Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Galapagossaaret (Ecuador)

Ecuador: Galápagos-risteily ja Quito

Ecuador | Galápagossaaret (Ecuador)  
Quito | Galápagos

Galápagossaarten risteilyllä pääset keskelle elävintä luonnonhistoriaa. Saarten tuliperäinen ja omaleimainen luonto on vaikuttava. Aamu- ja iltapäivän saarikävelyillä pääset tutustumaan ainutlaatuisiin eläinlajeihin vain muutaman metrin etäisyydeltä.

Risteilyllä on täysihoito eli nautit laivalla aamiaisen, lounaan ja illallisen. Retkiä tehdään kaksi päivässä ja mukana retkillä on aina paikallinen luonto-opas. Lisäksi retkillä pääsee mm. snorklaamaan. Ennen risteilyä muutama yö Quitossa antaa matkaan lisämausteensa, sillä Quito on kaunis kaupunki ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen!

Risteilyn tarkka ohjelma vaihtelee ajankohdan mukaan, joten kannattaa olla yhteydessä toimistollemme! Mahdollisuus myös lyhyempiin 5 päivän risteilyihin ja liveaboard -sukellusristeilyihin!

Matkan kesto
11 päivää, perillä 9 yötä
Matkan hinta
Alkaen 5 090 €, 2hh:ssa
1hh-lisä 2 400 €
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1-2 | Lento Quitoon, Quito 2 yötä 1
Hotel Quito 3*
Saapuminen Quitoon iltapäivällä. Kuljetus keskustaan hotellille. Seuraavana aamuna mahdollisuus opastettuun kierrokseen.

Päivät 3-9 | Galápagos-risteily 8 pv/7 yötä 2
Pingüino Explorer Yacht 3*
Kuljetus lentokentälle ja lento Galápagossaarille. Perillä kuljetus risteilijälle. Risteilyohjelma retkineen täysihoidolla.

Päivät 10-11 | Galápagos – Guayaquil – Helsinki 3
Kuljetus lentokentälle, josta lennot Helsinkiin.

Lennot
Helsinki – Amsterdam 06.55–08.40
Amsterdam – Quito 10.15–16.15
Quito – Galápagossaaret
Galápagossaaret – Guayaquil
Guayaquil – Amsterdam 18.45–13.15
Amsterdam – Helsinki 20.35–23.55
Kaukolennot KLM
Huom. Lentoaikatauluun saattaa tulla muutoksia. Kysythän myös Suomen sisäisiä liittymälentoja toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot turistiluokassa (sis. verot ja matkatavarat)
- Ecuadorin sisäiset lennot
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat (laivoilla täysihoito).
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
- Mahdolliset paikallislentojen lentokenttäverot (muutamia euroja)
- Mahdolliset maastapoistumismaksut
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Luonnonpuistomaksut (yht. 130 usd/hlö)
- Muu mainitsematon.

Kohde-esittelyt

 

EcuadorPinta-ala
283 520 km²

Asukasluku
17 483 326

Pääkaupunki
Quito

Kieli
espanja, quechua (ketsua), quichua sekä muut intiaanikielet

Päätuotteet
öljy, banaanit, katkaravut, kala, kahvi, tekstiili, metalliteollisuus, paperituotanto, puuntuotanto, kemikaalit, muovi

Hallitusmuoto
tasavalta

Ecuador on hieman Suomea pienempi maa, joka sijaitsee nimensä mukaisesti päiväntasaajalla. Andien läntinen ja itäinen pääjono jakaa maan kolmeen pääalueeseen; Tyynenmeren rannikkoon, vuorijonojen väliseen ylänköön ja lähes luonnontilaiseen sademetsäalankoon. Ecuadorille kuuluvat myös tuliperäiset Galapagos-saaret. Kasvi- ja eläinlajisto on saarten erillisen aseman vuoksi maapallon erikoisinta. Monet saarten kotoperäiset lajit kiinnostivat myös Charles Darwinia ja tutkimusmatka saarille vaikutti hänen käsitykseensä eliölajien kehityksestä.

