• OPASTETTU KIERTOMATKA
  Pohjoiset Tyynenmeren saarivaltiot
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Pohjoiset Tyynenmeren saarivaltiot
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Pohjoiset Tyynenmeren saarivaltiot
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Pohjoiset Tyynenmeren saarivaltiot
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Pohjoiset Tyynenmeren saarivaltiot
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Pohjoiset Tyynenmeren saarivaltiot
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Pohjoiset Tyynenmeren saarivaltiot
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Pohjoiset Tyynenmeren saarivaltiot
 • OPASTETTU KIERTOMATKA
  Pohjoiset Tyynenmeren saarivaltiot
Opastetut pitkät kiertomatkat, suomalainen matkanjohtaja / Tuvalu

Oseanian pohjoiset saarivaltiot

Filippiinit | Palau | Mikronesia | Marshallinsaaret | Kiribati | Fidži | Tuvalu  
Manila | Koror | Chuuk | Majuro | Betio | Nadi | Funafuti | Viti Levu

Tervetuloa Aventuran 25-vuotisjuhlamatkalle keväällä 2025!

Pohjoinen saarikierroksemme lähtee liikkeelle Filippiinien Manilasta ja päättyy Fidžille. Matkan aikana tutustumme Mikronesian ja Polynesian saarivaltioihin ja niiden erilaisiin maisemiin, kulttuureihin ja heimoihin.

Toteutimme tämän matkan ryhmällemme keväällä 2023. Kokemusten perusteella päätimme toteuttaa matkan uudelleen keväällä 2025. Uudistimme hieman matkareittiä ja -ohjelmaa, samoin päivitimme joitakin majapaikkoja. Kuten kevään 2023 matkallakin, matkaisäntänä toimii Aventuran perustaja ja omistaja Tero Norvio. Tämä uniikki saarihyppely on vuonna 2000 perustetun Aventuran 25-vuotisjuhlamatka.

Sanat Tyynimeri, ja etenkin alueen muinainen nimitys Etelämeri, synnyttävät meissä kaikissa mielikuvia nauravaisista ihmisistä ja kuvankauniista paratiisinomaisista saarista ja palmurantaisista atolleista. Synkempi puolikin historiasta löytyy useammalta saarelta, sillä menneisyyteen kuuluu toisen maailmansodan kuuluisia meritaisteluita, alkukantaisia ihmissyöjäheimoja sekä luonnonvoimien aiheuttamia myrskyjä ja myllerryksiä.

Nämä kaukana kaikesta sijaitsevat pienet saarivaltiot ovat haasteellisia matkailijoille infrastruktuurin ollessa osin hyvinkin puutteellinen ja palveluiden ollessa vielä rakenteilla. Myös lentoja saarivaltioiden välillä on paikoin hyvin harvakseltaan. Osalla saarista viivymme vain vuorokauden ja osassa levähdämme useamman päivän.

Tervetuloa kanssamme keväällä 2025 seikkailemaan Tyynellemerelle, kiertämään Oseanian pieniä saarivaltiota!

Tätä matkaa voi halutessaan jatkaa edelleen eteläisille Oseanian saarille. Sama matkaisäntä ja osa asiakasryhmää tekevät näin. Nämä kaksi matkaa, pohjoiset sekä eteläiset Oseanian saaret, voi yhdistää yhdeksi viisiviikkoiseksi Suureksi Oseanian kiertomatkaksi. Tutustu näihin tästä:
> Suuri Oseanian kiertomatka
> Oseanian eteläiset saarivaltiot

Matkan kesto
19 päivää, perillä 17 yötä
Matkan hinta
18 200 €
1hh-lisä 2 480 €
Tiedustele toimistoltamme lentojen business-paikan lisähintaa.
Lähdöt
 • 12.3.2025–30.3.2025
VARAA MATKA
 •  
  Sami Blomberg
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma
Päivät 1–2 | Lennot Manilaan (Filippiinit) 2 yötä
Päivät 3–5 | Koror (Palau) 3 yötä
Päivät 6–7 | Chuuk (Mikronesia) 2 yötä
Päivät 8–9 | Majuro (Marshallinsaaret) 2 yötä
Päivät 10–12 | Betio/South Tarawa (Kiribati) 3 yötä
Päivä 13 | Nadi (Fidži) 1 yö
Päivät 14–15 | Funafuti (Tuvalu) 2 yötä
Päivät 16–17 | Toberua/Viti Levu (Fidži) 2 yötä

Päivät 18–19 | Lennot Helsinkiin

Matkan erityispiirteet

• Matka sisältää paljon lentoja, myös yölentoja, ja pitkiä matkapäiviä ja näin ollen osallistuminen vaatii paitsi kohtuullista fyysistä kuntoa myös reipasta reissuasennetta.
• Matkan erikoisluonteen takia tarkka matkaohjelma valmistuu vasta kun loputkin lennot ja maajärjestelyt ovat varattavissa, näiden matkojen osalta lennot varataan osittain 11 kk, 6 kk ja 3 kk ennen matkaa. Tästä johtuen lopulliset maajärjestelyt vahvistetaan vasta 3 kk ennen matkaa.
• Kohteiden ja niiden erikoisluonteen takia, kaikkien matkalle lähtevien tulee huomioida, että (lento)muutoksia todennäköisesti tulee lyhyelläkin varoitusajalla meistä riippumattomista syistä. Myöskään kaikkien saarien majoitustilat eivät vastaa kansainvälisiä standardeja, mukaan kannattaa varata aimo annos kärsivällisyyttä ja pioneerihenkeä.
• Pidätämme oikeuden muutoksiin niin matkan päivämäärien, saarivaltioiden järjestyksen, matkaohjelman kuin hinnoittelun suhteen.
• Peruutusehdot C (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot).

