• Italia
 • Italia
 • ORTA SAN GIULIO
  Italia
 • ORTA SAN GIULIO
  Italia
 • PUNTA SAN VIGILIO, GARDA-JÄRVI
  Italia
Omien toiveiden mukaisesti räätälöidyt matkat / Italia

Luksusmatka: Italian upeat järvet

Italia  
Lago d'Orta | Lago Iseo | Lago di Garda | Lago di Bracciano

Aistit avoinna Italiaan. 8 000 km rannikkoa, 20 000 lammasta, Euroopan suurin riisintuottaja ja maailman suurin viinintuottaja. Italia jaksaa yllättää aina.

Maan 20 eri aluetta etelästä pohjoiseen tarjoaa unohtumattoman upeita maisemia, makuelämyksiä, historiaa, kulttuuria, pikkukyliä rannikolta vuoristoon, unohtamatta tietenkin kaupunkikohteita kuten Verona, Rooma, Venetsia.

Tällä matkalla tutustutaan muutamiin upeisiin Italian järviin ja niiden helmiin. Kaikki matkan kohteet on huolella valittu asiantuntijoidemme avulla tutustuttaen sinut italialaiseen La Dolce Vitaan eli elämäntyyliin.

Matkan aikana vierailet mm. yhdessä Italian kauneimmista kylistä (i Borghi piu belli d’Italia) valittu Orta San Giulio Piemontessa. Orta San Giulio on hurmaava, peri-italialainen pikkukaupunki, jonka pastellinväristen talojen välissä kiemurtavilla kapeilla mukulakivikujilla on seesteisen rauhallinen tunnelma. 1500-luvulla rakennettu Venetian villa Punta San Vigilio ja tietysti Veronan upea lähes 20 000 paikkainen amfiteatteri tekevät vaikutuksen, samoin tekee Lazion vihreä helmi, Bracciano-järvi. Vierailu ’Italian shampanja-alueelle' Franciacortaan Iseo-järvellä vetää helposti vertoja ranskalaisnaapuriinsa. Monelle on hieno kokemus myös Italo- tai Frecciarossa-luotijuna, jolla matka Veronasta Roomaan sujuu hetkessä – vauhtia 300 km/h! Benvenuti!

Matkan kesto
9 päivää, perillä 8 yötä
Matkan hinta
Alkaen 2 890 €/hlö, 2hh:ssa
PYYDÄ TARJOUS
 •  
  Miia Vilppula
KYSY MATKASTA - VARAA TAPAAMISAIKA

Matkainfo

Matkaohjelma

Päivä 1 | Helsinki – Milano
Päivät 1–2 | Lago d'Orta 2 yötä
Päivät 3–4 | Lago Iseo 2 yötä
Päivät 5–6 | Lago di Garda 2 yötä
Päivät 7–8 | Lago di Bracciano 2 yötä 
Päivä 9 | Rooma – Helsinki

Matkan erityispiirteet
 • Italia on Euroopan suurin riisin tuottaja ja maailman suurin viinintuottaja.
 • Matkalla majoitutaan tyylikkäästi viehättävissä hotelleissa 4*–5* keskeisellä sijainnilla kaupunkien sydämessä. 
 • Autokuljetukset oman yksityisen kuljettajan kanssa. 
 • Englanninkielinen opastus matkan ajan. 
 • Lisämaksusta mahdollisuus suomenkieliseen opastukseen. 
 • Matkan hinta ei sisällä illallisia, mutta kauttamme saat ravintola- sekä viinibaarisuositukset.
Lennot
Helsinki – Milano 07.50–09.55
Rooma – Helsinki 19.45–00.50
- Lentoyhtiö Finnair
- Pidätämme oikeudet lentoreitin ja lentoaikataulun muutoksiin.
- Businessluokan lennot myös mahdolliset. Kysy lisää toimistoltamme.
Hintaan sisältyy
- Reittilennot economyluokassa (sis. verot ja matkatavarat)
- Ohjelman mukaiset majoitukset ja ateriat
- Kaikki kuljetukset ja matkaohjelmassa mainitut retket.
Hintaan ei sisälly
- Henkilökohtaiset kulut
- Tipit
- Hotellien kaupunkiverot 1-3,50 €/hlö/yö
- Matkavakuutus
- Käsittelykulu 35 €/hlö
- Muu mainitsematon.

