Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Ecuador

Luksusmatka – Ecuadorin helmet

Ecuador  
Quito | Cotopaxin kansallispuisto | Mashpin luonnonsuojelualue | Galapagos

Tämän ainutlaatuisen kiertomatkan aikana tutustut Ecuadorin upeimpiin paikkoihin (Quito, Cotopaxin kansallispuisto, Mashpin luonnonsuojelualue ja Galapagossaaret) nauttien tasokkaista majoituksista.

Galapagossaarten risteilyllä pääset keskelle elävintäluonnonhistoriaa. Saarten tuliperäinen ja omaleimainen luonto on vaikuttava. Aamu- ja iltapäivän saarikävelyillä pääset tutustumaan ainutlaatuisiin eläinlajeihin vain muutaman metrin etäisyydeltä.

Matkan kesto
13 päivää, perillä 11 yötä
Matkan hinta
Alkaen 8 490 €, 2hh:ssa
1hh-lisä 3 640 €
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Lennot Quitoon
Päivät 2–4 | Quito
Päivät 5–6 | Mashpin luonnonsuojelualue
Päivä 7 | Quito
Päivät 8–11 | Galapagos
Päivät 12–13 | Guayaquil – Helsinki

Lennot
Helsinki – Amsterdam 07.00–08.35
Amsterdam – Quito 10.00–14.45
Quito – Galápagossaaret
Galápagossaaret – Guayaquil
Guayaquil – Amsterdam 18.45–13.15
Amsterdam – Helsinki 20.50–00.10
Kaukolennot KLM
Huom. Lentoaikatauluun saattaa tulla muutoksia. Kysythän myös Suomen sisäisiä liittymälentoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa
- Ecuadorin sisäiset lennot
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket oppaineen.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Mahdolliset paikallislentojen lentokenttäverot (kts. huomioitavaa)
- Pääsymaksu Galapagossaarille (100 USD)
- Migration Control Card (20 USD)
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivät 1-2 | Helsinki-Quito
Casa Gangotena 4+*
Lähtö Helsingistä ja saapuminen Quitoon seuraavana päivänä. Kuljetus keskustaan hotellille. Saat ensimmäisen kosketuksen Ecuadorin ainutlaatuisesta ja taiteellisesta pääkaupungista.


Päivä 3 | Quito
Casa Gangotena 4+* | A
Tutustumme Quiton keskustaan, mm. siirtomaalaiskortteliin joka on Etelä-Amerikan suurin ja UNESCO-listattu. Päänähtävyyksiin kuuluu katedraali, presidentin linna, kaupungintalo, La Compañía de Jesúksen temppeli sekä San Franciscon pyhäkkö. Jatkamme Middle of the World-monumentille, jossa voit seistä yksi jalka kummassakin pallonpuoliskossa! Vierailemme myös etnografisessa museossa ja sen ympäröivässä siirtomaalaistyylisessä kylässä.


Päivä 4 | Cotopaxin kansallispuisto
Casa Gangotena 4+* | A, L
Lähdemme varhain Quitosta kohti Cotopaxin tulivuoren ympäröivää kansallispuistoa, halki Ecuadorin ikivihreiden ylänköjen. Puolentoista tunnin jälkeen saavumme kansallipuistoon ja siitä jatkamme vielä tunnin ajan kansallispuiston sisällä. Limpiopungon laguunin ympärillä voi bongata lintuja ja villihevosia. Kirkkaina päivinä Cotopaxin tulivuori kohoaa taustalla 5897 metriin korkeuteen. Lounaan jälkeen paluu Quitoon. 


Päivä 5 | Mashpin luonnonsuojelualue
Mashpi Lodge 5* | A, L, I
Siirrymme yhteiskuljetuksella kohti Mashpin luonnonsuojelualuetta, jossa luonto on yksi maailman monimuotoisimmista (biodiversity hotspot). Koemme Andien maisemien kirjon, aina Pomasquin kuivasta laaksosta Mashpin usvaisiin pilvisademetsämaisemiin. Käväisemme Inkojen aikaisilla Tulipen raunioilla ja maistamme aitoa ecuadorilaista kahvia. Myöhemmin päivällä suuntaamme Napa Trailin patikkapolulle joka kulkee kuvankauniiden metsämaisemien halki tarjoten ainutlaatuisia lintujen bongausmahdollisuuksia (2 tuntia keskivaikeaa patikointia). Illalla teillä on mahdollisuus osallistua sademetsän ekologiaan syventäviin luentoihin.


