• RÄÄTÄLÖITY MATKA
    Ho Chi Minh City, Mekong Delta ja Nha Trangin rannat, Vietnam
  • RÄÄTÄLÖITY MATKA
    Ho Chi Minh City, Mekong Delta ja Nha Trangin rannat, Vietnam
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Vietnam

Vietnam: Ho Chi Minh City, Mekong Delta ja Nha Trangin rannat

Vietnam  
Ho Chi Minh City | Mekong Delta | Nha Trang | Da Lat | Can Tho | Chau Doc

Kaakkois-Aasiassa, Etelä-Kiinan meren sekä Kambozhan ja Laosin välissä sijaitseva Vietnam on nopeasti kasvava matkailukohde. Mielenkiintoisen kulttuurin, monimuotoisten maisemien sekä unelmanomaisten rantakohteiden lisäksi Vietnam tunnetaan myös maailmanlaajuisesti suosiota saavuttavasta ruokakulttuuristaan. Tällä matkalla tutustutaan eteläisen Vietnamin luonto- ja kulttuurikohteisiin, jonka jälkeen loppumatka vietetään rentoutuen Nha Trangin kauniissa rantamaisemissa.

Etelä-Vietnam on ympärivuotinen matkakohde. Sää on trooppinen koko vuoden ja sateisin aika on toukokuusta syyskuuhuun. Monsuunityyppiset sateet saattavat kuitenkin yllättää myös sateisimman ajan ulkopuolella; rankat iltapäiväkuurot yleensä kuitenkin raikastavat muutoin mahdollisesti hyvinkin kuumankosteaa ilmaa.

Kalleimpien hintojen korkeasesonki on joulukuun alkupuolelta maaliskuulle. Joulun ja länsimaisen sekä kiinalaisen uuden vuoden ajalle kannattaa matkavaraukset tehdä hyvissä ajoin. Sateisimpien kuukausien aikana kesäkuusta elokuuhun on edullisin matkustuskausi.

Esitetty matkapaketti on esimerkki; kaikki toivotut muutokset matkaohjelmaan on mahdollista järjestää.

Matkan kesto
15 päivää, perillä 12 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 650 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
  •  
    Sanna Länsivierto
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Ho Chi Minh City
Lennot Helsingistä Pariisin kautta Ho Chi Minh Cityyn, jonne saapuminen seuraavan vuorokauden puolella.

Päivä 2 | Can Tho
Ninh Kieu 2 3* | E
Alle 15 päivän matkaa varten suomalaiset eivät tarvitse viisumia Vietnamiin. Lentokentältä ajo suoraan Mekong Deltan alueelle. Deltan alueella suurin kaupunki on Can Tho, joka tunnetaan esimerkiksi kelluvista toreistaan ja maukkaasta ruoasta.

Päivä 3 | Chau Doc
Chau Pho Hotel 3 | A, L
Aamiaisen jälkeen retki sampan-veneellä tutustumaan kelluvaan toriin, hedelmätarhaan sekä Binh Thuyn yli 100-vuotiaaseen taloon. Aikaa nauttia vehreästä maisemasta sekä torin värikylläisyydestä ennen siirtymistä lähellä Kambodzhan rajaa sijaitsevaan Chau Dociin.

Päivä 4 | Ho Chi Minh City
Vien Dong Saigon 3* | A
Kirjautuminen ulos hotellista ja tutustumista kelluvaan kylään sekä paikalliseen muslimiyhteisöön. Illaksi paluu Ho Chi Minh Cityyn.

Päivä 5 | Ho Chi Minh City
Vien Dong Saigon 3* | A
Aiemmin Saigonina tunnettu Ho Chi Minh City on Vietnamin suurin kaupunki. Aamiaisen jälkeen lähtö kaupunkikierrokselle, jonka aikana mahdollisuus tutustua esimerkiksi kaupungin vahvasti kiinalaisvaikutteiseen osaan, Thien Haun sekä Giac Lamin pagodeihin, paikalliseen lakkatyötehtaaseen sekä siirtomaatyylisiin kortteleihin.

Päivä 6 | Ho Chi Minh City
Vien Dong Saigon 3* | A
Omaa aikaa Ho Chi Minh Cityssä.