Lennot
ke 12.3.2025 Helsinki – Hong Kong 13.45–18.00
to 13.3.2025 Hong Kong – Manila 00.35–00.15
pe 14.3.2025 Manila – Koror 22.25–02.20(+1)
ma 17.3.2025 Koror – Guam 02.05–05.05
ma 17.3.2025 Guam – Chuuk 07.55–09.40
ke 19.3.2025 Chuuk – Pohnpei – Majuro 12.05–18.40
pe 21.3.2025 Majuro – Tarawa 14.05–15.20
ma 24.3.2025 Tarawa – Nadi 11.50–14.55
ti 25.3.2025 Nadi – Suva 07.30–08.00
ti 25.3.2025 Suva – Funafuti 09.00–11.30
to 27.3.2025 Funafuti – Suva 12.20–14.50
la 29.3.2025 Nadi – Singapore 14.50–19.20
la 29.3.2025 Singapore – Helsinki 21.40–06.05(+1)
* Huom. Muutokset lentoaikatauluihin ja -reititykseen mahdollisia. Lentoreititys on koottu ennakkotietojen perusteella. Lentoyhtiöt julkaisevat vahvistetut lentoreitit ja -ajat vasta lähempänä matka-ajankohtaa.
* Huom. Kysythän mahdollisia businessluokan korotuksia sekä myös Suomen sisäisiä liittymälentoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa lentoihin sisältyvine veroineen
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaissa
- Suomenkielinen hätäpäivystyspalvelu (24/7) matkan aikana
- Puuntaimen istutus (yhteistyössä istutapuita.fi kanssa).
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Matkavakuutus
- Viisumit
- Mahdollisesti vaadittavat rokotukset ja/tai lääkkeet (esim. keltakuumerokotus)
- Mahdolliset viranomais-/maastapoistumismaksut
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Muu mainitsematon.
* Jos kysymyksiä herää kohdekohtaisista matkadokumenttivaatimuksista (viisumit, rokotustodistukset yms.), toimistotiimimme vastaa mieluusti.

Kohde-esittelyt

 

Filippiinit

Philippines FlagPinta-ala
300 000 km²

Asukasluku
109 180 815

Pääkaupunki
Manila

Uskonto
katolisia 80,9 %, muslimeita 5 % (moroja)

Kieli
filippino ja englanti

Valuutta
Filippiinien peso (PHP)

Päätuotteet
elektroniikka, vaatteet, öljyjalosteet, kookosöljy ja hedelmät

Hallitusmuoto
Tasavalta

Filippiinien tasavalta eli Filippiinit on 7107 saaren ja reilun 100 miljoonan asukkaan trooppinen saaristovaltio Kaakkois-Aasiassa. Suurin osa asukkaista elää 11 saarella. Saaret saivat nimensä Espanjan kuninkaan Filip II:n mukaan vuonna 1543. Espanjan ja Yhdysvaltojen vaikutus näkyy edelleen maan kulttuurissa ja hallintojärjestelmässä. Ferdinand Marcos hallitsi maata lähes yksinvaltiaana yli 20 vuoden ajan, kunnes kansa pakotti hänet eroamaan 1986.

Manila

Manilan kaupunki, jota filippiiniläiset kutsuvat nimellä "Maynilad" on Filippiinien pääkaupunki ja maan hallinnollinen keskus. Manila on osa pääkaupunkiseutua, Metro Manilaa, jossa asuu yli 14 miljoona ihmistä. Kaupunki sijaitsee Manilan lahdella. Manila koostuu monesta eri kaupungista, joten suoranaista keskustaa ei ole. Kaupunki tuhoutui melkein kokonaan toisen maailmansodan aikaan ja on rakennettu pitkälti uudestaan. Sisäkaupunginosat Ermita ja Malate tarjoavat laajan valikoiman baareja ja ravintoloita. Makati on uusi moderni alue, josta löytyy suurimmat ostoskeskukset.

HOTELLIT

New World Makati (5)

New World Makati Hotel on tasokas maailmanluokan hotelli, joka sijaitsee Makatin sydämessä. Modernilla tunnelmalla ja itämaisilla vaikutteilla varustellussa hotellissa on 584 upeaa huonetta ja sviittiä. Hotellilta löytyy bisneskeskus, hienostuneet ruokailumahdollisuudet, hyvin varusteltu kuntokeskus saunalla ja kylpylällä sekä ulkouima-allas.