Päivä 6 | Mashpin luonnonsuojelualue
Mashpi Lodge 5* | A, L, I
Aamuvirkut pääsevät kokemaan luonnon elämän vilkkaimmillaan ihan hotellin terassilta käsin, aamukahvia nauttien. Hotellin oppaat auttavat bongaamaan lukuisia hyönteisiä ja hedelmiä etsiviä lintulajeja. Maukkaan aamiaisen jälkeen kävelemme näköalatornille (15 minuutin kävelymatkan päässä) jonka yhteydessä on myös Sky Bike. Täältä avautuu henkeäsalpaavat näkymät ympäröivään sademetsään, varsinaiseen luontoystävän paratiisiin lukuisine lajeineen. Sky Bike tarjoaa jännittävän tavan kokea latvuston läheltä, jonka jälkeen palaamme hotelille nauttimaan lounasta. Iltapäivällä teillä on jälleen mahdollisuus tutustua sademetsän saloihin ja lukuisiin kasvi- ja eläinlajeihin hotellin oppaiden opastuksella.


Päivä 7 | Mashpin luonnonsuojelualue-Quito
Casa Gangotena 4+* | A, L
Aamiaisen jälkeen lähdemme vaeltamaan kohti 50 metriä korkeaa Copalin vesiputousta. Kahden tunnin reitti vie meidät syvälle sademetsään. Palaamme hotellille ja lounaan jälkeen takaisin kohti Quitoa.


Päivä 8 | Quito-Galapagossaaret
La Pinta yacht 5* | A, L, I
Siirtyminen Quiton lentoasemalle ja aamulento Baltraan. Baltran lentoasemalta seilaamme kohti Itabacan kanavaa pienellä lautalla, aina Santa Cruzin saaren pohjoisrannalle asti. Sieltä jatkamme bussilla kohti Santa Cruzin ylänköjä tutustuen Santa Cruzin ainutlaatuisiin ekosysteemeihin. Lounas paikallisessa ravintolassa, jonka jälkeen pääsemme näkemään jättikilpikonnia luonnollisessa ympäristössään. Alueella on myös lukuisia laavatunneleja. Bussi vie meidät takaisin Puerto Ayiraan, josta nousemme risteilijän kyytiin.


Päivä 9 | Galapagossaaret
La Pinta yacht 5* | A, L, I
Aamiaisen jälkeen pienvene vie meidät Edenin luodolle, jossa voi nähdä kuuluisat sinijalkasuulat läheltä. Teillä on mahdollisuus snorklata ja sään salliessa voitte nousta lasipohjaveneeseen. Myöhemmin kävelemme pienellä Sombrero Chinon saarella, jossa on mainiot mahdollisuudet uida ja snorklata valkoevähaiden ja Galapagossaarten pingviinien seurassa. Paluu risteilijälle.


Päivä 10 | Galapagossaaret
La Pinta yacht 5* | A, L, I
Tänään meitä odottaa yksi Galapagossaarten kohokohdista: Bartolomen saari. Siellä vaellamme saaren huipulle, josta näkymät ovat henkeäsalpaavat. Sitten nousemme pienveneen kyytiin kiertämään suurenmoista Pinnacle Rock:ia, jonka jälkeen nautimme saaren rannoista. Teillä on myös mahdollisuus nousta lasipohjaveneen kyytiin ja tutustua kiehtovaan vedenalaiseen maailmaan. Lounaan jälkeen jatkamme Sullivan Bay:lle (Santiago Island), jossa meitä odottaa upea valkoinen korallihiekkaranta. Täällä Galapagossaarten vulkaaninen alkuperä on selvästi esillä.


