanpuoleinen liikenne. Liikenteeseen tottuu nopeasti, mutta varsinkin alussa siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Auton vuokraamiseen tarvitset voimassa olevan suomalaisen ajokortin sekä kansainvälisen ajokortin.

Ruoka ja juoma
Uusi- Seelantilaisten perusruokaa ovat liha, peruna, kauden vihannekset (kaali, porkkana, pinaatti), leipä, maitotuotteet ja kala. Varsinaisesta Uusi- Seelantilaisesta keittiöstä ei voi puhua, koska vallalla ovat kansainvälinen ja brittiläinen ruokaperinne. Maorien ruokia ovat riista ja bataatit, jotka on valmistettu hauduttamalla maauunissa rosvopaistin tapaan. Vesijohtovesi ei ole kaikkialla juomakelpoista. Teollisesti pullotettua vettä voi ostaa kaupoista ja kioskeista.

Juomarahat
Juomaraha on harkinnan varainen ja riippuu saadusta palvelusta. Useimmiten ravintoloissa odotetaan noin 10 % juomarahaa.

Matkapuhelimet
Selvitä matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Voit myös ostaa lentokentältä pre-paid liittymän, jolloin voit käyttää Internettiä missä vain.

Turvallisuus
Pääpuolin turvallinen maa matkustaa, mutta taskuvarkaudet ovat mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Aitutaki-ALPIR-Hammocks
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Aitutaki-Aerial-Shot
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Aitutaki-Day-Tour-The-Vaka-Cruise-snorkelling
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Aitutaki-Punarei-Culture-Tour-light-refreshments
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Aitutaki-The-Vaka-Cruise-at-One-Foot-Island
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Aitutaki-Wet-Wild
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-PacificResortAitutaki-Premium-Beachfront-Bungalow-2
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Rarotonga-LittlePolynesian-Resort
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Rarotonga-Moana-Sands-Beachfront-Hotel-Kayak-Lagoon
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Rarotonga_Kitesup-Cook-Islands
 • Valtiot/Uusi-Seelanti/Cookinsaaret/Rarotonga-Aitutaki/Aventura-Cookinsaaret-Rarotonga_Te-Vara-Nui