Ecuador on Etelä-Amerikkaa monipuolisimmillaan; lumihuippuisia tulivuoria, vehreitä kumipuumetsiä ja Andien rinteitä viljeleviä alkuperäiskansojen heimoja.

Ecuador tunnetaan monipuolisista elämyksistä, joihin kuuluu alueen merkittävimpiä matkakohteita. Galapagossaaret, Cotopaxin ja Chimborazon lumihuiput, Amazonasin alueen viidakot löytyvät kaikki sopivan matkan päästä.

Ecuadorissa Andien alueen alkuperäinen kulttuuri, luonnonihmeet sekä siirtomaa-aikainen arkkitehtuuri yhdistyvät upeisiin rantoihin ja Galapagoksen ainutlaatuiseen luontoon.

Etäisyydet ovat naapurimaita lyhyempiä ja matkailupalvelut tasokkaita. Jos aikaa on rajoitetusti ja haluat kokea Andien alueen kaikki elementit yhdellä kertaa, voidaan kohteeksi suositella lämpimästi Ecuadoria.

Ecuadoriin voi tutustua myös helposti vaikka maastopyöräillen, meloen, surffaten tai sukeltaen.

Quito

Maan pääkaupunki, jossa asuu n. 1,2 miljoonaa asukasta. Kaupunki sijaitsee 2850 m merenpinnan yläpuolella lumihuippuisten vuorten ympäröimässä laaksossa. Kirkkaana päivänä kaupungista avautuu upea näkymä kaupunkia ympäröiville lumen peittämille tulivuoren huipuille. Kaupunki oli muinoin yksi inkojen suurimmista kaupungeista. Espanjalaisten vaikutus näkyy kaupungissa huomattavasti inkoja paremmin. Vanhassa kaupungissa on säilynyt useita kolonialismin aikaisia rakennuksia. Kaupunki on hyväksytty vuonna 1978 UNESCOn maailmanperintökohteeksi.

HOTELLIT

Hotel Quito (3)
Hotelli kuuluu kaupungin perinteikkäimpien hotellien joukkoon. Hotellista avautuu henkeäsalpaava näköala ympäröiville vuorille sekä kaupungin yli laaksoon. Hotellin iso lämmitetty ulkouima-allas rentouttaa kulttuuripäivän jälkeen.Hotellissa on 200 huonetta, kattoravintola, baari, 16 kokous-/konferenssihuonetta, huonepalvelu, kasino, pesula, sauna sekä lämmitetty uima-allas.

Galápagossaaret (Ecuador)


Pinta-ala
8 010 km²

Asukasluku
30 890

Pääkaupunki
Puerto Baquerizo Moreno

Kieli
espanja

Hallitusmuoto
maakuntahallitus, yksi Ecuadorin 24 maakunnasta

Galápagossaaret sijaitsevat n. 1000 kilometrin päässä Ecuadorin rannikolta länteen sisältäen 13 pääsaaren lisäksi useita pienempiä saaria. Suurin osa saarista ovat asumattomia. Galápagossaaret ovat kuuluisia uniikista luonnostaan. Eksoottisia lintuja ja liskoja pääsee tarkkailemaan muutaman metrin etäisyydeltä aivan kuin television luontodokumenteissa. Galápagosilla voi tavata muun muassa merileijonia, jättiläiskilpikonnia, valtavia leguaaneja, albatrosseja sekä mahdollisesti pingviinejä. Charles Darwin kehitti evoluutioteoriansa saavuttuaan näille asuttamattomille saarille vuonna 1835. Saaret merialueineen ovat suojeltua kansallispuistoaluetta, joka on perustettu vuonna 1959.

Galápagossaarten luonnonpuistomaksut ovat yhteensä 120 usd/hlö.