Päivä 11 | Galapagossaaret
La Pinta yacht 5* | A, L, I
Tutustumme Darwin Bay:hin. Helpon kävelylenkin jälkeen (mahdollisuus myös haastavampaan laavakenttäkävelyyn) rentoudumme rannalla, rohkeimmat voivat lähteä merikanoottiretkelle. Iltapäivällä pienvene vie meidät kalliojyrkänteiden ohitse Genovesan saarelle jonka huipulla voi bongata lukuisia merilintuja (suulia, fregattilintuja, ulappakeijuja sekä salaperäisiä suopöllöjä). Viimeinen yö risteilijällä.


Päivä 12 | Galapagossaaret-Helsinki
Aamiaisen jälkeen siirrymme Baltran saarelle, josta lento Guayaquiliin ja siitä eteenpäin takaisin kohti Helsinkiä.


Ateriat

A= aamiainen
L= lounas
I= illallinen  

Kohde-esittelyt

 

EcuadorPinta-ala
283 520 km²

Asukasluku
17 483 326

Pääkaupunki
Quito

Kieli
espanja, quechua (ketsua), quichua sekä muut intiaanikielet

Päätuotteet
öljy, banaanit, katkaravut, kala, kahvi, tekstiili, metalliteollisuus, paperituotanto, puuntuotanto, kemikaalit, muovi

Hallitusmuoto
tasavalta

Ecuador on hieman Suomea pienempi maa, joka sijaitsee nimensä mukaisesti päiväntasaajalla. Andien läntinen ja itäinen pääjono jakaa maan kolmeen pääalueeseen; Tyynenmeren rannikkoon, vuorijonojen väliseen ylänköön ja lähes luonnontilaiseen sademetsäalankoon. Ecuadorille kuuluvat myös tuliperäiset Galapagos-saaret. Kasvi- ja eläinlajisto on saarten erillisen aseman vuoksi maapallon erikoisinta. Monet saarten kotoperäiset lajit kiinnostivat myös Charles Darwinia ja tutkimusmatka saarille vaikutti hänen käsitykseensä eliölajien kehityksestä.

Ecuador on Etelä-Amerikkaa monipuolisimmillaan; lumihuippuisia tulivuoria, vehreitä kumipuumetsiä ja Andien rinteitä viljeleviä alkuperäiskansojen heimoja.

Ecuador tunnetaan monipuolisista elämyksistä, joihin kuuluu alueen merkittävimpiä matkakohteita. Galapagossaaret, Cotopaxin ja Chimborazon lumihuiput, Amazonasin alueen viidakot löytyvät kaikki sopivan matkan päästä.

Ecuadorissa Andien alueen alkuperäinen kulttuuri, luonnonihmeet sekä siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri yhdistyvät upeisiin rantoihin ja Galapagoksen ainutlaatuiseen luontoon.

Etäisyydet ovat naapurimaita lyhyempiä ja matkailupalvelut tasokkaita. Jos aikaa on rajoitetusti ja haluat kokea Andien alueen kaikki elementit yhdellä kertaa, voidaan kohteeksi suositella lämpimästi Ecuadoria.

Ecuadoriin voi tutustua myös helposti vaikka maastopyöräillen, meloen, surffaten tai sukeltaen.

Quito

Maan pääkaupunki, jossa asuu n. 1,2 miljoonaa asukasta. Kaupunki sijaitsee 2850 m merenpinnan yläpuolella lumihuippuisten vuorten ympäröimässä laaksossa. Kirkkaana päivänä kaupungista avautuu upea näkymä kaupunkia ympäröiville lumen peittämille tulivuoren huipuille. Kaupunki oli muinoin yksi inkojen suurimmista kaupungeista. Espanjalaisten vaikutus näkyy kaupungissa huomattavasti inkoja paremmin. Vanhassa kaupungissa on säilynyt useita kolonialismin aikaisia rakennuksia. Kaupunki on hyväksytty vuonna 1978 UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

HOTELLIT

Casa Gangotena (4+)

Ylellinen Casa Gangotena sijaitsee historiallisessa kartanossa aivan Quiton keskustassa, Plaza San Franciscon vieressä. Hotelli on sekoitus klassista arkkitehtuuria, modernia sisustusta ja ylellistä mukavuutta. Yleistiloihin lukeutuu mm. eksoottinen puutarha sekä panoraamaterassi.