Päiväohjelma

Päivä 1 | Lago d’Orta | E
Saapuminen Malpensan lentokentälle, josta suunnataan Italian piilotettuun helmeen Lago d’Orta:lle ja siellä kuvaukselliseen Pellan kylään. Asettuminen hotellille.

Päivä 2 | Lago d’Orta | A
Aamulla n. 2,5h veneristeilylle, jossa stoppi mm. San Giulio saarella. Kävelyretki myös yhdeksi italian kauneimmista kylistä valittuun Orta San Giulioon, piu bella borgo in italia.

Päivä 3 | Lago Iseo | A
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti kaunista Clusane Iseon kylää. Nautiskele italiailaisesta tunnelmasta ja kävele pitkin kapeita katuja. Aperetiivi siellä, välikahvi täällä...

Päivä 4 | Lago Iseo | A 
Aamupäivällä nautintoa Lago Iseon maisemissa. Iltapäivällä parin tunnin vierailu Italian shampanja-alueella Franciacortassa, jossa valmistettiin ensimmäiset kuplivat jo vuonna 1961. Italian Franciacorta, joka tehdään shampanja-menetelmällä, vetää vertojaan ranskalaiseen naapuriinsa. 3 erilaista huippukuplivaa maistuu suussa ja vierailun aikana tutustuminen alueen yhden parhaimman tilan historiaan ja viinin valmistukseen, jota ovat valmistaneet jo 1700-luvulta lähtien.

Päivä 5 | Lago di Garda | A
60 kilometrin päässä sijaitseva Salo-kylä Brescian Rivieralla Garda-järvellä on matkan seuraava kohde. 

Iltapäivällä Salon satamasta auringonlasku laivamatkalle(2h). Käytössä on oma moottorivene kipparin kanssa. Veneretki kulkee maan suurimman Gardajärven poikki Isola del Garda saarelle. Garda lumoaa ja tarina kertoo, että järvi välittää ns. ioneja, jotka vaikuttavat ihmisen onnellisuuteen ja rakastumisherkkyyteen. Järven syvin kohta on melkein 400m! Venetian villa Punta San Vigilio on yksi filmaattisimmista kokemuksista minkä voi Italiassa saada, 1500-1600-luvulla rakennettua villaa kiertää järvi kolmelta eri puolelta sitruspuineen. Täältä palaamme illalla Fasanon ja Gardonen kautta takaisin Saloon.

Päivä 6 | Lago di Garda | A
Omatoimista aikaa nauttia Garda-järven upeista maisemista. 

Päivä 7 | Bracciano | A
Siirtyminen Veronaan autolla. Lisämaksusta mahdollisuus käydä oppaan kanssa valtavassa amfi-teatterissa Arena di Veronassa, joka parhaimmillaan vetää jopa 20 000 katsojaa. Etualalla oleva Piazza Erbe on yksi kauneimmista aukioista Italiassa ja siitä pienen kävelymatkan päässä sijaitsee romanttinen Romeon ja Julieten talo. Koska Italia on ns. junamaa, matkaamme yli 300km/h kulkevalla luotijunalla suoraan Roomaan ja Bracciano-järvelle. Harva tietää, että täältä tulee mm. Vatikaanin vesi. Luonnonjärvi, jossa ei saa käyttää muita kuin sähkökäyttöisiä moottoriveneitä.

Päivä 8 | Bracciano | A
Aamupäivä vapaata aikaa vierailla vaikka upeassa keski-ajalla rakennetussa Odeschalchin linnassa. Iltapäivällä tutustuminen mahtavaan Braccianon linnaan ja samalla suussa sulavat antipastot maistuu. Ja tietenkin italialaiset aperitiivit. Braccianon kaupungin sydämestä Sentinellan aukiolta aukeaa huikea panoraama. Tähän on hyvä päättää matka ennen viimeistä iltaa, cin cin.

Päivä 9 | Rooma – Helsinki | A 
Aamulla vielä aikaa nauttia Braccianon upeista maisemista ennen kuljetusta lentokentälle. Arrivederci Italia!