Matkalle mukaan

• Hyvät kävelykengät (sisäänajetut)
• Sandaalit (suosittelemme vaellussandaaleita)
• Kevyet housut ja shortsit
• Uimapuku ja pyyheliina
• Aurinkolasit ja -voide
• Hattu tai huivi auringonsuojaksi

Lisäksi suosittelemme
• Kiikarit
• Täytettävä vesipullo
• Kosteuspyyhkeitä/savetteja, käsidesinfiointiaine
• Kamera ja muistikortteja (suosittelemme myös vedenalaista kertakäyttökameraa)

Ecuadoriin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Suomalainen ei tarvitse viisumia alle 90 päivän oleskeluun Ecuadorissa. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Viisumikäytännöt ja -hinnat voivat muuttua ilman etukäteisvaroitusta paikallisista viranomaistahoista riippuen.

Maastapoistumismaksu
Maastapoistumismaksua ei toistaiseksi peritä.


Turvallisuus

Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan, tietyillä alueilla liikkuminen saattaa olla turvatonta. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot. HUOM! Vakuutuskortti/vakuutustodistus täytyy esittää maahan saavuttaessa.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset
Rokotuksia ei Ecuadoriin vaadita Suomesta matkustettaessa. Tarkistathan, että rokotusohjelman mukaiset rokotukset ovat voimassa. Keltakuumetta ja malariaa esiintyy joillain alueilla maassa (esim. Napo-joen alue), joten malarialääkitys ja keltakuumerokotus ovat riskiarvion perusteella annettavia. Tarkista rokotusvaatimukset aina terveyskeskuksestasi tai matkailuklinikan rokotusneuvonnasta.
Jokiristeilylle on hyvä varautua pitkähihaisin ja -lahkeisin asuin ja pakata mukaan hyttyskarkotetta.

Pidä huoli että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositelemme sekä A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi

Tarkistathan hyvissä ajoin ennen matkan alkua matkakohteesi keltakuumerokotusvaatimukset esimerkiksi täältä. Kansainvälinen keltakuumerokotustodistus on pakollinen joihinkin maihin matkustettaessa. Huomioithan myös, että osassa maita vaaditaan rokotustodistus, mikäli saavut maasta, jossa katsotaan esiintyvän keltakuumetta. Tämä on tärkeä huomioida erityisesti matkoilla, jotka kattavat useita valtioita. Suosittelemme rokotuskortin pitämistä mukana aina kaukomailla matkustaessasi.

Osa Ecuadorin alueista sijaitsee korkeassa ilmanalassa, ja näillä alueilla liikuttaessa vuoristotaudin oireiden kokeminen etenkin lievässä muodossa on mahdollista. Vuoristotaudin tyypillisiä oireita ovat päänsärky, pahoinvointi ja unettomuus. Sen ennaltaehkäisyssä tärkeää on harkittu nousuvauhti, riittävä nesteen nauttiminen sekä energiatasapainosta huolehtiminen.


Sähkö ja pistorasia-standardit

110V, adapteri tarvitaan.


Ruoka ja Juoma

Ecuadorilaiset rakastavat käyttää plantainia eli keittobanaania ruoassaan. Tavallisiin aterioihin kuuluu liha tai kala kasvisten ja hiilihydraattipitoisten lisukkeiden kanssa. Monilla ruuilla on tarjolla riisiä papujen kanssa, linssejä, keittobanaania tai perunaa. Keittoja syödään paljon ja tavallisia keittoja ovat mm. locro, joka valmistetaan perunasta, juustosta ja avocadosta ja repe, joka valmistetaan vihreistä banaaneista.

Aamupalaksi on tavallista nauttia humitas eli makeita tamaleita. Matkalla voit törmätä paistettuihin keittobanaaneihin ja maissinjyviin, jotka ovat tavallista katuruokaa sekä grillillä valmistettaviin llapingachos-perunoihin ja possuun. Jos haluat jotain makeaa, löytyy useista makeiskaupoista melcochaa eli pirteän väristä toffeeta tai vaihtoehtoisesti ecuadorilaista suklaata. Vuoristoseuduilla on mahdollista löytää ruokalistalta librilloa eli lehmän vatsaa. Ecuadorissa syödään marsuja, cuy, mikä on suosittua herkkua. Rannikolla kalaruoat kuten ceviche, viche ja langostinos ovat suosittuja. Encebollado on täyttävä ruoka, jota ecuadorilaiset syövät myöhäisillan ruokana tai aamiaisena. Tämä muhennos valmistetaan tonnikalasta, maniokista, jotka keitetään mausteissa, sipuleissa ja korianterissa.