Palau

File:Flag of Palau.svg

Pinta-ala
459 km²

Asukasluku
21 685

Pääkaupunki
Ngerulmud

Kieli
englanti ja palauan

Valuutta
Yhdysvaltain dollari(USD)

Valtiomuoto
tasavalta

Palau itsenäistyi vuonna 1994 ja on yksi maailman nuorimmista valtioista. Se sijaitsee Mikronesiassa, Tyynellä valtamerellä Filippiineistä itään. Saarivaltio koostuu kahdeksasta pääsaaresta, pienempiä saaria on yli 200. Matkailija matkaa useimmiten Kororin saarelle, josta pääsee helposti tekemään retkiä.

Turhaan ei Palaun saarivaltion pinnanalaista elämää kutsuta “vedenalaiseksi Serengetiksi”. Tämä sukeltajien paratiisi valloittaa merenalaisella elämänkirjollaan eikä auringonpalvoja pety maisemistakaan. Kalkkikivi- ja tuliperäiset saaret nousevat alueen kirkkaista vesistä kuin sienet vihreine lakkeineen. Palaun yksittäinen suosituin nähtävyys on Jellyfish Lake, jossa kultaisten meduusojen sekaan pääsee snorklailemaan.

Koror

HOTELLIT

Palau Pacific Resort (5)

Kattaen 64 hehtaarin rehevän trooppisen puutarhan ja koskemattoman valkoisen hiekkarannan, Palau Pacific Resort kutsuu vieraat kokemaan vertaansa vailla olevan merenrantaloman. Syrjäisessä luksuslomakeskuksessa on 165 huvilatyylistä huonetta, sviittiä ja bungalowia, joissa on saaren inspiroima sisustus, oma parveke tai terassi ja tasokkaat mukavuudet. Yksityisen valkoisen hiekkarannan ja erilaisten vesiurheilulajien lisäksi ylellisessä hotellissa on kaikki mitä tarvitset ikimuistoiselle perhelomalle tai romanttiselle lomalle, mukaan lukien merenranta-allas, seitsemän ravintolaa ja oleskelutilaa, maailmanluokan kylpylä, tenniskentät ja paljon muuta.

MikronesiaPinta-ala
702 km2

Asukasluku
102 436

Pääkaupunki
Palikir

Väestö
chuukit, kosraelaiset, ponapet, yapilaiset

Uskonto
katolisia oli 52,7%, protestantteja 41,7%

Kieli
englanti (virallinen) ja 17 muuta kieltä

Valuutta
Yhdysvaltain dollari (USD)

Valtiomuoto
liittovaltio

Itäisen Tyynenmeren Mikronesia on 607 saaren ryhmä Karoliinien saariryhmässä. Mikronesia tulee kreikankielisestä sanasta ja kuvaa tätä satojen pienien saarien saarivaltiota täydellisesti. Sen jokaiseen neljään autonomiseen osaan (lännestä itään Yap, Chuuk, Pohnpei ja Kosrae) kuuluvalla alueella on oma ainutlaatuinen luonteensa maisemineen ja kulttuureineen. Pääkaupunki Palikir sijaitsee sen suurimmassa saariryhmässä, Ponhpeissä.


Satojen pienten saarten ryhmittymä Karoliiniensaarten sydämessä suurten valtamerien merivirtojen kohtauspisteessä tekee Mikronesian tasavallasta mielenkiintoisen kulttuuri- ja sukelluskohteen. Merenalaisen elämän lisäksi kuuluisimpia nähtävyyksiä ovat Yapin saarten jopa nelimetriset kivikolikot. Haluatpa ottaa allesi kajakin tai surffilaudan tai laittaa selkääsi happipullon löydät Mikronesiasta hyvät mahdollisuudet aktiiviseen mutta rentoon lomailuun.

Chuuk

Chuuk on 16:sta saaresta koostuva tulivuoripohjainen klusteri saaria Mikronesian liittovaltiossa, läntisellä Tyynellämerellä. Nimi Chuuk tarkoittaa "korkeita vuoria" chuukin kielellä, joka on yksi monista saarilla käytetyistä malaijilais-polynesialaisista kielistä.

Chuuk-ryhmän korkeilla saarilla on rannikoillaan mangrovesoita ja sademetsiä keskivuoristoalueilla. Alkuperäiskansat ovat mikronesialaisia, jotka kalastavat, kasvattavat sikoja ja siipikarjaa sekä viljelevät taroa, leipähedelmiä, jamssia ja banaaneja. Suurin kaupunkialue on Weno, muu väestö asuu enimmäkseen perinteisissä kylissä, jotka ovat hajallaan ympäri saaria. Maa-aluetta on yhteensä 127,2 neliökilometriä ja väkiluku oli 48 654 vuonna 2010.