Ateriakoodit:
A = aamianen 
L = lounas 
I = illallinen 

 

Kohde-esittelyt

 

Italia

Italian lippu

Pääkaupunki
Rooma

Pinta-ala
301 340 km²

Asukasluku
60 317 000

Uskonto
kristittyjä 83,3%, uskonnottomia 12,4%, islamilaisia 3,7%, muita 0,6%

Kieli
italia (virallinen), saksa, ranska, slovenia

Valuutta
Euro (EUR)

Päätuotteet
Koneet, tekstiilit, turismi, viini

Hallitusmuoto
Parlamentaarinen tasavalta

Lago d'Orta

Ortajärvi sijaitsee Pohjois-Iltaliassa tunnetumman Maggiorejärven länsipuolella. Järveä ympäröi kauniin rosoiset maalaiskylämaisemat ja upeat vuoristot. Romanttiselta kyläaukiolta löytyy kahviloita ja ravintoloita, johon voi istahtaa nauttimaan paikallisia herkkuja. Ortajärven kaupunki sijaitsee pyhän Sacro Monten rinteessä ja onkin edelleen kuuluisa uskonnollisista pyhiinvaelluksista. Sacro Monten vuorelle voi kiivetä ihastelemaan maisemapuistoa ja upeaa 20 kappelin kokoelmaa, joka on UNESCON perintökohdelistalla. Ortajärvessä kannattaa käydä uimassa, koska se kuuluu Euroopan puhtaimpien järvien joukkoon. Järven ympärillä on kivirantoja, joista pääsee helposti uimaan. Kaikenlaiset vesiurheilulajit kuten purjehdus, purjelautailu, melonta vesihiihto ovat suosittuja järvellä.

HOTELLIT

Casa Fantini (5)

Ortan romanttiselle järvelle, Pellan vanhojen muurien keskelle rakennettu Casa Fantini on ylellisen  tyylikäs hotelli, jossa yhdistyy historiallinen tunnelma ja moderni arkkitehtuuri. Hiljaisen järven rannalla saaren ajattomassa ilmapiirissä mieli saa levätä ja hotellin uima-altaalla on helppo rentoutua.  Huoneiden sisustuksissa on käytetty ympäristöön sopivia materiaaleja ja kaikissa huoneissa punaisena lankana kulkee järven inspiroimana elementti: vesi. Casa Fantinin ravintolassa voit nauttia aamiaista, lounasta ja A la carte illallista. Menu tarjoaa aina korkealuokkaisia sesongin mukaisia liha- kala- ja kasvis vaihtoehtoja Italialaiseen tyyliin toteutettuna.

Lago Iseo

Iseojärvi on tuntemattomampi, kuin suuremmat sisarusjärvensä Maggiore ja Gardajärvi, mutta tarjoaa monia ”piilotettuja helmiä”. Iseo järveä ympäröi kauniit maalaiskylämaisemat, alueelta löytyy arvostettuja shampanja- ja viinitiloja ja monia värikkäitä historiallisia kävelyreittejä. Patikoinnista nauttiville löytyy Monte Isola, joka tarjoaa vaellus- ja kävelyreittejä oliivipuiden reunustamilla poluilla. Syksyisin puiden väriloisto on huipussaan! Iseo järvellä on kivirantoja, josta pääsee helposti uimaan ja alueella on ihastuttavia ravintoloita, joissa voi nauttia paikallisia antipastoja ja muita herkkuja.

HOTELLIT

Hotel Relais Mirabella (4)

Franciacortan pienen kylän sydämessä sijaitseva Relais Mirabella on maineikkaaseen Romantik Hotels- tuotemerkkiin kuuluva 4 tähden hotelli. Relais Mirabella on rakennettu historiallisiin linnoituksiin ja vanhoihin maalaistaloihin kukkulan huipulle. Hotellia ympäröi valtava vehreä alue tarjoten vieraille henkeäsalpaavat näkymät Iseo järvelle ja Monte Isolaan. 

Nauti kävely- ja pyöräreiteistä ympäristössä, harrasta vesiaktiviteetteja tai tutustu alueen arvostettuihin viinitiloihin tai rentoudu oliivipuiden ympäröimän uima-altaan äärellä. Hotellilla on myös oma tenniskenttä, joka on maksuton hotellin asiakkaille ja lähellä toimii myös Golf Club, vesiurheiluaktiviteettikeskus sekä hotellilta voi varata retkiä alueen viinitiloille. Alueella valmistettu Mirabella neitsyt oliiviöljy on saavuttanut  ”Laghi Lombardi” nimen voittamalla kolme kertaa alueen parhaimman oliiviöljyn tittelin. Öljytehtaalle järjestetään vierailuja ja Franciacorta Brut- maisteluita touko-lokakuun aikana.