Mashpin luonnonsuojelualue

Ihastu ainutlaatuiseen Mashpin pilvisademetsään poikkeuksellisen runsaine eläin- ja kasvilajeineen. Mashpissa pääset tutustumaan sademetsään läheltä ja bongaamaan jopa 500 eri lintulajia. Lukuisat joet ja vesiputoukset värittävät kuvankauniita maisemia.

HOTELLIT

Mashpi Lodge (5)

Keskellä Mashpin pilvisademetsää kolmen tunnin päässä Quitosta sijaitsee yksi maailman uniikeimmista lodgeista: Mashpi Lodge. Modernin viiden tähden majoituksen lisäksi pääset kokemaan ainutlaatuisen sademetsän ja sen lukemattomat eläin- ja kasvilajit niin läheltä kuin mahdollista.

Ecuadoriin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomalainen ei tarvitse viisumia alle 90 päivän oleskeluun Ecuadorissa. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Maastapoistumismaksu
Maastapoistumismaksua ei toistaiseksi peritä.


Turvallisuus

Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. HUOM! Vakuutuskortti/vakuutustodistus täytyy esittää maahan saavuttaessa.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Rokotuksia ei Ecuadoriin vaadita Suomesta matkustettaessa. Tarkistathan, että rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat voimassa. Keltakuumetta ja malariaa esiintyy joillain alueilla maassa (esim. Napo-joen alue), joten malarialääkitys ja keltakuumerokotus ovat riskiarvion perusteella annettavia. Tarkista rokotusvaatimukset aina terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta.
Jokiristeilylle on hyvä varautua pitkähihaisin ja -lahkeisin asuin ja pakata mukaan hyttyskarkotetta.

Pidä huoli että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositelemme sekä A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Tarkistathan hyvissä ajoin ennen matkan alkua matkakohteesi keltakuumerokotusvaatimukset esimerkiksi täältä. Kansainvälinen keltakuumerokotustodistus on pakollinen joihinkin maihin matkustettaessa. Huomioithan myös, että osassa maita vaaditaan rokotustodistus, mikäli saavut maasta, jossa katsotaan esiintyvän keltakuumetta. Tämä on tärkeä huomioida erityisesti matkoilla, jotka kattavat useita valtioita. Suosittelemme rokotuskortin pitämistä mukana aina kaukomailla matkustaessasi.

Osa Ecuadorin alueista sijaitsee korkeassa ilmanalassa, ja näillä alueilla liikuttaessa vuoristotaudin oireiden kokeminen etenkin lievässä muodossa on mahdollista. Vuoristotaudin tyypillisiä oireita ovat päänsärky, pahoinvointi ja unettomuus. Sen ennaltaehkäisyssä tärkeää on harkittu nousuvauhti, riittävä nesteen nauttiminen sekä energiatasapainosta huolehtiminen.


Sähkö ja pistorasia-standardit

110V, adapteri tarvitaan.


Ruoka ja Juoma

Ecuadorilaiset rakastavat käyttää plantainia eli keittobanaania ruoassaan. Tavallisiin aterioihin kuuluu liha tai kala kasvisten ja hiilihydraattipitoisten lisukkeiden kanssa. Monilla ruuilla on tarjolla riisiä papujen kanssa, linssejä, keittobanaania tai perunaa. Keittoja syödään paljon ja tavallisia keittoja ovat mm. locro, joka valmistetaan perunasta, juustosta ja avocadosta ja repe, joka valmistetaan vihreistä banaaneista.

Aamupalaksi on tavallista nauttia humitas eli makeita tamaleita. Matkalla voit törmätä paistettuihin keittobanaaneihin ja maissinjyviin, jotka ovat tavallista katuruokaa sekä grillillä valmistettaviin llapingachos-perunoihin ja possuun. Jos haluat jotain makeaa, löytyy useista makeiskaupoista melcochaa eli pirteän väristä toffeeta tai vaihtoehtoisesti ecuadorilaista suklaata. Vuoristoseuduilla on mahdollista löytää ruokalistalta librilloa eli lehmän vatsaa. Ecuadorissa syödään marsuja, cuy, mikä on suosittua herkkua. Rannikolla kalaruoat kuten ceviche, viche ja langostinos ovat suosittuja. Encebollado on täyttävä ruoka, jota ecuadorilaiset syövät myöhäisillan ruokana tai aamiaisena. Tämä muhennos valmistetaan tonnikalasta, maniokista, jotka keitetään mausteissa, sipuleissa ja korianterissa.

Ecuadorissa kasvaa valtava määrä erilaisia hedelmiä, joista tehdään virkistäviä tuoremehuja. Suosittuja mehuja ovat appelsiini-, vadelma-, banaani-, maracuya- sekä guanabanamehu. Hedelmiä voi nauttia myös juotavissa jogurteissa. Suosittu alkoholijuoma on aguardiente, josta valmistetaan suosittu canelazo-drinkki. Suosittelemme juomaan pullovettä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi myös juoda. Emme suosittele pastöroimattomien maitotuotteiden nauttimista. Vihannekset ja hedelmät kannattaa huuhdella hyvin.


Ilmasto ja Sää

Olosuhteet saattavat vaihdella suuresti maan eri osien välillä. Galapagosilla ja rannikkoalueilla on kuuma ja sateinen kausi tammikuusta huhtikuuhun. Päivän keskilämpötila on n. 31°C, usein jopa korkeampi. Toukokuusta joulukuuhun ovat lämpötilat hieman matalampia ja sateet vähäisempiä. Etelässä on toukokuusta lokakuuhun runsaita iltapäivään ajoittuvia sadekuuroja, lämpötila on n. 30°C. Marraskuusta huhtikuuhun vallitsee kuiva kausi, jolloin lämpötila on n. 25ºC. Pohjoisosan lämmin kausi kestää toukokuusta lokakuuhun ja lämpötila on keskimäärin 30ºC. Marraskuusta helmi-maaliskuuhun on sateisempaa, lämpötila on n. 20ºC.


Pankkiasiat

Ecuadorin virallinen valuutta on Yhdysvaltojen dollari. Visa, Master Card ja Diners Club kortteja voi käyttää laajasti, mutta käteisellä maksaminen on yleensä halvempaa korttien käyttömaksujen johdosta.
Valuuttaa saa Suomesta. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta ja on osa paikallisten palkkaa. Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo erikseen tippikulttuurista. On kuitenkin hyvä varautua antamaan tippejä paikallisoppaille ja kuljettajille n. 10-20 USD/päivä.

Galapagosin ja Amazonin risteilyn aikana laivan henkilökunnalle ja luonto-oppaille on suositeltavaa jättää juomarahaa yhteensä noin 30 USD/asiakas/päivä.

Ecuadorissa yleisesti juomarahaa on asiallista jättää noin 15-20 % laskun loppusummasta.


Yleiset ohjeet

Aikaero
Ecuador -7 h, Galápagossaaret -8 h. Ecuadorissa ei ole käytössä kesä- ja talviaikaa.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Ecuadorin suuntanumero on +593.

 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/2011-Ecuador-020
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/2011-Ecuador-098
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/2011-Ecuador-174
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/Activities_137847854326
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/Casa-Gangotena_141893152161
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/La-Pinta_13754674464
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/Mashpi-Lodge-Bicicleta_Mashpi-10-31-16
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/Mashpi-Lodge-Hotel4-10-31-16
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/Mashpi-Lodge-Suite-10-31-16
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/Mashpi-Lodge-Trekking5-10-31-16
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/Quito_137546934271
 • Ecuadorin_helmet_luksusmatka/Spirit-of-the-Andes_137547051443