Kohde on hylkysukeltajan paratiisi, joka sukellukselle on tarjolla uusi hylky, jotka ovat uskomattoman kauniiden korallien peitossa. Sukeltajien keskuudessa Chuuk on tunnettu vanhalla nimellään Truk, tai Truk Lagoon. Toisen maailmansodan aikana Japanin keisarillinen laivasto käytti aluetta piilottaakseen yli 1000 alusta ja 500 lentokonetta. 16.-17.2.1944 amerikkalaiset toteuttivat Operaatio Hailstonen, upottaen kautta aikain suurimman määrän aluksia yhdessä operaatiossa. Tapahtumaa voidaankin kutsua japanilaisten Pearl Harbouriksi. Vielä tänä päivänä pohjassa on edelleen yli 60 alusta ja 275 lentokonetta sukellettavassa kunnossa.

HOTELLIT

Truk Stop Hotel
Chuukin pääsaarella Wenossa sijaitseva Truk Stop on moderni, lämminhenkinen ja siihen on helppo rakastua. Tämä perheomisteinen ja toimiva lomakeskus, joka sijaitsee kauniilla Chuukin saarella, tarjoaa vierailleen erinomaista palvelua ja majoitusta. Tarjolla on huoneita ja tilavampia huoneistoja. Sekä vapaa-ajan että liikematkailijoille tarkoitetussa hotellissa on täyden palvelun ravintola, leipomo, kylpylä, lahjatavarakauppa, kokous- ja tapahtumatila sekä PADI-sukelluskeskus. Hotelli sijaitsee vain 10 minuutin päässä lentokentältä.

Marshallinsaaret

Pinta-ala
181 km²

Väkiluku
77 917 (arvio 7/2020)

Pääkaupunki
Majuro

Kieli
Marshalli ja englanti

Valuutta
Yhdysvaltain dollari (USD)

Uskonto
Lähes kaikki ovat kristittyjä, suurin osa protestantteja

Valtiomuoto
Tasavalta

Yksi maailman nuorimmista valtioista ja yksi neljästä, joka koostuu vain atolleista. Marshallinsaaret on saaristovaltio Mikronesian itäpuolella Tyynellämerellä. Saaristo koostuu isommista 5 saaresta ja 29 atollista, jotka jakautuvat kahteen ketjuun Ratak ja Ralik (auringonnousu ja auringonlasku), yhteensä saaria, atolleja ja luotoja on yli 1 100. Pääkaupunki Majuro, sijaitsee Majuron saarella, jolla asuu lähes kaksi kolmasosaa asukkaista. Suurin osa matkailijoista suuntaa Majuron saarelle.

Yokwe! Keskellä Tyyntämerta sijaitseville Marshallinsaarille ei moni eksy, vaikka monet sen atolleista täyttävät paljasjalkaisen paratiisin tunnusmerkit ystävällisine ihmisineen. Näiden kaukaisten saarien asukkailla, kuten kaikilla Tyynenmeren saarilla, on lujat ja läheiset perhesuhteet sekä uskollinen ote elämään. Saarivaltion kuuluisin atolli, Bikini, tunnetaan lukuisista ydinasetestauksista, se on jopa julistettu Unescon Maailmaperintökohteeksi. Kun haluat kauas kaikesta, tämän kauemmas et juuri pääse.

Majuro

Majuro on Marshallinsaarten pääkaupunki ja suurin kaupunki. Se on myös suuri koralliatolli, jossa on 64 saarta Tyynellämerellä. Sillä on trooppinen pasaatituuli-ilmasto, jonka keskilämpötila on 27 °C. Marshallinsaaret ovat koralliriuttojen, eksoottisten kalalajien ja toisen maailmansodan hylkyjen monipuolinen paratiisi. Kapea Majuron atolli on maan pääkaupunki, jossa on suuri satama ja kansainvälinen lentokenttä. Vuonna 2011 Majuron väkiluku oli 27 797.

HOTELLIT

Hotel Robert Reimers

Hotel Robert Reimers on perheomisteinen hotelli trooppisen luonnon äärellä ja sitä operoidaan perinteisellä marshallilaisella kosketuksella. Tarjolla on erilaisia huoneita, jotka sopivat jokaiselle matkustajalle. Kaikki huoneet on varusteltu moderneilla vakiomukavuuksilla. Hotellissa on ravintola, josta saa sekä paikallista tuoretta kalaa että kansainvälisiä kestosuosikkeja. Baarissa voi nauttia cocktaileja ja nauttia Marshallinsaarten kauniista auringonlaskusta.

Kiribati

Flag of Kiribati.svg

Pinta-ala
811 km2

Väkiluku
111 796

Pääkaupunki
Tarawa

Kieli
kiribati ja englanti

Valuutta
Kiribatin dollari, Australian dollari (AUD)

Uskonto
kristityt 55%, protestantit 36 %, mormoneita 3,1%, bahaita 2,2%, adventisteja1,9% ja muita 1,8%

Valtiomuoto
tasavalta

Kiribati muodostuu erillisistä saarista ja saariryhmistä. Kiribatin sijainti on Tyynenmeren sydämessä noin 1 500 kilometriä Fidžin pohjoispuolella. Jokaisella 33 saarella on omat ainutlaatuiset tavat, rituaalit, myytit, legendat sekä elämäntavat. Suurin osa, matkailijoista suuntaan Tarawaan, kalastajat löytävät upeita mahdollisuuksia Kiritimatin saarella.