Päivä 7 | Nam Cat Tienin kansallispuisto
Cat Tien National Park Forest Floor Lodge | A, L, I
Varhainen aamuherätys, jonka jälkeen alkaa ajo kohti Nam Cat Tienin kansallispuistoa. Puisto on perustettu vuonna 1998 ja se koostuu kahdesta erillisestä Dong Nai -joen yhdistämästä alueesta. Kansallispuiston ikivihreä sademetsä on koti monipuoliselle eläin- ja kasvilajistolle. Ajomatka Ho Chi Minh Citystä kestää noin neljä tuntia, joten perille puistoon saavutaan puolen päivän tienoilla. Ajoaika voi vaihdella olosuhteista riippuen. Lounaan jälkeen kävelykierros viidakossa, jonka jälkeen omaa aikaa ja mahdollisuus esimerkiksi rentoutumiseen tai pyöräilyyn. Päivällisen jälkeen jeeppiajelu ja paluu lodgelle.

Päivä 8 | Dalat
Hoang Anh Dat Xanh Dalat 3+* | A, L
Aikainen aamuherätys ja lähtö lodgelta noin klo 07:30 kohti noin 10 kilometrin päässä sijaitsevaa Bau Saun "Krokotiilijärveä". Kyseinen kosteikkoalue on merkittävä alueen monille eliöille, mutta nimensä mukaisesti tunnetaan parhaiten siaminkrokotiileista. Jeepiltä noin 5 kilometrin patikointi, jonka jälkeen veneretki järvellä. Paluu lodgelle alkuiltapäivästä ja lounaan jälkeen ajo kohti Dalatia. Ilta omaa aikaa.

Päivä 9 | Nha Trang
Evason Ana Mandara Nha Trang 5* | A
Aamiaisen jälkeen lähtö hotellilta. Noin 1500 metrin korkeudessa sijaitseva Dalat on Lam Dongin provinssin pääkaupunki. Kierroksen aikana tutustumista esimerkiksi kaupunkin Ranskan siirtomaavallan aikaiseen rautatieasemaan, hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevaan Linh Phuocin pagodiin sekä 1920-luvulla rakennettuun keisari Bao Dain villaan. Iltapäivällä saapuminen Nha trangiin.

Päivät 10-13 | Nha Trang
Evason Ana Mandara Nha Trang 5* | A
Omaa aikaa Nha Trangissa.

Päivät 14-15 | Lennot Nha Trang – Helsinki

Ateriakoodit
A = aamiainen
L = lounas
I = illallinen

Lennot
Helsinki – Frankfurt 08.20–09.55
Frankfurt – Ho Chi Minh City 13.55–07.20
Nha Trang – Hanoi 18.35–20.20
Hanoi – Frankfurt 23.15–06.00
Frankfurt – Helsinki 09.40–13.05
Kaukolennot Vietnam Airlines
Hintaan sisältyy
- Lennot turistiluokassa
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa, mainituin aterioin
- Mainitut kuljetukset ja retket.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

Vietnam
Pinta-ala
329 566 km²

Asukasluku
98 721 275

Pääkaupunki
Hanoi

Kieli
vietnam

Uskonto
buddhalaiset 9%, katoliset 7%, ei uskontoa 80%

Hallitusmuoto
kommunistinen kansantasavalta

Vietnam on kokenut uskomattoman muodonmuutoksen siitä päivästä, kun markkinatalous sallittiin maassa. Vietnam on erittäin nopeasti kasvava ja mielenkiintoinen matkailukohde Aasiassa. Useita siirtomaavallan aikaisia rakennuksia on restauroitu romanttisiksi hotelleiksi ja majataloiksi. Kulkuyhteydet etelästä pohjoiseen sujuvat suht mutkitta lentäen, rautateitse sekä busseilla. Päänähtävyydet ovat etelästä Saigon (virallisesti Ho Chi Minh City), Cu Chissa sijaitsevat Vietkongin tunnelit, Mekong-delta sekä Phu Quocin, Mui Nen ja Nha Trangin rannat, maan keskiosissa silkkikaupankeskus Hoi An, Hue ja Perfume-joki sekä pohjoisessa Halong Bayn mahtavat kalkkikivikalliot, Sapan ympäristö vuoristoheimoineen ja Vietnamin historiallinen pääkaupunki Hanoi.

Kiehtova Vietnam on elämys kaikille aisteille.

Vietnam on erittäin nopeasti kehittyvä ja mielenkiintoinen matkailukohde. Ranskan Indokiinana tunnettu kohde sykähdyttää siirtomaavaikutteisella arkkitehtuurillaan sekä makuhermoja kutkuttavalla ruokakulttuurillaan. Maa on kokenut uskomattoman muodonmuutoksen siitä päivästä, kun markkinatalous sallittiin maassa.

Ho Chi Minh City

Entinen Saigon – nykyään viralliselta nimeltään Ho Chi Minh City – on Vietnamin suurin, noin 7 miljoonan asukkaan kaupunki. Se on modernisoitunut viime vuosina nopeaa vauhtia, mutta uusien rakennusten maisemassa erottuvat edelleenkin Ranskan siirtomaavallan aikaiset rakennukset, kuten Notre Damen katedraali, vanha Saigonin posti sekä entinen Hotel de Ville. Dong Khoi -kadun varrella sijaitsee siirtomaatyylisiä hotelleja ja useita putiikkeja sekä gallerioita.

HOTELLIT

Hotel Vien Dong (3)

Ho Chi Minh Cityn keskustassa Ben Thanh marketin lähellä sijaitsee Vien Dong hotelli. Hotellin kaikki 120 huonetta on hyvinvarusteltuja. Huoneissa on kylpyhuone, kaapeli-tv, puhelin, ilmastointi ja minibaari. Lisäksi hotellin palveluihin kuuluu muun muassa pesulapalvelut, kauneushoitola, spa ja sauna, internetplavelut ja rahanvaihto sekä ravintolapalveluita.

Nha Trang

450 km Saigonista pohjoiseen sijaitsee Vietnamin suosituin merenrantalomakaupunki Nha Trang, jonka sydämessä riittää sykettä ympäri vuorokauden. Kaupunki on onnistunut pitämään ulkoisen kauneutensa kunnossa, vaikka asukkaita onkin 300.000 ja useat matkailijat löytävät tiensä sen rannoille. Vietnamilaisille epätyypilliseen tapaan mopoja ei hurjan paljon tapaa teillä. Kaupunkia reunustaa miltei 10 km pitkä pääranta, jonka vesi on lämmintä vuoden ympäri. Turkoosi merivesi on otollinen kalastamiseen, snorklaamiseen tai sukeltamiseen. Nha Trangin lähistöllä on myös saaria, joihin voit tehdä mielenkiintoisia päiväretkiä.

HOTELLIT

Ana Mandara Resort & Spa

Hotelli sijaitsee rauhallisella rannalla. Nha Trangin kaupunkiin on matkaa n. 2 km. Hotelli koostuu 17 erillisestä rakennuksesta, joissa kaikissa on kolme villa-tyyyppistä huoneistoa. Huoneissa on ilmastointi, oma terassi, tee/kahvinkeitin, tv, minibaari, tallelokero ja hiustenkuivaaja. Hotellissa on kaksi ravintolaa, baareja, kaksi uima-allasta, kylpylä, kuntosali, matkamuistomyymälä ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet.

Can Tho

HOTELLIT

Ninh Kieu (3)

Kaikissa huoneissa varusteluun kuuluu kylpyhuone, kaapeli-tv, ilmastointi, puhelin ja minibaari. Hotellissa on lisäksi ravintola ja baari, uima-allas, kuntosali, sauna ja hieronta, pesulapalvelut sekä internet. Hotelli sijaitsee Can Tho -joen haarassa, saman nimisen kaupungin keskustan aluella.

Chau Doc

Kambodzan rajan tuntumassa, Mekong Deltalla sijaitseva kaupunki on 6 tunnin ajomatkan päässä Ho Chi Minh Citystä. Kaupunki sijaitsee lähellä Sam-vuorta, jonka juurella palvotaan Sam-vuoren neitoa. Alueella asustaa vietnamilaisia, khmerejä ja champoja, joiden kulttuurit elävät sopusoinnussa toistensa kanssa.

HOTELLIT

Chau Pho

Tämä pienehkö hotelli sijaitsee Chau Docin kaupungin keskustassa, lähellä ostosalueita ja nähtävyyksiä. Hotellin huoneissa on ilmastointi, safety-box, silitysmahdollisuus, minibaari sekä televisio. Hotellissa on ravintola, tenniskenttä, pesulapalvelut ja rahanvaihtomahdollisuus.

Vietnamiin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen voi oleskella Vietnamissa ilman viisumia 15 päivää. Yli 15 päivää ja max. 30 päivää kestäville matkoille voi hakea e-viisumia. Lisätietoa Vietnamin Suomen lähetystöstä.

Passin tulee olla voimassa vähintään 6kk maahantulopäivästä alkaen.

Viisumihinnat ja -käytännöt voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan ajan suotavaa. Lisää tietoa maasta voit lukea ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Pakollisia rokotuksia ei maahanpääsyyn vaadita. Tarkistathan, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotukset ovat voimassa. Lisäksi suositellaan ainakin hepatiitti-A rokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta tai Matkailijan terveysoppaasta.


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on 220V, mutta myös 110V sähkövirtaa saattaa esiintyä.

Sähkökatkokset ovat suhteellisen yleisiä.


Ruoka ja Juoma

Vietnamilaisen keittiön tärkeimpiä aineksia ovat yrtit, hedelmät ja vihannekset. Ruoka on usein hyvin tuoretta ja miedosti maustettua. Tyypillisiä aineksia ovat mm. riisi, kalakastike, soijakastike, katkaraputahna, erilaiset salaatit ja vihreät lehdet. Erilaisia mereneläviä syödään runsaasti, varsinkin rantakohteissa. Ruoka on myös tavallisesti vähärasvaista. Maan kuuluisimpiin ruokalajeihin kuuluvat pho-nuudelikeitto ja riisipaperiin käärityt kevätrullat, jotka uppopaistamisen sijaan nautitaan yleensä tuoreena. Vietnamilaisessa kahvikulttuurissa ja herkullisissa, täytetyissä patongeissa näkyy myös Ranskan siirtomaa-ajan vaikutus. Suosittuja juomia ovat mm. jasmiinitee, tumma jääkahvi, sokeriruokomehu ja erilaiset jääteet.

Hanavesi ei ole juomakelpoista edes suurissa kaupungeissa. Veden kanssa tulee olla erityisen varovainen ja juoda ainoastaan pullotettua vettä. Pesemättömiä hedelmiä ja kuumentamattomia vihanneksia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Alueella vallitsee subtrooppinen ilmasto, jonka päävuodenajat ovat kuuma ja kuiva (maalis-toukokuu), sadekausi (kesä-lokakuu) ja viileäkausi (marras-helmikuu). Eteläosissa lämpötila pysyy ympärivuoden 25-35 asteen välillä, pohjoisosassa on taas huomattavasti viileämpää, keskilämpötila on päivällä 20-30 asteen välillä ja yöllä 10 astetta.


Pankkiasiat

Vietnamin rahayksikkö on vietnamin dong (VND), jota voi vaihtaa Suomessa jo ennen matkaa. Mukaan otettavaksi matkavaluutaksi sopii myös euro sekä Amerikan dollari, joka toimii useissa paikoissa maksuvaluuttana. Myös eurot hyväksytään vaihtopisteissä ja pankeissa. Rahaa voi nostaa Visa ja Mastercard -korteilla. Raha-automaatteja on hyvin saatavilla etenkin isommissa kaupungeissa.

Valuuttaa saa Suomesta etukäteen varaamalla. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.


Yleiset ohjeet

Aikavyöhyke
Vietnam GMT +7, aikaero Suomen talviaikaan +5 tuntia ja kesäaikaan +4 tuntia.

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi. Vietnamin suuntanumero +84.

Matkustussesongit
Monsuunisateet ajoittuvat syyskuusta lokakuulle, silloin ei ole paras aika matkustaa. Marraskuussa ilma on miellyttävää ja rantahietikot parhaimmillaan. Toukokuusta elokuuhun sataa jonkin verran, mutta yleensä kuurot ovat lyhyitä.

Tapakulttuuri
Kengänpohja ei saa osoittaa toista ihmistä eikä missään tapauksessa esimerkiksi uskonnollista patsasta. Sormella ei tule koskaan osoittaa mitään, ei edes suuntaa. Pysy tyynenä ja puhu rauhallisesti silloinkin kun asiat eivät suju. Maltin menettäminen on kasvojen menettämistä ja merkitsee arvonannonlaskua. Pienen lapsen pään koskettaminen ei ole suotavaa. Jumalien patsaat ovat pyhiä, niihin tulee suhtautua sen mukaisesti. Myös rukoilevaa ihmistä tulee kunnioittaa eikä hääriä kuvaamassa ympärillä. Kunnioita paikallisia tapoja ja kulttuuria.