Aventuralle Travelife Partner -vastuullisuustunnustus

Vastuullisen matkailun ja kestävän kehityksen toimintamme ytimessä on se, että olemme yrityksemme alkutaipaleesta lähtien pyrkineet valitsemaan kohdemaistamme juuri ne yhteistyökumppanit, jotka jakavat arvomme. Joskus tämä on ollut haastavaa. On hienoa, että Suomessa ja kohdemaissamme suunta on kuitenkin kohti parempaa!

Vastuullisuustyömme saa myös julkista tunnustusta: Aventuralle myönnettiin Matkamessujen alkajaisiksi Travelife Partner -vastuullisuusstatus. Meidät palkittiin Partner Awardilla torstaina 19.1. klo 16.30–17.15 pidetyssä tilaisuudessa Matkamessujen Matkatieto-lavalla. Seuraava ja ylin taso prosessissa on Travelife Certified, jonka saavuttamiseksi teemme ahkerasti töitä. 

Travelife for Tour Operators on Global Sustainable Tourism Councilin (GSTC) tunnustama sertifiointijärjestelmä, jonka tavoite on luoda kestävää matkailua tukevia yhteisiä toimintatapoja. Travelife-tunnustus on osa syyskuulle 2023 jatkuvaa SUSTOUR-vastuullisuusprojektia, jossa olemme aktiivisesti mukana.

TRAVELIFE PARTNER -KRITEERIT 

 

Aventura paneelikeskustelussa Matkamessuilla

Perjantaina 20.1. klo 13.30 Aventuran voi nähdä Matkamessujen Matkatieto-lavalla paneelikeskustelussa, jonka aiheena on “Konkretiaa vastuullisuustyöhön” – lämpimästi tervetuloa kuuntelemaan! Paneelin järjestää Suomen Matkailualan Liitto (SMAL).

LUE AVENTURAN VASTUULLISESTA MATKAILUSTAKilimanjaro Porters Assistant Project – hyvät työolot kantajille

Aventura on ainoana suomalaisena matkatoimistona International Mountain Explorers Connectionin ja Kilimanjaro Porters Assistant Projectin vastuullisuusohjelman kumppanijäsen. Vastuullisuusohjelman avulla taataan hyvät ja reilut työolot Mount Kilimanjarolla työskenteleville kantajille.

Kantajat ovat korvaamaton apu vuorikiipeilijöille – he eivät pelkästään kanna tavaroita, vaan myös pystyttävät leirin, puhdistavat juomaveden, auttavat kokkia ruokahuollossa jne. On siis ensiarvoisen tärkeää, että teemme yhteistyötä kumppaneiden kanssa, jotka huolehtivat kantajien työoloista. Esim. kantajan sairastuessa kesken matkan on varmistettava, että hänelle maksetaan palkka myös sairauspäiviltä.

...