• HYVINVOINTIMATKA
  Apulia/Puglia, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Apulia/Puglia, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Apulia/Puglia, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Apulia/Puglia, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Apulia/Puglia, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Apulia/Puglia, Italia
 • HYVINVOINTIMATKA
  Apulia/Puglia, Italia
Opastetut hyvinvointimatkat, suomalainen matkanjohtaja / Italia

Hyvinvointimatka Italian Apuliaan Karitan kanssa

Italia  
Apulia

Matka tänne Apulian Naturalis-resorttiin toteutettiin ensi kerran toukokuussa 2023, kokemuksesta ihastuneena päätimme tehdä matkan uudestaan heti ensi vuonna. Maaseudun rauhassa sijaitseva viehättävä Naturalis Bio Resort on Apulian ehdoton helmi. Hotelli luo hienot puitteet elämykselliselle hyvinvointimatkalle. Naturalis kuuluu Small Luxury Hotels of the World hotelliryhmittymään. Hotellin kaikki huoneet ovat erilaisia ja ne on nimetty eri yrttien, kukkien ja kasvien mukaan. Lähtisitkö sinäkin hyvinvointivalmentaja, joogaopettaja Karita Aaltosen unohtumattomalle retriitille Italiaan?

Joogatunnit on teemoitettu "Dharman" ympärille. Dharma tarkoittaa omaa elämäntehtävää – life purpose. Käymme matkan aikana läpi oman matkan itseemme, omaan voimaamme, tavoitteisiimme ja unelmiimme. Mitä sielumme huutaa ja mistä on hyvä päästää irti. Tavoitteena selkeyttää omia arvoja ja oppia nauttimaan elämästä täysillä. Tunneilla käytetään myös ah, niin ihania eteerisiä öljyjä syventämässä tunnin teemaa.

Nautimme loistavasta ja terveellisestä lähiruuasta hotellimme upeissa puitteissa. Matka on yhdistelmä lempeää joogaa, kokonaisvaltaista hyvinvointia, spa-hoitoja, seikkailuntäyteisiä retkiä ja pitkiä illallisia. Nautimme elämästä ja hyvästä seurasta.

Tämä matka on jokaiselle, joka tykkää pienestä luksuksesta, herkullisesta italialaisesta ruoasta ja haluaa ottaa vastuun omasta hyvinvoinnistaan. We are so worth it!

Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta. Tämä voi olla "uuden elämäsi" ensimmäinen askel.

Matkan kesto
6 päivää, perillä 5 yötä
Matkan hinta
2 650 €
hlö 2hh:ssa, 1hh-lisä 750 €
Lähdöt
 • 25.5.2024–30.5.2024
VARAA MATKA
 •  
  Karita Aaltonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Brindisi
Päivät 1–5 | Naturalis Bio Resort 5 yötä
Päivä 6 | Brindisi – Helsinki

Matkan erityispiirteet

* Matkalle mahtuu mukaan 12 matkustajaa
* Et tarvitse aiempaa kokemusta joogasta
* Luksusmatka (majoitus, ruoka, elämys)
* Peruutusehdot B (kts. Aventuran lisä- ja erityismatkaehdot).

Lennot
Helsinki – Rooma 16.20-18.45
Rooma – Brindisi 21.40-22.50
Brindisi - Rooma 11.10-12.20
Rooma - Helsinki 19.45-00.05
Lentoyhtiö Finnair / Alitalia
Pidätämme oikeudet lentoreitin- ja lentoaikataulun muutoksiin.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economy-luokassa
- Ruumaan kirjattava matkalaukku 23kg/hlö
- Majoitus 5 yötä Naturalis Bio Resort
- Aamiainen x 5
- Lounas x 5
- Illallinen x 5
- Yksityiset kuljetukset
- Matkaohjelmassa mainitut retket
- Karitan ohjaamat joogatunnit.
Hintaan ei sisälly
- toimistomaksu 35 eur/hlö
- juomat aterioilla
- spa hoidot
- vakuutukset
- tipit
- muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | I
Saavuttuamme illalla Brindisin lentokentälle mistä meillä on tunnin kestävä kuljetus retriittipaikkaamme Apulian maaseudulle. Perillä meitä odottaa myöhäinen illallinen.

Päivä 2 | A, L, I
Aloitamme aamumme kehoa herättelevällä lempeällä yin&yang-joogalla, jonka jälkeen nautimme ihanan aamiaisen. Aamiaisen jälkeen meille esitellään ainutlaatuinen ihana hotelliimme. Masserian historia ulottuu 1700-luvulle jolloin paikalle rakennettiin pieniä taloja ja varastoja paikallisille maanviljelijöille. Näistä osa restauroitiin 2000-luvulla ja paikalle avattiin ihastuttava hotelli. Koska alueella oli vanha tuottava maatila, kaikki toiminta on perustunut hotellin avaamisesta alkaen ekologisuuteen ja luonnonmukaisuuteen. Tarjolla oleva ruoka on puhdasta, itse tuotettua lähiruokaa eli kirjaimellisesti "farm to table".

