Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Malesia

Borneon vaellusmatka: Mt. Kinabalu (4 095 m)

Malesia  
Kota Kinabalu | Sepilok | Kinabatangan-joki | Sandakan | Mt. Kinabalu 4 095 m

Uskomaton matka tropiikkiin – Borneoon, joka on yksi upeimmista seikkailu- ja luontoretkikohteista. Sabahiin, suuren Borneon saaren pohjoiseen osaan, suuntautuvalla reitillä näemme lukuisia eri kasvi- sekä eläinlajeja ja seuraamme harvinaisten orankien elämää. Patikointi Kaakkois-Aasian korkeimmalle vuorelle Mt. Kinabalulle (4095m) on unohtumaton. Ikimuistoinen on myös jokiveneily eläinrikkaalla Kinabatangan-joella.

Jos haluat pidentää matkaasi, tutustu myös Suureen Borneon kiertomatkaamme tai kysy lisäpäivämahdollisuuksista esimerkiksi Sipadanin sukelluskohteeseen.

Matkan kesto
9 päivää, perillä 6 yötä, vaellus 2 pv
Matkan hinta
2 890 €
1hh-lisä 290 €
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Lennot Kota Kinabaluun, jossa 1 yö 1
Päivä 3 | Kinabatangan-joki 2
Päivä 4 | Sandakan, Ranau 3
Päivä 5 | Kinabalun luonnonpuisto 1
Päivä 6 | Huipullenousu, Mt. Kinabalu 1
Päivä 7 | Kota Kinabalun rantahotelli 1
Päivät 8–9 | Kota Kinabalu – Helsinki 1

Matkan erityispiirteet

• Monipuolinen ja kuvankaunis luonto
• Kaakkois-Aasian korkein vuori
• Rentouttava ja korkeatasoinen rantahotelli vaelluksen jälkeen.

Lennot
Helsinki – Hong Kong
Hong Kong – Kota Kinabalu
Kota Kinabalu – Sandakan
Sandakan – Kota Kinabalu
Kota Kinabalu – Hong Kong
Hong Kong – Helsinki
Kaukolennot Finnair
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa (sis. verot ja matkatavarat)
- Malesian sisäiset lennot
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki Kota Kinabalu
Best Western Kinabalu Daya 3*
Lento Borneon saarelle, Sabahin osavaltion pääkaupunkiin Kota Kinabaluun. Lentokentältä kuljetus hotelliinne ja rentoutumista pitkien lentojen jälkeen. Illalla tervetulodrinkki ja matkainfo matkanjohtajan toimesta.

Päivä 3 | Sepilok, Kinabatangan
Bukit Melapi Lodge 3* | A, L, I
Lento Sandakaniin, josta Sepilokin suojelualueelle. Tutustuminen uhanalaisten orankien elämään kuntoutus- ja suojelukeskuksessa. Iltapäivällä eläinrikkaalle ja mangrovemetsien reunustamalle Kinabatangan-joelle.

Päivät 4-5 | Sandakan, Ranau
Fairy Garden Resort 3* | 2A, L
Paluu Sandakaniin. Kaupunkikierroksen ja lounaan jälkeen ajomatka Ranauhin ja majoittuminen lähelle Kinabalun puistoa. Toisena päivänä tutustuminen puiston luontoon ja valmistautumista vaellukseen.

Päivä 6 | Laban Rata 3 300 m
Laban Rata Guesthouse 1* | A, L, I
Ensimmäinen Mt. Kinabalun vaelluspäivä. Patikointi useiden kasvillisuusvyöhykkeiden halki Timpohon-portilta Kinabalun perusleiriin. Huikeat maisemat ja mieleenpainuvat elämykset. Yöpyminen vaellusmajassa.

Päivä 7 | Mt. Kinabalun huiputus, Kota Kinabalun ranta
Shangri-La´s Rasa Ria Resort 5* | A, L
Kello 02.00 lähtö Mt. Kinabalun huipulle. Auringonnousu 4095 metrin korkeudesta palkitsee raskaan nousun. Tarjolla on myös vaihtoehtoista ohjelmaa niille, jotka eivät halua lähteä pyrkimään huipulle. Alas rinteiltä ja ajo Kota Kinabalun upeaan rantahotelliin.

Päivät 8-9 | Kota Kinabalu – Helsinki | A
Laiskottelua ja nautiskelua rennosti hienon hotellin rannalla ennen alkuillan kuljetusta lentokentälle ja lentoa kohti Helsinkiä.

Ateriat:
A = aamiainen x 7
L = lounas x 2
I = illallinen x 1

 

Kohde-esittelyt

 

MalesiaPinta-ala
329 750 km²

Asukasluku
32 652 083

Pääkaupunki
Kuala Lumpur

Uskonto
malaijit ovat muslimeja, kiinalaisten keskuudessa on taolaisia, buddhalaisia ja kungfutselaisia. Intialaiset ovat pääosin hinduja. Maassa on myös jonkin verran kristittyjä.

Kieli
englanti ja malaiji

Päätuotteet
tina, luonnonkumi, palmuöljy, öljy, puutavara, tekstiilit, elektroniikka

Hallitusmuoto
perustuslaillinen vaali-liittomonarkia

Malesia on yksi Kaakkois-Aasian rauhallisimmista ja turvallisimmista maista. Pitkään jatkunut taloudellinen kasvu ja poliittinen vakaus ovat tehneet siitä yhden kansainvälisimmistä ja varakkaimmista maista Aasiassa. Malesian väestö koostuu malay-enemmistöstä, kiinalais- ja intialaisvähemmistöistä.

