Opastetut aktiivi- ja hyvinvointimatkat Eurooppa / Vaativuustaso 1

Partioaitta 365 -klubimatka: Luontoelämyksiä Islannissa

Islanti  
Reykjavik | Ísafjörður | Hornstrandir

Järjestämme Partioaitta 365 -klubilaisille ainutlaatuisen luontomatkan Islannin jylhiin maisemiin Hornstrandin luonnonsuojelualueelle. Alue on tunnettu kauniista vuoristo- sekä rannikkomaisemistaan. Islannin länsivuonoilla pesii noin 54 lintulajia, joista useimpia voi bongata myös Hornstrandinissa. Myös naalit sekä valaat ovat alueen vakituisia asukkaita ja niitä tavataan säännöllisesti. 

Perusleirinämme Hornstrandissa toimii Kvíar Lodge, joka tarjoaa mukavat puitteet yöpymiselle keskellä erämaata. Aktiivisten päivien jälkeen nautimme tämän historiallisen maatilan tunnelmasta, sen maisemista sekä puulämmitteisestä saunasta!

Matka sopii kaikille retkeilyhenkisille ja on vaativuustasoltaan helppo. 

Oppaana matkalla toimii monille klubilaisille jo entuudestaan tuttu Mia Sinisalo. 


Matkan kesto
7 pv, perillä 6 yötä
Matkan hinta
2 490 €
1hh-lisä 250 € (Sisältää yhden hengen huoneen hotelleissa. Kvíar Lodgessa 1hh ei ole saatavilla).
VARAA MATKA
  •  
    Kari Heimonen
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Reykjavik
Päivä 2 | Reykjavik - Ísafjörður
Päivät 3-5 | Hornstrandir, vaelluksella/melontaretkellä
Päivä 6 | Hornstrandir – Ísafjörður – Reykjavik 
Päivä 7 | Reykjavik – Helsinki

Matkan erityispiirteet

• Upeat vuoristo- sekä rannikkomaisemat 
• Asiantunteva suomalainen matkanjohtaja
• Hornstrandin syrjäinen luonnonsuojelualue
• Maksimiryhmäkoko matkalla on 14 henkilöä.

Lennot
Helsinki – Reykjavik 15.10–15.45
Reykjavik - Ísafjörður
Ísafjörður - Reykjavik
Reykjavik – Helsinki 07.30–14.00
Lennot Icelandair
Hintaan sisältyy
- Reittilennot veroineen economy-luokassa
- Ohjelman mukaiset ateriat (kaikki ateriat vaelluksella ja melontaretkellä)
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket
- Suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaassa
- Melontaan tarvittavat varusteet
Hintaan ei sisälly
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Matkavakuutus
- Henkilökohtaiset vaellusvarusteet
- Matkavakuutus
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Helsinki  Reykjavik  Ísafjörður
Hotellimajoitus 3* | ei aterioita
Lento Helsingistä Reykjavikiin Icelandairilla. Kuljetus keskustaan hotellille, jossa majoittuminen. 

Päivä 2 | Reykjavik – Ísafjörður
Guesthouse | A
Rauhallisen aamiaisen jälkeen vapaata-aikaa Reykjavikissa. Iltapäivällä kuljetus läheiselle Reykjavikin lentokentälle, josta lento Ísafjörðuriin. Perillä majoitumme paikalliseen guesthouseen. Pidämme infotilaisuden tulevasta retkestä.

Päivä 3 | Ísafjörður– Hornstrandir
Kvíar Lodge | A, L, I
Aamiaisen jälkeen hyppäämme kyytiin veneeseen, joka kuljettaa meidät Hornstrandirin luonnonsuojelualueelle. Jos olemme onnekkaita, saatamme nähdä valaita venematkan aikana. Rantaudumme Ádalirin laaksoon ja aloitamme patikan kohti majapaikkaamme Kvíar Lodgea, jonne on noin 10 kilometrin matka. Matkalla pääsemme tutustumaan alueen upeisiin vuoristomaisemiin. Perillä majoitumme Kvíar Lodgeen, joka toimii perusleirinämme seuraavan kolmen yön ajan. Tässä maatalossa pääsemme nukkumaan mukavasti sängyissä ja nauttimaan puulämmitteisen saunan löylyistä aktiivisten päivien päätteeksi!

Päivä 4 | Hornstrandir
Kvíar Lodge  | A, L, I
Teemme päivävaelluksen alueella tai vaihtoehtoisesti lähdemme melontaretkelle kajakeilla.

Päivä 5 | Hornstrandir
Kvíar Lodge  | A, L, I
Teemme päivävaelluksen alueella tai vaihtoehtoisesti lähdemme melontaretkelle kajakeilla.

Päivä 6 | Hornstrandir – Thorsmork
Hotellimajoitus 3*  | A
Jätämme Hornstrandirin luonnonsuojelualuuen taaksemme ja lennämme iltalennolla takaisin Reykjavikiin matkan viimeiseksi yöksi.

Päivä 7 | Reykjavik – Helsinki | A
Aamulento Reykjavik-Helsinki

Ateriat:
A = aamiainen
L = lounas 
I = illallinen

 

Kohde-esittelyt

 

Islanti

Islannin lippu

Pinta-ala
103 000 km²

Asukasluku
350 734

Pääkaupunki
Reykjavik

Kieli
islanti, englanti, saksa ja muut skadinaaviset kielet

Hallitusmuoto
tasavalta

Islanti on saarivaltio Atlantin valtamerellä ja sijaitsee pohjoisen napapiirin eteläpuolella. Se on asukastiheydeltään pienin Pohjoismaa. Maan pääkaupunki on Reykjavik, ja on maailman pohjoisin itsenäisen valtion pääkaupunki. Kymmenesosa Islannista on jäätiköiden peitossa, lisäksi maassa on satoja kuumia lähteitä. Islannin keskellä on vuoristoja ja jäätikköä, ja rannikolla on tasaisempaa maastoa.

Islanti on osa Atlantin pohjassa sijaitsevaa vuoristojonoa. Vuoristo sijaitsee kahden toisistaan hitaasti poispäin liikkuvan mannerlaatan välissä ja tästä syystä Islannissa on useita toimivia tulivuoria. Maan ilmasto on sijainnistaan huolimatta golf-virran ansiosta suhteellisen leuto. Kesät ovat viileitä ja talvet leutoja. Islannissa voit uida kuumissa lähteissä, tunnetuin niistä on Blue Lagoon eli Sininen laguuni joka sijaitsee vain 50km päässä Reykjavikista. Se on Islannin suosituin vierailukohde. Vesi Sinisessä laguunissa on hyvin mineraalipitoista, noin 35 astetta lämmintä ja sijaitsee keskellä rosoisia laavalohkareita. Uinti laguunissa on ainutlaatuinen elämys!

Islannissa on myös mahdollisuus ratsastaa ainutlaatuisilla islanninhevosilla niiden omalla kotisaarella aidossa ympäristössä. Islanninhevoset ovat pieniä ja kestäviä, ja soveltuvat erinomaisesti myös aloittelijoille. Issikat ovat tunnettuja ystävällisestä ja uteliaasta luonteestaan, ja niiden erikoisuus on neljäs askellaji nimeltä töltti.

Reykjavik

Viehättävä Reykjavik on maailman pohjoisin pääkaupunki. Asukkaita kaupungissa on lähes 130 000 ja koko suur-Reykjavikin alueella noin 200 000, mikä tarkoittaa että lähes puolet islantilaisista asuu pääkaupungissa ja sen ympäristössä. Viihtyisässä Reykjavikissa on kuitenkin hyvin kodikas pienen kaupungin tunnelma, etäisyydet ovat lyhyet ja kaupunkiin on helppo tutustua kävellen. Kaupungin tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat musiikkitalo Hjarpa ja massiivinen Hallgrímskirkja, jonka tornista avautuu upeat näkymät kaupunkiin ja laajalle sen ympäristöön. Kaupungissa on paljon hyviä ravintoloita sekä vilkas kahvilakulttuuri ja värikäs yöelämä. Lukuisat taidegalleriat, konsertit ja tapahtumat kertovat Reykjavikin runsaasta ja  monipuolisesta kulttuuritarjonnasta. Kaupungista noin 45 kilometrin päässä laavakenttien keskellä oleva Sininen Laguuni, Blue Lagoon, on ehdottomasti vierailun arvoinen ja rentoutuminen sen lämpimässä turkoosissa mineraalivedessä on unohtumaton kokemus.


Hornstrandir

Luonnonsuojelualue Hornstrandir sijaitsee Islannin luoteisosassa. Alueella ei ole ollut ihmisasukkaita sitten vuoden 1950. Alue on hyvin syrjäinen, maisemat dramaattisia ja sen luonto on uskomattoman puhdasta. Hornstrandir tarjoilee luonnonystäville upeita nähtävyyksiä: vuonoja, vuoria, jäätiköitä, laaksoja, jokia, mustahiekkaisia rantoja ja vesiputouksia. Alueella asuu satoja tuhansia merilintuja, kuten kiisloja, lunneja, myrskyliitäjiä ja ruokkeja. Hornstrandir kuuluu siitä syystä naalin reviiriin, ja mahdollisuudet sellaisen bongaamiseen ovat suuret!Islantiin matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Islantiin ei tarvita viisumia.


Turvallisuus

Islannissa rikollisuus on verrattain vähäistä ja maassa on moderni infrastruktuuri sekä toimivat terveydenhuoltopalvelut. Yleinen varovaisuus maalaisjärjen puitteissa on kuitenkin koko matkan aikana suotavaa. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.
Huomioithan matkasi mahdollisen erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.
Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset ja terveys
Tarkistathan, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Lisäksi suositellaan A- ja B-hepatiittirokotusta. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Sähkövirta on Islannissa 240 V. Pistorasia on samanlainen kuin Suomessa.


Ruoka ja Juoma

Islantilaisessa keittiössä on paljon vaikutteita Skandinaviasta ja muualta Euroopasta. Tuoretta kalaa syödään paljon. Islannin erikoisuuksia ovat erityisesti valaan ja hain liha. Lihasta eniten syödään lammasta, jonka päätä pidetään juhlaherkkuna. Rahkamainen maitotuote skyr on myöskin kotoisin Islannista.

Vesijohtovesi on on Islannissa juomakelpoista.


Ilmasto ja Sää

Golfvirran ansiosta Islannin ilmasto on leuto. Pohjoisosassa lämpötila laskee alimmillaan noin -15 asteeseen ja eteläosassa -10 asteeseen. Kesällä lämpötila nousee maksimissaan 18-20 asteeseen, mutta pysyttelee yleisimmin noin 14 asteessa. Islannissa helteitä ei esiinny juuri ollenkaan, ja sää saattaa ajoittain olla sumuista, sateista, ja tuulista.


Pankkiasiat

Islannin rahayksikkö on Islannin kruunu (ISK). Rahaa on kohteessa mahdollista vaihtaa lentokentillä, pankeissa ja rahanvaihtopisteissä. Euro soveltuu vaihtovaluutaksi. Luottokorteista Visa ja MasterCard käyvät yleisesti ja pankkiautomaatteja löytyy monin paikoin.

Tipit
Islannissa palvelumaksut ja verot sisältyvät hintoihin. Tippiä ei siis odoteta, mutta tippiä voi halutessaan jättää hyvästä palvelusta.


Yleiset ohjeet

Aikaero Suomeen
Kesällä -3h, talvella -2h.

Matkapuhelimet
Tarkistathan matkapuhelimesi kuuluvuuden ja hinnat operaattoriltasi.

Matkustussesongit
Sää Islannissa on arvaamaton ja muuttuu nopeasti. Sääennusteisiin ei kannata luottaa, sillä ne saattavat muuttua päivän aikana useastikin. Kannattaa siis varautua kaikkiin mahdollisiin sääolosuhteisiin. Paras matkustusaika on kesällä kun päivät ovat pitkiä ja aurinko ei laske, sekä syksyllä jolloin upeat värit peittävät luonnon mutta lämpötilat ovat silti kesän kaltaisia.

 

Samankaltaisia matkoja

> Islannin vaellusmatka: Reykjavik ja Vatnajökullin kansallispuisto

> Grönlannin melonta- ja vaellusmatka
> Vaellusmatka Norjassa: Jotunheim

> Vaellusmatka Norjassa: Romsdal

> Balkanin vaellusmatka: Albaniasta Kosovoon
> Balkanin vaellusmatka: Bosnia

> Slovenian vaellusmatka


---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.