Mauri! Tämä Kiribatilainen tervehdys ja tervetulotoivotus sopii hyvin suomalaiseen suuhun. Tämä pieni suuri valtio soveltuu hyvin etelämeren tunnelmaa haluajille. Kiribati sopii matkailijoille, jotka haluavat löytää uusia paikkoja, normaalien turistikohteiden ulkopuolella. Sukeltajille merenalainen elämä on upeaa kuten muillakin Tyynenmeren saarilla. Jos olet kiinnostunut sotahistoriasta, Tarawan taistelu oli yksi Tyynenmeren 2. maailmansodan verisimpiä.

Betio

Tarawa on Gilbertsaarten koralliatolli ja Kiribatin pääkaupunki Länsi-Keski-Tyynellämerellä. Betio on Etelä-Tarawan suurin kaupunki ja maan tärkein satama. Asutus sijaitsee erillisellä luodolla atollin lounaisosassa. Kiribatin itsenäistymisen jälkeen vuonna 1979 Etelä-Tarawan väkiluku on yli kolminkertaistunut ja on nyt 63 439 ihmistä (2020).

Etelä-Tarawan ilmasto on trooppinen sademetsäilmasto, joten se on lämmin ja kostea ympäri vuoden ja keskimääräiset sademäärät ovat suhteellisen korkeat.

HOTELLIT

George Hotel

Betion sydämessä sijaitseva George Hotel Kiribati tarjoaa viihtyisää majoitusta lähellä Betion laituria. Perheomisteisen hotellin huoneissa on ilmastointi, tallelokero ja hygieniatuotteet. Asiakkaat voivat nauttia herkullisen aamiaisen joka aamu. Lisäpalveluihin kuuluu ilmainen pysäköinti, Wi-Fi-yhteys ja oleskelutila.

FidžiPinta-ala
18 274 km²

Väkiluku
947 760

Pääkaupunki
Suva

Kieli
englanti, fidži, fidžinhindi

Valuutta
Fidžin dollari (FJD)

Uskonto
kristinusko 52%, hindulaisuus 33%, islam 7%

Valtiomuoto
tasavalta

Fidži on saaristovaltio eteläisellä Tyynellämerellä, Uudesta-Seelannista pohjoiseen päin. Se koostuu 850 saaresta ja luodosta, joista noin 100 on asutettuja. Suurimmat saaret ovat Viti Levu ja Vanua Levu. Pääkaupunki Suva sijaitsee Viti Levulla mutta suurin osa matkailijoista aloittaa Fidžin matkansa Nadista (lausutaan Nandi). Fidži on tunnettu kauniista luonnosta ja sukellusmahdollisuuksista. Parhaimmat sukellusalueet löytyvät Taveunin läheltä.

Fidžin saaria kutsutaan usein sijaintinsa vuoksi “eteläisen Tyynenmeren risteykseksi”. Iloisen hymyn saattelema hihkaisu “Bula” käy hyväntuulisesta tervehdyksestä vuorokauden jokaisena hetkenä. Fidži koostuu yli 300 saaren ketjusta, se on erilaisten kulttuurien, rotujen ja uskontojen kansainvälinen trooppinen cocktail. Saarihyppely on oiva tapa nähdä näitä saaria kauniine rantoineen, kirkkaine vesineen ja iloisine ihmisineen.

Nadi

Fijin kolmanneksi suurin kaupunki Nadi on monelle matkaajalle nopea välietappi Fijille saapumisen ja muille saarille siirtymisen välillä. Nadissa on kuitenkin myös paljon nähtävää, opittavaa ja koettavaa. Kaupunki sijaitsee Fijin suurimman saaren Viti Levun länsirannikolla. Nadista löytyy hyvät shoppailumahdollisuudet sekä loistava ravintolavalikoima niin meksikolaisia-, japanilaisia- ja ranskalaisiaravintoloita, kuin myös Fijiläisiä herkkujakin. Lähistöltä löytyy myös hienoja hiekkarantoja ja tutustumisenarvoisia kulttuuri- ja luontonähtävyyksiä.

HOTELLIT

DoubleTree Resort by Hilton (4)

DoubleTree Resortia ympäröivät eteläisen Tyynenmeren lämpimät vedet. Se on vain kolmen minuutin venematkan päässä Viti Levun pääsaarelta ja lyhyen ajomatkan päässä Nadin kansainväliseltä lentokentältä. Lomakeskus tarjoaa runsaasti mukavuuksia, kaunista majoitusta ja aitoa, lämmintä fidžiläistä vastaanottoa. Huoneet ovat tyylikkäitä ja tilavia. Hotellilla on laguunityylinen uima-allas, josta on näkymät merelle, tenniskenttä ja kuntokeskus. He tarjoavat myös kulttuurielämyksiä, kiertoajeluja, ratsastusta ja paintballia.