Iltapäivän vietämme rentoutuen hotellin uima-altaalla ja tutustuen upeaan retriittipaikkaamme. Pidämme rentouttavan yin-joogan auringon laskiessa. Illallisen nautimme kynttilöiden valossa terassilla.

Päivä 3 | A, L, I
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen vietämme päivää rennosti hengaillen. Nyt on aikaa nauttia ihanista hoidoista (lisämaksusta) sekä lekottelusta altaalla. Alueella kasvaa mm. aloe veraa, lääkeyrttejä ja näitä hyödynnetään esimerkiksi spassa käytettävissä öljyissä.

Pääsemme myös tutustumaan hotellimme omaan yrttitarhaan ja aloe vera plantaasiin, missä meille kerrotaan ja näytetään kädestä pitäen kuinka kasvi voidaan hyödyntää erilaisiin tarkoituksiin. Voimme ostaa myös tuliaisia kotiin vietäväksi. Lounas ja illallinen ihanassa hotellissamme.

Päivä 4 | A, L, I
Aloitamme aamumme joogalla, jonka jälkeen nautimme aamiaisen. Tänään on luvassa pyöräretki hotellialueen ulkopuolelle, tutustumme viehättävään Martanon kylään ja nautimme retkellä lounaan. Illalla rentouttava jooga hotellillamme jonka jälkeen herkullinen illallinen jälleen omassa ihanassa hotellissamme. Jokainen illallinen on täällä ainutlaatuinen elämys.

Päivä 5 | A, L, I
Aamujoogan ja aamiaisen jälkeen vietämme jälleen päivää rennosti taivaallisista hoidoista nauttien. Täältä ei halua lähteä pois. Nautimme pitkän lounaan. Myöhemmin iltapäivällä tutustumme Naturaliksen oman luomuviinin valmistukseen ja pääsemme maistelemaan sitä. Upea viimeinen illallinen kynttilöiden loisteessa.

Päivä 6 | A
Aamiaisen jälkeen kuljetus Brindisin lentokentälle ja lento Roomaan. Roomassa meillä on aikaa vielä shoppailla ja nauttia kaupungin sykkeestä. Alkuillasta siirrymme Rooman lentokentälle ja lennämme Helsinkiin minne saapuminen puolen yön jälkeen.

Pidätämme oikeudet matkaohjelman muutoksiin.

 

Kohde-esittelyt

 

Italia

Italian lippu

Pääkaupunki
Rooma

Pinta-ala
301 340 km²

Asukasluku
60 317 000 (arvio 9/2020)

Uskonto
Kristittyjä 83,3%, uskonnottomia 12,4%, islamilaisia 3,7%, muita 0.6%

Kieli
Italia (virallinen), saksa, ranska, slovenia

Valuutta
Euro (EUR)

Päätuotteet
Koneet, tekstiilit, turismi, viini

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen tasavalta

Apulia

Apulia eli Puglia on upea pala Italian saappaan kantapäätä. Aluetta reunustaa Välimeri Adrianmeren ja Joonianmeren lahtineen.

Apuliasta löytyy keskiaikaisia kukkulakyliä, barokkiajan arkkitehtuurin helmiä, viehkoja piazza-aukioita, maalaistunnelmaa henkiviä trattorioita ja upeita, valkohiekkaisia ja turkoosivetisiä rantoja.

HOTELLIT

Naturalis Bio Resort & SPA (4+/5)

Voit nauttia Salenton alueen upeista lähiruokaherkuista majesteettisten viikunapuiden varjostamalla terassilla. Hotellin ravintola keskittyy paikallisen keittiön erikoisuuksiin ja tuoreisiin oman tilan ja lähialueen pientuottajien raaka-aineisiin. Annoksissa käytetään esimerkiksi Leccinon mustia oliiveja, vincotto-viinietikkaa ja lähistön luolissa kypsytettyä pecorino-juustoa.

Naturalis Bio Resort & SPA on elegantiksi luksus-hotelliksi restauroitu "masseria", entinen muurien ympäröimä maatila, jonka tarina ulottuu aina 1700-luvulle saakka.

Tämä upea hotelli sijaitsee 18 hehtaarin suuruisella Naturalis Azienda Agricolan tilalla, jossa kasvaa mm. oliivipuita, aloe veraa, viinirypäleitä ja monenlaisia lääkekasveja. Naturalis Bio Resort on ihanan seesteinen paikka rauhoittumiseen maaseudun keskellä. Paikalliset artesaanit ovat sisustaneet hotellin jokaisen huoneen uniikilla tavalla.

Hotellin ylellinen spa-osasto henkii kiviseinineen vanhaa Italian maalaistunnelmaa. Kylpylässä on tarjolla runsaasti rentouttavia hemmotteluhoitoja. joissa hyödynnetään tilan omista kasveista valmistettuja kauneudenhoitotuotteita. Viihtyisällä, puiden varjostamalla uima-allasalueella voi viettää päivää altaassa uiskennellen tai mukavilla lepotuoleilla lekotellen. Altaan vedessä on luontaisia, ihoa helliviä suoloja.

Huomioitavaa

Italia - huomioitavaa

Turvallisuus
Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Taskuvarkauksia voi esiintyä suurissa kaupungeissa ja toreilla. Vuoristossa tule huomioida lumivyöryriski. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.

Vakuutus
Suosittelemme Eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista yllättävän sairaustapauksen varalta.

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Ilmasto
Kesällä voi lämpötila nousta yli 40 C asteen, mutta talvella on etenkin vuoristoissa varauduttava lumeen ja vaikeaan ajokeliin. Italiassa voi tapahtua maanjäristyksiä.

Juomavesi
Italialainen vesijohtovesi on sellaisenaan juomakelpoista.

Aikaero
Italia sijaitsee UTC+1 (kesällä UTC+2) aikavyöhykkeellä eli on tunnin jäljessä Suomen ajasta.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus kohteissa operaattoriltasi. Italian suuntanumero on +39.

Tipit
Italiassa palvelumaksu lisätään usein ravintolan laskuun ja tämän tulisi lukea ruokalistassa (servizio incluso). Jos palvelu oli erittäin hyvää voi antaa tippiä.

Taksissa ja majoituksen palveluissa tippiä arvostetaan, mutta se ei ole pakollista.

Valmistaudu huolellisesti ja pakkaa kevyesti
Jokainen kilo vähemmän matkatavaraa pienentää kuljetusvälineen polttoaineen kulutusta. Useamman matkustajan kohdalla tällä voi olla merkittävä vaikutus. Henkilökohtaista hygieniaa varten kannattaa pakata mukaan matkakokoja tai näytepakkauksia, jotka paitsi säästävät tilaa myös painoa. Näiden kohdalla on kuitenkin hyvä huomioida mahdollinen aiheutuva jätteen määrä. Kohteesta riippuen on tärkeää ottaa huomioon myös paikallinen vesitilanne – tarvittaessa kannattaa suosia esimerkiksi hiustuotteita, jotka eivät vaadi huuhtelua.

Matkadokumentit ja -lukeminen elektronisessa muodossa säästävät tilaa ja painoa. Elektronisten laitteiden latausta varten on saatavilla esimerkiksi aurinkokennolla toimivia varavirtalähteitä. Esimerkiksi jalkineet vievät usein runsaasti tilaa matkalaukussa ja kerryttävät helposti laukun painoa. Mieti, mitä varusteita todella tarvitset matkaa varten ja jätä ylimääräiset tavarat kotiin.

Hiilijalanjäljen kompensointi
Monilla lentoyhtiöillä on tarjolla tapoja joilla voit kompensoida lennoistasi aiheutuvan hiilijalanjäljen. Myös osa yhteistyökumppaneistamme tarjoaa mahdollisuutta kompensoida hiilijalanjälkeä ja tehdä hyvää kohteessa. Lisätietoja saat toimistoltamme.

Ympäristöystävällinen matkailu
Yritämme toimia ekologisten periaatteiden mukaan ja kunnioittaa paikallisia ihmisiä, tapoja sekä eläimistöä kaikilla matkoillamme säästääksemme nämä elämykset myös muillekin.

Aventuran vinkit kestävään ja reilumpaan matkailuun.

 • Valtiot/Italia2020/Puglia/NaturalisResort/NaturalisBioResort11
 • Valtiot/Italia2020/Puglia/NaturalisResort/NaturalisBioResort12
 • Valtiot/Italia2020/Puglia/NaturalisResort/NaturalisBioResort8
 • Valtiot/Italia2020/Puglia/NaturalisResort/NaturalisBioResort9
 • Valtiot/Italia2020/Puglia/NaturalisResort/NaturalisResort14
 • Valtiot/Italia2020/Puglia/NaturalisResort/NaturalisResort15
 • Valtiot/Italia2020/Puglia/NaturalisResort/NaturalisResort16
 • Valtiot/Italia2020/Puglia/NaturalisResort/NaturalisResort17
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Kenian hyvinvointi- ja safarimatka

> Nepal Karitan kanssa

> Marokko Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!
> Portugali Karitan kanssa – Joogaa ja seikkailua!

> Intian hyvinvointimatka Keralassa
> Intian jooga- & ayurveda-retriitti – Wellness Heaven

> Botswana ja Victorian putoukset Karitan kanssa
> Sri Lankan ja Malediivien hyvinvointimatka


Haluatko lisäpäiviä?

Kysy suositukset toimistoltamme.


Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan

Myös omalle ryhmällesi voimme järjestää oppaaksi suomalaisen kohdeasiantuntijan. Tiedustele räätälöidyistä matkavaihtoehdoista tarkemmin toimistoltamme.

> Esimerkkejä räätälöidyistä matkoista