• Uudistettu kiertomatka
  Costa Rica – Vehreän viidakon maa
 • Uudistettu kiertomatka
  Costa Rica – Vehreän viidakon maa
 • Uudistettu kiertomatka
  Costa Rica – Vehreän viidakon maa
 • Uudistettu kiertomatka
  Costa Rica – Vehreän viidakon maa
 • Uudistettu kiertomatka
  Costa Rica – Vehreän viidakon maa
 • Uudistettu kiertomatka
  Costa Rica – Vehreän viidakon maa

Pura vida – luontoseikkailu Costa Ricassa kutsuu!

Lähestyvä talvi saa ajatukset karkaamaan tropiikin vehreyteen. Lokakuun lopun piristykseksi haluammekin esitellä sinulle Keski-Amerikan taatusti monimuotoisimman luontokohteen, Costa Rican, joka kattaa 6% koko maailman biodiversiteetistä.

Tämä kompaktin kokoinen maa on luontoelämyksiä etsivän unelmakohde, sillä siellä on maan pinta-alaan nähden maailman eniten luonnonpuistoja ja -suojelualueita. Costa Rica kätkee sisäänsä niin sademetsiä, kuumia lähteitä, tulivuoria, vesiputouksia kuin hiekkarantojakin.

Useissa kohteissa luonto tulee erittäin lähelle – hyvällä tuurilla saattaa jopa viidakkolodgessa aamiaisen lomassa nähdä verkkaisesti liikkuvia laiskiaisia tai värikkäitä tukaaneja.

Huikea 13-päiväinen Costa Rican kiertomatkamme vie sinut halki Costa Rican erilaisten ekosysteemien. Tutuiksi tulevat Selva Bananiton ikimetsät ja banaaniplantaasit, Tortugueron kansallispuisto kanaaleineen ja eläimineen, Arenalin tulivuori ja kuumat lähteet, Monterverden kostean sumuiset pilvisademetsät sekä Los Quetzalesin mystinen luonto.

Joko pakataan laukut?

P.S. Kestävyys on Costa Ricassa elämäntapa, ja maalla on varsin pitkät perinteet kestävän matkailun edistäjänä. Costa Rica onkin valittu useaan otteeseen maailman parhaiden ekoturismikohteiden joukkoon. Valtion tavoitteena on saavuttaa täysi hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä. (Lähteet: Visit Costa Rica, UNEP) Tämän matkan kohteet ja majoitukset valittu erityisesti kestävän matkailun periaatteita kunnioittaen.

TUTUSTU MATKAAN


Puunistutusta ja luontoaktiviteetteja Selva Bananitossa

Talamancan vuoriston syleilemä Selva Bananito Eco Lodge Costa Rican itäosassa on ainutlaatuinen ekomajoituspaikka, jossa vierailemme useilla Costa Rican -matkoillamme. Se sijaitsee syvällä luonnon helmassa, jossa ihminen ei ole ainut asukas; sammakko vessan lavuaarissa on tämän paikan arkea.

Ikimetsän keskellä sijaitsevan Selva Bananito Eco Lodgen omistajat, saksalaistaustaiset Jurgen Stein ja siskonsa Karen ja Sofia, ovat ottaneet metsiensuojelun ja puidenistutuksen sydämenasiakseen. Selva Bananiton suojelualueella vierailevilla onkin mahdollisuus osallistua puuntaimien istutukseen ja kuulla sademetsähakkuiden vaikutuksesta ilmastoomme.

Luonnonsuojelualue keskittyy myös jaguaarien ja muiden villikissojen suojeluun. Näitä kissaeläimiä löytyykin alueelta, ja suojelutyö on äärimmäisen tärkeää lajien säilymisen kannalta.

Energinen vaikuttajapariskunta Elina Gustafsson ja Ansku Bergström seikkaili viime talvena suunnittelemallamme räätälöidyllä matkalla Costa Ricassa, ja he nauttivat ajastaan Selva Bananitossa luonnonläheisten aktiviteettien parissa. Yllä muutama räpsy heidän takuuvarmasti ikimuistoiselta reissultaan.

 

Muut upeat matkakokonaisuutemme Costa Ricaan:

Costa Rica: luontodiggarin maa

Pura Vida! Costa Rica on luontodiggarin paratiisi.

Aloitamme matkan vierailemalla Arenalin kansallispuistossa tulivuorineen ja kuumine lähteineen, ja jatkamme sieltä Monteverden pilvisademetsiin, jossa ihastellemme kasvillisuutta ja bongailemme eksoottisia eläimiä.

Potrero Beachin alue upeine hiekkarantoineen täydentää matkakokemustasi.

TUTUSTU MATKAAN

Reilusti Costa Ricassa: ekomatkailijan unelmakohde

Tämä matka vie sinut vähemmän vierailtuun Corcovadon kansallispuistoon, jossa voit kulkea Keski-Amerikan viimeisessä luonnontilaisessa sademetsässä, 13 erilaisen ekosysteemin läpi.

On pilvisademetsää, palmu- ja mangrovesoita sekä rannikon merellisiä ja rantaisia alueita. Voit pulahtaa uimaan metsän vesiputouksille tai rannalle, jossa voit törmätä merikilpikonniin.

TUTUSTU MATKAAN

Costa Rica: off the beaten path

Tämä matkareitti esittelee sinulle Costa Rican monipuolisen luonnon pääreittien ulkopuolelta.

Silti pääset ihastelemaan kuuluisaa Arenalin tulivuorta sekä patikoimaan kostean sumuisessa pilvimetsässä. Selva Bananiton suojelualue keskittyy metsien sekä jaguaarien ja muiden villikissojen suojeluun.

Matkan viimeiset yöt nautit Tyynenmeren aalloista Nosaran kauniilla hiekkarannoilla.

TUTUSTU MATKAAN


Pura vida! Tuulahdus Keski-Amerikkaa lokakuuhun – tutustu myös muihin Costa Rican matkapaketteihimme...

MATKAKOHTEENA COSTA RICA