Viti Levu

Viti Levu on Fidžin tasavallan suurin saari. Siellä sijaitsee maan pääkaupunki Suva ja alueella asuu suurin osa Fidžin väestöstä, noin 600 000 asukasta. Saaren jakaa keskeinen vuorijono, jossa on monia passiivisia tulivuoria. Tomanivi, Fidžin korkein kohta, nousee 1,324 metriin. Vuorijono jakaa saaren ilmastollisesti märkään kaakkoisosaan ja kuivaan luoteisosaan.

HOTELLIT

Toberua Private Island Resort

Toberua Island Resort on ainutlaatuinen yksityisomistuksessa oleva saari, jossa on 16 hiljattain kunnostettua perinteistä villaa. Toberua yhdistää avaran tilan, ylellisyyden ja yksityisyyden. Nauti kristallinkirkkaista trooppisista vesistä, fine diningista, hemmottele itseäsi kylpylässä tai tanssi paljain jaloin tähtitaivaan alla elävän fidžiläisen musiikin lempeiden äänien tahtiin – sinä päätät. Toberua Island Resortissa ei tule koskaan olemaan pulaa tekemisestä. Aktiviteettitarjontaan kuuluu esimerkiksi golfaus, kalastus, purjehdus, snorklaus ja laitesukellus tai sitten voit vain laiskotella palmun alla uima-altaan äärellä, voit olla niin energinen tai rento kuin haluat.

Tuvalu

Pinta-ala
26 km²

Väkiluku
11 342

Pääkaupunki
Funafuti

Kieli
tuvalu, englanti

Uskonto
protestantteja 97% (Tuvalun kirkko)

Valtiomuoto
parlamentaarinen demokratia, perustuslaillinen monarkia

Tuvalu on Kansainyhteisöön kuuluva saarivaltio Tyynellämerellä, se on yksi maailman pienempiä kuningaskuntia. Se sijaitsee puolessavälissä Havaijia ja Australiaa. Tuvaluun kuuluu yhdeksän atollia, joissa on yhteensä 129 saarta. Jokaisella atollilla on koralliriutta. Pääkaupunkina pidetään kolmea eri kaupunkia/kylää riippuen asiayhteydestä. Funafuti on tärkein atolli, Fongafale on tärkein saari ja Vaiaku on tärkein kylä. Maan korkein kohta on vain 5 m korkeudessa ja onkin ennustettu, että vuonna 2100 tämä pieni saarivaltio on asumiskelvoton.

Talofa! Tuvalu on täydellinen paikka matkailijoille, jotka etsivät rauhaa ja hiljaisuutta. Tuvalu on Tyynenmeren eteläosan koskematon nurkka, joka tarjoaa rauhallisen ympäristön, joka sopii lepoon ja rentoutumiseen. Tuvalu on tarjoaa klassisen etelämeren kohteen, josta löydät kirkkaan sinisen meren ja taivaan, vaaleat rantahiekat sekä huojuvat palmut.

Funafuti

Funafutin koralliatolli on Tuvalun pääkaupunki Länsi-Keski-Tyynellämerellä. Funafuti on väkirikkain maan yhdeksästä atollista 6 025 asukkaallaan (2012). Funafutin alue on hyvin pieni, sen pinta-ala on vain 2,8 km².

Yhdysvaltain sotilastukikohta perustettiin sinne vuonna 1942, toisen maailmansodan aikana, taistelemaan japanilaisia joukkoja vastaan Tyynellämerellä. Nykyään Funafutin länsiosissa on Funafutin merensuojelualue, jonka alueella sijaitsee noin 20 % koko atollin riutoista. Funafutilla vallitsee trooppinen sademetsäilmasto. Kaupungissa ei ole kuivaa kautta, siellä sataa poikkeuksellisen paljon ympäri vuoden.

HOTELLIT

Esfam Lodge

Funafutin keskustassa sijaitseva paikallisen perheen pitämä Esfam Lodge tarjoaa viihtyisää majoitusta kävelyetäisyydellä sekä lentokentästä että rannasta. Lodgen viehättävissä huoneissa on ilmastointi, oma kylpyhuone, wi-fi ja minibaari. Asiakkaat voivat nauttia herkullisia ruokia lähistöllä olevissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Filippiineille matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalaiset voivat matkustaa Filippiineille ilman viisumia 30 päiväksi. Passin tulee olla voimassa 6kk maahan saapumisen jälkeen.


Turvallisuus

Pysyttelemme opastetuilla kiertomatkoilla turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Suositeltavat rokotukset
Matkalle suositellaan perusrokotusten (jäykkäkouristus, tuhkarokko, kurkkumätä, sikotauti, vihurirokko ja polio) lisäksi hepatiitti A rokotusta. Riskiarvion perusteella suositellaan hepatiitti B-, japanin aivotulehdus-, kolera-, lavantauti- ja influenssarokotusta, sekä malarianestolääkitystä. Todistus keltakuumerokotuksesta vaaditaan 1 vuotta täyttäneiltä matkailijoilta, jotka saapuvat maista joissa keltakuumetta esiintyy. Tarkistathan aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi.


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta Filippiineillä on 220 volttia, 60 Hz. Suomalaisiin sähkölaitteisiin tarvitaan adapteri.