Kaikissa antiikkisen klassinen sisustus ja näkymät puutarhaan, uima-altaalle tai upealle Iseo järvelle riippuen huoneesta. Barrier-free huoneisiin esteetön kulku, sopii liikutarajoitteisille. Kaikissa huoneissa Wi-Fi, ilmastointi, minibaari, satelliitti TV ja tallelokero. Sviitti huoneistossa lisäksi olohuone, jossa myös vuodesohva sekä suuri terassi.

Lago di Garda

Gardajärvi on Italian suurin järvi ja tunnettu erityisesti sen kristallin kirkkaasta vedestä. Gardajärven eteläpuolelle kohoaa jääkauden ajoilta säilyneet korkeat kukkulat ja pohjoispuolella aukeaa vuonomaiset vuorimaisemat. Alue on täynnä appelsiini- sitrus- oliivi- palmu- ja sypressipuita, jotka luovat idyllistä Italialaista maalaistunnelmaa, sekä majesteettiset maisemat tuovat historiaa ja kulttuuria näkyville. Gardajärvi on suosittu lomakohde myös Italialaisten keskuudessa, joka on hyvä huomioida voi huomata varsinkin sesonkiaikoina. Järven ympärillä on hiekkarantoja, joissa voi nautiskella pitkin päivää ja piipahtaa välillä järveen virkistäytymään. Gardajärvellä riittää aktiivisemmallekin lomailijalle tekemistä. Purjeilla toteutettavia vesiharrastuksia löytyy laidasta laitaan ja järvisukellus ”underwater diving” on myös kristallin kirkkaassa vedessä kokemisen arvoista. Lisäksi alueella on paljon harrastettavaa kuten ratsastus, kiipeily, maastopyöräily (yli 1000km merkittyjä reittejä) ja golf. Jos haluat saada toisenlaisen perspektiivin järven maisemasta, lennä varjoliitimellä Monte Baldon huipulta ihailemaan Gardajärven vertaansa vailla olevaa kauneutta.

HOTELLIT

Hotel Salo Villa Arcadio (4)

Villa Arcadiosta on upeat näkymät Garda järvelle, sillä hotelli sijaitsee rinteessä vain muutaman kilometrin päässä Salon kyliltä. Hotelli on yksi tyylikkäimmistä hotelleista järven rannalla. Muinaiseen luostariin rakennettu hotelli tarjoaa upeat puitteet ainutlaatuisessa ympäristössä.

Villa Arcadion kaikki huoneet ovat sisustettu minimalistisen elegantilla tyylillä kunnioittaen rakennuksen historiaa. Kaikista huoneista on näköala joko Garda järvelle tai vehreään oliivipuumetsään. Kaikkien huoneiden varustukseen kuuluu ilmastointi/lämmitys, Wi-Fi, taulu-TV, tallelokero. Osa Hotel Villa Arcadio ravintolan pöydistä on sijoitettu kauniille verannalle ja upealle terassille kauniin järvimaiseman äärelle. Menu koostuu kansainvälisistä aterioista ja kaikissa ruokalajeissa käytetään tuoreita kausituotteita mikä takaa parhaan mahdollisen laadun. Viinilistalta löytyy kattava tarjonta lähellä tuotettuja – alueen parhaita viinejä.


Lago di Bracciano

HOTELLIT

Villa Clementina Hotel & Spa (4)

Villa Clementina on viehättävä 4 tähden hotelli, joka on rakennettu Braccianon luonnopuiston alueelle. Hotelli sijaitsee 100 metrin päässä järvestä, lähellä kuuluisaa keskiaikaista linnaa, etruskien Lazion sydämessä. Villa Clementinassa voit nauttia kylpyläpalveluista, pulahtaa lämmitettyyn Thalasso-altaaseen.

Villa Clementinin jokainen huone on kuin oma taideteoksensa. Huonekalut on valmistettu käsin ja seinillä on suuria taidemaalauksia aina kunkin huoneen teeman mukaisesti. Kaikista huoneesta pääsee suoraan puutarhaan. Huoneissa on ilmastointi, Wi-Fi, espressokeitin, vedenkeitin, hiustenkuivaaja, minibaari, satelliitti-TV ja elektroninen tallelokero.


Italiaan matkustavan hyvä tietää


Maahanpääsy­vaatimukset

Viisumia ei tarvita.


Turvallisuus

Yleistä varovaisuutta kannattaa noudattaa koko matkan ajan. Taskuvarkauksia voi esiintyä suurissa kaupungeissa ja toreilla. Vuoristossa tule huomioida lumivyöryriski. Kysythän ajankohtaiset tiedot matkanjohtajalta ja paikalliselta oppaalta. Lisätietoja maassa matkustamisesta saat ulkoministeriön matkustustiedotteesta.


Terveys

Vakuutus
Suosittelemme Eurooppalaisen sairaanhoitokortin hankkimista yllättävän sairaustapauksen varalta.

Jokaisella matkalle osallistuvalla tulee olla voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa sairastapauksessa tai muussa vastaavassa tarpeessa terveydenhoitokulut. Tarkistathan oman vakuutuksesi voimassaolon sekä vakuutuksen peruutusturvan ehdot.

Huomioithan matkasi erikoisluonteen ja tarkistat vakuutuksen kattavuuden myös siltä osin. Monissa kohteissa vakuutuksen tulee olla voimassa myös yli 3000 metrin korkeudessa liikuttaessa ja tällöin kattaa myös vuoristotauti.

Monilla vaellus- tai sukellusmatkoilla tarvitaan laajempi vakuutus, joka kattaa esim. sukeltamisen tai jäätiköllä liikkumisen. Tarkistathan vakuutuksesi sisällön vakuutusyhtiöstäsi.

Rokotukset ja terveys
Tarkistathan, että kansallisen rokotusohjelman mukaiset perusrokotuksesi ovat voimassa. Tarkista aina rokotusvaatimukset terveyskeskuksesta tai Matkailuklinikan rokotusneuvonnasta www.rokote.fi


Sähkö ja pistorasia-standardit

Jännite on 220 V ja käytössä on C-, F- ja L-pistokkeet.


Ruoka ja Juoma

Italiassa suositaan sesonkien mukaisia raaka-aineita, eikä ruuan laadusta tingitä, sillä sitä pidetään tärkeänä osana elämää. Pizza, pasta, risotti, antipastit, ilmakuivattu kinkku, maukkaat juustot, tiramisu kakku, sekä laadukkaat viinit ovat vain joitakin esimerkkejä italiaisesta keittiöstä, joka on tunnettu kansainvälisestikin.

Italialainen vesijohtovesi on sellaisenaan juomakelpoista.


Ilmasto ja Sää

Kesällä voi lämpötila nousta yli 40 C asteen, mutta talvella on etenkin vuoristoissa varauduttava lumeen ja vaikeaan ajokeliin. Italiassa voi tapahtua maanjäristyksiä.


Pankkiasiat

Italian valuutta on euro.

Tipit
Italiassa palvelumaksu lisätään usein ravintolan laskuun ja tämän tulisi lukea ruokalistassa (servizio incluso). Jos palvelu oli erittäin hyvää voi antaa tippiä.

Taksissa ja majoituksen palveluissa tippiä arvostetaan, mutta se ei ole pakollista.


Yleiset ohjeet

Aikaero
Italia sijaitsee UTC+1 (kesällä UTC+2) aikavyöhykkeellä eli on tunnin jäljessä Suomen ajasta.

Matkapuhelimet
Tarkista puhelimesi kuuluvuus kohteissa operaattoriltasi. Italian suuntanumero on +39.

 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1000-2
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1000-3
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1000-4
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1000
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1100-2
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1100-3
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1100-4
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1100-5
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1100-6
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1100-7
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1100-8
 • Valtiot/Italia2020/4Lakes/Italia1100
 
 
 

Samankaltaisia matkoja

> Sisilian herkut ja kiehtova historia

> Piemonte – Viiniä, suklaata & tryffeleitä


Haluatko lisäpäiviä?

Kysy suositukset toimistoltamme.


---

Tämänkin matkan voimme räätälöidä sinulle tai keräämällesi ryhmälle haluamaasi ajankohtaan.

Tiedustele tarkemmin toimistoltamme.