Miksi matkustaa Madagaskarille? Katso matkanjohtaja Pekan vinkit!

Maailman neljänneksi suurin saari Madagaskar sijaitsee Intian valtamerellä, Afrikan itärannikolla. Eristäytyneisyytensä vuoksi saarella on laaja kotoperäisten lajien kirjo, joista kuuluisimpia lienevät puoliapinat, makit sekä lukuisat kameleonttilajit.

Madagaskar tuo monille mieleen myös massiiviset apinanleipäpuut, baobabit sekä orkideat, joihin Madagaskarin vaniljakin kuuluu. Konkarimatkanjohtajamme, erittäin pidetty Pekka Virtanen, on vetänyt matkoja Madagaskarille jo 11 vuoden ajan. Kohde kuuluukin hänen henkilökohtaisiin suosikkeihinsa.

”Madagaskarilla luontokokemus perustuu siihen, että tutkimme kansallispuistoja jalkaisin, ja aistimme upeaa luontoa ympärillämme osaavien paikallisten luonto-oppaiden johdolla. Saaren eläimistöstä on kehittynyt täysin ainutlaatuinen, ja siellä on valtavasti kasvi- ja eläinlajeja, joita ei tavata missään muualla maailmassa.

Siellä ei kuitenkaan elä ihmiselle vaarallisia tai myrkyllisiä eläimiä tai matelijoita, joten luonnossa on täysin turvallista patikoida", Pekka kertoo.

Aventuran matkassa Madagaskarille

Olemme suunnitelleet Madagaskarin kiertomatkalle loistavan kombon: tulemme näkemään niin kulttuuria, rantaa, savannimaisia alueita, suojeltua metsää kuin primaarimetsääkin.

"Saarelle kannattaa matkustaa nyt, kun alkuperäismetsiä on jäljellä. Matkailulla on tärkeä rooli metsien säilymisen turvaamisessa; turistien ansiosta saadaan varoja luonnonsuojelutoimintaan, kansallispuistojen hoitamiseen sekä tuetaan paikallisyhteisön toimeentuloa", muistuttaa Pekka.

Pekan mukaan Madagaskarilla riittää loputtomasti kiehtovia luontokohteita. Asiakkaat ovat nauttineet erityisesti visiitistä hiekkakivilaaksossa sijaitsevaan Isalo Rock Lodgeen – alueella on 600 miljoonaa vuotta vanhaa sedimenttiä, joka on luonut ympäristöön upeita graafisia muotoja. Paikassa kulkee hieno kävelyreitti kanjonin yläpuolta rotkon reunalle, ja sieltä jokiuomaan. "Jopa 80-vuotias matkalle osallistunut nainen, jolla on 9 lasta ja 32 lastenlasta, käveli reitin kivikossa ja pulahti lopuksi uimaan."

Opastetun kiertomatkan lisäksi teemme myös paljon räätälöityjä matkoja Madagaskarille – jos sinulla on erityistoiveita matkan varalle, ota yhteyttä!Madagaskarin kiertomatkan kohokohdat Pekan mukaan:

• Hätkähdyttävän hieno Andasiben luonnonpuistoalue
• Yökävelyt luonnon keskellä
• Matka Madagaskarin keskusvuoriston yli vehreään metsään
• Ifatyn upea rantakohde - aamulla voit kävellä meren äärellä katsellen, kuinka kalastajat saapuvat veneillään rantaan
• Koralliriuttaa yli 500 km:n matkalta – mahtavat snorklausvedet
• Vaikuttava baobab-puisto
• Lukuisat eri makilajit, joita näemme reissun aikana

 

MIKÄ MADAGASKAR?

• Pääkaupunki: Antananarivo
• Viralliset kielet: malagassi, ranska
• Pinta-ala: n. 587 041 neliökilometriä
• Korkein vuori: Maromokotro (2876m)
• Historia: Ranskan entinen siirtomaa, itsenäistyi vuonna 1960
• Talous: tärkeimmät alat maatalous, turismi ja vienti (tuotteina erityisesti vanilja ja jalokivet)
• Ilmasto: trooppinen, johon korkeuserot luovat alueellisia eroja

 

Muita eteläisen ja itäisen Afrikan matkakokonaisuuksiamme:

Suuri eteläisen Afrikan kiertomatka

Matkalla koet eteläisen Afrikan ehdottomat kohokohdat: Windhoekin, Sossusvlein, Swakopmundin, Victorian putoukset, Choben kansallispuiston, Pilanesbergin, Franschhoekin ja kirsikkana kakun päälle upean Kapkaupungin.

Lähtö:
26.10.2024–12.11.2024

Tutustu matkaan

Ruandan ja Ugandan kiertomatka - Gorillojen mailla

Tämä ainutlaatuinen, kaksiviikkoinen reissu yhdistää uudenuutukaisen Ruandan kiertomatkamme sekä vastapäivitetyn Ugandan kiertomatkamme, tarjoten suoranaista luontoelämysten ilotulitusta.

Lähtö:
14.11.2024–28.11.2024

Tutustu matkaan