Ruoka ja Juoma

Riisi on tärkeä osa Filippiiniläistä ruokakulttuuria. Riisi ja maissi ovatkin väestön merkittävimmät ravinnonlähteet. Riisistä saadaan jopa kolme satoa vuodessa. Vientituotteita ovat sokeriruoko, kookospähkinä, banaani sekä ananas. Myös kalaa tai äyriäisiä syödään päivittäin. Ruoka ei ole kovin mausteista, mutta valkosipulia käytetään paljon ja sitä pidetään myös terveellisenä. Vihanneksia käytetään keitoissa ja pataruoissa, yleisimmin vihreitä papuja ja perunaa.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Filippiineillä on trooppisen kuuma ja kostea ilmasto. Vuorokauden lämpötila on +23-32 asteen välillä, keskilämpötila +26,5 astetta. Kuiva kausi on tammikuusta huhtikuuhun, sadekausi ajoittuu toukokuusta joulukuulle. Sadekaudella taifuunit ovat yleisiä.


Pankkiasiat

Filippiinien peso (PHP).


Yleiset ohjeet

Aikaero
+6h talviaikaan, +5h kesällä.

Matkapuhelimet
Tarkista kuuluvuus operaattoriltasi. Kansainvälinen suuntanumero on +63.

Palaulle matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Palaulle alle 90 päivän mittaiselle matkalle. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat Englannin ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Monilla sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä sekä MPR). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on 120 V / 60 Hz. Pistorasiat samanlaisia kuin esim. Yhdysvalloissa ja Kanadassa.


Ruoka ja Juoma

Tyynenmerenvaltioiden tapaan ruokavaliossa käytetään paljon erilaisia kalalajeja, kasviksia sekä hedelmiä.

Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Palau sijaitsee lähellä päiväntasaajaa ja sen takia ilmasto on tasainen ympäri vuoden, keskilämmön ollessa 30°C. Kuivakausi alkaa marraskuussa ja kestää huhtikuuhun. Ilmankosteus on korkea ympäri vuoden. Sadekausi osuu heinä-lokakuuhun, jolloin ukkoset ovat yleisiä. Taifuunit, jolloin sataa päiväkausia, ovat kuitenkin harvinaisia. Sukeltajille paras aika vierailla Palaulla on kuivakaudella syyskuun ja toukokuun välillä.


Pankkiasiat

Palaun valuutta on dollari (USD). 1 € = noin 1,12 USD.


Yleiset ohjeet

Aikaero
+6-7 tuntia

Matkustussesongit
Palau on ympärivuotinen matka- ja sukelluskohde. Sadekausi on toukokuusta marraskuuhun, mutta tuonakaan ajankohtana sateet eivät haittaa sukeltamista.

Aurinkorasva
1.1.2020 alkaen Palau on kieltänyt aurinkorasvat, jotka sisältävät koralleille ja vesistöille myrkyllisiä aineita. Näiden myynti ja tuonti maahan on lailla kielletty.

Mikronesiaan matkustavan hyvä tietää


Pankkiasiat

Currency

Local currency: United States Dollar
Symbol: $
ISO code: USD
Subunit: Cent
Banknotes: $1, $5, $10, $20, $50, $100
Coins: 1¢, 5¢, 10¢, 25¢, 50¢, $1

Banking

Card Transactions: Limited
ATMs: Yes
Mastercard: Yes
Visa: Yes
American Express: Yes
Diner’s club: No

Banking Hours:
Weekdays: 9:00 AM - 4:00 PM
Weekends: Closed
Public Holidays: Yes (limited hours)
Foreign exchange services: Limited

Marshallinsaarille matkustavan hyvä tietää


Pankkiasiat

Currency

Local currency: United States Dollar
Symbol: $
ISO code: USD
Subunit: Cent
Banknotes: $1, $5, $10, $20, $50, $100
Coins: 1¢, 5¢, 10¢, 25¢

Banking

Card Transactions: Limited
ATMs: Yes
Mastercard: Yes
Visa: Yes
American Express: Limited
Diner’s club: Limited

Banking Hours:
Weekdays: 9:00 AM - 4:00 PM
Weekends: Closed
Public Holidays: Yes (Limited hours)
Foreign exchange services: Limited

Kiribatille matkustavan hyvä tietää


Pankkiasiat

Currency

Local currency: Kiribati Dollar
Symbol: $
ISO code: KID
Subunit: Cent
Banknotes: $1, $5, $10, $20, $50, $100
Coins: 1c, 2c, 5c, 10c, 20c, 50c, $1

Banking

Card Transactions: Limited
ATMs: No
Mastercard: Yes
Visa: Yes
American Express: No
Diner’s club: No

Banking Hours:
Weekdays: 9:00 AM - 4:00 PM
Weekends: Closed
Public Holidays: Yes
Foreign exchange services: Limited

Fidzille matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Fidžille alle 4 kuukauden mittaiselle matkalle.

Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.?

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Monilla sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Fidžin valuutta on dollari (FJD). 1 € = noin 2,46 FJD. Valuuttaa ei saa Suomesta.