Ecuadorissa kasvaa valtava määrä erilaisia hedelmiä, joista tehdään virkistäviä tuoremehuja. Suosittuja mehuja ovat appelsiini-, vadelma-, banaani-, maracuya- sekä guanabanamehu. Hedelmiä voi nauttia myös juotavissa jogurteissa. Suosittu alkoholijuoma on aguardiente, josta valmistetaan suosittu canelazo-drinkki. Suosittelemme juomaan pullovettä. Kuumennettua tai tableteilla puhdistettua vettä voi myös juoda. Emme suosittele pastöroimattomien maitotuotteiden nauttimista. Vihannekset ja hedelmät kannattaa huuhdella hyvin.


Ilmasto ja Sää

Olosuhteet saattavat vaihdella suuresti maan eri osien välillä. Galapagosilla ja rannikkoalueilla on kuuma ja sateinen kausi tammikuusta huhtikuuhun. Päivän keskilämpötila on n. 31°C, usein jopa korkeampi. Toukokuusta joulukuuhun ovat lämpötilat hieman matalampia ja sateet vähäisempiä. Etelässä on toukokuusta lokakuuhun runsaita iltapäivään ajoittuvia sadekuuroja, lämpötila on n. 30°C. Marraskuusta huhtikuuhun vallitsee kuiva kausi, jolloin lämpötila on n. 25ºC. Pohjoisosan lämmin kausi kestää toukokuusta lokakuuhun ja lämpötila on keskimäärin 30ºC. Marraskuusta helmi-maaliskuuhun on sateisempaa, lämpötila on n. 20ºC.


Pankkiasiat

Ecuadorin virallinen valuutta on Yhdysvaltojen dollari. Visa, Master Card ja Diners Club kortteja voi käyttää laajasti, mutta käteisellä maksaminen on yleensä halvempaa korttien käyttömaksujen johdosta.
Valuuttaa saa Suomesta. Tarkista saatavuus ja kurssi www.forex.fi.

Tipit
Tippi annetaan hyvästä palvelusta ja on osa paikallisten palkkaa. Ryhmämatkoillamme matkanjohtaja kertoo erikseen tippikulttuurista. On kuitenkin hyvä varautua antamaan tippejä paikallisoppaille ja kuljettajille n. 10-20 USD/päivä.

Galapagosin ja Amazonin risteilyn aikana laivan henkilökunnalle ja luonto-oppaille on suositeltavaa jättää juomarahaa yhteensä noin 30 USD/asiakas/päivä.

Ecuadorissa yleisesti juomarahaa on asiallista jättää noin 15-20 % laskun loppusummasta.


Yleiset ohjeet

Aikaero
Ecuador -7 h, Galápagossaaret -8 h. Ecuadorissa ei ole käytössä kesä- ja talviaikaa.

Matkapuhelimet
Tarkista matkapuhelimesi kuuluvuus operaattoriltasi. Ecuadorin suuntanumero on +593.

Galapagosille matkustavan hyvä tietää

 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d2/07
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d3/08
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d3/09
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d4/10
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d4/11
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d4/12
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d5/13
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d5/14
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d6/15
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d6/16
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d8/17
 • 061-Galpagossaaret_ja_Ecuador/d8/Aventura-Ecuador-Galapagos-Legend
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Peru - inkojen poluilla

> Bolivia ja Galapagossaaret

> Galapagossaaret ja Ecuador

Yhdistä matka toiseen

> Andit ja Amazon

Haluatko lisäpäiviä?

Cuenca

Havanna (Kuuba)

Kolumbia ja/tai Panama

... Tiedustele toimistoltamme lisäpäivien hintaa ja tarkempia tietoja.

---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.