Suurin osa matkailijoista vierailee Malesian niemimaalla Kuala Lumpurin metropolissa sekä Malesian saariston suosituissa rantakohteissa Penangilla, Langkawilla, Tiomanilla ja Redangilla. Itä-Malesiassa Borneon saaren vähemmän vierailluissa Sabahin ja Sarawakin osavaltioista löydät sademetsät ja orangit, Kaakkois-Aasian korkeimman vuoren, ainutlaatuisia kasvi- ja eläinlajeja sekä eksoottisia alkuperäiskansoja.

Malesiaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset voivat oleskella 3 kk Malesiassa ilman viisumia. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.

Maastapoistumismaksut ja lentokenttäverot
Lentokenttäverot sisältyvät lentolippuihin. Maastapoistumismaksuja ei peritä.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkoillamme turvallisilla alueilla, mutta taskuvarkaudet ovat kuitenkin varsinkin kaupungeissa mahdollisia ja yöaikaan liikkuminen tietyillä alueilla voi olla turvatonta. Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, kurkkumätä ja polio) lisäksi hepatiitti A -rokotusta. Malarialääkitys on tarpeen riskiarvion perusteella. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta.


Sähkö ja pistorasia-standardit

Malesian jännite on aivan sama kuin Suomessa eli 220 V. Kuitenkin on hyvä huomata, että pistorasia on erilainen, siinä on kolme aukkoa kahden sijaan. Tätä varten suomalaisiin pistorasioihin käytettäviin laitteisiin tarvitaan lisälaite.


Ruoka ja Juoma

Malesialainen keittiö on saanut vaikutteita kiinalaisesta, intialaisesta sekä malaijilaisesta ruokakulttuurista. Raaka- aineina käytetään muun muassa kiinalaista alkuperää olevaa riisivermeselliä (hor fun) sekä suolaista soijapapumaustetta (taucheo). Ruoka Malesialaisessa kodissa syödään usein käsin lautaselta tai banaaninlehdeltä. Arkiruokiin kuuluvat iso kulho riisiä, muutama curry, vähän kasviksia sekä erilaisia lisäkkeitä kuten Sambal. Erilaisia chilejä käytetään hyvin paljon. Ruoanvalmistusmenetelmiä ovat esimerkiksi, että curryt haudutetaan alumiini- tai savipadassa, jotka nykyisin on osittain korvannut tavalliset kasaripannut. Höyrykypsennys ja pikapaistaminen ovat myös yleisiä, kuten erilaiset nuudeli- ja riisiruokalajit. Laksa on tunnettu kookospohjainen Malesialainen mausteinen nuudelikeitto. Keitto sisältää nuudeleita, runsaasti kasviksia sekä valinnan mukaan kanaa, katkarapuja tai tofua. Keitto viimeistellään tuoreilla yrteillä, kuten thai- basilika, korianteri ja chiliviipaleet.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Borneossa vallitsee trooppinen ilmasto ja lämpötilojen vaihtelu on vähäistä ympäri vuoden. Lämpötila laskee öisin harvoin alle 20 asteen ja kapuaa 35 asteen kieppeille päiväsaikaan. Borneossa ei ole varsinaisesti sadekautta, mutta yleensä marras-tammikuun aikana sataa normaalia enemmän. Parhaimmillaan ilmasto on Suomen kesäaikaan. Päiväntasaajalla päivittäiset trooppiset kuurosateet ovat tavallisia.Ilman suhteellinen kosteus on 89-95%.


Pankkiasiat

Malesian valuuttaa ringittejä (MYR) voi vaihtaa Suomessa. Myös luottokortit käyvät suurimmissa kaupungeissa, joskin niiden käytöstä saatetaan periä muutaman prosentin lisä.

Tarkista lisätiedot valuutasta, saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Vaihdettavaksi valuutaksi suositellaan euroja.


Yleiset ohjeet

Aikaero
Malesia +6 tuntia. Kesällä +5 tuntia.

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi.

Matkustussesongit
Ilmasto Malesiassa on ympäri vuoden kuuma ja kostea. Mantereen puolella syyskuusta maaliskuuhun on sadekausi. Länsirannikolla sadekausi on toukokuusta lokakuuhun. Lämpötila ei yleensä laske alle 20 asteen.

Hyvä tietää
Pyydämme matkalle osallistujia kunnioittamaan maan luontoa, tapoja ja ihmisiä sekä myös pukeutumaan sen mukaisesti. Varsinkin naisten olisi hyvä välttää liian kireitä ja pintaa paljastavia vaatteita kaupungeissa liikuttaessa.

 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d3/1
 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d3/2
 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d3/3
 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d4/4
 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d4/5
 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d5/6
 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d6/10
 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d6/7
 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d6/8
 • 129a-Borneo_ja_Mt_Kinabalu/d6/9
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Suuri Borneon kiertomatka

> Myanmar (Burma)

> Sri Lanka

> Annapurna Poon Hill (3210m)

> Patagonia (1241m)

> Peru - inkojen poluilla (4205m)

 

Haluatko lisäpäiviä?

Sukellus: Sipadan (Borneo)

Kuala Lumpur (Malesia)

Singapore

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

 

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.