Rokotukset?
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä sekä MPR). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta?www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on 240 V / 50 Hz. Pistorasiat samanlaisia kuin esim. Australiassa.


Ruoka ja Juoma

Perinteisen fidžiläisen ruokavalion lähteenä käytetään paljon hiilihydraattipitoisia raaka- aineita, kuten jamssia, taaroa, bataattia sekä maniokkia. Näiden lisäksi myös leipäpuunhedelmiä, pähkinöitä sekä banaaneja. Fidžin eri etnisten ryhmien ruokatavoissa on erilaisuuksia. Esimerkiksi Fidžiläiset ovat oppineet intialaisilta chilin, rieskamaisten leipien, riisin, vihannesten sekä teen käytön, kun taas intialaiset ovat omaksuneet taaron ja kassavan käyttämisen ja kavan juomisen. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää.


Ilmasto ja Sää

Fidžillä vallitsee trooppinen ilmasto, sateita on lähes päivittäin. Ilma on lämmin ympäri vuoden ja lämpötila vaihtelee 20-29 asteen välillä. Öisin lämpötila laskee 18-20 asteen tuntumaan.


Pankkiasiat

Fidžin valuutta on dollari (FJD). 1 € = noin 2,46 FJD. Valuuttaa ei saa Suomesta.


Yleiset ohjeet

Aikaero
11 tuntia ja kesäaikana 12 tuntia

Matkustussesongit
Ympärivuotinen kohde. Paras aika matkustaa on meidän kesäkautenamme, hiljaisin sesonki loka/marraskuussa. Syklonikausi marraskuusta huhtikuuhun.

Tuvalulle matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia Vanuatulle 90 päivän mittaiselle matkalle. Passin tulee olla voimassa 6 kuukautta maasta poistumisen jälkeen.


Turvallisuus

Pysyttelemme matkamme aikana turvallisilla alueilla, mutta yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat esim. Englannin ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin.

Monilla sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Tarkista, että perusrokotuksesi on voimassa (jäykkäkouristus, polio ja kurkkumätä sekä MPR). Matkalle suositellaan A- ja B -hepatiittirokotuksia.

Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on 220 V / 50 Hz. Pistorasiat ovat samanlaisia kuin esim. Australiassa.


Vaatetus- ja pukeutumis­suositukset

Kevyt kesäinen vaatetus ja auringolta suojautuminen on tärkeää. Sadekaudella sadeviitta on hyvä pakata mukaan.


Ruoka ja Juoma

Tuvalulaisessa ruokakulttuurissa taarolla (pulaka) on tärkeä asema. Myös leipäpuun hedelmät, kookospähkinät, banaanit ja kala ovat yleisiä. Tuvalulaisia juomia ovat kaleve ja koa, joiden valmistukseen käytetään lähinnä kookospähkinää. Tuvalulla ei ole kovin paljon juomakelpoista vettä, joten kookosmaito on yleinen juoma.

Vesijohtoveden juominen ei ole suositeltavaa. Veden ja juomien tulee olla teollisesti pullotettua. Myös hedelmät ja vihannekset on hyvä huuhdella pullotetulla vedellä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi juoda. Uudelleen lämmitettyjä ruokia tulee välttää. Maahantuotuja raaka- aineita ovat riisi ja jauhot sekä pakaste- ja purkkiliha. Tuvalun ainoat ravintolat sijaitsevat kaikki Funafutilla.


Ilmasto ja Sää

Tuvalulla vallitsee trooppinen ilmasto, sateita on lähes päivittäin. Vuosittainen sademäärä Funafutissa on 3?200 mm ja keskilämpötila 31 astetta. Huhtikuusta lokakuuhun vilvoittavat tuulet helpottavat helteessä oloa. Lähes päivittäiset ukkosmyrskyt ovat upeita mutta eivät kestä kauaa ja eivätkä siten vähennä auringon määrää / päivä. Sateisimpina aikoina mahdollisuus tulviin.

Paras matkustusaika on toukokuusta marraskuuhun.


Pankkiasiat

Tuvalun valuutta on Australian dollari (AUD). 1 € on noin 1,55 AUD. Luottokortit eivät käy Tuvalulla.

 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/Marshallinsaaret-10
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/Marshallinsaaret-3
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/Marshallinsaaret-6
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/Marshallinsaaret-7
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO-POHNPEI_001_DK_2013-3
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO-POHNPEI_006_DK_2013-1
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTOKIRIBATI_001_DK_2013-1
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTOPALAU_026_DK_2013-1
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO_TUV_002_DK_2013-1
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO_TUV_004_DK_2013-1
 • Tyynimeri/Mikronesia-ja-Polynesia/SPTO_TUV_037_DK_2013-1
 
 
 

Muita Oseanian matkoja

> Oseanian eteläiset saarivaltiot

> Suuri Oseanian kiertomatka


Samankaltaisia matkoja

> Maailmanympäri 1 -kiertomatka

> Suuri Guineanlahden kiertomatka

> Suuri Karibian saarikierros


Haluatko matkaasi lisäpäiviä?

Filippiinit

Fidzi

Maailmanympäri

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista