• TASMANIA
 • BLUE MOUNTAINS
 • SYDNEY
 • TASMANIA
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Australia

Australia: Sydney ja Tasmania

Australia  
Sydney | Hobart

Monipuolinen Sydney ja mielenkiintoinen Tasmania. Tämä kierros tutustuttaa yhteen Australian suurimmista kaupungeista, joka on täynnä tunnettuja nähtävyyksiä ja kauniita rantoja. Tasmania sijaitsee mantereen eteläpuolella, ja sen monipuolinen luonto tarjoaa paljon nähtävää ja historiallisia kohteita. Tämä matka on helppo yhdistää myös muihin Australian kiertomatkoihin. 

Sydney tarjoilee vilkasta kaupunkielämää, kiireisiä ostoskatuja, paljon rantoja ja rantakallioita, upea kansallispuisto Blue Mountains ja tunnettu Bondi Beach. Sydney on hyvä yhdistelmä rentoa australialaista rantakulttuuria ja vilkasta kaupunkielämää.

Tasmanian saari tarjoaa myös paljon tutkittavaa. Tasmanian pääkaupunki Hobart on pieni ja kotoisa kaupunki, josta löytyy muun muassa taidegallerioita, tyylikkäitä rakennuksia, ravintoloita, vilkas satama ja kokemuksen arvoiset lauantaimarkkinat Salamanca-aukiolla. Tasmanian vihreä ja koskematon luonto houkuttelee luontomatkailijoita. Saarella on useita kävely- ja vaellusreittejä, jotka kulkevat vuoristoisten sademetsien siimeksessä ja takaavat unohtumattomia luontokokemuksia. Vaelluksen lisäksi on hyvät mahdollisuudet mm. koskenlaskuun, kalliokiipeilyyn, kalastukseen ja surfaukseen.


Matkaa voi jatkaa useilla eri Australian matkapaketeilla ja lisäpäivillä. Olethan yhteydessä toimistoomme niin voimme räätälöidä juuri sinulle sopivan matkan!

Matkan kesto
10 päivää, perillä 7 yötä
Matkan hinta
Alkaen 3 590 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Sydney
Päivät 3–5 | Sydney
Päivät 6–8 | Hobart
Päivät 9–10 | Hobart – Helsinki

Lennot
Helsinki – Doha 23.20–05.35
Doha – Sydney 09.15–06.30
Sydney – Hobart 09.00–11.00
Hobart – Sydney 16.55–18.45
Sydney – Doha 22.15–05.30
Doha – Helsinki 08.25–14.25
- Kaukolennot Qatar Airways
- Sisäiset lennot Qantas Airways
- Matkan hinta on laskettu esimerkkilentoreitin mukaan. Mahdollisuus käyttää myös muita lentoyhtiöitä. Tiedustelethan vaihtoehtoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Kaukolennot turistiluokassa (sis. verot ja 1 kpl/hlö ruumaan laitettava matkatavara)
- Mainitut sisäiset lennot
- Mainitut majoitukset tai vastaavat kahden hengen huoneessa
- Ohjelmassa mainitut ateriat
- Lentokenttäkuljetukset.
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Tipit ja muut henkilökohtaiset kulut
- Matkavakuutus
- Sisäisten lentojen mahdolliset lentokenttäverot
- Australian sähköinen matkustuslupa (tällä hetkellä maksuton 10/2020)
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1–2 | Helsinki – Sydney
Lento Helsingistä lähtee. Lentokenttäkuljetus Sydneyn majoitukseen. Päivä aikaa rentoutua ja tutustua tähän vilkkaaseen kaupunkiin itsenäisesti.

Päivä 3 | Sydney | A
Sydneyn kaupunkikierros, joka kattaa alueen monet päänähtävyydet, kuten Oopperatalo, Harbour Bridge, Rocksin kaupunginosa, Tamarama ja Bronten rantakalliokävely sekä tunnettu Bondi Beach. Kierros päättyy hotellille, tai voit myös jatkaa kierrosta Darling Harbourin nähtävyyksiin. Iltapäivällä Sydneyn kaupunkiin tutustuminen jatkuu risteilyn merkeissä. Luksusristeily tarjoilee upeat näkymät kaupunkiin vesiltä käsin. 

Päivä 4 | Sydney | A, L
Päiväretki kauniiseen Blue Mountains -kansallispuistoon. Matkalla pysähdytään Calmsley Hill -farmille, jossa voit kohdata kenguruita, emuja, vompatteja ja koalia. Kansallispuiston useat näköalapaikat tarjoavat upeita maisemia kauas Blue Mountains -vuorilta. 

Päivä 5 | Sydney | A 
Omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

Päivä 6 | Hobart | A
Aamulla kuljetus lentokentälle. Saapuminen Tasmanian pääkaupunkiin Hobartiin ja lentokenttäkuljetus majoitukseen. Päivä aikaa tutustua kaupungin idyllisiin merenrantakahviloihin, ravintoloihin ja kauppoihin. 

Päivä 7 | Hobart | A
Hobartin kaupunkikierros. Tutustuminen englantilaisiin puutarhoihin, taidegallerioihin ja kaupungin rikkaaseen historiaan. Kierros pysähtyy yhdessä Australian vanhimmista tislaamoista, jossa pääset tutustumaan paikalliseen viskiin. Kierros ohittaa kaupungin näköalapaikkoja, josta avautuvat näkymät merelle ja satamaan. Kierroksella vierailemme myös Hobartin naisvankilassa. Iltapäivällä Tasmaniaan tutustuminen jatkuu suuntaamalla Richmondin uniikkiin ja historialliseen kaupunkiin. Pääset myös vierailemaan Bonorong Wildlife Sanctuaryssa, missä pääset tutustumaan esimerkiksi Tasmanian tuholaisiin.

Päivä 8 | Hobart | A
Tasmanian kierroksen sykähdyttävin kohde on alle kahden tunnin ajomatkan päässä kaupungin pääkaupungista sijaitseva Port Arthur. Kaupunki sijaitsee aivan Tasmanian niemen kärjessä ja sitä ympäröi kaunis luonto ja korkeat rantakalliot. Kaupungissa sijaitsee yksi Tasmanian merkittävimmistä historiallisista kohteista - Port Arthurin rangaistuslaitos. Se on 1830-luvulla vankityövoimalla rakennettu rangaistuslaitos, jonne on vangittu Tasmanian pahamaineisimmat rikolliset. Port Arthur on yksi parhaiten säilyneistä vankiloista Tasmaniassa, ja se muistuttaa edelleen alueen synkkästä historiasta. 

Päivät 9–10 | Hobart – Helsinki
Kuljetus lentokentälle ja paluu Suomeen. 

Ateriat:
Aamupala: A
Lounas: L
Illallinen: I

 

Kohde-esittelyt

 

Australia
Pinta-ala
7 686 850 km²

Asukasluku
25 466 459

Pääkaupunki
Canberra

Kieli
englanti

Valuutta
Australian dollari (AUD)

Uskonto
katolilaisia 22,6%, anglikaaneja 13,3%, islam 2,6%, buddhalaisuus 2,4% hindulaisuus 1,9%

Hallitusmuoto
perustuslaillinen monarkia

Australia jakautuu kahdeksaan eri osavaltioon: Queensland, New South Wales, Victoria, Tasmania, Länsi- ja Etelä-Australia, Australian Capital Territory sekä Northern Territory. Tämä valtio on yhtä aikaa maailman suurin saari, että pienin maanosa. Välimatkat Australiassa ovat pitkiä, koska manner on puolitoista kertaa Euroopan kokoinen, ja välimatkat kaupungista toiseen taittuvatkin nopeiten lentäen.

Australian sijaitessa eteläisellä pallonpuoliskolla ilmasto on päinvastainen totutusta: Kesäsesonki ajoittuu joulu-helmikuulle ja talvisesonki kesä-elokuulle. Pohjois-Australiassa lämpötilat pysyvät lämpimänä ympäri vuoden.

Australiassa on ainutlaatuinen luonto ja eläimistö. Tavanomaisimpia eläinlajeja ovat koala, kenguru ja muut pussieläimet, kuten opossumit ja vompatit. Monimuotoinen luonto tarjoaa upeita rantoja, korkeita kallioita, suuria vesiputouksia ja ikivanhoja eukalyptusmetsiä. Outbackin karu aavikko ja pohjoisen sademetsien trooppinen ilmasto.

Australiassa asutus on keskittynyt rannikoille, josta löytyvät maan suurimmat kaupungit. Maan keskiosa on kuivaa ja kuumaa aavikkoa, josta australialaiset käyttävät nimitystä "outback". Outbackin siimeksestä, Australian ytimestä löytyy Punaisen Keskuksen suurin nähtävyys, joka on aborginaalien pyhä kivi Ayers Rock eli Uluru. Alkuperäisväestö aboriginaalit ja muiden siirtolaisten perinteet ovat tehneet maasta erikoisen ja monikulttuurisen.

Australialaiset on tunnettuja rennosta elämänasenteestaan ja ystävällisyydestään, joka ei varmasti jää huomaamatta. Ystävälliset ihmiset on yksi syy, miksi matkailijat palaavat maahan yhä uudelleen.

Sydney, Melbourne, Brisbane – Itä-Australian suuret kaupungit voit kaikki kiertää yhden lomasi aikana. Jos kaupungit kiehtovat ehdit hyvin myös Adeleineen ja pääkaupunki Canberraan. Suuri Australia tarjoaa paljon muutakin: Iso valliriutta niin sukeltajille kuin purjehtijoille ja risteilyillekin, surfrantoja on lukemattomia, löytyy viinialueita sekä monipuolista luontomatkailua. Pohjoisrannikon Darwin, lännen Perth ja ympäristön pitkät hiekkarannat sekä Tasmania. Australiasta on moneksi.

Sydney

Sydney sijaitsee Australian itärannikolla ja on maan suurin kaupunki. Kaupunki on rakennettu sataman ympärille, joka lukeutuu yhdeksi maailman tärkeimmäksi. Satamaristeilyllä voi ihailla Sydneyn maamerkkejä, Harbour Bridge -siltaa ja kuuluisaa oopperataloa, joka toimii samalla suurena kulttuurikeskuksena.

Shoppailun ohella voi rentoutua vaikka rannalla. Kaupungin ympäristöstä löytyy useita rantoja, joista kuuluisimmat ovat Bondi ja Manly. Kaupungin alueelta löytyy myös kaksi luonnonpuistoa. Darling Harbourin alueelta löytyy useita baareja ja ravintoloita sekä kulttuuritarjontaa, samoin The Rocksin kaduilta Harbour Bridgen läheltä. Sydneystä voi tehdä päiväretkiä Blue Mountainsille, Hunter Valleyn viinialueille tai vaikka pääkaupunkiin Canberraan. Sydneyssä liikkumista helpottaa kattava julkinen liikenneverkosto.

HOTELLIT

Amora Jamison Sydney (5)

Sydneyn keskustassa sijaitseva ylellinen hotelli, joka on vain lyhyen kävelymatkan päässä kaupungin päänähtävyyksistä. Hotellista löytyy oma ravintola ja baari, kuten myös uima-allas, sauna, poreamme, höyryhuone ja kylpylä. Huoneen mukavuuksiin kuuluu ilmainen wifi, 24/7 huonepalvelu, silitysrauta, hiustenkuivaaja, kassakaappi, kylpyamme, tv ja upeat kaupunkinäkymät. 

Hobart

Hobart on Tasmanian pääkaupunki ja Australian toiseksi vanhin pääkaupunki Sydneyn jälkeen. Kaupunki sijaitsee Derwent joen suulla, ja kaupunkia ympäröi hyvin säilynyt luonto ja vuoret. Kaupunki tarjoaa sekoituksen maailmanperintöä, maisemia ja kulttuuria. Moderni elämäntyyli ja arkkitehtuuri kohtaa kaupungin perinteiset hiekkakivirakennukset ja historialliset kohteet. Nämä kontrastit tekevät kaupungista viehättävän ja suositun matkakohteen. Salamanca Place tarjoilee historiallista tunnelmaa 1830-luvun georgialaisessa miljöössä. Vanhat varastorakennukset ovat täynnä taidegallerioita, teattereita, käsityöliikkeitä sekä idyllisiä ravintoloita ja kahviloita. Lauantaisin mukulakiviaukiolle pystytetään Australian parhaaksi nimetty ulkoilmatori, Salamanca Market. 

HOTELLIT

Hotel Grand Chancellor Hobart Harbour (4)

Hotelli veden ääressä, jossa pääset nauttimaan satama-alueen tunnelmasta ja vain lyhyestä matkasta kaupungin päänähtävyyksiin. Kaikki hotellin 244 huonetta on suunniteltu asiakkaiden mukavuudeksi. Aamupala- ja à la carte ravintola, sekä hotellin aulassa sijaitseva aulabaari palvelevat asiakkaita. Hotellin mukavuuksista löytyy langaton nettiyhteys, tee-/kahvinkeitin, tv ja minibaari.

Australiaan matkustavan hyvä tietää

 • Australia-Tasmania-Sydney/BOndi
 • Australia-Tasmania-Sydney/Blue-mountains
 • Australia-Tasmania-Sydney/Bondi-to-bronte-coastal-walk
 • Australia-Tasmania-Sydney/Curringa-Farm--Tasmania--Australia
 • Australia-Tasmania-Sydney/Govetts-Leap-Road--Blackheath-NSW--Australia
 • Australia-Tasmania-Sydney/PremierTravel
 • Australia-Tasmania-Sydney/Sydney-auringonlasku
 • Australia-Tasmania-Sydney/Sydney-pier
 • Australia-Tasmania-Sydney/Tasmania-field
 • Australia-Tasmania-Sydney/Tasmanian-devil
 • Australia-Tasmania-Sydney/premier-travel-tasmania-03
 • Australia-Tasmania-Sydney/premier-travel-tasmania-06
 
 
 

Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

- Australia: Etelärannikon helmet

- Trooppinen Queensland, tarunomainen Uluru ja kulttuurin keskus Melbourne

- Itäisen Australian kierros: Cairns, Sydney ja Melbourne
- Länsi-Australia
- Uusi-Seelanti: Kahden saaren kierros


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.